Ļaujiet saviem matiem runāt, 5. daļa. Plānu matu kopšana

Ļaujiet saviem matiem runāt, 5. daļa. Plānu matu kopšana

Ploni mati ir problēma, kas skar daudzas sievietes, tostarp slavenības. Ko darīt, ja mūsu frizūrai trūkst apjoma? Labākais veids, kā cīnīties ar plāniem matiem, ir īpašas rūpes par šķipsnām un atbilstošs matu griezums. Uzziniet, kas nepatīk plāniem matiem.

Viens no biežāk uzdotajiem jautājumiem internetā ir: "Kāpēc mani mati ir tik plāni? Patiesībā tas ir ļoti labs jautājums! Pirms mēs sākam meklēt risinājumus šai konkrētajai problēmai, mums ir jāuzzina tās izcelsme. Visbiežāk mēs pieņemam, ka mati ir plāni tāpēc, ka mūsu galvas ādā to ir tikai saujiņa.    

PLĀNI MATI - PROFILS

Izrādās, ka matu tipa noteikšana tiek uzskatīta par diezgan problemātisku. Kā atpazīt, ka mati ir biezi? Bieži vien par rādītāju mēs uzskatām matu apjomu, tomēr tas pilnībā neatspoguļo patieso situāciju. Mēs mēdzam teikt, ka mums ir maz matu, tāpēc tie mums šķiet plāni. Patiesībā tas nav labākais secināšanas process, jo svarīgs ir matu biezums, nevis to daudzums. Ir vērts zināt, kāda ir atšķirība starp plāniem matiem un retinātiem matiem.

Cik biezi var būt mati?

  1. Ploni mati - 0,03-0,04 mm.
  2. Normāli mati - 0,05-0,07 mm.
  3. Biezi mati - 0,08-0,1 mm

Plānu matu diametrs ir aptuveni par 25 % mazāks nekā normālu matu diametrs. Tāpēc var šķist, ka uz galvas to ir mazāk. Gadās, ka šādai pārliecībai patiesībā ir pamatojums, jo plāniem un smalkiem matiem ir tendence pārmērīgi izkrist. Tomēr tas nav likums, ka cilvēkiem ar plāniem matiem to ir mazāk. Tieši matu biezums ir tas, kas apgrūtina apjomīgas frizūras veidošanu. Un tas vēl nav viss, kas jums būtu jāzina.

Tas ir matu ārējā slāņa (kutikulas slāņa) biezums, kas ietekmē visu matu biezumu. Ārējais apvalks var sastāvēt no 4-12 keratīna kutikulu slāņiem, kas ir cieši savienoti kopā. Plāniem matiem ir ievērojami mazāk kutikulu, ir mazāk keratīna, lai veidotu šāda veida matus, tāpēc tiem ir tendence sasniegt lielāku porainību. Kopumā tas ir iemesls, kāpēc šādi mati ir tik maigi. Šo problēmu ir viegli raksturot, sniedzot šādu piemēru. Veselīgs un biezs mats spēj izturēt 160-250 g, bet plāns mats - tikai 25-40 g, kas ir gandrīz 6 reizes vieglāks.

PLĀNI UN MAIGI MATI - KOPŠANA

Ploni mati var būt arī gari. Ir pēdējais laiks apgāzt mītu, ka šāda tipa mati izskatās labi tikai īsi nogriezti. Tas nebūt neatbilst patiesībai, jo ir iespējams iegūt skaistu frizūru, arī tad, ja ir garas un plānas šķipsnas. Tāpēc tā vietā, lai raudātu par savu likteni, būtu labāk ņemt lietas savās rokās un meklēt palīdzību, uzzinot, kā stiprināt plānus matus.

Kā rūpēties par plāniem matiem? Patiesībā plāniem matiem sniegtā kopšana daudz neatšķiras no standarta matu kopšanas. Šeit ir spēkā visi pareizas matu kopšanas pamatnoteikumi, kā arī delikātums ir diezgan būtisks. Tomēr vissvarīgākais ir nodrošināt pastāvīgu aizsardzību un stiprināt plānos matus, jo tie ir daudz vājāki un noteikti vairāk pakļauti bojājumiem.

Kā un ar ko mazgāt plānus matus?

Neatkarīgi no tā, cik bieži mēs mazgājam matus (katru dienu vai ik pēc dažām dienām), procedūrai vajadzētu izmantot tikai piemērotu kosmētiku. Kāds ir labākais šampūns plāniem matiem? Protams, tāds, kas piešķir matiem apjomu un kam ir viegla, neapsūbējusi formula. Sastāvdaļas, kas plāniem matiem nepatīk, ir: spirti (tie dehidrē), silikoni (apmet matus), agresīvi mazgāšanas līdzekļi un konservanti (izraisa kairinājumu). No otras puses, tievi mati dievina maigus mazgāšanas veidus, piemēram, CWC metodi (kondicionieris - mazgāšana - kondicionieris).

Ir vērts apzināties, ka bieža sausā šampūna lietošana nav uzskatāma par labu ideju, lai gan to iesaka matu apjoma palielināšanai. Šis pulveris var reaģēt ar sebumu, kairināt un radīt necaurlaidīgu slāni, kas neļauj skābeklim piekļūt galvas ādai. Vēl sliktāk ir tas, ka sausā šampūna slāni ir grūti pilnībā noņemt.

Kā padarīt plānus matus sausus?

Jums nevajadzētu uztraukties, ka augstāka temperatūra var vājināt jau tā plānos matus, ja vien jūs nodrošināsiet šķipsnām atbilstošu aizsardzību. Ja ļausim matiem izžūt gaisā, ļoti iespējams, ka tiem pietrūks apjoma. Tomēr, ja mēs matus izžāvēsim, turot galvu nolaistu, mēs pacelsim matus pie saknēm un dāvāsim tiem apjomu. Svarīgākie noteikumi - pirms matu žāvēšanas ir nepieciešams aizsargāt šķipsnas, izmantojot, piemēram, dabīgu eļļu, un, ja runa ir par pašu procedūru izmantojamo ierīci, fēns jātur 6-7 collu attālumā no matiem un jāiestata remdena gaisa plūsma.

Kondicionēšana: Ar ko apstrādāt plānus matus?

Plāniem matiem patīk dažādība, tāpēc nav viena veida kondicionēšanas līdzekļu, kas būtu paredzēti tieši tiem. Būtiskus vitamīnus un minerālvielas matiem var piegādāt ar daudziem līdzekļiem, tomēr vienmēr pievērsieties dabīgiem līdzekļiem. Ievērojams daudzums ķīmisko vielu, spirtu, parabēnu un sintētisko sastāvdaļu nepalīdzēs mums sasniegt vēlamo mērķi. Tā vietā ir mājas līdzekļi, kas labi kalpo plāniem matiem (piemēram, matu mazgāšanas līdzekļi). Ar ko ārstēt plānus matus? Lūk, populārākie produkti, pēc kuriem ir vērts ķerties pie ikdienas plānu matu kopšanas.

  • Izskalojamie kondicionieri - labākie kondicionieri plāniem matiem ir vai nu miglas, vai losjona formā. Noteikti šeit nav piemēroti visi neizskalojamie kondicionieri, jo tiem nav pozitīvas ietekmes uz apjoma palielināšanu. Dziļu atjaunošanu un nostiprināšanu nodrošina visu veidu kondicionieri un maskas, kas uzklājami pirms matu mazgāšanas.
  • matu ampulas - labs veids, kā stiprināt plānus matus, ir pakļaut šķiedras ampuļās slēptajai apstrādei. Šāds produkts parasti satur labi atlasītas sastāvdaļas, kas vērstas uz konkrētu problēmu, kā arī koncentrētas vielas, kuras stiprina matus, iekļūstot matu sīpolos. Svarīgi: ampulas ir jālieto regulāri un precīzi noteiktu laiku. Pēc tam ieteicams īss pārtraukums.
  • Matu mazgāšanas līdzekļi - efektīva mājas metode plānu matu glābšanai ir zāļu matu mazgāšanas līdzeklis, kas darbojas pie problēmas avota - galvas ādas. Sistemātiska nātru vai mārdadžu matu mazgāšana ir pārbaudīts veids, kā stiprināt matus un paātrināt to augšanu. Svarīgi arī, lai šāda veida līdzeklis nepārslogotu matus, jo tas jālieto tikai uz galvas ādas.

Tomēr labākais slēpjas dabīgajās eļļās!

Vai plānus matus var ārstēt ar eļļām?

Protams, var. Ir vērts izmantot matu eļļas, jo tās ir labākais risinājums plānu matu ārstēšanai. Kāpēc? Pirmkārt un galvenokārt, jūs varat pielāgot dabīgās eļļas konkrētai matu struktūrai, lai iegūtu labākus rezultātus. Matu eļļu terapijas cienītāji zina, ka atbilstoša eļļa ne tikai baro un uztur matu mitrināšanu, bet arī stiprina matu sīpolus, stimulē matu augšanu, regulē sebuma veidošanos un atvieglo matu veidošanu. Veicot plānas matu eļļošanas procedūru, matu šķipsnas kļūst ievērojami stiprākas, tiek ierobežots matu izkrišana, veicināta bērnu matu augšana, kā arī mati tiek pasargāti no kaitīgo faktoru, piemēram, temperatūras, vēja, toksīnu, nelabvēlīgās ietekmes. Dabiskās eļļas ir lielisks veids, kā dāvāt plāniem matiem papildu apjomu. Pateicoties šīm dabiskajām vielām, plānie mati kļūst biezāki un spēcīgāki.

Visbeidzot, ir tikai viena pēdējā dilemma, kas jāatrisina. Kādu eļļu vajadzētu izmantot plānu matu ārstēšanai? Protams, tai jābūt vieglai un labi uzsūcošai šķipsnās. Tāda, kas spēj reģenerēt, stiprināt un vienlaikus aizsargāt matus. Labākais risinājums šajā gadījumā ir, piemēram, Nanoil vidējas porainības matiem vai Nanoil augstas porainības matiem, jo plāni mati bieži vien ir jutīgi, novājināti, pakļauti bojājumiem un diemžēl tiem ir augstāks porainības līmenis.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika