Uzdrošinieties atklāt 8 karstākās matu krāsas!

Uzdrošinieties atklāt 8 karstākās matu krāsas!

Matu veidošana nav tikai pīņu un pīnīšu pīšana. Tā ir spēle ar krāsām, sākot ar maigām un beidzot ar sulīgām. Matu krāsošana notiek pēc noteiktiem noteikumiem, taču krāsu tendences ir tik dažādas, ka katrs atradīs sev piemērotu. Ar mazāku vai intensīvāku efektu.

Padomājiet. Vai jūs zināt visu par matu krāsošanu? Vai jūs zināt jaunākās tendences? Vai jūs zināt, kādas ir atšķirības starp sombre, ombre un bronde? Ja nē, jums ir jālasa tālāk. Jūs atradīsiet informāciju par aktuālākajiem krāsošanas veidiem un pārbaudīsiet, vai esat noticējuši matu krāsošanas mītiem.

Matu krāsošana - definīcija

Kas ir matu krāsošana? Vienkāršs jautājums, un arī atbilde būs vienkārša. Matu krāsošana (krāsošana) ietver matu krāsas (dabiskas vai iepriekš mainītas) maiņu, izmantojot ķīmiskas vielas. Mēs varam izvēlēties mērķa nokrāsu, bet matu krāsa var mainīt krāsu tikai par dažiem toņiem. Tāpēc, lai no, piemēram, tumši brūniem matiem kļūtu par blondiem, tiek izmantota pavisam cita metode, ko dēvē par balināšanu.

Ir trīs matu krāsošanas veidi:

  • permanentā matu krāsošana - nodrošina ilgstošu efektu, jo pigments iekļūst dziļākajā matu struktūrā līdzīgi kā tetovējuma krāsa iekļūst ādā. Tāpēc jūsu izvēlētā krāsa paliek uz matiem, līdz sijas ataug vai tiek veikta cita krāsošanas procedūra.
  • daļēji noturīga matu krāsošana - ilgmūžība atšķiras atkarībā no metodes, produktiem un jūsu dabiskā toņa. Krāsa var saglabāties līdz pat 24 mazgāšanas reizēm. Pigments neiekļūst matos, bet atrodas uz virsmas un pēc vairākām standarta šampūnēšanas procedūrām tiek izskalots.
  • īslaicīga matu krāsošana - tā ir mazāk intensīva nekā puspermanentā krāsošana. Krāsa uz matiem saglabājas no 2 līdz 8 mazgāšanas reizēm, jo tiek izmantotas mazgājamas krāsas: pigments izšķīst ūdenī un neiekļūst matos. To var viegli izmazgāt.

Patiesība vai maldība? Matu krāsošana bez noslēpumiem

Uzmanību! Mēs kliedējam mītus par krāsošanu! Tos joprojām atkārto daudzas sievietes un tie parādās visās diskusiju grupās un matu kopšanas blogos. Pārsteidzoši, ka tiem nav zinātniska pamatojuma. Viltus teorijas, kas apgalvo, ka matu krāsošana ir kaitīga un veicina matu izkrišanu. Vai arī jūs tām ticējāt?

Matu krāsošana nepadara vājinošus matu sīpolus un nepaātrina matu izkrišanu vai retināšanos!

Mīts ir izplatīts mīts par matu izkrišanu, ko izraisa krāsošana. Nav nekādas saistības starp matu krāsošanu un matu izkrišanu. Izvēloties nepiemērotu un pārāk spēcīgu līdzekli, tas var kairināt jutīgu galvas ādu, bet tas neietekmē stingri iesakņojušos matu folikulus. Matu krāsošana ietekmē tikai to matu daļu, kas ir redzama, - matu šķiedras. Tā ir vienaldzīga pret matu sīpoliem un folikuliem.

Krāsot bojātus matus ir iespējams!

Var dzirdēt viedokļus, ka bojātus matus krāsot nav iespējams. Viss ir iespējams, tomēr tas ir saistīts ar zināmu risku. Pārmērīgi apstrādāti mati uzsūc daudz vairāk pigmenta, tāpēc efekts būs ilgstošs un intensīvs. Diemžēl bojāti mati ir vāji un tiem nav aizsardzības pret ķīmisko vielu iedarbību. Ja krāsojat bojātus matus, jāizmanto maigs līdzeklis - mazāk izturīgs, bet drošāks.

Regulāra krāsošana nemaina jūsu dabisko matu toni!

Vai krāsošana bojā jūsu dabisko matu krāsu? Pretēji daudziem viedokļiem, tas nenotiek. Lai gan pigments iekļūst matu šķiedrās un piešķir jaunu krāsu, dabiskā pigmenta daudzums augošajos matos paliek nemainīgs. Dabiskais tonis pie matu saknēm šķiet mazāk intensīvs un blāvāks, salīdzinot ar pārējās frizūras krāsoto krāsu.

Jums vajadzētu izvairīties no matu mazgāšanas tieši pirms krāsošanas un dienas laikā pēc krāsošanas!

Mazgājot matus ar šampūnu, tiek noņemti dabīgie tauki, kas aizsargā galvas ādu no kaitīgiem faktoriem. Vislabāk, ja matus mazgājat vakarā pirms krāsošanas, lai lipīdu barjera paspētu atjaunoties un nodrošinātu labāku matu aizsardzību procedūras laikā. Pēc krāsošanas matus varat mazgāt dienu vēlāk ar parastu šampūnu; šampūnos esošie mazgāšanas līdzekļi var vājināt procedūras iedarbību, izskalot svaigo pigmentu un padarīt krāsu ātrāk izbalējušu.

KARSTĀS MATU KRĀSOŠANAS TENDENCES

Ombre, baleyage vai varbūt splashlight? Mūsdienās frizieru spējas pārsniedz mūsu iztēli saistībā ar matu izskatu. Krāsošana nav tikai vienas krāsas produkta uzklāšana uz matiem. No kontrastējošiem izgaismojumiem vai gradientu ombre mēs esam pārgājuši uz sombrē, bronde utt. Ar ko tās atšķiras? Lūk, populārāko tendenču saraksts.

  • Ombre ietver matu galu izgaismošanu. Krāsa pakāpeniski mainās no tumšākas pie saknēm līdz gaišai galos. Ombre ļauj kombinēt brūnās un melnās krāsas ar blondām, sarkanām, karameļu vai pelēkām nokrāsām.
  • Sombre (soft ombre) ir maigāka ombre versija. Joprojām gaišie gali mijas ar tumšajām saknēm, tomēr efekts ir dabiskāks, jo dažas dzīslas tiek krāsotas, sākot no saknēm. Krāsu pāreja nav tik uzkrītoša.
  • Bronde ir mazāk populāra sombre versija, kurā krāsas ir apvērstas. Šī metode sastāv no dabiskas gaišu, gaišu, gaišu matu kombinācijas ar tumšiem galiem vai brūniem izgaismojumiem. Efekts? Saules skūpstīti mati.
  • Blorange ir vēl viena dabiskā drūmuma versija. Līdzīgi kā bronzas, tas piešķir trīsdimensiju izskatu. Tomēr šajā versijā mati iegūst rozā un persiku nokrāsas. Tā noteikti ir meitenīga frizūra ar pasteļtoņiem.
  • Splashlight kļūst arvien populārāka. Tā piešķir kinozvaigznes izskatu. Krāsošana koncentrējas uz matu vidusdaļas izgaismošanu un izgaismošanu; matu saknes un gali paliek vienā - tumšā - tonī. Krāsu pārejai jābūt maigai.
  • Matu krāsošana ar iegremdēšanu ir saistoša drosmīgām sievietēm, kuras nebaidās no krāsu eksperimentiem ar matiem. Šī metode paredz matu galu krāsošanu intensīvās un kontrastējošās krāsās, parasti rozā, dzeltenā, zilā, violetā, zaļā un pat sarkanā krāsā.
  • Baleyage ir labi pazīstama metode, kas ir aizmirsta, jo daudziem neizdevās spēcīgi krāsu kontrasti. Tomēr, ja balejažs ir labi veikts - ietver vairāku dažādu un labi saskaņotu toņu uzklāšanu -, efekts ir pārsteidzošs.
  • Flamboyage ir smalkāka standarta balejaža versija. Tas nodrošina ļoti dabisku vasaras iedeguma efektu uz matiem. Kāds ir noslēpums? Piemērojot dažus līdzīgus toņus, mati mirdz dažādos toņos.

Matu krāsošana un eļļas

Kā izmantot eļļas matu krāsošanā? Tas ir iespējams, tomēr šādi jauninājumi izraisa daudz pretrunu. Interesanti, ka eļļas var padarīt krāsu ilgnoturīgāku vai mazāk noturīgu. Pareizas tehnikas izmantošana ir galvenais, lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Eļļai krāsošanai jābūt atbilstoši izvēlētai un ar noteiktām īpašībām (tai ir jāmitrina, jāreģenerē, jāpastiprina un jāaizsargā). Ir eļļas, no kurām procedūras laikā vajadzētu izvairīties, taču ir arī tādas, kuras ir vērts izvēlēties.

  • matu krāsošanai ieteicama: avokado eļļa, jojobas eļļa, vīnogu kauliņu eļļa, saldo mandeļu eļļa.
  • eļļas, no kurām krāsošanas laikā jāizvairās: kokosriekstu eļļa, šī sviests, palmu eļļa, kakao sviests.

Kā pareizi izmantot eļļas matu krāsošanas laikā? Vispopulārākais veids ir pievienot dažus pilienus iecienītas eļļas matu krāsošanai. Eļļa bagātina krāsu ar vērtīgām uzturvielām un nodrošina matu un galvas ādas lipīdu līdzsvaru. Kosmētikas tirgū ir pieejamas jau gatavas ar eļļām piesātinātas matu krāsas (parasti ar argana eļļu). Vēl viena ideja ir uzklāt eļļu stundu pirms krāsošanas, bet nelielos daudzumos, lai izvairītos no taukainības un pārlieku lielas slodzes. Mēs atstājam eļļu, jo tā pasargā galvas ādu no krāsā esošajām ķīmiskajām vielām. Matu krāsošana ar eļļām novērš sausu šķiedru veidošanos un galvas ādas kairinājumu. Ja eļļu lietosiet pareizi, tā pastiprinās jūsu vēlamo krāsu.

Lai pastiprinātu krāsu, vairāk vai mazāk nedēļu pēc procedūras jāveic vēl viena matu eļļošana.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika