Iespaidīgs matu remonts 7 soļos! Kā izbaudīt skaistu frizūru?

Iespaidīgs matu remonts 7 soļos! Kā izbaudīt skaistu frizūru?

Ja sapņojat par skaistiem, koptiem un pilnībā atjaunotiem matiem, jums reizi par visām reizēm jāmaina skatījums uz matu kopšanu. Pievērsiet uzmanību arī matu veidošanas un kopšanas līdzekļiem, ko izmantojat matu "barošanai". Ja lielākā daļa jūsu kosmētikas līdzekļu satur kaitīgos silikonus, parabēnus un spirtu (denatspirtu vai benzilspirtu), jūsu mati nekad netiks pilnībā pabaroti un atjaunoti. Lai sāktu cīņu par veselīgu un stipru matu sakārtojumu, ir jāmaina jūsu "matu diēta". Ko tas nozīmē? Jums ir jānodrošina, lai jūsu mati saņemtu maksimāli daudz sastāvdaļu, kas atbilst matu porainībai un struktūrai. Tajā pašā laikā aizmirstiet par kaitīgām un komedogēnām vielām, kas kaitē matiem un traucē galvas ādai. Svarīga ir arī ikdienas matu kopšanas rutīna un matu instrumenti.

Turpmākajā rokasgrāmatā ir parādīts, kā izcīnīt uzvaru cīņā par veselīgiem, gariem un skaistiem matiem. Pārbaudiet soli pa solim izstrādāto matu atjaunošanas programmu, kas nodrošina pārsteidzošus rezultātus!

1. ATKLĀJIET SAVU MATU PORAINĪBU

Matu porainība nosaka jūsu matu stāvokli un struktūru. Tas ir ārkārtīgi svarīgi. Jums jāzina savs porainības tips, lai izvēlētos pareizos matu produktus. Tātad jums jāzina, vai jūsu matu kutikulas zvīņas:

  • pieguļ pie matu stublāja (zema porainība)
  • ir nedaudz paceltas (vidēja porainība)
  • ir stipri paceltas (augsta porainība)

Jūsu matu porainību un galvas ādas stāvokli var pārbaudīt trihologs. Tomēr porainību varat noteikt arī mājās. Skaistumkopšanas blogos ir daudz informācijas par porainību un veidiem, kā to pārbaudīt.

2. ATRODIET EĻĻU, KAS ATBILST JŪSU MATU TIPAM, UN SĀCIET MATU EĻĻOŠANAS PROCEDŪRU.

Dabiskās eļļas ir neapšaubāmi matu kopšanas meistari. Tās skaistumkopšanā tiek izmantotas jau izsenis. Tikai eļļas satur lielu daudzumu dabīgu un drošu sastāvdaļu. Tās ir omega taukskābju, daudz minerālvielu un vitamīnu avots, kas veicina veselīgu matu augšanu. Turklāt eļļas var uzklāt gan uz matiem (barojot tos no iekšpuses un aizsargājot no ārpuses), gan uz galvas ādas, kur tās var iekļūt matu sīpolos, kas ir vissvarīgākā daļa, kura ir atbildīga par matu stāvokli. Ja sīpoli ir vāji, mati ir vāji. Dabiskās eļļas var atjaunot un stiprināt sīpolus, lai mati augtu spēcīgi, spīdīgi un izskatītos lieliski.

Eļļas izvēle ir jāpārdomā un tā ir jāpielāgo jūsu matu porainībai. Kad eļļojat matus, nekautrējieties izmantot vairāk nekā vienu eļļu. Izmēģiniet pareizu vairāku dabīgo eļļu maisījumu: tās darbosies intensīvāk un papildinās viena otru, radot pilnīgi dabisku un spēcīgu matu atjaunošanas eliksīru.

3. PIEVĒRSIET UZMANĪBU ŠAMPŪNIEM UN BAROJOŠIEM PRODUKTIEM

Ar silikoniem, parabēniem un spirtiem piepildīti šampūni labi attīra matus, bet nespēj nodrošināt galvas ādas kopšanu. Tie traucē tauku dziedzeru darbību, tāpēc agrāk vai vēlāk jūs cīnīsieties ar galvas ādas problēmām (kairinājumu, niezi, sausumu), kas noved pie lēna matu augšanas un sliktāka matu stāvokļa. Labs risinājums ir izmantot maigu un drošu bērnu šampūnu, kas maigi attīra matus un kopj galvas ādu. Pērkot matu kopšanas līdzekļus, pārliecinieties, ka tie ir dabīgi un delikāti, bez parabēniem un ķīmiskām vielām, īpaši, ja tos uzklāj uz galvas ādas. Reizi nedēļā barojiet matus ar spēcīgi atjaunojošu līdzekli. Lietojiet detoksicējošu vai atdzīvinošu matu masku. Ideālā gadījumā izvēlieties dabīgus, saudzīgus, sintētisko vielu nesaturošus produktus, kas netraucē dabisko matu dzīves ciklu.

4. NOMAINIET MATU SUKU

Vai jūsu suka velk matus? Vai izmantojat tradicionālo ķemmi? Tādā veidā jūs izraisāt matu pūkošanos un statisko elektrību, laužat un izķemmējat matus. Tikmēr ķemmēšana var būt rituāls, kas nodrošina papildu kopšanu un galvas ādas masāžu. Ikoniskā tangle teezer ir labas sukas piemērs. Tā ļauj izķemmēt matus, nesalūstot un nebojājot tos. Elastīgi plastmasas zobiņi masē galvas ādu. Vēl viena lieliska ideja ir koka ķemme, vēlams ar platiem zobiem. Tā atšķetina mitras šķipsnas, masē galvas ādu un ļauj vienmērīgi izklāt masku, eļļu vai kondicionieri.

5. ŽĀVĒTĀJS? JĀ. KARSTUMS? NĒ!

Augsta temperatūra iznīcina matus. Tāpēc jums vajadzētu atteikties no matu iztaisnošanas ar karstu gludekli, kas vienkārši apdedzina matus un sagrauj saites to iekšpusē. Turklāt, žāvējot matus ar fēnu, atcerieties kontrolēt gaisa plūsmas temperatūru: jo zemāka, jo labāk. Jums vajadzētu iegādāties fēnu ar siltuma iestatīšanas pogu un jonu funkciju, kas nogludina matu virsmu un samazina statisko elektrību.

6. MATIEM DRAUDZĪGA FRIZŪRA

Izsmalcinātas vai cieši savilktas kupenas, pieradinātas šķipsnas, izsmalcināti klipši palīdz izveidot interesantu frizūru, tomēr tas ir kaitīgi Jūsu matiem. Tās bojā ārējo struktūru, velk matus un vājina sīpolus. Regulāra copes nēsāšana var tik ļoti sabojāt matus, ka izvilktie sīpoli sāks izkrist no matu folikuliem, izraisot matu retināšanos un izkrišanu. Mēģiniet valkāt vaļējas frizūras. Izvairieties no vilkšanas un plēšanas, lai nevājinātu keratīna struktūru un sīpolus.

Jums arī jāiegulda līdzekļi un jāatrod labs frizieris, kas frizūru pielāgos jūsu matu tipam un struktūrai, kā arī jūsu dzīvesveidam. Nav jēgas izvēlēties frizūru, kas izskatās pārsteidzoši tikai pēc tam, kad esat izgājuši no frizētavas, bet pēc tam nezināt, kā ieveidot matus, vai arī tas aizņem daudz laika. Tas ir ārkārtīgi apgrūtinoši, jo īpaši no rīta, kad jūs spiež darbs un steidzaties uz darbu.

7. MATU PUTAS, AEROSOLI UN GUMIJAS - IENAIDNIEKU SARAKSTS

Jums jāzina, ka aerosoli, želejas, putas un visi matu veidošanas līdzekļi satur daudz mākslīgu un spēcīgu sastāvdaļu, kas rada lipīgumu un bojā matu struktūru. Ja turpināsiet tos lietot, jūs saskarsieties ar blāviem, trausliem matiem un traucētu tauku dziedzeru darbību. Jums noteikti vajadzētu ķerties pie veidošanas kosmētikas tikai īpašos gadījumos. Lieliska ideja ir iegādāties produktus, kuru pamatā ir dabiskas un drošas vielas un papildu kondicionēšanas sastāvdaļas. Veikalos ar bioloģiskiem produktiem ir pieejams plašs matu veidošanas kosmētikas klāsts, kas piekopj un veido matus, nebojājot matus un netraucējot tauku dziedzeru darbību.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika