Galvas ādas kopšana gariem un veselīgiem matiem — labākā mājās gatavotā kosmētika

Galvas ādas kopšana gariem un veselīgiem matiem — labākā mājās gatavotā kosmētika

Pareiza galvas ādas kopšana ir būtiska veiksmīgai matu kopšanai. Mēs apzināmies, ka šampūns vai kondicionieris nav viss, kas nepieciešams, lai iegūtu krāšņu veselīgu frizūru. Mums ir jāizmanto arī dārzeņu un augu ekstrakti, kas stiprina matus no pašām saknēm. Atklājiet labākās galvas ādas procedūras, izveidojiet savu mājas augu matu terapiju un izbaudiet apskaužamus, garus, stiprus matus.

Galvas ādas kopšanas līdzeklis vai kondicionieris ir produkta veids, kas lepojas ar ilgu gadu vēsturi. Jau mūsu vecmāmiņas tos izmantoja, un tagad tās atgriežas. Kas tie patiesībā ir, kam tie ir vislabākie un kā tos pareizi lietot?

Kas ir galvas ādas ārstēšana?

Vienkārši sakot, galvas ādas kopšana ir izcils šķidrs kondicionieris, ko uzklājat arī (vai galvenokārt) galvas ādai.

Galvas ādas kopšanas līdzekļiem ir ūdeņaina konsistence, tāpēc vislabākais uzklāšanas veids ir izsmidzinātāju vai pilinātāju pudelītes. Papildus konsistencei liela nozīme ir arī formulai – lielākā daļa galvas ādas kopšanas līdzekļu ir ārstniecības augu un augu ekstraktu maisījumi, ko dažkārt pastiprina dabiskās eļļas.

Lietojot, izklājiet to pa galvas ādu un rūpīgi iemasējiet, maigi iemasējot, lai palielinātu asins plūsmu, barotu, regulētu tauku dziedzeru darbību, stimulētu augšanu un apturētu matu izkrišanu. Katram augu veidam ir nedaudz atšķirīgas priekšrocības matiem, taču tiem visiem ir viens mērķis: matu sīpolu nostiprināšana un galvas ādas kopšana.

Galvas ādas ārstēšana ir paredzēta:

  • baro galvas ādu: barota galvas āda ir vienāda ar veselīgākiem un stiprākiem matiem
  • līdzsvaro eļļas ražošanu - pārāk daudz sebuma ir izplatīta matu problēma, kas neļauj īstenot sapni par skaistiem, veseliem matiem un kavē to augšanu
  • paātrina matu augšanu un novērš to izkrišanu - galvas ādas kopšanas līdzekļu sastāvdaļas stimulē sīpolu veidošanos un tādējādi liek matiem augt ātrāk, piegādā skābekli matu matricai un galvas ādai
  • pastiprina citu produktu iedarbību - masāža, veicot galvas ādas kopšanu, ļauj citu produktu sastāvdaļām iekļūt dziļāk, kas uzlabo katra lietotā produkta efektivitāti
  • mitrina galvas ādu - pateicoties apstrādei, jūs atbrīvojaties no sausas, niezošas, pārslainas galvas ādas
  • nomierina nelielu iekaisumu, novērš galvas ādas pūtīšu parādīšanos
  • paceliet matu saknes - galvas ādas procedūras piešķir matiem apjomu un blīvumu un saglabā jūsu frizūrai ilgu laiku svaigu izskatu

Kāpēc jums vajadzētu izmantot galvas ādas ārstēšanu?

Atbilde ir ļoti vienkārša: šie ir vieni no nedaudzajiem produktiem, ko varat uzklāt uz galvas ādas, ne tikai uz matiem. Tādā veidā produkts sasniedz spuldzes, kas patiesībā ir jūsu matu dzīvības avots. Sīpoli ir vissvarīgākā matu daļa – sakne, kas uztur matus veselīgus.

Kā izvēlēties galvas ādas kopšanas līdzekļus?

Diemžēl daži komerciāli pieejamie galvas ādas kopšanas līdzekļi nav piemēroti lietošanai. Galvas ādas kopšanas līdzeklis nedrīkst saturēt ne silikonus, ne smagos spirtus. Gatavos izstrādājumos bieži ir strīdīgas sastāvdaļas, tāpēc pirms pirkuma vienmēr pārbaudiet INCI.

Galvas ādas eļļas procedūras vislabāk izmantot kā kondicionierus pirms mazgāšanas vai tad, ja jūsu galvas āda ir ļoti sausa. Atcerieties, ka daži kosmētiskie spirti nav tik slikti, un tie faktiski veicina barības vielu pārnesi uz spuldzēm un papildus sasilda ādu un stimulē asinsriti - ārstēšana, visticamāk, darbosies ātrāk un efektīvāk.

Galvas ādas ārstēšana - kā un kad to lietot?

Ir 3 veidi, kā izmantot galvas ādas ārstēšanu. Izvēle ir atkarīga no jūsu vēlmēm vai produkta veida un instrukcijām brošūrā.

  1. Iepriekšēja mazgāšana – uzklājiet kopšanas līdzekli nemazgātiem matiem un galvas ādai, atstājiet apmēram 2 stundas, izmazgājiet ar šampūnu. Šī metode ir ieteicama, veicot galvas ādas kopšanas procedūras, kas satur augu eļļas. Uzklājot to uz sausiem matiem pēc mazgāšanas, mati, visticamāk, kļūs nosvērti un taukaini.
  2. Pēc mazgāšanas uz mitriem matiem – viegli mitros, ar dvieli nosusinātos matos uzklājiet galvas ādas kopšanas līdzekli. Nenomazgājamie galvas ādas kondicionētāji ir maigāki un tiem ir viegla šķidra konsistence. Jums tas nav jāizskalo.
  3. Pēc mazgāšanas uz sausiem matiem - šādi uzklājot, procedūra aizsargā matus no bojājumiem un baro galvas ādu. Tas arī palielina apjomu un palielina saknes, tāpēc katru dienu uzklājiet to uz sausas galvas ādas. Tas darbojas kā izcils veidotājs, kas uzlabo jūsu matu izskatu.

Kā lietot galvas ādas kopšanas līdzekļus?

Parasti ieteicamā metode ir tās uzklāšana tieši uz galvas ādas, izmantojot aerosolu vai sūkņa pudeli. Tajā pašā laikā tas ir ērtākais veids. Ja jūsu galvas ādas kopšanai nav pievienots izsmidzinātājs vai cits īpašs dozētājs, izmantojiet vecu, izmazgātu un applaucētu kosmētikas līdzekļa iepakojumu, kuru jau esat izlietojis.

Vispirms uzklājiet ārstēšanu uz atdalīšanas vietu. Viegli iemasējiet to ādā ar pirkstu galiem. Atcerieties, ka ir ārkārtīgi svarīgi masēt galvas ādu - tas ļauj sastāvdaļām iekļūt dziļākos matu slāņos (sīpolos) un galvas ādā. Masāžai nav jābūt garai – dažas minūtes pietiks, lai palielinātu asins plūsmu.

Galvas ādas kopšana – cik ilgi to lietot un kad var sagaidīt efektu?

Cik ilgi jums vajadzētu izmantot savu galvas ādas ārstēšana ir atkarīga no jūsu vajadzībām un galvenokārt no jūsu matu stāvokļa. Bojātiem matiem nepieciešama ilgāka terapija.

Tomēr atcerieties, ka jums jālieto galvas ādas kopšana 3-4 nedēļas. Nemaldīsim sevi – galvas ādas kopšana, kas sniedz rezultātus jau pēc pirmās lietošanas reizes, nepastāv, jo produktam un tā sastāvdaļām ir nepieciešams laiks, lai sāktu darboties.

Acīmredzot daži efekti var būt pamanāmi ātrāk. Ja jūsu mati nav stipri bojāti, pēc 2–3 nedēļu sistemātiskas lietošanas jūs, visticamāk, redzēsiet apgrūtinātu matu izkrišanu. Pirmie mazuļa mati būs redzami pēc aptuveni 4 nedēļām.

Dodoties uz galvas ādas ārstēšanu, noteikti ievērojiet ražotāja norādījumus. Ja lietošanas instrukcijā teikts, ka terapijai vajadzētu ilgt 3 nedēļas, paņemiet pārtraukumu. Ārstēšanu bieži var atjaunot pēc aptuveni 7 dienām.

Labākā galvas ādas kopšana matu augšanai un barošanai

Nav definētu noteikumu, kas ļautu mums izveidot efektīvu un visiem piemērotu galvas ādas kopšanu. Tā ir arī individuāla izvēle. Ir dažādi faktori, kas liks konkrētai sastāvdaļai iedarboties uz jūsu matiem vai nē.

Jums arī jāatceras, ka augu matu kopšana nav piemērota visiem. Garšaugiem var būt pārāk spēcīga tīrīšanas iedarbība uz smalkiem, trausliem vai krāsotiem matiem. Tā rezultātā mati zaudē spīdumu, nevis iegūst to. Virzieni ir blāvi, savukārt matu krāsa izbalē ātrāk. Šajā gadījumā jums ir jāķeras pie alternatīvas, tas ir, apstrāde ar eļļu. Pielāgoti dabisko eļļu maisījumi, kas papildināti ar īpašām sastāvdaļām, pastiprinās spuldzes un stimulēs procesus matu matricā, kā arī garantēs izcilu matu un galvas ādas kopšanu: baro, izdaiļo un atgriež spīdumu un vitalitāti. Ja meklējat efektīvu atjaunošanos, izmēģiniet kādu no Nanoil matu eļļām. Jūs uzklājat tos matu garumā un galvenokārt galvas ādā, lai nostiprinātu matus no iekšpuses un aizsargātu tos no bojājumiem.

DIY — kā mājās pagatavot galvas ādas kopšanas līdzekļus augšanai un matu nostiprināšanai?

Mājas galvas ādas kopšanas līdzekļi ir lieliski piemēroti tiem no jums, kuriem ir jutīga galvas āda, kas nepanes smagos spirtus vai sintētikas gatavos produktos. Ja vēlaties veikt galvas ādas kopšanu, uzglabājiet to ledusskapī un izlietojiet 3–4 dienu laikā.

  • Fenugreek sēklu galvas ādas apstrāde samazina matu izkrišanu un piešķir skaistu intensīvu spīdumu. Tas ir arī efektīvs līdzeklis pret taukainu galvas ādu vai hroniskām blaugznām.
    Tējkaroti maltu mātītes sēklu aplej ar glāzi verdoša ūdens. Pēc atdzišanas sēklas noteciniet un šķidrumu ielejiet speciālā sūknī vai smidzinātāja pudelē. Vislabāk to lietot vakarā un izmazgāt matus no rīta – tā atbrīvosities no mātītei raksturīgās, intensīvās smaržas.
  • Nātru un kosa galvas ādas apstrāde - hīts matu kopšanas maniaku vidū. Tas ir bagāts ar varu, kas ir nepieciešams pareizai ādas izskatam un spēcīgu matu augšanai. Zirgu un nātru galvas ādas apstrāde padara matus biezākus, stiprākus un uzlabo to krāsu, tomēr tā galvenokārt nomierina kairinātu, niezošu galvas ādu un samazina tauku izdalīšanos, nodrošinot ilgstošāku svaigumu un apjomu.
    Procedūru ir viegli pagatavot: pa karotei nātres un kosas ielej tasi verdoša ūdens. Šo augu smarža nepaliek matos, tāpēc izmantojiet to dažas reizes dienā bojātiem matiem.
  • Bērzu galvas ādas ārstēšana – viena no populārākajām galvas ādas kopšanas metodēm. Tas neprasa nekādus sagatavošanās darbus, jo jūs varat iegādāties gatavu bērza ūdeni. Izvēlieties sertificētu bioloģisko produktu bez mākslīgām vielām.
    Pēc bērza ūdens lietošanas mati ir mīksti un mirdzoši. Bērzu ūdens ir piemērots taukainiem, kā arī īpaši sausiem, pārmērīgi apstrādātiem, jutīgiem un bojātiem matiem.
  • Diždadža un saldā karoga skalpa ārstēšana. Varat tos izmantot atsevišķi, taču tie lieliski papildina viens otru. Izmantojiet maisījumu, lai samazinātu eļļas sekrēciju un, visbeidzot, iegūtu ilgi vēlamo matu augšanu. Abi augi jau sen ir bijuši pazīstami ar savu barojošo un antibakteriālo iedarbību. Tie bloķē matu izkrišanu un samazina sebuma veidošanos, vienlaikus novēršot taukainību.
    Aplej ar ūdeni pa tējkarotei diždadža saknes un saldā karoga zieda, vāra 3-5 minūtes, izkāš, atdzesē, katru dienu iemasē galvas ādā un matos.
  • Citronu sulas galvas ādas kopšana - vēl viens viegli pagatavojams un ārkārtīgi efektīvs galvas ādas kondicionieris, kas ir ļoti populārs garmatainu meiteņu vidū. Tas lieliski atsvaidzina un bloķē galvas ādas taukainību.
    Pievienojiet pusglāzi ūdens svaigi spiestai, dzidrai citrona sulai, kas iegūta no citrona puses. Lietojiet pēc mazgāšanas, atstājiet ievilkties.
  • Kafijas galvas ādas kopšana - lieliska, intensīvi iedarbojoša matu augšanas maska. Kofeīns palielina asins plūsmu galvas ādā un tādējādi stiprina spuldzes, baro galvas ādu un veicina matu augšanu.
    Pagatavojiet stipru kafiju, atdaliet kafiju no biezumiem. Ik pēc 2-3 dienām berzējiet kafiju galvas ādā. Neizmetiet biezumus – sajauciet tos ar dabīgu nerafinētu eļļu un reizi nedēļā veiciet [galvas skrubi].
  • Dzintara galvas ādas kopšanai ir stiprinošs un izlīdzinošs efekts, tas aiztur taukainību un ir dabisks saules aizsargkrēms, kas pasargā no saules bojājumiem. Dzintars stimulē matu augšanu, uzlabo vielmaiņu, piegādā skābekli bulbs, kā arī nomierina galvas ādas kairinājumu. Tas pasargā matu galus no šķelšanās un aizsargā no kaitīgiem ārējiem faktoriem.
    Jums ir nepieciešams raupjš dzintars un pārliecinieties, ka tas ir dabisks: īsts dzintars nogrimst saldūdenī un peld sāļā ūdenī.
    Ņem 50g dzintara pulvera un ielej stikla pudelē vai burkā. Pēc tam pievienojiet puslitru spirta (95%). Novietojiet to malā siltā vietā vismaz 10 dienas, ik pa laikam pudeli sakratiet. Pēc tam jūsu galvas āda iegūst jauku zeltainu krāsu. Lietojiet to katru dienu, ideālā gadījumā pirms gulētiešanas, vispirms atšķaidot ar ūdeni.
  • Alvejas galvas ādas ārstēšana. Alveja ir nevainojams kondicionieris retinātiem matiem, nomierina kairinājumus un atvieglo ādu. Tomēr galvenokārt tas mitrina matus un galvas ādu.
    Tas pārsteidzoši uzlabo sausu matu stāvokli.
    Sajauciet kvalitatīvu (ideālā gadījumā organisko) alvejas sulu ar ūdeni un katru dienu iemasējiet galvas ādā un matos.
  • Melnā rutku galvas ādas kopšana – ideāls daudzuzdevumu kondicionieris blāviem, apjomu mazinošiem matiem. Dārzenis ir pazīstams ar savu atjaunojošo, stiprinošo un barojošo iedarbību. Tas bloķē pārmērīgu sebuma sekrēciju, atsvaidzina un aizkavē matu izkrišanu.
    Sajauc apm. puse melno redīsu sulu spiedē. Ielejiet sulu smidzinātāja pudelē. Izsmidziniet uz matiem un galvas ādas 30 minūtes pirms matu mazgāšanas. Nav ieteicams to atstāt, jo melnajiem redīsiem ir ļoti intensīva smarža, kas nav īpaši patīkama. Tomēr, ja vēlaties to atstāt ilgāk, uzklājiet to pirms gulētiešanas un mazgājiet matus no rīta.

Galvas ādas ārstēšana – tas ir jāzina!

Ja vēlaties maksimāli izmantot galvas ādas ārstēšanu un baudīt vislabākos rezultātus saviem matiem un galvas ādai, izmantojiet to katru dienu reliģiski. Tas pats noteikums attiecas arī uz matu eļļas apstrādi – laiks ir būtisks, lai produkti iedarbotos. Jo biežāk jūs lietojat galvas ādas kopšanu, jo ātrāk pamanīsit sekas. Ikdienas lietošana ir laba ideja, tāpēc pat tajās dienās, kad nemazgājat matus.

 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika