Izmazgājiet matus pareizi! Cik bieži mazgāt un kādu metodi izvēlēties?

Izmazgājiet matus pareizi! Cik bieži mazgāt un kādu metodi izvēlēties?

Matu mazgāšana ir vienkārša. No otras puses, veids, kā mēs to darām, ir tikpat svarīgs kā mūsu lietojamā kosmētika. Ja mēs pārtrauksim ievērot noteiktus noteikumus vai mēs tos pat nezinām, mūsu mati būs sausi, blāvi un trausli. Tātad, jautājums ir - kā pareizi mazgāt matus?

Mēs varam parūpēties par savu matu veselību un skaistumu jau pašā matu mazgāšanas stadijā. Tikai dažas sievietes zina, ka tīrīšana ir matu kopšanas pamatveids. Pārsteidzoši, ka šādas vienkāršas ārstēšanas laikā mēs mēdzam pieļaut daudz kļūdu. Ir pēdējais laiks pārbaudīt dažādus viedokļus un iepazīstināt ar soli pa solim ceļvedi pareizai matu mazgāšanas kārtībai.

MATU MAZGĀŠANAS Biežums

Papildus pareizo produktu izvēlei mums ir jānosaka arī matu mazgāšanas biežums. Tas ir atkarīgs gan no matu, gan galvas ādas stāvokļa.

Cik bieži jāmazgā mati?

Ir divas pieejas. Pirmajā teikts, ka mati jāmazgā tik bieži, cik nepieciešams, lai justos svaigi. Otrs iesaka samazināt mazgāšanu. Kāda ir vienprātība?

Ja jūsu mati ir ļoti taukaini, jums vajadzētu doties uz ikdienas mazgāšanu, tomēr neaizmirstiet vienmēr izmantot maigu šampūnu, piemēram, bērniem – bez spēcīgiem mazgāšanas līdzekļiem. Sievietes mazgā matus ik pēc 2-3 dienām, kas šķiet optimāli. Matu mazgāšanas noteikums ir vienkāršs: mazgājiet matus, kad jūtat, ka tie nav svaigi. Tomēr matus nav ieteicams mazgāt biežāk kā vienu reizi dienā. Tāpat jāatceras, cik reizes mazgāšanās jāatkārto vienas dušas vai vannas laikā. Frizieri to dara divas reizes vismaz 5 minūtes, lai nodrošinātu labāku attīrīšanu un ilgāku svaigumu.

Bieža matu mazgāšana un taukainība – kas ir patiesība?

Runā, ka jo biežāk mazgājamies, jo taukaināki mati. Liels daudzums SLS, SLES un citu mazgāšanas līdzekļu var noņemt aizsargājošo lipīdu slāni un nosusināt galvas ādu, kas uzkrāj sebuma sekrēciju. Tāpēc taukainiem matiem paredzētam šampūnam jābūt maigam un pēc mazgāšanas jālieto piemērots kondicionieris. Šajā gadījumā ikdienas matu mazgāšanas rutīna nav slikta. No otras puses, tā var izrādīties lieliska izvēle: iet ar taukainiem matiem un nosēdušos sebumu var izraisīt sīpola pavājināšanos un iekaisumu. Līdz ar to jūs varat saskarties ar matu izkrišanu.

Kura ir labāka – rīta vai vakara matu mazgāšana?

Izvēle ir atkarīga no individuālajām vēlmēm. Jūs varat mazgāt matus no rīta vai vakarā. Tomēr ir daži svarīgi noteikumi, kas jums jāievēro.

Ja mazgājat matus vakarā, pirms gulētiešanas tie jāizžāvē ar fēnu. Kāpēc? Slapji un vaļīgi mati ir daudz smalkāki un pakļauti mehāniskiem bojājumiem, piem. suku pret spilvenu. Atkarībā no pašreizējās temperatūras un tā, cik ātri mūsu mati kļūst taukaini, frizūrai nākamajā dienā nav jāizskatās svaigai (pat ja tā ir izmazgāta pirms gulētiešanas). Tomēr vakara mazgāšanas rutīna ir nekaitīga. Ja tas jums der, dodieties uz to!

Labāka izvēle ir matu mazgāšana no rīta. Galvenais iemesls ir matu eļļa, kuru varat iemasēt matos un galvas ādā pirms gulētiešanas. Šāda nakts matu eļļas procedūra ir ārkārtīgi efektīva – eļļas barības vielām ir vairākas stundas, lai iekļūtu matu spuldzēs. Pēc tam no rīta izmazgājiet matus tikai ar šampūnu un ieveidojiet kā parasti. Pateicoties eļļošanas efektam, jūs ne tikai izbaudīsit daudz svaigāku matu sakārtojumu, bet arī veselīgākus un skaistākus matus.

MATU MAZGĀŠANAS NOTEIKUMI

Kā izskatās soli pa solim veikta matu mazgāšanas kārtība? Kas jāatceras pirms, mazgāšanas laikā un pēc mazgāšanas? Ir vērts zināt dažus pamatnoteikumus. Tie nodrošina labākus efektus un atvieglo rutīnu.

  • Ūdens. Vai matu mazgāšanai var izmantot aukstu ūdeni? Jūs atradīsit informāciju, ka šādi rīkojoties, paātrina matu augšanu. Citi avoti saka, ka tas ir kaitīgs. Patiesība ir kaut kur pa vidu: matu mazgāšanai vislabāk piemērots silts ūdens. Nedrīkst lietot ne aukstu, ne karstu ūdeni. Karsts ūdens padara galvas ādu sausu un taukainu.
  • Ķemmēšana. Vai jātīra mati pirms vai pēc mazgāšanas? Par to nav šaubu. Rūpīgi notīrītas šķipsnas mazgāšanas laikā nesapinās. Tāpēc pirms mazgāšanas sniedzieties pēc matu sukas. Tādā veidā jūs izvairīsities no mitru šķipsnu suku, kas nenāk par labu jūsu frizūrai.
  • Šampūns. Papildus laba šampūna izvēlei ir svarīgi to lietot pareizi. Šampūns jāsaskaņo ar jūsu matu tipu. Tam jābūt dabīgām sastāvdaļām un bez stiprām attīrošām vielām. Nelietojiet šampūnu tieši uz galvas ādas; vispirms berzējiet to starp mitrām plaukstām. Svarīgi ir ar šampūnu mazgāt tikai galvas ādu; ar putām, kas notecina, pietiek, lai attīrītu matus. Ja jūs skrubējat šķipsnas ar šampūnu, jūs varat iznīcināt matus.
  • Pozīcija. Kuru pozīciju izvēlēties? Katra sieviete var atrast atšķirīgu ērtu stāvokli. Jūs varat mazgāt matus virs izlietnes, vannā vai dušā. Ir viens noteikums: mazgājiet matus ar galvu uz leju.
  • Metode. Mazgāšanas laikā izmantojiet maigas kustības un iemasējiet galvas ādu ar pirkstu galiem. Jūs varat nedaudz saburzīt matus. Par vilkšanu, raušanu, beršanu nav runas. Noteikums ir tāds pats, kad noņemam lieko ūdeni – gentle kustības bez berzēšanas ar dvieli. Izmantojiet papīra dvieli un ļaujiet matiem nožūt, lai izvairītos no bojājumiem.

MATU MAZGĀŠANAS METODES

Diemžēl tikai daži cilvēki zina, ka ir daudz matu mazgāšanas metožu. Mēs to darām tā, kā to darījām bērnībā: ierīvējam šampūnu un noskalojam. Pārsteidzoši, šai metodei ir alternatīvas. Tie var palīdzēt cīnīties par veseliem un skaistiem matiem, jo daudzi no tiem samazina sprogošanos, statiskus, blāvus un raupjumus. Kādas ir matu mazgāšanas metodes? To ir pat astoņi. 3-4 no tiem ir visizplatītākie.

[S] Mazgāšana ar šampūnu

Matu mazgāšana ar šampūnu ir tradicionāla metode. Tas ietver šampūna iemasēšanu matos un pēc brīža izskalošanu. Tas ir visizplatītākais starp cilvēkiem, kuri nav ieinteresēti apzinātā matu kopšanā un nezina, cik svarīgs ir kondicionieris. Ja mums ir jāizmanto šī metode – piem. laika trūkuma dēļ – jāizvēlas maigs šampūns, kas nezaudēs matus un galvas ādu no aizsargājoša lipīdu slāņa.

[C] Matu mazgāšana ar kondicionieri - “No Poo Method”

Šampūna vietā varat izmantot kondicionieri. Matu mazgāšana ar kondicionieri iedarbojas uz sausiem, cirtainiem un bojātiem matiem, kuri varētu tikt ievainoti attīrošā šampūna dēļ. Tas nebūs piemērots taukainiem matiem, jo kondicionieris nav piemērots sebuma pārpalikuma noņemšanai un attīrīšanai. Kondicionieris ir maigāks, tas nesapinās un nesausina. Labākais produkts šai metodei ir kondicionieris, kas satur vienkāršas sastāvdaļas, nesatur silikonus un parafīnu; tai vajadzētu būt vieglai formulai. Jums jālieto vairāk kondicionieris nekā šampūns; tas neputo tik daudz, tāpēc mazgāšana ir mazāk efektīva.

[SC] Šampūns + kondicionieris

Sieviešu mazgāšana ar šampūnu un kondicionēšana ir visizplatītākā metode. Tas ir vienkārši: izmazgājiet matus, izskalojiet šampūnu, uzklājiet kondicionieri, kas aizsargās matu sakārtojumu un padarīs to gludu. Tas var būt nenomazgājams līdzeklis vai tas, ko izskalojat pirms žāvēšanas ar fēnu.

[SCC] Šampūns + kondicionieris + kondicionieris

Jūs varat bagātināt savu šampūnu un kondicionēšanas rutīnu ar diviem barojošiem produktiem. Vispirms izmazgājam matus ar šampūnu un izskalojam. Tālāk mēs uzklājam izskalojamu kondicionieri. Noslēgumā izmantojam otru kondicionieri – nenomazgājamu kosmētiku, kas aizsargā matu sakārtojumu un atvieglo veidošanu.

[CS] Kondicionieris + Šampūns

Jūs varat izmantot produktus no katras metodes, taču citā secībā. Vispirms sniedzieties pēc kondicioniera – uzklājiet to sausos vai mitros matos. Pēc tam nomazgājiet kondicionieri ar šampūnu, lai rūpīgi notīrītu šķipsnas un viegli noņemtu kondicionieri. Piemēram, izmantojiet šo metodi, ja pirms mazgāšanas ar šampūnu vēlaties nomazgāt eļļu ar kondicionieri.

[CSC] Kondicionieris + Šampūns + Kondicionieris

Profesionāļu visbiežāk ieteiktā metode. Tas apvieno mazgāšanu ar šampūnu ar kondicioniera lietošanu divreiz. Vispirms uzklājam intensīvu matu masku vai kondicionieri. Tālāk mēs to nomazgājam ar šampūnu. Kad mati ir tīri, uzklājam citu kondicionieri – vieglu aizsargājošu un veidojošu kosmētiku.

[SCSC] Šampūns + Kondicionieris + Šampūns + Kondicionieris

Šampūnu un kondicionieri varat lietot pārmaiņus. Šī metode sastāv no četriem soļiem. Rūpīgi notīriet matus ar šampūnu. Uzklājiet bagātīgu kondicionieri un nomazgājiet to ar šampūnu. Galu galā pasargājiet matus ar vieglu nenomazgājamu kondicionieri.

[MS] Krūzes mazgāšana ar šampūnu

Tā ir viena no populārākajām metodēm. Savā ziņā tā ir šampūna uzklāšanas tehnika – to var izmantot jebkurā matu mazgāšanas metodē, kas ietver mazgāšanu ar šampūnu. Paņem nelielu trauku (krūzi, krūzīti, burciņu), ielej nedaudz šampūna un pievieno ūdeni, veidojot putas. Uzklājiet maisījumu uz matiem – tas piešķir maigāku attīrošo efektu. Tajā pašā laikā mēs ietaupām produktu.

* Matu eļļa kondicioniera vietā? Katrā no iepriekš minētajām metodēm jūs varat aizstāt kondicionieri ar matu eļļu vai lietot abus produktus pēc kārtas. Ir svarīgi, lai jūs pieskaņotu matu eļļu jūsu matu porainībai (piemēram, veiciet porainības testu tiešsaistē) un pieskaņojiet eļļas veidu, konsistenci un īpašības jūsu vajadzībām.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika