Garu matu recepte. Kā dabiski paātrināt matu augšanu?

Garu matu recepte. Kā dabiski paātrināt matu augšanu?

Runā, ka vispievilcīgākajām sievietēm ir gari, spīdīgi mati, kas nosedz plecus. Iespējams, ka tā ir svarīgākā sieviešu vērtība. Tāpēc sievietes bieži interesējas, kā veicināt matu augšanu. Zemāk ir sniegta informācija par dabisko matu kopšanu, kuras mērķis ir ātrāka matu augšana.

Cik ātri aug mati? To ir grūti precīzi noteikt, jo visi mati neaug vienādi ātri. Augšanas fāzes ilgums un šūnu dalīšanās intensitāte ir atkarīga no daudziem faktoriem, tostarp barošanas un mitrināšanas no iekšpuses. Tāpēc dažādu cilvēku ikmēneša matu augšana būs atšķirīga. Pat viena cilvēka mati var augt atšķirīgā tempā visa gada garumā, jo tos spēcīgi ietekmē slimība, laika apstākļi, stress un citi faktori.

Vai zinājāt, ka...?

Daudzi pētījumi liecina, ka vidēji mēnesī mati pieaug par 1 cm. Tas nozīmē, ka vidēji gada laikā mati izaug par 12 cm. Diemžēl bojāti un bez atbilstošas barības mati aug daudz lēnāk. Pietiek sniegt tiem nepieciešamās sastāvdaļas un stiprināt tos, lai palielinātu vidējo mēneša matu augšanu līdz 2-3 cm.

MATU ANATOMIJA UN AUGŠANA

Katra matiņa dzīve sākas ļoti sarežģītā matu folikulu struktūrā. Mums ir 5 miljoni matu folikulu, kas izkaisīti pa visu ķermeni! Aptuveni 100-150 tūkstoši no tām atrodas galvas ādā. Matu folikulu skaits nemainās visu mūžu, taču ne visi ir aktīvi. Tāpēc, ja kosmētikas līdzeklis izraisa jaunu matu augšanu, faktiski tas aktivizē neaktīvos sīpolus.

Matu pamata iedalījums ir iedalījums starp vārpstu (matu daļa virs epidermas) un matu sakni (zemādas daļa). Runājot par matu augšanu, daudz svarīgāk ir tas, kas atrodas zem ādas. Matu sakni (sīpolu) ieskauj matu folikuls, kurā sakņojas viss mats. Tur, apakšējās daļās, ko sauc par matu matricu, veidojas šūnu dalīšanās, kā rezultātā veidojas matu augšana.

Matu augšanas fāzes

Matu augšana ir saistīta ar matu dzīves ciklu, kas mūsu dzīves laikā folikulos notiek pat 20-30 reizes. Matu augšana notiek četrās secīgās fāzēs, no kurām svarīgākā ir anagēna fāze.

- Anagēns - augšanas fāze, kurā notiek spēcīga šūnu dalīšanās, veidojas sīpols un mati sāk pacelties virs ādas virsmas. Šajā fāzē ir aptuveni 80-85 % matu, un tā ilgst no 3 līdz 6 gadiem, kas nozīmē, ka veseli mati var izaugt līdz 60 cm.

Nākamā fāze ir katagēna (pārejas fāze), kad šūnu dalīšanās pārtraucas un sīpols pakāpeniski izzūd. Pēc tam iestājas telogēna fāze (miera fāze), kad sīpols un mati jau ir pilnībā nokaltuši, atmiruši, bet vēl joprojām atrodas folikulos. Pēdējā fāze ir eksogēna (atbrīvošanās fāze), kad cikls sākas no jauna un mati izkrīt - faktiski tos no folikuliem izspiež jaunais sīpols.

METODES ĀTRĀKAI MATU AUGŠANAI

Kad esam ieguvuši pareizo, teoriju bagātāku pamatojumu, varam domāt par to, kas paātrina matu augšanu. Ir mazāk un vairāk efektīvu metožu, jo viss ir atkarīgs no mūsu matu individuālajām vajadzībām un uzņēmības pret dažādām piegādātajām sastāvdaļām. Princips ir vienkāršs - matu augšanas paātrināšanas metodes jāizvēlas pēc daudzu veidu izmēģināšanas (pat ja daudzi no tiem beidzas ar neveiksmi).

Ko ēst, lai veicinātu matu augšanu?

Tiek apgalvots, ka mūsu uzturs būtiski ietekmē matu augšanas ātrumu. Tajā ir patiesības graudiņš, jo barības vielas matu folikuliem tiek piegādātas arī no iekšpuses. Tomēr sabalansētam uzturam matu augšanai vajadzētu būt tikai kā papildinājumam standarta ārējai matu kopšanai. Ar pārtiku piegādāto būtisko uzturvielu daudzums ir pārāk mazs, lai nodrošinātu tūlītēju matu augšanu.

Galvas masāža un matu augšana

Vai jūs zināt, ka masāža ir ne tikai lieliska relaksācijas metode? Veicot to bieži un regulāri, tā stimulēs matu augšanu. Tas ir iespējams, jo masāžas galvenais mērķis ir stimulēt asinsriti un tādējādi palielināt matu sīpolu apgādē esošo barības vielu daudzumu. Galvas masāža uzlabo ādas mikrocirkulāciju un stiprina matus. Rezultātā tie mazāk izkrīt un ātrāk aug. Šī metode vislabāk darbojas, ja to apvieno ar dabisko kopšanu, jo galvas ādas masāža, īpaši pēc eļļas uzklāšanas, ļauj ātrāk uzsūkt vērtīgās vielas.

Māju metodes matu augšanai

Kā paātrināt matu augšanu ar dabīgām metodēm? Ir daudzi veidi, kas tiek izmantoti jau gadsimtiem ilgi. Ja vēlamies paātrināt matu augšanu dabīgā veidā, ir vērts pieminēt, piemēram, šādas sastāvdaļas.

  • Raugs - tas ir aminoskābju, minerālvielu un B grupas vitamīnu (arī biotīna) avots. Raugs stiprina, izlīdzina un paātrina matu augšanu. Populārākā metode ir dzert raugu ar siltu ūdeni vai pienu un pagatavot mājās gatavotu rauga masku.
  • Melnais rāceņi - satur daudz B grupas vitamīnu un C vitamīnu, kas nepieciešami pareizai matu augšanai. Melnā rāceņa stiprina un baro sīpolus un veicina matu augšanu. Cilvēki, kuri cīnās ar matu izkrišanu, bieži vien sniedzas pēc tās, lai kavētu pārmērīgu matu izkrišanu. Labākais efekts ir redzams pēc tās iemasēšanas galvas ādā.
  • Sinepes - sasilda, uzlabo mikrocirkulāciju galvas ādā un stimulē matu folikulu darbību, tādējādi paātrinot matu augšanu. sinepju maska matu augšanai ir interneta hits. Sinepes var aizstāt ar maltu sinepju sēklu.
  • Grieķu sierāboliņš - nodrošina barojošas, pretiekaisuma un stimulējošas īpašības matu atjaunošanai. Tādējādi tā labi darbojas matu augšanas procedūrās un procedūrās, kas paredzētas cīņai pret matu izkrišanu. Vislabāk iedarbojas galvas ādas losjons, kas pagatavots no grieķu sierāboliņa sēklām, taču jāņem vērā, ka tam ir spēcīgs aromāts.
  • Kafija - satur kofeīnu, kas ne tikai stimulē organismu, bet arī satur daudz antioksidantu. Uzklāta uz matiem, tā stimulē matu augšanu un pagarina to augšanas ciklu. Jūs varat izvēlēties kafijas šampūnu vai mājās gatavotas kafijas maskas matu augšanai.
  • Nātre - tajā ir daudz vitamīnu un mikroelementu, starp kuriem svarīga loma ir silīcija dioksīdam. Šī sastāvdaļa ir atbildīga par matu sīpolu barošanu un stiprināšanu. Populārākais un vienkāršākais veids, kā izmantot nātri, ir sagatavot matu skalošanas līdzekli, kas novērš matu izkrišanu.

Labākais veids - eļļas matu augšanai!

Tomēr jāsaka, ka ar eļļām nevar sacensties neviena mājās gatavota kosmētika, kuras pamatā ir garšaugi, garšvielas vai dārzeņi. Ideāla metode dabīgai matu augšanas paātrināšanai ir matu eļļošana. Dabiskās matu augšanas eļļas var lietot uz matiem un galvas ādas bez ierobežojumiem, katru dienu un dažādos veidos, jo tās lieliski aizstāj maskas, kondicionierus un intensīvos matu serumus. Ja eļļu pielāgosim mūsu matu tipam, tā viegli iekļūs galvas ādā un gandrīz nekavējoties sāks stiprināt, atjaunot un barot matu sīpolus. Regulāras eļļu lietošanas rezultātā mati kļūst stiprāki, veselīgāki, mazāk pakļauti bojājumiem un ātrāk aug. Laba matu eļļa var izraisīt pat zīdaiņu matu izskatu.

Labākā eļļa matu augšanai?

Populārākās matu augšanai ieteiktās eļļas:

  • Rīcineļļa,
  • sinepju eļļa,
  • ķiploku eļļa,
  • ingvera eļļa,
  • lauru eļļa,
  • rozmarīna eļļa,
  • melno sēklu eļļa.

Kosmētika matu augšanai

Protams, jūs varat ķerties pie gatavas kosmētikas, kas paātrina matu augšanu. Tomēr tām jāsatur dabīgas un drošas vielas, tajās nedrīkst būt silikonu un parabēnu, un, pats galvenais, tām jābūt piemērotām lietošanai uz galvas ādas. Ir grūti atrast labāku matu kosmētiku par Nanoil matu eļļu, kas pieejama trīs versijās. Tā satur ne tikai vērtīgus augšanas stimulatorus, bet arī eļļas ar tādu pašu iedarbību. Šāds dabīgu sastāvdaļu komplekss ir vislabākais līdzeklis, ko varat nodrošināt saviem matiem.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika