Marakujas eļļa - vitamīnu pastiprinātājs matu stilists

Marakujas eļļa - vitamīnu pastiprinātājs matu stilists

Marakujas eļļu iegūst no pasifloru augļiem. Aukstās presēšanas rezultātā no šī smaržīgā, eksotiskā augļa iegūstam eļļu ar skaistu, relaksējošu aromātu un unikālām īpašībām. Tai piemīt īpašības, kas ir vērtīgas ikvienam, kurš cīnās ar katru nedisciplinētu matu. Produkts atvieglo matu veidošanu, savaldot nepaklausīgas šķipsnas un novērš pūkošanos. Tā sastāvā ir virkne vitamīnu, kas ir nepieciešami matu veselībai un pareizai augšanai. Ir vērts atcerēties visas tā īpašības un pārbaudīt tā iedarbību uz saviem matiem.

Marakujas eļļa INCI

Passiflora Edulis sēklu eļļa

Passiflora ir Brazīlijas vīnogulāju suga. Tai patīk karsts un mitrs klimats, un to veiksmīgi audzē visās tropu valstīs, bet lielākā marakujas eļļas ražotāja ir Brazīlija. Amazones ciltis to izmanto jau gadsimtiem ilgi.

Marakujas eļļa - īpašības

Marakujas eļļa ir ieguvusi popularitāti galvenokārt tāpēc, ka tai ir divreiz lielāks antioksidantu potenciāls nekā argana eļļai. Tāpēc to veiksmīgi izmanto ķermeņa, sejas (īpaši ādas zem acīm) un matu kopšanā. Marakujas eļļa ir neaizstājama rosacejas skartas ādas kapilāru un sejas ādas kopšanā. Satur 75 % omega-6 grupas taukskābju, galvenokārt linolskābi. Tāpēc tai ir lielas molekulas ar necaurlaidīgām īpašībām. Tā būs lieliska aizsardzība matiem, tos savaldot un kopjot dehidrētus, sprogojošus galus.

Marakujas eļļa - taukskābju saturs:

  • Linolskābe: aptuveni 75 %.
  • linolēnskābe: 1,5 %.
  • oleīnskābe: 15
  • palmitīnskābe: 10
  • stearīnskābe: aptuveni 2%

Marakujas eļļa ir ļoti atjaunojoša viela. Tās galvenais uzdevums ir kavēt ādas un matu novecošanās procesus. Tā spēj pat apturēt matu sirmšanu.

Marakujas eļļa matu kopšanā

Regulāri lietojot marakujas eļļu uz matiem, tie augs ātrāk un līdzsvaros galvas ādas izdalītā sebuma līmeni.

Piesātināto un nepiesātināto taukskābju attiecība šajā eļļā ir 15/85. Marakujas eļļa ir viegla, labi uzsūcas un nepieslogo matus. Lai gan tās lielās daļiņas ir ideāli piemērotas matiem ar augstu porainību, to vienlīdz labi var lietot arī matiem ar zemu un vidēju porainību. Marakujas eļļa ātri un labi iesūcas matos, padarot tos vieglus un dzīvības pilnus, vienlaikus novēršot to, ka mati kļūst ļoti sausi. Pateicoties vitamīnu un flavonoīdu daudzveidībai, tā ir neaizstājama visu veidu matu kopšanā.

  • Flavonoīdiem piemīt ļoti plašas skaistinošas un dziedinošas īpašības. To svarīgākā funkcija ir spēcīga antioksidanta darbība. Flavonoīdi aizsargā matus un ādu no brīvajiem radikāļiem, aizkavē matu un sīpolu novecošanos.
  • A vitamīns - ir atbildīgs par mūsu organisma šūnu reģenerāciju un nodrošina vienmērīgu cikla norisi; A vitamīns ir atbildīgs arī par matu augšanu un aizsargā tos no nelabvēlīgu laikapstākļu kaitīgās ietekmes.
  • C vitamīns - ir ļoti spēcīgs antioksidants, cīnās ar brīvajiem radikāļiem un palielina matu elastību, vienlaikus uzlabojot to veselīgu augšanu.
  • K vitamīns - rūpējas gan par matu saknēm, gan galvas ādu, uzlabo to stāvokli; padara sīpolus stingrāk iesakņojušos, un tādējādi matu sijas neizkrīt pārmērīgi. Cilvēka organisms nespēj pats to saražot, tāpēc tas ir jānodrošina no ārpuses.
  • E vitamīns - nodrošina antioksidanta īpašības, cīnās pret brīvajiem radikāļiem un ir zināms droši vien katrai sievietei. E vitamīns ir neaizstājams cīņā pret novecošanās pazīmēm.
  • Kālijs - novērš matu izkrišanu, tā trūkums organismā ievērojami vājina sīpolus.
  • Fosfors - liek matiem saglabāt vitalitāti un elastību, kā arī papildus atbalsta to augšanu; fosfora trūkuma dēļ var parādīties blaugznas.
  • Kalcijs - palīdz citiem vitamīniem cīņā pret matu izkrišanu; tā trūkuma dēļ mati kļūst plānāki.

Marakujas eļļas iedarbība

Pateicoties tik augstai dažādu vitamīnu un flavonoīdu koncentrācijai, marakujas eļļa ir lielisks līdzeklis visu veidu matu kopšanai. Vēl labākam rezultātam to ieteicams sajaukt ar citām eļļām, kas piemērotas konkrētai matu porainībai.

Marakujas eļļa ir neaizstājama matu veidošanas laikā - tā palīdz, savaldīt nepaklausīgas šķipsnas, lieliski izlīdzina un piešķir spīdumu, novērš sprogas. Turklāt tā labi uzsūcas un nepārslogo jūsu šķipsnas.

Marakujas eļļa ne tikai izdaiļo matus, bet arī uzlabo to elastību un vitalitāti. Tā arī nostiprina matu folikulus un regulē sebuma sekrēciju. Cilvēkiem, kuri cīnās ar pārmērīgām blaugznām vai seboreju, vajadzētu ķerties pie šī maigā, aromātiskā produkta.

Marakujas eļļa arī aizsargā matus no karstuma, ko izdala fēns vai taisnotājs, kā arī veido neredzamu, okluzīvu slāni, kas aizsargā katru matu šķipsnu atsevišķi pret saules gaismas, stipra vēja, sala un apkārtējās vides toksīnu kaitīgo ietekmi. Arī cilvēkiem, kuri bieži uzturas telpās, kas piepildītas ar cigarešu dūmiem, būtu jāizmanto šis produkts. Tas ir īsts detoksikācijas līdzeklis matiem un galvas ādai. Marakujas eļļa mazina jebkādus kairinājumus un nomierina galvas ādu.

Marakujas eļļa - iedarbība

Šī eļļa:

  • padarīs jūsu matus mīkstus, zīdainus uz tausti un dzīvības pilnus
  • padarīs galvas ādu tīru un bez kairinājuma
  • nostiprina matu saknes
  • pagarina matu augšanu un aptur izkrišanu
  • pasargās matus no bojājumiem
  • padara matus gludus un pieradinātus
  • piešķir matiem mirdzumu un mirdzumu.
  • padarīt matus viegli ķemmējamus un tikpat viegli veidojami.

Marakujas eļļa - kā to lietot?

Par marakujas eļļu tiek pausts viedoklis, ka tā ir vislabākā matu kosmētika. Tā kā tā baro galvas ādu un stiprina matu saknes, tā galvenokārt jālieto uz galvas ādas. Tādējādi vislabākais risinājums ir izvēlēties marakujas eļļas maisījumu kombinācijā ar citām dabīgām eļļām, kas būs piemērots ādas eļļošanai. Atcerieties, ka, uzklājot eļļu uz galvas ādas un matiem, nedrīkst pārspīlēt ar tās daudzumu. Neliels daudzums ir ļoti iedarbīgs.

Marakujas eļļa ir piemērota arī ikdienas matu veidošanai. Tā baro un stiprina šķipsnas, kā arī piešķir spīdumu un atvieglo matu veidošanu. Vienkārši uzklājiet nelielu daudzumu uz sausām vai mitrām matu cirtām no to garuma vidus uz leju.

Marakujas eļļa ir grūti pieejama aptiekās. Vislabāk to iegādāties dabīgās kosmētikas veikalos vai atrast gatavu produktu, kas piedāvā labi sastāvošu dabīgo eļļu maisījumu. Vislabākā kosmētika uz eļļas bāzes ir tā, ko var izmantot matu un arī galvas ādas eļļošanai. Tas nodrošina padziļinātu reģenerāciju. Tā dziedē un atjauno sīpolus, kā arī izdaiļo matus. Tā ir pilnīgi droša, jo šāds līdzeklis nesatur parabēnus, sintētiskos, komedogēnos silikonus un monohidrogēnos spirtus. Viens no šāda veida kosmētikas līdzekļiem, kas satur marakujas eļļu, ir Nanoil - eļļa vidēji porainiem matiem un Nanoil mazporainiem matiem. Barojoša, vitamīniem bagāta marakujas eļļa ir divu Nanoil versiju sastāvdaļa - nav brīnums, jo šī eļļa ir zvaigzne starp citām: tā baro matus, nepārslogojot tos.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika