Matu garuma aizbēgšana no bojājumiem... 5 jutīgu matu līmeņi - labākais matu kopšanas ceļvedis

Matu garuma aizbēgšana no bojājumiem... 5 jutīgu matu līmeņi - labākais matu kopšanas ceļvedis

Vai jums šķiet, ka jūsu mati ir tikai viens solis no bojājuma?

Tas ir saistīts ar to... sensibilizāciju. Kamēr jutīgums ir vēlams mākslas un emociju pasaulē, tikmēr jutīgi mati nav vēlami... Sensitizēti mati nozīmē ātrāku un spēcīgāku matu bojāšanos.

Pastāv 5 sensibilizētu matu līmeņi atkarībā no tā, cik dziļi ir bojātas matu struktūras. Pārbaudiet savu matu bojājumus un sensibilizācijas līmeni un iemācieties par tiem rūpēties, lai jūsu frizūra nekad vairs neizraisītu nekādas problēmas.

Kas ir sensibilizēti mati?

Jau minējām, ka sensibilizēti mati, citiem vārdiem sakot, ir mati, kuriem ir zema izturība. Ko tas patiesībā nozīmē? Izrādās, ka sensibilizēti mati atrodas uz bojājumu lielceļa. Tie ne vienmēr ir sabojāti, bet bojājumu risks ir ļoti augsts.

Matu iznīcināšana notiek ātrāk un vieglāk.

Vienkāršāk sakot, sensibilizēti mati ir vieglāk bojājami nekā visi pārējie matu tipi. Vēl viena problēma ir tā, ka šādi mati ir gan viegli bojājami, gan grūti labojami. Ļoti sensibilizēti mati nav vienādi ar bojātiem matiem, tomēr to stāvoklis pasliktinās dažādu faktoru dēļ, kas ir saudzīgi un droši veseliem matiem. Tāpēc sensibilizēti mati var beigties bojāti jau pēc vienas krāsošanas procedūras, vienreizējas gludekļa lietošanas, karstuma ruļļu lietošanas vai balināšanas. Ļoti daudz kaitējumu nodara arī spēcīgi saules stari, augstas temperatūras vai nepareizi produkti.

Kāpēc mati kļūst jutīgi?

Nav skaidras atbildes. Kā galvenie iemesli tiek minēti gēni un nepareiza matu kopšana. Arī ikdienas nežēlīga izturēšanās pret matiem rada tiem grūtības (vilkšana, izķemmējot matus, rupja žāvēšana ar dvieli, cieša ponija vai kupejas nēsāšana u. c.).

Jāatceras, ka sensibilizācija biežāk skar sievietes, kuras regulāri krāso matus, izmanto termisko ieveidošanu, kas izraisa matu sausumu, lūšanu, izkrišanu un šķelšanos.

Kā jūs zināt, ka jūsu mati ir sensibilizēti?

  • tie ir blāvi un rupji
  • tie ir ļoti sausi, galējos gadījumos - stīvi
  • tie ir ļoti pakļauti visiem fiziskiem bojājumiem, tostarp ķīmiskai apstrādei un karstuma veidošanai.

5 jutīgu matu līmeņi

1. SENSITIZĒTI MATI - veselīgi, diezgan gludi, bez satraucošiem signāliem, ļoti izturīgi pret bojājumiem.

Zīdaini gludi, spīdīgi mati, kuriem ir pietiekams mitruma līmenis. Galvas āda ir tīra un veselīga, to neapdraud pārmērīga tauku veidošanās/ mati nav taukaini, noslogoti vai saplacināti. Matu porainība ir [vidēja porainība], kas sliecas uz [zema porainība].

2. LĪMEŅA SENSITĪZĒTI MATI - veselīgs matu garums, problemātiska galvas āda, mati ir praktiski noturīgi pret bojājumiem.

Spēcīgi, gludi, diezgan biezi un spīdīgi mati, tomēr galvas āda ražo pārāk daudz eļļas; taukainas saknes, kā rezultātā mati viegli nosveras [zema porainība].

3. LĪMEŅA SENSITĪZĒTI MATI - diezgan veselīgi, ar noslieci uz bojātiem šķeltiem matu galiem vai garumiem.

Parasti matu saknes ir veselas, bet nedaudz rupjas, bieži vien statiskas. Matu gali pēc ziemas vai vasaras mēdz izskatīties neveselīgi/ļoti sausi, dažkārt nedaudz sprogaini vai blāvi. Šim matu tipam ir vidēja porainība.

4. LĪMEŅA SENSITĪZĒTI MATI - ar tendenci bojāt matu garumu un (ļoti) bojātiem matu galiem.

Matu izskats ir blāvs, tiem trūkst apjoma, tie frizējas, tiem ir izbalējis tonis, ir daudz bojājumu matu galu struktūrā. Viegli zaudē mitrumu. Šim matu tipam ir vidēja porainība, kurai ir tendence palielināties.

5. LĪMEŅA SENSITĪZĒTIE MATI - ļoti pakļauti bojājumiem (mati var būt bojāti visā to garumā).

Nonstop blāvs tonis, matu lūšana un trauslums, šķelti gali, stīvums, izturība pret lokām. Pilnīgs ūdens trūkums matos, mati nespēj uzsūkt barības vielas. Tie ir [augstas porainības mati].

KĀ ATJAUNOT UN KOPT JUTĪGUS MATUS?

1. LĪMEŅA SENSIBILIZĒTI MATI

  • KATRU DIENU - aizsargājiet matu galiņus (iegādājieties eļļu vai īpaši izstrādātu serumu), vasarā izmantojiet izsmidzināmos kondicionierus, kas aizsargā no UV starojuma.
  • PĀRTRAUKTĪGI - pielāgojiet matu mazgāšanas rutīnu matu stāvoklim, mazgājiet tos tik bieži, cik nepieciešams, izmantojiet maigus augu šampūnus, kas nav komedogēni galvas ādai un sniedz pienācīgu attīrošu efektu. Turklāt izmantojiet matu barojošus balzamus, kas uzlabo matu stāvokli un novērš bojājumus.
  • Vienu reizi nedēļā - 1. līmeņa jutīgu matu papildu kopšana ietver, piemēram, vieglu, vitamīniem bagātu matu masku vai (galvenokārt ziemā) labu matu eļļošanas procedūru. Eļļa nav jāatstāj uz nakti - uzklājiet to un pēc 30 minūtēm izskalojiet un labi izmazgājiet matus. Izmēģiniet Nanoil vidēji porainiem matiem matu kopšanas režīmā.

2. LĪMEŅA JUTĪGI MATI

  • Katru dienu - ja nepieciešams, mazgājiet matus pat katru dienu. Iegādājieties šampūnu taukainu matu saknēm, kas nodrošina precīzu galvas ādas attīrīšanu un matu šķiedru kondicionēšanu, neatstājot matus sausus. Ikdienas barojošajai porcijai ķerieties pie bezsvara augu ūdeņiem un galvas ādas kondicionieriem - ieziesti galvas ādā, tie ļauj jums kontrolēt tauku pārprodukciju. Meklējiet tādus, kuru sastāvā ir nātru, mārdadžu, dadzīšu, priežu vai salvijas ekstrakti. Līdzīgu labumu galvas ādai sniedz arī kadiķi.
  • BIEŽI - ja jūsu mati ir ļoti biezi, jums nav nepieciešams katru dienu lietot kondicionieri. Ar katru otro mazgāšanas procedūru (vai retāk) uzlabojiet to, izmantojot vieglu kondicionieri, kas nodrošina vitamīnus un minerālvielas. Izvēlieties balzāmus, kas neatstāj matus pārslogotus, bet tiem ir viegla konsistence, UV filtrs un pantenols, kas stiprina matus.
  • REIZI NEDĒĻĀ - arī jūsu matiem ir nepieciešamas eļļas procedūras. Noslēpums slēpjas pareizā dabisko eļļu izvēlē – tādās, kas nenoslogo, bet paceļ saknes, palielina apjomu un spīdumu, kā arī saglabā galvas ādu tīru. Šim nolūkam tiek izgriezts Nanoil matiem ar zemu porainību. Reizi divās nedēļās sniedzieties pēc galvas skrubja, lai pārliecinātos, ka āda ir brīva no toksīniem un liekā sebuma.

3. LĪMEŅA JŪTĪGI MATI

  • KATRU DIENU - dodieties uz serumu vai kondicionējošu eļļu, kas aizsargā matu galus no bojājumiem. Ja jūsu matiem ir tendence izžūt no vidus garuma, uzklājiet eļļu tieši šai daļai, kas, iespējams, būs bojāta. Ja jūsu mati ir plānāki, izmantojiet uz eļļas bāzes izsmidzināmu kondicionieri, kas ir vieglāks un nenoslogo.
  • BIEŽI - uzklājiet intensīvāku kondicionēšanas līdzekli: pēc katras matu mazgāšanas ar stiprinošu šampūnu (kas ir bagāti ar kondicionējošām vielām, vitamīniem, minerālvielām, eļļām, lanolīnu) izmantojiet atbilstošu kondicionieri, kas ne tikai pasargā no bojājumiem, bet arī uzlabo matu stāvokli: novērš ārkārtēju sausumu, pūkošanos un piešķir zīdaini gludu apdari. Ja izmantojat fēnu, neaizmirstiet ierīvēt īpaši izstrādātu karstuma aizsardzības serumu, kas pasargā no bojājumiem un ūdens zuduma.
  • REIZI NEDĒĻĀ – sniedzieties pēc atjaunojošas, mitrinošas maskas. Pārbaudiet, vai tajā ir daudz keramīdu un uzlabojošu augu ekstraktu (piem., hidrolizēti kviešu un auzu proteīni). Matu masku var uzklāt arī pēc matu eļļas apstrādes (izvēlies eļļas vidēji porainiem matiem) – tā emulģēs eļļu un darbosies kā papildus atbalsts, novēršot matu bojājumus.

4. LĪMENIS JŪTĪGI MATI

  • KATRU DIENU – pasargā matus no bojājumiem – visa veida fiziskajiem bojājumiem, karstuma un UV starojuma. Uzklājiet īpaši izstrādātu serumu, eļļu vai nenomazgājamu kondicionieri. Pārliecinieties, ka izstrādājums satur keramīdus un tam ir karstuma aizsardzības efekts, lai pasargātu jūsu frizūru no karstuma, kā arī novērstu izlidošanu un neļautu matiem spuroties no mitruma.
  • BIEŽI - mazgājiet matus, izmantojot stiprinošu un mitrinošu līdzekli, kas vienlaikus atvieglo galvas ādu. Pēc matu mazgāšanas uzklājiet līdzekļus vājiem matiem, piem. tie, kas satur keramīdus, keratīnu un dabīgās eļļas. Iecienītajam kondicionierim vai maskai varat pievienot dabīgas eļļas.
  • VIENREIZ, DIVREIZ NEDĒĻĀ - lietojiet produktus, kas bagāti ar barojošām un atjaunojošām sastāvdaļām. Matu masku var uzklāt arī pēc eļļas procedūras izskalošanas (izvēlies eļļas vidēji porainiem matiem vai – ja mati ir vairāk bojāti – Nanoil matiem ar augstu porainību). Maska emulģēs eļļu, lai to būtu vieglāk noņemt, un jūs papildus varat nodrošināt matu uzlabošanos un spēcīgāku aizsardzību pret bojājumiem.
    Centieties arī vismaz reizi nedēļā atturēties no žāvēšanas ar fēnu. Ļaujiet matiem nožūt un iemasējiet matu galos ar maigu aizsargājošu serumu vai eļļu.

5. LĪMENIS JŪTĪGI MATI

  • KATRU DIENU - izmantojiet matu eļļu. Ierīvē to abos matu galos un visā garumā. Tādā veidā jūs pasargājat dzīslas no bojājumiem, nofiksējat ūdeni, piešķirat maigumu un spīdumu. Šim matu tipam ir nepieciešams ievērojams uzlabojums un eļļas, kas spēj atdzīvināt un stiprināt. Dienas laikā tik bieži, cik nepieciešams, berzējiet ar karstumu aizsargājošu kondicionieri vai aerosolu uz eļļas bāzes.
  • BIEŽI - papildus ārstnieciskajiem šampūniem izmantojiet kondicionierus, kas satur daudz vielu, kas pastiprina matu šķiedras atjaunošanos (keramīdi, lipīdi, vitamīni E un A, eļļu maisījumi). Kondicionierim varat pievienot dažus pilienus izvēlētu dabisko eļļu (izvēlieties eļļas ļoti porainiem matiem). Centieties izvairīties no fēna vai izmantojiet vēsu gaisa plūsmu. Izvairieties no gludekļiem un regulāri lietojiet matu eļļas procedūras - ja mati ir patiešām bojāti, eļļojiet tos pat katru dienu. Vienmēr atcerieties rūpīgi izskalot eļļu un izmazgāt matus. Ideāls līdzeklis 5. līmeņa stipri sensibilizētiem matiem ir Nanoil augstas porainības matiem.
    Veiciet profilaktiskas darbības: aizsargājiet matus pēc katras mazgāšanas – kad mati vēl ir mitri, uzklājiet speciālu serumu vai nenomazgājamu kondicionieri, kas satur barības vielas, piemēram, eļļas vai silikona augu analogus, padarot matus gludus un mīkstus.
  • REIZI NEDĒĻĀ - izbaudiet matu eļļas procedūru uz nakti - atstājiet izvēlēto eļļu matos uz visu nakti un no rīta tos izskalojiet. Pirms skalošanas varat uzklāt masku dziļākai matu atjaunošanai. Tāpat sniedzieties pēc matu un galvas ādas ampulām – nekairina ādu, izmantojot skarbus veidošanas līdzekļus.
  • IZVAIRĪTIES — blakus pareizai kopšanai 5. līmeņa jutīgiem matiem ir nepieciešama pareiza aizsardzība, tāpēc izvairieties no visa potenciāli destruktīvas lietas: nevelciet un berzējiet tos, samaziniet ķīmisko apstrādi, izvairieties no karstuma veidošanas, atturieties no taisnošanas ar gludekli, mēģiniet pavadīt maz laika saules gaismā un pasargājiet matus no UV starojuma. Eļļas satur dabisku UV filtru, kas uzlabo 5. līmeņa sensibilizētus matus.

SENSITIZED MATI VS EĻĻAS APSTRĀDE

4. un 5. līmeņa sensibilizētiem matiem ir obligāti jāveic eļļas procedūras. Šāda veida terapija sniedz vislabākos rezultātus kā bojātu matu atjaunošanas rituālu. Dodieties pēc dabīgām eļļām, ja jūsu mati ir ļoti poraini, vai izvēlieties piemērotu vielu komplektu, kas var spēcīgi atjaunot matus un novērst bojājumus. Liela nozīme ir arī pareizai eļļas apstrādes pielietojuma izvēlei.

  • Sausu matu eļļas apstrāde – uzklājiet eļļu visos matos, maigi iemasējot to. Pārliecinieties, ka eļļa pārklāj matus, nevis pil. Atstājiet to apmēram 30 minūtes, izskalojiet un izmazgājiet matus. Tā ir nedaudz maigāka terapija.
  • Apstrāde ar mitru matu eļļu – procedūra ir gandrīz tāda pati, taču vispirms mati ir jāsamitrina vai jāizmazgā, lai atbrīvotos no netīrumiem, sebuma un produkta uzkrāšanās. Mitri mati vieglāk un dziļāk uzsūc eļļas, tāpēc mēģiniet veikt šāda veida eļļas procedūru vismaz reizi nedēļā.

Pateicoties mitru matu eļļas apstrādei, jūsu mati saņem mitrumu un tiek atjaunoti.

 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika