Jojobas eļļa - lielisks matu un visu tipu ādas stiprinātājs

Jojobas eļļa - lielisks matu un visu tipu ādas stiprinātājs

Tam ir vairāk kopīga ar vasku nekā ar eļļām. Tomēr tā var pārsteigt ar savām īpašībām. Jojobas eļļa ir barības vielu - vitamīnu, skvalāna un taukskābju - avots, ko āda lieliski uzsūcas un ir noturīga pret sasmakšanu. Tā ir dabīgs saules aizsargkrēms, un tās struktūra ir līdzīga cilvēka sebum. Jojobas eļļa ir pazīstama kā tuksneša zelts, ko iegūst no mūžzaļā krūma sēklām.

Jojobas eļļa nav tipiska eļļa, lai gan tā izskatās pēc tās. Tas ir šķidrs vasks, ko spiež no jojobas krūma - Simmondsia Chinensis - sēklām. Šis augs tiek audzēts Centrālamerikā. Tā sastopama arī Austrālijā, Jaunzēlandē, Āfrikā un Āzijā, taču šajos reģionos tā ir diezgan reti sastopama. Augu audzē arī Spānijā, bet lielākā daļa jojobas produktu nāk no plašajām Argentīnas tuksneša plantācijām. Mūžzaļie jojobas krūmi visas vērtīgās īpašības slēpjas sēklās.

Jojobas eļļa INCI:

Simmondsia Chinensis sēklu eļļa

50 % no jojobas krūmu sēklām veido taukskābes, tāpēc eļļas spiešana ir bez problēmām. No aukstā spiedumā presētām jojobas sēklām iegūst zeltainu eļļu ar patīkamu riekstu smaržu. Jāatceras, ka tikai nerafinēta auksti spiesta sertificēta jojobas eļļa ir spēcīgi kopjošs produkts. Izvēloties jojobas eļļu, vienmēr pārbaudiet tās kvalitāti un ekstrakcijas metodi, kā arī to, vai tā ir rafinēta. Citas eļļas zaudē savas uzturvielas.

Pateicoties aukstās spiešanas procesam, jojobas eļļa saglabā visas dabiskā Simmondsia Chinensis krūma īpašības. Tā ir šķidra istabas temperatūrā, bet aptuveni mīnus septiņos grādos pēc Celsija tā pārvēršas par vasku. Jāatzīmē arī tas, ka jojobas eļļa ir ļoti izturīga pret sasmakšanu un ļoti ilgi saglabā savas īpašības. Praktiski tai nav derīguma termiņa, jo tā ilgi saglabā svaigumu. Tāpēc jojobas eļļa iedarbojas ne tikai tad, ja tā ir svaigi spiesta.

Jojobas eļļa vai argana eļļa?

Ja jūs interesē, ar ko atšķiras argana eļļa un jojobas eļļa, jums jālasa tālāk. Tie ir patiešām interesanti produkti, un to īpašības ir līdzīgas. Ir labi meklēt abas matu un ādas kopšanas līdzekļos. Tomēr tieši jojobas eļļa satur dabīgo skvalānu. Līdz ar to tās struktūra ir gandrīz tāda pati kā cilvēka ādas struktūra. Tā daudz labāk uzsūcas un efektīvāk uzlabo matu stāvokli. Atkarībā no sastāvdaļām, ko meklējam eļļā, mēs izvēlamies jojobas vai argana eļļu.

Jojobas eļļas īpašības

No kā sastāv jojobas eļļa? Tā ir dabīgs E vitamīna (paātrina atjaunošanos un palēnina šūnu novecošanos), A vitamīna (uzlabo ādas dabisko darbību), F vitamīna (stiprina ādas aizsargbarjeru), augu sterīnu, taukskābju, B vitamīnu kompleksa un skvalāna (novērš iekaisumus un cīnās pret brīvajiem radikāļiem) avots. Jojobas eļļai piemīt arī tādas vērtīgas minerālvielas kā varš, cinks, selēns, jods un hroms, kā arī daudzas EFA jeb neaizstājamās taukskābes.

Jojobas eļļa un tās izmantošana skaistumkopšanā

Dabīgajai jojobas eļļai ir augsta bioloģiskā saderība ar ādu. Tāpēc tā lieliski uzsūcas un ir tik populāra sejas, ķermeņa un matu kosmētikā. To var izmantot gan kā patstāvīgu kosmētikas līdzekli, gan kā mājās gatavotu produktu un procedūru sastāvdaļu. To bieži iekļauj sejas krēmos, ķermeņa losjonos, ziepēs un matu kondicionēros. Nanoil vidēji porainiem matiem ir bagātināts arī ar dabisku augstākās kvalitātes jojobas eļļu. Tā darbojas kā regulators un attīra galvas ādu. Interesanti, ka jojobas eļļa tiek izmantota arī par smaržu pamatu, lai aromāts būtu ilgnoturīgāks.

Kāpēc ir vērts lietot jojobas eļļu?

  • ir saderīga ar ādu
  • viegli uzsūcas ādā un matos
  • ir ideāli piemērota visiem ādas tipiem
  • izlīdzina grumbas un cīnās pret pūtītēm
  • atdzīvina ķermeni un matus
  • nodrošina matiem un ādai daudz minerālvielu un EFAs.
  • nodrošina daudzpusīgu lietošanu uz sejas, ķermeņa un matiem.
  • mitrina, atjauno un dziedē iekaisumus.
  • novērš matu lūšanu, pastiprina spīdumu
  • kontrolē sebuma sekrēciju un aizkavē pārmērīgu eļļas izdalīšanos

Kā jojobas eļļa darbojas?

Tā ir antibakteriāla; ja mēs to pievienojam citiem kosmētikas līdzekļiem, tā pagarina to derīguma termiņu. Jojobas eļļa ir daudzfunkcionāls skaistumkopšanas līdzeklis, kas atrod savu vietu:

  • pretpūtītes procedūrās
  • pretgrumbu krēmos
  • acu krēmos un serumos
  • sejas, ķermeņa, roku un kāju skrubjiem
  • pretcelulīta un striju produktiem
  • matu kopšanas līdzekļi un kondicionieri
  • nagu kopšanas līdzekļi un kutikulas mīkstinātāji
  • aizsargājoši lūpu balzami
  • roku un pēdu kopšanas līdzekļi

Jojobas eļļa - ieguvumi ādai

Regulāri lietojot, jojobas eļļa nodrošina pienācīgu mitrināšanu, piešķir ādai maigumu un elastību. Tā ir lielisks mīkstinošs līdzeklis, kas piemērots visiem ādas tipiem. Jojobas eļļa novērš ādas dehidratāciju, uztur skābuma pH un mitrina sausu ādu. Tā samazina TWL - transepidermālo ūdens zudumu. No otras puses, tā attīra ādu un kavē pārmērīgu sebuma sekrēciju taukainai ādai. Turklāt jojobas eļļa atjauno un nomierina iekaisumus, tāpēc to iesaka lietot ekzēmas un psoriāzes ārstēšanai. Tā darbojas arī kā dabisks UV filtrs.

Jojobas eļļa - ieguvumi matiem

Jojobas eļļas barojošās īpašības bieži izmanto matu kopšanā. Kādas ir jojobas eļļas priekšrocības matiem? Tā stiprina matu sīpolus, atvieglo ķemmēšanu, novērš statisko elektrību un aizsargā matu šķiedras no ārējiem faktoriem, baro un kontrolē mitruma līmeni. Tā novērš lūšanu un palielina spīdumu. Jojobas eļļu ir lietderīgi masēt galvas ādā, jo tā iekļūst matu sīpolos un uzlabo matu folikulu darbību. Turklāt tai piemīt īpašības pret blaugznām, tā nomierina un neļauj matiem taukainoties. Tā pilda daudzas funkcijas, jo palīdz gan sausiem, gan taukainiem matiem. Eļļa nodrošina mitrumu un fiksē ūdeni sausos matos. No otras puses, tā kontrolē tauku dziedzeru darbību un novērš pārmērīgu sebuma izdalīšanos taukainiem matiem.

Kādiem matu tipiem ir piemērota jojobas eļļa?

Ja jūs domājat, ka, pateicoties jojobas eļļai, jūsu ļoti porainie mati atgūs savu lielisko stāvokli, jums ir taisnība. Tā noteikti noderēs arī vidēji un maz porainiem matiem. Kā tas ir? Jojobas eļļai piemīt interesantas īpašības. Tā ir vasks, nevis parasta augu eļļa. Tāpēc taukskābju satura pārbaude šajā gadījumā nedarbosies. Tas ir šķidrs augu vasks, kas der visiem matu tipiem - bojātiem, dehidrētiem, šķelmojošiem, grūti veidojamiem utt.

Jojobas eļļa matu kopšanai

Jojobas eļļu var lietot tīrā veidā vai kā piedevu kondicionēšanas līdzekļiem. Atcerieties, ka eļļai jābūt dabīgai, bez silikoniem, konservantiem un smaržvielām. Svarīgākais ir iedarbības veids, nevis krāsa vai aromāts. Jojobas eļļas priekšrocības palielināsies, ja to sajauksim ar citām eļļām, piemēram, argana, makadāmijas vai kokosriekstu eļļu. Tad jūs iegūsiet pilnvērtīgu matu kopšanu un īstu matu pārvērtību.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika