OCM: kā tīrīt seju ar eļļām un kāpēc jums vajadzētu izmantot šo metodi

OCM: kā tīrīt seju ar eļļām un kāpēc jums vajadzētu izmantot šo metodi

OCM, kas ir saīsinājums no Oil Cleansing Method (Eļļas attīrīšanas metode), ir viena no mūsdienās labākajām ādas kopšanas procedūrām. Vislabākais ir tas, ka tā ir lieliski piemērota ne tikai sausai ādai, bet arī nobriedušai ādai, ādai ar pūtītēm un kuperozi. Šīs metodes noslēpums slēpjas labi saskaņotajās eļļās un to maisījumos. Uzziniet, kāpēc sejas attīrīšana ar eļļām tiek uzskatīta par labvēlīgu, kā soli pa solim veikt šo procedūru un kāda eļļu attiecība jāizmanto, lai OCM sniegtu sejas ādai maksimālu efektu.

Kas ir OCM un kāpēc tā tik labi kalpo sejas ādai?

Kā minēts iepriekš, OCM (Oil Cleansing Method) ir veids, kā atbrīvot sejas ādu no kosmētikas un citiem netīrumiem, kas uzkrājas dienas laikā, izmantojot īpaši sagatavotu dabīgo eļļu maisījumu, kura procentuālais sastāvs konkrētajā maisījumā nav nejaušs.

Šī metode galvenokārt ir popularizēta Āzijā. Tās efektivitātes pamatā ir ļoti vienkāršs pieņēmums, kas saka: "eļļa noņem eļļu". Šo metodi izmanto arī kosmētikas ražotāji, kas, cita starpā, laiž tirgū divfāžu grima noņemšanas līdzekļus, kur viena fāze, protams, ir eļļas fāze.

Tomēr šeit līdzība starp divfāzu produktiem un dabīgajām eļļām beidzas. Galu galā eļļas ir pilnīgi dabiskas un ir pretstatā aptiekās nopērkamajiem kosmētikas noņemšanas līdzekļiem, kas lielākoties satur skarbu mazgāšanas līdzekli. Vēlreiz jāatgādina, ka OCM ir saistīta ar pilnīgi dabīga, droša maisījuma izmantošanu, kas sastāv no rīcineļļas un bāzes eļļas vai dažām papildu dabīgām skaistumkopšanas eļļām.

Kam OCM ir piemērots?

Sejas mazgāšana ar eļļām ir ideāli piemērota visu tipu ādas attīrīšanai, tostarp taukainas, pinnes un kuperozes.

Svarīgi gan, lai procedūrai izmantotā eļļa atbilstu ādas tipam, lai tā spētu saspēlēties ar sejas ādas vajadzībām, attīrīt to, izārstēt dermatoloģiskas kaites, papildināt ar ūdeni un uzlabot kopējo sejas ādas stāvokli.

Būtībā sejas attīrīšana ar eļļām lielākoties ir laba prakse, kas jāievieš sausas, ļoti sausas, dehidrētas un jutīgas ādas tipu ikdienas kopšanā. Parastā kosmētika, kas paredzēta sejas attīrīšanai un dekoratīvās kosmētikas noņemšanai, satur daudzas pretrunīgas vielas, kas iedarbojas agresīvi, radot nelabvēlīgu ietekmi uz šādiem ādas tipiem. Īsāk sakot, tās no ādas noņem sebuma slāni, kas faktiski ir būtisks, lai hidrolipīdu barjera saglabātos stipra. Rezultātā āda, kas tiek apstrādāta ar parastiem tīrīšanas līdzekļiem, kļūst iekaisusi, dehidrēta un bieži vien tai ievērojami trūkst ūdens.

OCM universālums ir atkarīgs no tā, ka to var izmantot arī taukainas ādas attīrīšanai un kopšanai. Pateicoties pietiekamam eļļu daudzumam, OCM ievērojami uzlabo taukainas sejas izskatu. Šis uzlabojums cita starpā izpaužas kā tauku dziedzeru darbības normalizēšana, ādas poru sašaurināšanās un redzamības samazināšanās, kā arī pinnes izzušana.

OCM: kāpēc eļļa ir labākais līdzeklis sejas ādas attīrīšanai?

Ir vērts apzināties, ka mazgāšanas līdzekļi izjauc ādas hidrolipīdu barjeru, tāpēc āda var kļūt kairināta, apsārtusi un izvesta no ierindas. Pateicoties pakāpeniskai skarbu mazgāšanas līdzekļu samazināšanai un to aizstāšanai ar dabīgām eļļām, OCM ir atzīta par drošu, neinvazīvu un labvēlīgu ādas kopšanas rituālu, kas piemērots visiem ādas tipiem.

Turklāt OCM ir laba metode, ko ieviest ikdienas ādas kopšanā arī tāpēc, ka tā ļauj noņemt kosmētiku un nodrošina dziļu ādas attīrīšanu, pirms procedūras neizmantojot micelāro losjonu, putas vai citu sejas attīrīšanas želeju. Dažiem cilvēkiem tas var šķist neticami, taču eļļas ir labākais no visiem pašlaik pieejamajiem produktiem, kas nodrošina sejas ādas attīrīšanu.

OCM: Make-up noņemšana un sejas attīrīšana ar eļļām. Ietekme

  • izlīdzināta, samtaini gluda āda
  • nomierināta, dziļi attīrīta āda
  • jauks un vienmērīgs ādas tonis
  • sašaurinātas un slēgtas ādas poras
  • mazāk komedonu
  • samazināta sebuma sekrēcija un atjaunots lipīdu līdzsvars.
  • pietiekama mitrināšana
  • paātrināta ādas bojājumu reģenerācija un dzīšana.
  • smalku grumbiņu, piemēram, uz pieres un starp uzacīm, izzušana.
  • deguna un kakla grumbu samazināšanās - ādas sabiezēšana, elastības un noturības palielināšanās.
  • kapilāru, kas var pārtrūkt, atšķaidīšana

OCM: kad kļūst redzami pirmie rezultāti?

Tāpat kā jebkurai citai kosmētikas līdzeklim, arī eļļām ir nepieciešams laiks, lai panāktu vēlamo efektu. Tīras un pieskārienam patīkamas sejas sajūta būs jūtama uzreiz. Atjaunošanās, ādas toņa izlīdzināšanās un grumbu samazināšanās var prasīt nedaudz ilgāku laiku, pat līdz dažām nedēļām. Var gadīties arī, ka jūsu eļļu maisījumā ir nepieciešams ieviest nelielas izmaiņas, ko izraisa individuālas ādas vajadzības. Daudzas sievietes ziņo, ka pozitīvas izmaiņas ādas izskatā novēro jau pēc nedēļas, savukārt citām jāgaida ilgāk, lai ļautu ādai attīrīties un turpināt pastiprinātos pašatjaunošanās procesus.

Kā noteikt eļļu attiecību OCM?

Visvienkāršākajā versijā katra eļļas maisījuma, ko izmanto sejas attīrīšanai, sastāv no rīcineļļas un pareizi izvēlētas nesējeļļas (tai piemīt attīrošas un kondicionējošas īpašības). Paturiet prātā, ka OCM veikšanai jāizvēlas tikai [nerafinētas un auksti spiestas eļļas], jo šāda veida eļļas tiek klasificētas kā augstākās kvalitātes eļļas. Turklāt šādas eļļas nezaudē savas vērtīgās barojošās vielas. Jāapzinās, ka OCM paredzēto eļļu proporcija atšķiras atkarībā no ādas tipa, kuru paredzēts attīrīt. Vispārējais sadalījums ir šāds:

Rīcineļļas sastāvs ir līdzīgs cilvēka sebuma sastāvam, un tā ir lieliski piemērota sejas attīrīšanai. No otras puses, šai eļļai piemīt dehidratējošas īpašības, tāpēc tās attiecība dažādiem ādas tipiem ir atšķirīga. Jāapzinās, ka rīcineļļu var aizstāt ar jojobas eļļu.

OCM: kā saskaņot eļļu ar ādas tipu?

Visbiežāk OCM izmanto bāzes eļļu, kas atbilst jūsu ādas tipam. Galu galā tās uzdevums ir ne tikai padarīt ādu tīru un atjaunot to, bet arī palīdzēt tai pareizi funkcionēt. Daudzas eļļas ir piemērotas vairāk nekā vienam ādas tipam. Ja jūs zināt savu ādas tipu, varat izmantot turpmāk sniegto rokasgrāmatu:

OCM: kā to darīt pareizi? Eļļas attīrīšanas metode soli pa solim

  1. Samitriniet seju, izmantojot ūdeni vai augu destilātu. Uzlejiet uz tīrām rokām OCM maisījumu un uzsildiet to.
  2. Izklājiet un maigi iemasējiet eļļas sejā. Turpiniet masēt problemātiskākās ādas vietas, piemēram, dehidrētu ādu. Bieži kairinātas acu ādas gadījumā varat noņemt grimu, izmantojot parasto olīveļļu, argana eļļu vai mandeļu eļļu. Rīcineļļa var pastiprināt apsārtumu un veicināt acu asarošanu.
  3. Paņemiet tīru drānu vai dvieli (izmantojiet tikai maigu audumu, piemēram, muslīnu) un samitriniet to siltā ūdenī. Pārliecinieties, ka ūdens nav pārāk karsts, īpaši, ja jūsu kapilāri ir vāji.
  4. Uzklājiet drānu uz sejas, ļaujiet tai kādu brīdi nostāvēties un pēc tam maigi sāciet noslaucīt eļļu.
  5. Atkārtojiet procedūru 2-3 reizes un pat vairāk. Turpiniet notīrīt eļļu, līdz pamanīsiet, ka lupatiņa ir pilnīgi tīra, kas nozīmē, ka lupatiņa vairs nesavāc no sejas netīrumus un krāsu kosmētiku. Neaizmirstiet katru reizi noslaucīt drānu ar ūdeni.
  6. Pēdējo reizi noskalojiet drānu vēsā ūdenī un uzlieciet to uz sejas, lai palīdzētu ādas porām sarauties. Vai arī varat vienkārši nomazgāt seju ar vēsu ūdeni.

OCM: svarīgas lietas, kas jāatceras

  • Audums, ko izmantojat OCM veikšanai, pēc katras lietošanas reizes vienmēr rūpīgi jāiztīra.
  • Pārliecinieties, ka OCM izmantotais ūdens nav ne pārāk silts, ne pārāk auksts.
  • Ne agrāk kā pēdējā fāzē nedrīkst mazgāt seju ar vēsu ūdeni.
  • Netīriet drānu pret seju pārāk enerģiski, lai novērstu kairinājumus.
  • OCM veikšanai vienmēr izvēlieties sertificētas, auksti spiestas, nerafinētas, ar visaugstākajām skaistumkopšanas īpašībām un standartiem atbilstošas eļļas.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika