Matu eļļošana iesācējiem - no kurienes tas nāk, kas tas ir, kāpēc to lietot?

Matu eļļošana iesācējiem - no kurienes tas nāk, kas tas ir, kāpēc to lietot?

Matu eļļošana kā vislabākā matu kopšanas metode ir ļoti populāra. Tā ir bijusi alternatīva daudzām citām ārstēšanas metodēm. Šī metode ir pilnībā dabiska un palīdz pārvarēt gandrīz visas ar matiem un galvas ādu saistītās problēmas. Regulāri lietojot, atjauno matu skaistumu un veselību. Kas īsti ir matu eļļošana un ko mēs par to zinām? Papildināsim visas nepilnības zināšanās par šādu ārstēšanu.

Varētu domāt, ka matu kopšana nav sarežģīta, un šķiet, ka mēs par to zinām ļoti daudz. Svarīgi ir nodrošināt matus ar nepieciešamajām barības vielām, nepakļaut tos kaitīgu faktoru iedarbībai un katru dienu veltīt vismaz īsu brīdi, piemēram, matu suku mazgāšanai. Diemžēl populārais matu kondicionieris, kas sola tūlītēju iedarbību, ne vienmēr atgriezīs matiem to formu, kāda tie bija pirms krāsošanas vai līdzīgām destruktīvām procedūrām.

Šādā situācijā mēs bieži vien ķeramies pie matu eļļām, kas tiek uzskatītas par lielisku kondicionieru, masku un koncentrētu serumu aizstājēju. Tomēr mūsu zināšanas par šo tēmu ir patiešām niecīgas. Joprojām ir daudz neatbildētu jautājumu. Kas ir matu eļļošana? Vai kokosriekstu eļļa ir piemērota visiem matu tipiem? Cik ilgi eļļai jātur uz matiem? Cik daudz eļļas lietot uzreiz? Vai katra eļļa ir piemērota visiem matu tipiem? Ar ko sākt matu eļļošanu? Kas tam nepieciešams? Vai dabīgās augu eļļas ir labākas par aptiekā nopērkamajām? Vai eļļošanas ietekme uz matiem būs pamanāma jau pēc pirmās lietošanas reizes?

Atbildes uz visiem šiem jautājumiem ir sniegtas turpmāk. Sākot ar matu eļļošanas vēsturi un beidzot ar efektīvākā matu eļļošanas veida izklāstu.

INDIEŠU MATU EĻĻOŠANAS RITUĀLS

Daudzās publikācijās par matu eļļošanu atrodama informācija, ka dažās Āzijas daļās tā ir tradicionāla kopšanas metode. Kur tieši ir tās pirmsākumi? No kurienes radās ideja par taukainas eļļas uzklāšanu uz matiem? Lai to visu uzzinātu, ir nedaudz vairāk jāiepazīstas ar šī reģiona vēsturi.

Kur aizsākās matu eļļošanas tendence...

Visam bija sākums, kad siltie saules stari, augstā gaisa temperatūra un sausais gaiss negatīvi ietekmēja matus. Uz brīdi pārcelsimies uz Indiju - matu eļļošanas šūpuli. Spēcīgs karstums un ekstrēmi laikapstākļi ekvatoriālajā reģionā piespieda Indijas provinces sievietes meklēt tādas matu kopšanas metodes, kas nodrošinātu stabilu un spēcīgu aizsardzību. Šādu uzdevumu daļēji ir izpildījis sari - tradicionālais apģērbs, ko Indijas sievietes valkā uz pleciem un ar ko varēja nosegt arī matus. Diemžēl augstas temperatūras izraisa pārmērīgu ūdens iztvaikošanu no ādas un matiem neatkarīgi no plīvura materiāla biezuma un tekstūras. Mati kļuva dehidrēti, un galvas ādai bija tendence uz kairinājumu.

Indiešu sievietes ar šo problēmu tika galā diezgan labi. Ādas un matu kopšanai viņas sāka izmantot dabīgas augu eļļas. Izrādījās, ka tās var ne tikai lieliski garšot, bet arī darboties kā aizsargfiltrs. Matu eļļošana ir kļuvusi par viņu ikdienas ieradumu. Pateicoties šai metodei, viņi var priecāties par gariem, spīdīgiem un stipriem matiem. Nav brīnums, ka tas ir iedvesmojis populārus zīmolus, kas tagad vēl labprātāk izmanto dabīgo eļļu spēku savos produktos.

Matu eļļošanas tradīcijas Indijā

Viena no populārākajām eļļām, ko Indijā izmanto matu eļļošanai, ir kokosriekstu eļļa. Tas ir plaši izplatīts un pieejams produkts. Tā atbilst diviem galvenajiem nosacījumiem: tā ir lēta un nodrošina matu aizsardzību. Indietes labprāt ķeras pie eļļām ar augstu piesātināto taukskābju saturu, jo tās labi iedarbojas uz veseliem un taisniem matiem. Ja aizsardzība ir vairāk nepieciešama nekā atjaunošana, šis ir ideāls risinājums. Turklāt bez kokosrieksta Indijā sievietes izmanto vairāk nekā 150 dažādas augu eļļas, kuras var lietot atsevišķi, kombinēt ar citām eļļām, sajaukt ar ēteriskajām eļļām vai augu ekstraktiem. Tās nodrošina līdzsvaru galvas ādai un baro matus.

Valstīs ar nedaudz atšķirīgu klimatu matu eļļošana ir jāmaina. Ne visus apmierinās eļļa ar piesātināto taukskābju pārsvaru (tās ieteicams lietot tikai zemas porainības matiem). Turklāt nepareiza eļļas lietošana pārslogos šķipsnas, nevis uzlabos to stāvokli.

MATU EĻĻOŠANA IESĀCĒJIEM

Atklājiet dabīgo eļļu spēku un pārliecinieties, ka eļļošana ir metode ikvienam. Paturiet prātā, ka jūsu šķipsnām nav nepieciešamas tehnoloģiski progresīvas formulas, kuru pamatā ir sintētiskas aktīvās vielas. Viss, kas jums jādara, ir jāsaprot spēks, kas slēpjas dabīgajās eļļās matiem, jānovirza tās uz jūsu matiem un jābauda iedarbība.

Matu eļļošana - kas tas ir?

Nav vienas matu eļļošanas definīcijas. Neviens nav pat īsi aprakstījis, kas tieši ir matu eļļošana. Nav arī kosmētikas terminu vārdnīcas, kurā būtu sniegts pareizs šī izteiciena skaidrojums. Par laimi, to ir viegli aprakstīt, vienkārši jāuzsver dažas raksturīgākās iezīmes, kas raksturo šo matu kopšanas metodi.

Viss, kas palīdzēs jums saprast, kas ir matu eļļošana:

  • Tā ir matu un galvas ādas kopšana, izmantojot dabīgas eļļas.
  • Tā sastāv no eļļas uzklāšanas, ieziešanas un iemasēšanas matos un/vai galvas ādā.
  • Tam nepieciešams izmantot dabīgus sviestus un augu eļļas.
  • To var veikt vismaz divējādi: uz sausiem vai mitriem matiem.
  • Tā ir pilnīgi dabiska un droša matiem un galvas ādai.
  • Tās galvenais uzdevums ir mitrināt, barot un stiprināt.
  • Darbojas ne tikai uz matu virsmas, bet arī to iekšpusē.
  • Lietojot regulāri un ilgstoši, iedarbojas satriecoši.

Matu eļļošana - kādiem nolūkiem?

Matu eļļošana ir delikātākais un vieglākais matu kopšanas veids. Ideāls veids, kā smalki un vienlaikus efektīvi uzlabot matu izskatu. Ja jūs interesē jautājums "vai matu eļļošana būs piemērota man", aplūkojiet rezultātus pirms un pēc šādas kopšanas. Drīz vien jūs pārliecināsieties, ka matu eļļošana ir lieliska procedūra, kurai ir vismaz desmitiem iemeslu.

Mati ir pastāvīgi jākopj, lai saglabātu to pienācīgu stāvokli. Kāpēc ne eļļas? Matu eļļošana ir maigāka, taču vienlīdz efektīva alternatīva kondicionieru un matu masku lietošanai. Tā ir drošāka matiem, jo augu eļļas satur tikai matiem vērtīgas uzturvielas - vitamīnus, minerālvielas, fitosterīnus un taukskābes, no kurām veidots cilvēka sebums. Dabiskās eļļas, ko uzklāj uz matiem, nepieslogo tos ar silikoniem, konservantiem, biezinātājiem un krāsvielām. Jūs apveltīsiet matus ar dabīgo eļļu burvīgo spēku un dabas aromātu. Matu eļļošana ir procedūra, kas radīta, lai rūpētos par matiem harmonijā ar dabu un bez jebkāda riska.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika