Hairoloģija 6. daļa - ZĀĻU UN AUGU IZRAKTI matiem

Hairoloģija 6. daļa - ZĀĻU UN AUGU IZRAKTI matiem

Ārstniecības augi kosmētikā ir ļoti populāri. Tas nav nekas pārsteidzošs, jo to kondicionējošais, atjaunojošais un pat dziedinošais spēks ir zināms jau izsenis. Augu izcelsmes matu produkti bieži vien pārspēj ķīmiskās un laboratorijās izstrādātās vielas. Kāpēc? Galvenokārt tāpēc, ka tie ir ārkārtīgi efektīvi un garantē labvēlīgu iedarbību. Turklāt tie ir pilnīgi droši: ne kairina, ne aizsprosto ādas poras. Augu ekstrakti skaistumkopšanas līdzekļos ir daudzveidīgi. Tie jāizvēlas atkarībā no jūsu matu tipa un problēmas, ar kuru cīnās jūsu frizūra. Matu garšaugi ir lielisks papildinājums matu kopšanai. Regulāri lietojot, augu ekstrakti atbalsta frizūras un ātri sniedz peļņu uzlabota izskata veidā.  

Populārākie garšaugi un augu ekstrakti matiem:

Kumelīšu ekstrakts (Charmomilla Recutita Extract). Kumelīte ir vispopulārākā, visplašāk pieejamā un jau sen zināmā matu barojošā un galvas ādu kopjošā viela. Kumelīšu ekstrakts nomierina kairinājumus, piešķir matiem maigumu un maigi dezinficē galvas ādu.

Kafijas ekstrakts, kofeīns (kofeīns). Kafija stimulē mikrocirkulāciju ādas šūnās, tādējādi veicinot matu augšanu. Kofeīns labi iedarbojas uz retinātiem matiem, jo kavē matu izkrišanu.

parastās zirgskābenes ekstrakts (Equisetum Arvense Extract). Ir divas galvenās kosas priekšrocības matiem: stiprinošas, pateicoties silīcijam, kālijam un kalcijam; stimulējošas matu augšanu. Vilkābeles ekstrakts ir ļoti populārs un bieži sastopams matu kosmētikā.

Kliņģerīšu ekstrakts (Calendula Officinalis Extract). Kliņģerīšu ekstraktu lielākoties iesaka lietot bojātiem, pārmērīgi apstrādātiem un ļoti sausiem matiem. Kliņģerītes ekstrakts mitrina galvas ādu, nodrošina matu spīdumu un veicina epidermas atjaunošanos. Turklāt kliņģerītei piemīt pretiekaisuma un pretsēnīšu īpašības, tāpēc to vajadzētu izvēlēties cilvēkiem, kurus moka blaugznas vai psoriāze.

Palmuka saknes ekstrakts (Radix Bardanae ekstrakts). Lāposts dezinficē matus un maigi pīlings galvas ādu, tāpēc tas ir līdzeklis pret taukošanos. Tas līdzsvaro sebuma izdalīšanās līmeni, tāpēc galvas āda vairs nav taukaina. Lāposta saknes ekstrakts novērš arī matu retināšanos.

Nātres ekstrakts (Urtica Dioica Extract). Nātres ekstrakts pārsteidzoši stiprina matus un palielina to spīdumu. Nātres ekstrakts padara matus zīdaini gludus un elastīgus, kā arī kontrolē sebuma veidošanos (tāpēc bloķē taukošanos). Nātre cīnās pret blaugznām.

Bērza ekstrakts (Betula Alba ekstrakts). Bērzam piemīt veselīgs spēks gan matiem, gan visam ķermenim. Tas ir C vitamīna, B grupas vitamīnu, fosfora, magnija, dzelzs, kalcija un vara avots. Tas satur arī daudz minerālsāļu. Bērzs lieliski stiprina matus un aizsargā no bojājumiem. Bērza ekstrakts vislabāk iedarbojas uz bojātiem matiem, kuriem nepieciešama pastiprināta kopšana un aizsardzība.

Rozmarīna ekstrakts (Rosmarinus Officinalis Extract). Rozmarīns ir dabisks antioksidants, kas palēnina matu novecošanos. Tas novērš sirmšanu un aptur matu izkrišanu. Rozmarīna ekstrakts ir ideāli piemērots smagiem, apgrūtinātiem un taukainiem matiem.

Alvejas ekstrakts (alvejas ekstrakts). Alveju iecienījušas meitenes, kas ir neprātīgas uz matiem. Tā nodrošina neticamu mitrumu, spīdumu un apjomu. Alveja lieliski sader ar dabīgajām eļļām, un jums to vajadzētu iekļaut savā matu kopšanas rutīnā (piemēram, pievienot eļļu maisījumam). Alveja ir satriecošs matu kondicionieris, jo tās sastāvā ir daudz vitamīnu un olbaltumvielu. Atcerieties, ka pārāk bieža alvejas lietošana var padarīt matus blāvus un pūkainus.

Žeņšeņa ekstrakts (Panax Ginseng saknes ekstrakts). Žeņšeņs sniedz apbrīnojamu labumu matiem, jo tas uzlabo olbaltumvielu sintēzi, padara matus izturīgākus pret bojājumiem un izdaiļo, piešķirot matiem lielāku tvirtumu. Žeņšeņa ekstraktam piemīt antioksidantu īpašības un tas uzlabo asinsriti galvas ādā (tādējādi stiprina matu matricu).

Parastās ziepzāles ekstrakts (Saponaria Officinalis ekstrakts). Parastā ziepziede ir ļoti bieži sastopama dabīgos matu līdzekļos, īpaši šampūnos, jo tās sastāvā esošie saponīni (dabīgas un vieglas mazgājošas vielas) saudzīgi mazgā netīrumus. Ziepziede ir lieliska izvēle taukainiem matiem un blaugznām.

Saldā karodziņa ekstrakts (Acorus Calamus Extract). Saldā karodziņa ekstrakts piešķir matiem spīdumu un elastību, uzlabo to stāvokli un paceļ saknes. Tas saglabā matu svaigumu un kavē matu taukošanos.

Salvijas ekstrakts (Salvia Officinalis Extract). Salvijas ekstraktu iecienījušas tumšmatainas meitenes. Salvijas matu skalošana ir ieteicama pārmērīgas sebuma veidošanās un taukainu matu ārstēšanai. Tas piešķir matiem tvirtumu un maigi paceļ matu saknes.

Bambusa dzinumu ekstrakts (Bambus Vulgaris Extract). Bambusa ekstraktā ir augsta minerālvielu un vitamīnu koncentrācija. Tas aizsargā matu kātiņus un stiprina šķipsnas, aptur matu izkrišanu un novecošanos. Bambuss ir bagātīgs flavonoīdu avots, kam piemīt liels spēks brīvo radikāļu iznīcināšanā.

Sojas dīgstu ekstrakts (sojas dīgstu glicīna ekstrakts). Soja ir barības vielu avots, kas iekļūst matu folikulos, baro, atjauno un liek tiem darboties. Jaunie sojas dzinumi palielina enerģijas līmeni mitohondrijos. Rezultātā matu augšana ir ātrāka, bet anagēna fāze - pagarināta.

Kviešu dīgstu ekstrakts (kviešu Triticum Vulgare dīgstu ekstrakts). Ekstrakts iedarbojas gan uz matu virsmu (aizsargā un palielina spīdumu), gan no iekšpuses (atjauno un stiprina matus no sīpola līdz galiem). Kviešu dīgstu ekstrakts nodrošina augstu A, C, B1, B2, B3, D, E, K, PP vitamīnu koncentrāciju - spēcīgs un efektīvs ierocis cīņā par veselīgu un skaistu frizūru. Turklāt tas darbojas kā antioksidants, nogludina matu virsmu, paātrina augšanu un maigi paceļ saknes, nepadarot tās smagnējas.

Ajūrvēdas matu garšaugi

Indijas garšaugi kļūst arvien populārāki visā pasaulē. Tās tiek izmantotas jau izsenis un tiek augstu vērtētas Ājurvēdā - indiešu medicīnā un filozofijā. Pilnīgai efektivitātei austrumu garšaugu maisījumi ir jāmacerē dabīgā eļļā. Pēc tam tos var uzklāt uz matiem kā masku. Ajūrvēdas garšaugi noder arī tēju pagatavošanai. Indijā ārkārtīgi populāra ir Brahmi tēja, kas ne tikai nodrošina skaistumkopšanu un labvēlīgi ietekmē veselību, bet arī uzlabo smadzeņu darbību.

Amla (Emblica Officinalis augļu ekstrakts). To dēvē par Indijas ērkšķogu, un to iegūst no zaļajiem - ērkšķogām līdzīgajiem - amlas augļiem. To parasti macerē kokosriekstu eļļā. Amla iedarbojas uz matiem, mīkstinot un stiprinot tos visā garumā, kā arī atjauno matu sīpolus.

Brahmi (Bacopa Monnieri). Indijā to dēvē par žēlastības augu. Brahmi baro gan matus, gan galvas ādu, stimulējot matu sīpolus un novēršot pārmērīgu izkrišanu.

Bhringraj (Eclipta Alba). Hinduistu vidū to dēvē par matu valdnieci. Bhringraj ir spēcīga barības viela. Lietojot to macerācijā, tas ātri un efektīvi uzlabo matu stāvokli un izskatu.

Henna (Lawsonia Inermis ekstrakts). Viens no populārākajiem ajūrvēdas garšaugiem. Henna ir bieži sastopama sastāvdaļa daudzos austrumu matu līdzekļos. Visbiežāk tā ir iekļauta matu krāsās. Pateicoties saudzīgajai iedarbībai, henna nodrošina drošu krāsošanu.

Ja vēlaties izbaudīt maksimāli efektīvu garšaugu un augu ekstraktu iedarbību, meklējiet produktus, kuru sastāvā ir dabīgo ekstraktu maisījums. Pareizi sastādīti un sabalansēti augstākās kvalitātes vielu maisījumi ir vislabākās dāvanas jūsu frizūrai. Jūs iegūsiet vislabāko matu kopšanu, ja garšaugi un augu ekstrakti tiks iekļauti dabīgo matu eļļu sastāvā (tie tiek macerēti, tādējādi nododot eļļām to labvēlīgo ietekmi). Šāds precīzs maisījums ir vienīgā atslēga uz veselīgiem, apjomīgiem un skaistiem matiem.

Labākie augu maisījumi jūsu matiem:

Baicapil - spēcīgs trīs spēcīgu dabīgu vielu maisījums (sojas asnu ekstrakts, kviešu asnu ekstrakts, Baikaļina kaunuma ekstrakts). Augu frakciju kombinācija, kas iegūta no jauniem dzinumiem (visbagātākā ar barības vielām), veido vienu no intensīvākajiem matu atjaunojošajiem kondicionieriem, stiprinot matu sīpolus un stimulējot matu augšanu.

Kerastim - nātres saknes ekstrakts sajaukts ar daudzām pareizi sastādītām un rūpīgi atlasītām matus veidojošām sastāvdaļām (piemēram, aminoskābēm, olbaltumvielām) un atbilstoši sabalansētiem vitamīniem.

Kshir Pak Vidhi - pazīstams jau izsenis. Saskaņā ar ajūrvēdu tas ir viens no efektīvākajiem un bagātīgākajiem matu kopšanas maisījumiem. Tā sastāvā ir piena proteīni un vairāku Indijas augu ekstrakti. Kshir Pak Vidhi ir māksla apvienot garšaugus ar citām vielām (galvenokārt olbaltumvielām), kas nepieciešamas jūsu matiem. Acīmredzot šis ajūrvēdas maisījums satur amlas un bhringraj ekstraktus.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika