Populārākie matu mīti. Kā NEkopt matus?

Populārākie matu mīti. Kā NEkopt matus?

Vai ir kāda sieviete, kura teiktu nē jaukiem, veseliem, stipriem matiem? Tiecoties pēc skaistuma, mēs pārbaudām dažādus līdzekļus, taču joprojām ticam tik daudziem matu mītiem. Iepazīstieties ar populārākajiem uz meliem balstītiem matu kopšanas padomiem. Vai kādā no tiem ir kāds patiesības grauds?

Mēs varam darīt daudz, lai mūsu frizūras pārsteigtu ar spīdumu, garumu un elastību. Diemžēl mēs bieži tai nodarām kaitējumu, sekojot padomiem, kas nāk no neuzticamiem avotiem.

Ja jūsu draugam palīdz gulēt ar mitriem matiem, tas nenozīmē, ka tā rezultātā jūsu mati nelūzīs. Labāk atrodiet labāku veidu, kā samazināt žāvēšanu ar fēnu. Galu galā mitri mati ir daudz vairāk pakļauti bojājumiem.

Kopumā, kurus populāros matu kopšanas padomus vajadzētu aizmirst uz visiem laikiem?

15 MATU KOPŠANAS MĪTI

MĪTS NR. 1

Bieža mazgāšana liek matiem ātri izkrist.

Kad mati sāk pārmērīgi izkrist, daudzi slimnieki vaino vienkāršākās darbības, piemēram, mazgāšanu. Bieža matu mazgāšana, kas it kā izraisa matu izkrišanu, izraisa sausumu un pasliktina vispārējo stāvokli, ir plaši izplatīts un pastāvīgs mīts.

Tā nepavisam nav taisnība! Patiesībā pareizā matu mazgāšanas kārtība apvienojumā ar maigu galvas masāžu un piemērotu mazgāšanas līdzekli ir veids, kā uzlabot matu izskatu. Mazgājot katru dienu, jūs veicināsiet asinsriti, attīra matus un galvas ādu, pastiprina spuldzes un attiecīgi (un pretēji mītam) paātrina matu augšanu.

Tomēr mītā ir kāda patiesība. Ja bieži lietojat nepiemērotus produktus ar skarbiem mazgāšanas līdzekļiem, tas var izraisīt pārāk daudzu šķipsnu izkrišanu.

MĪTS NR. 2

Mati pierod pie kosmētikas.

Uzskats, ka mati pierod pie produktiem, ir viens no izplatītākajiem mītiem reklāmās. Lai mudinātu mūs iegādāties vairāk kosmētikas, zīmoli liek mums noticēt, ka mums patiešām ir nepieciešams jauns šampūns, jo tas, ko mēs lietojam, vairs nedarbojas, vai ne?

Jums jāzina, ka ne jūsu mati, ne galvas āda nepierod pie kosmētikas. Vielas visu laiku darbojas vienādi, barojot, mitrinot, atjaunojot. Iespaids, ka kosmētika vairs nedarbojas, nav pieraduma rezultāts – tas ir matu stāvokļa uzlabošanas rezultāts. Citiem vārdiem sakot, konkrētais kondicionieris vai šampūns vairs nepilda savu lomu, jo tas jau ir to izpildījis, fiksējot matus. Kopumā ir pienācis laiks veikt izmaiņas savā matu kopšanā!

MĪTS NR. 3

Jo vairāk kondicioniera uzklājat, jo labāk.

Šis populārais matu kopšanas mīts attiecas uz gandrīz visiem kosmētikas veidiem: kondicionieri, maskas, šampūni, eļļas. Mēs kļūdaini uzskatām, ka produkta daudzumam ir labāka iedarbība — mēs domājam, ka šādā veidā mēs piegādājam vairāk barības vielu. Diemžēl tā nav taisnība.

Uzklājot jebkuru produktu, jāievēro lietošanas instrukcija! Ja ražotājs nosaka, ka vidēja garuma matiem pietiek ar pilienu, nelejiet krūzīti kondicioniera uz galvas. Lietojot vairāk produkta, nekā norādīts brošūrā, efekts netiks uzlabots un tas neiedarbosies intensīvāk. Tas attiecas arī uz citu kļūdu, ko mēdzam pieļaut, proti, mēs uzklājam kondicionieri galvas ādai, ja ir skaidri norādīts, ka produkts ir paredzēts matiem.

Jūs nepaātrinat efektu un neietaupāt naudu – tā vietā jūs izšķērdējat daudz produktu un, pats galvenais, nosverat matus, aizsprosto matu folikulu izejas un apmetējat galvas ādu.

MĪTS NR. 4

Apgriežot matu galus, mati aug ātrāk.

Matu augšanu izraisa pareiza šūnu dalīšanās matu spuldzēs – barojošās vielas nokļūst mata folikulā un tiek sintezētas keratīnā. Nav svarīgi, vai nogriezat matu galus vai nē – tas neietekmē matu augšanu. Visi būtiskie procesi notiek galvas ādā. Pats galvenais, mītā ir patiesības grauds – ja jums regulāri tiek apgriezti matu galiņi, jūsu mati var šķist garāki, un tas nav tāpēc, ka tie aug ātrāk. Tas ir tāpēc, ka mati nelūst galos un ir vienkārši veselīgāki.

MĪTS NR. 5

Sirmu matu noplūkšana ir lielisks veids, kā no tiem atbrīvoties.

Ir daži mīti par pelēkiem matiem. Viens saka, ka sirmus matus, ko jūs izvelkat, aizstāj ar jauniem matiem ar normālu krāsu. Savukārt citi cilvēki saka, ka tā vietā, kuru jūs noplūkāt, izaugs divi. Kam tad ticēsim?

Patiesība ir tāda, ka sirmu matu vilkšanai nav nekādas ietekmes: pelēkā šķipsna nepazūd un neataug lielākā skaitā. Vienai spuldzei ir tikai viens matiņš, tāpēc tajā ataug tikai viens mats, un tas arī būs sirms — pelēcība ir sekas tam, ka šūnās tiek zaudēta spēja radīt pigmentu, izraisot matu augšanu. Spuldze, kas ir devusi sirmus matus, nekad neatgriezīsies iepriekšējā krāsā.

MĪTS NR. 6

Bieža suku tīrīšana piešķir matiem spīdumu.

Vai matu suka liek matiem augt ātrāk un palielina spīdumu, vai arī tā darbojas otrādi? Tas ir atkarīgs no tā, vai jūs zināt kā pareizi iztīrīt matus. Patiesība ir tāda, ka pārāk enerģiska vai bieža zobu tīrīšana ar nepareiziem piederumiem var izraisīt bojājumus. Ja vēlaties izvairīties no matu lūšanas, atvērt kutikulas un šķeltiem galiem, izvēlieties savam matu tipam piemērotu ķemmi vai suku un stāvoklis.

Dažos gadījumos suka patiešām var uzlabot asins plūsmu galvas ādā, uzlabojot matu stāvokli un izskatu, taču jāatceras, ka suku tīrīšanas laikā jābūt maigam.

MĪTS NR. 7

Sadalītos galus var fiksēt ar serumu.

Dažas reklāmas sola sasaistīt sadalītos padomus kopā. Tas noteikti ir mīts – bojāto galu nogriešana ir vienīgais veids, kā no tiem atbrīvoties.

Patiesība ir tāda, ka nav kosmētikas līdzekļu, kas varētu salīmēt sašķeltos galus. Neviena maska, kondicionieris, serums vai eļļa to nedarīs. Daži produkti atstāj tikai lipīgu slāni, piemēram, no silikoniem, padarot matu galus gludākus un veselīgākus. Bet tas viss ir šķietamība.

Vai vispār ir iespējams salabot šķeltos matu galus? Kopumā tā nav. Lai gan ir tādas procedūras kā Olaplex, kas atjauno disulfīda saites matos un nodrošina būtisku keratīnu, efekts ir atkarīgs no tā, cik nobružāti ir jūsu matu gali.

MĪTS NR. 8

Grūtniecības laikā krāsot matus ir bīstami.

Esmu pārliecināts, ka daudzas grūtnieces ir dzirdējušas, ka viņas nedrīkst krāsot matus, jo tas kaitēs mazulim. Tas ir patiešām populārs mīts. Ir veikti daudzi testi, lai pārbaudītu pigmenta uzsūkšanos un matu krāsas ietekmi uz mazuļa attīstību. Ir pierādīts, ka tas ir nekaitīgs. Grūtnieces var brīvi krāsot matus, it īpaši, ja viņas izvēlas dabīgas krāsvielas, kas nesatur amonjaku, kas satur augu pigmentu.

MĪTS NR. 9

Dabiskās auksti spiestās eļļas padara matus taukainus, savukārt minerāleļļai ir kondicionējoša iedarbība.

Pārlūkojot padomus par eļļu izmantošanu matu kopšanā, varat izmantot vēl vienu mītu palīdzību. Kā sastāvdaļas faktiski darbojas, un kāds ir dabisko eļļu un minerāleļļu cīņas rezultāts?

Pirmkārt, dabīgās eļļas nepadara matus taukainus, ja lietojat pareizo daudzumu un lietošanas metodi. Eļļa, kas atbilst jūsu matu stāvoklim un tipam, ne smērē, ne noslogo matus, taču tā izlīdzina, aizsargā, nofiksē mitrumu, savaldzina izlidošanu, piešķir spīdumu un piešķir elastību.

No otras puses, minerāleļļai nav kondicionēšanas spēka. Tā vietā, visticamāk, kairināsies galvas āda un mati būs dehidrēti vai nosvērti. Minerāleļļai ir liels mīnuss – tā nav dabīgā kosmētika, tā ir naftas destilācijas blakusprodukts. Tas nodrošina virspusēju efektu, īslaicīgu spīdumu un gludus matus. Šie efekti saglabājas tikai līdz nākamajai mazgāšanas reizei.

MĪTS NR. 10

Jums ir jāizķemmē mati, kamēr tie vēl ir slapji.

Vēl viens nepareizs priekšstats par matu kopšanu. Jāuzsver, ka mitrus matus nedrīkst izķemmēt, jo tie ir daudz vairāk pakļauti bojājumiem. Izņēmums ir cirtas. Ja vēlaties ķemmēt mitrus matus, jums ir nepieciešama kvalitatīva ķemme ar platiem zobiem. Darot to maigi, jūs varat izvairīties no bojājumiem. Tomēr, kad vien iespējams, iztīriet matus, kad tie ir izžuvuši.

MĪTS NR. 11

Nav iespējams paātrināt matu augšanu.

Tas, ka matu galu nogriešana nedod augšanu veicinošu efektu, nenozīmē, ka nav iespējams panākt, lai mati augtu ātrāk! Apgalvojums, ka neko nevar darīt ar matu augšanas tempu, ir vēl viens mīts.

Patiesībā ir daudz veidu, kā stimulēt ātrāku matu augšanu. Noder regulāri veikta matu eļļas procedūra, skrubji un galvas ādas masāža, kā arī taukskābēm bagātas pārtikas, vitamīnu (īpaši biotīna), vara un cinka uzņemšana.

Tomēr jāatceras, ka augšanas ātrumu nosaka mūsu gēni. Nedēļas laikā jūs nevarat vienkārši maģiski izaugt 5 collas.

MĪTS NR. 12

Frizētavu produkti uzvar aptieku kosmētiku.

Daži cilvēki uzskata, ka matu salonu produkti ir vislabākie, kas ir vēl viens pastāvīgs mīts.

Reāli profesionālie frizētavu produkti nav labāki par veikalos nopērkamajiem. Svarīga nav vieta, bet gan sastāvdaļas. Daudzām veikala precēm ir patiesi vērtīgs uzturvielu sastāvs, kas nodrošina dabisku, padziļinātu un ilgstošu efektu. Tajā pašā laikā daudzi pro produkti ir vienādi ar silikonu maisījumu, nodrošinot tūlītēju, nevis izturīgu efektu. Paturiet to prātā!

MĪTS NR. 13

Mati pārmērīgi izkrīt, jo tie ir pārāk gari un smagi.

Viena no dīvainākajām teorijām vēsta, ka jo garāki un smagāki mati, jo vairāk no tiem izkrīt. Tā nav patiesība!

Acīmredzot ir dažādi matu izkrišanas cēloņi (sākot no nepareizas matu kopšanas līdz hormonu nelīdzsvarotībai vai ģenētikai), taču svars un garums neietekmē izkrītošo matu daudzumu. Matu stāvoklis ir daudz svarīgāks – garie mati var izkrist mazāk nekā īsi bojāti mati. Jums vienkārši jāatceras pareizi nostiprināt garu matiņu spuldzes, lai tās sagatavotu šo svaru.

MĪTS NR. 14

Ja šampūns neputo, tas nedarbojas.

Kā zināt kvalitatīvu šampūnu? Daudzi cilvēki uzskata, ka šampūns, kas puto, efektīvi mazgā un noņem netīrumus. Tas ir vēl viens plaši izplatīts mīts, kas jāatspēko.

Patiesībā vislabāk iedarbīgajam dzidrināšanas šampūnam nav jāputo. Ir svarīgi, lai tajā būtu pareizās mazgāšanas sastāvdaļas (ne pārāk skarbas, lai izvairītos no matu dehidratācijas) un vielas, kas kontrolē tauku dziedzeru darbību, kondicionē galvas ādu un atjauno ķermeņa stāvokli. izlīdzina tā pH līmeni. Interesanti, ka šampūni, kas nesatur sulfātus, bieži vien sniedz vislabāko efektu, visprecīzāk attīrot.

MĪTS NR. 15

Šampūnam ir jāatbilst jūsu matu tipam.

Galu galā vēl viens mīts par šampūnu. Kosmētikas uzņēmumi vienmēr ir likuši mums iegādāties šampūnus, kas atbilst matu tipam: bojātiem, retinātiem, sprogainiem, krāsotiem matiem utt. Kāpēc tā? Galu galā šampūns ir paredzēts galvas ādas tīrīšanai.

Nosaukums "matu šampūns" ir nedaudz maldinošs. Šampūnu nedrīkst izvēlēties savam matu tipam – ar galvas ādu saistītām problēmām ir lielāka nozīme. Ja mati ir taukaini, to var izraisīt traucēta galvas ādas tauku dziedzeru darbība. Ja jūs nomoka blaugznas, uz galvas ādas noteikti ir parādījušās sēnītes. Ir svarīgi pārbaudīt, kāda veida tīrīšana jūsu ādai ir nepieciešama, jo jūsu matu stāvoklis un izskats patiesībā ir atkarīgs no galvas ādas.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika