Labākie matu skalojamie līdzekļi lietošanai pēc matu ieeļļošanas - receptes, efekti

Labākie matu skalojamie līdzekļi lietošanai pēc matu ieeļļošanas - receptes, efekti

Vai jūs iegūstat no matu ārstēšanas ar eļļām? Ja tā, bagātiniet šo skaistuma rituālu ar matu skalošanu. Drīz vien varētu šķist, ka tas ir jūsu iecienītākais “noslēguma pieskāriens” visai matu kondicionēšanas procedūrai - tas ir tieši tāpat kā zīmīgas grāmatas pēdējā nodaļa. Lai arī matu skalošanas līdzekļi neizskatās atraktīvi, to darbība ir patiesi neticama. Pozitīvie efekti redzami teju pēc diennakts: šķipsnas iegūst veselīgu spīdumu, elastību un atkal ir gludas. Ir vērts saprast, ka mati nav vienīgie, kas izmanto matu skalošanas priekšrocības. Rodas iespaids, ka, regulāri lietojot matu skalošanas līdzekļus, arī galvas āda kļūst mierīgāka un dzīvāka. Matu skalošanas jomā labākais ir tas, ka tos var sagatavot degvīnā, izmantojot tikai viegli pieejamus produktus, kas vairumā gadījumu jau ir mūsu skapjos.

Kas ir matu skalošanas līdzekļi?

Matu skalošanas līdzekļi ir uzlējumi un maisījumi uz ūdens bāzes, ar kuriem pēc mazgāšanas skalot matus (uzklāj kā pēdējo posmu pēc šampūna kārtas noņemšanas). Vārdu sakot, matu skalošana jāveic uztīriem matiem un jāatstāj līdz nākamajai matu mazgāšanai. Tas ir ūdenim līdzīgs, viegls šķīdums, kas neatstāj matus pārslogotus un darbojas līdzīgi kā matu kondicionieris. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, matu skalošanu var veikt ar vienu vai vairākāmsastāvdaļām.

Kāpēc ir vērts lietot matu skalošanas līdzekļus?

Regulāri lietojot, matu skalojamie līdzekļi apvelta šķipsnas ar spīdumu, elastību un vieglumu. Turklāt mati kļūst gludi un to krāsas intensitāte pieaug. Tāpat matu skalošana paātrina matu augšanu, tiek galā ar blaugznām un nomierina galvas ādas kairinājumus. Turklāt tā tiek atzīta par lielisku matu eļļošanas papildinājumu. Kāpēc tas tā ir? Vairumā gadījumu matu skalošanas līdzekļu ražošanā izmantotās vielas atšķiras no dabiskajās eļļās sastopamajām vielām. Līdz ar to matu skalošanas līdzekļu sastāvs ir pilnīgi atšķirīgs no eļļas maisījumiem, jo sastāvdaļas ir daudzveidīgas. Citiem vārdiem sakot, matu skalošanas dēļ mēs apgādājam šķipsnas ar visām labvēlīgajām vielām, kuru parasti nav eļļām.

Kad lietot matu skalošanas līdzekļus?

Matu skalošanu var veikt pēc pareizas matu mazgāšanas, tomēr piemērotākais laiks tam ir tieši pēc matu ieeļošanas, jo skalošana papildina dabīgo eļļu īpašības un veicina šī skaistumkopšanas rituāla efektivitāti. Būtībā matu skalošanas līdzekļu lietošana ir kā pielikt gala pieskārienu ikdienas matu kopšanas rituālam. Tie palīdz matiem atgūt zaudēto vieglumu. Līdz ar to mati tiek pacelti pie saknēm, un tas novērš matu pārslodzi biežas matu kopšanas prakses dēļ. Vēl viena priekšrocība, kas jāpiemin, matu skalošana tiek atzīta par efektīvu līdzekli statiskiem un pinkainiem matiem. Tāpēc tā jāiekļauj ikdienas matu kopšanā un jāuzskata par tās neatņemamu sastāvdaļu, īpaši ziemas sezonā.

Kā uzklāt matu skalošanas līdzekļus?

Matu skalošanu var veikt divējādi:

  1. Uzreiz pēc mazgāšanas ar šampūnu līdzekli jālej pāri mitrajiem matiem un galvas ādai, sekojot maigai galvas masāžai. Neapšaubāmi, šī metode ir ātra, tomēr tā nav tik precīza. Lielākā daļa matu skalošanas līdzekļa notecēs pa matiem, un ārstēšana nebūs tik efektīva.
  2. Matus skalot vai nu virs izlietnes vai bļodas, turot matus ūdenī ar skalojamo līdzekli 2-3 minūtes, vienlaicīgi masējot galvu, lai palīdzētu ārstnieciskajam šķidrumam sasniegt arī galvas ādu.

Pirms šķipsnas pakļauj matu skalošanas procedūrām, tām jābūt mitrām, tomēr ne pilnībā slapjām. Tāpēc pirms procedūras neaizmirstiet ar dvieli nosusināt matus. Ņemiet vērā, sausu matu absorbēšanas spēja noteikti ir zemāka. Citiem vārdiem sakot, mati uzsūks mazāk barojošās vielas, ar ko tiek skaloti mati, ja vien nebūs nedaudz mitri.

Labākie matu skalojamie līdzekļi lietošanai pēc matu ieeļļošanas - mājas receptes

KAFIJAS MATU SKALOŠANAS LĪDZEKLIS TUMŠIEM UN BRŪNIEM MATIEM

Tā ir matu skalošana, kas dara brīnumus gan matiem, gan galvas ādai, jo stimulē asins mikrocirkulāciju. Pateicoties šai matu skalošanas līdzekļa kvalitātei, paātrinās matu augšana. Turklāt kafijas matu skalošana ir atbildīga par spīduma piegādi matiem, barošanu un padara šķipsnas jūtami maigākas.

Kafijas aromāts patiešām ir intensīvs un kavējas matos patiešām ilgi. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, ka šis paštaisītais matu skalošanas līdzeklis ir domāts brūniem un melniem matiem, jo padara šķipsnas vēl tumšākas, pastiprinot dabisko krāsu.

  1. Turpini dažas minūtes vārīt 3 tējkarotes melnās kafijas. Uzliec vāciņu.
  2. Sapresē izlietoto kafiju un ielej šķidrumu bļodā vai izlietnē. Sajauc ar aptuveni 500 ml iepriekš uzvārīta ūdens.
  3. Iemērc matus kafijas matu skalošanas līdzeklī. Neizskalo.

ĀBOLU ETIĶA MATU SKALOŠANAS LĪDZEKĻI VISIEM MATU VEIDIEM

Šī paštaisītā matu skalošana ir perfekta metode, kā nogludināt matus nelietojot elektronisko matu taisnotāju vai serumu ar augstu silikona saturu. Etiķis rada skābu vidi, kas palīdz noslēgt matu kutikulas. Rezultāts ir mirdzoši un izlīdzināti mati, kas tiešām ir pieskārieniem patīkami.

Ir vērts ņemt vērā, ka etiķa matu skalošanas līdzekļi ir lieliski piemēroti cilvēkiem, kuri bieži krāso matus. Pateicoties regulārai matu kutikulu aizvēršanai, kas veicina matu struktūras izlīdzināšanos, krāsa saglabājas nemainīga ievērojami ilgāk un matu caurlaidības līmenis tiek pazemināts.

  1. Karoti ābolu etiķa vai vīnogu etiķa sajauc ar 2 glāzēm remdena ūdens.
  2. Līdzekli lej bļodā vai izlietnē vai vienkārši ieklāj matos kā regulārās matu mazgāšanas rutīnas pēdējo soli.

Galvenais, ka etiķa matu skalošanai raksturīgi matus atstāt nedaudz matētus, tāpēc jāatceras skalošanas līdzekli nepadarīt pārāk skābu. Citiem vārdiem sakot, nelietojiet vairāk etiķa, nekā tas ir nepieciešams.

ALUS MATU SKALOŠANAS LĪDZEKLIS CIETIEM MATIEM BEZ APJOMA

Apiņu jau sen pazīst un atzīst par dabīgu kondicionieri. Tas padara matus mīkstus, uztur tos labā stāvoklī, palīdz tiem palikt paceltiem un apjomīgiem. Turklāt alus satur alkoholu, kas veicina galvas ādas asinsriti, lai stimulētu matu sīpolus efektīvākam darbam. Tajā pašā laikā alus spēj atbrīvot galvas ādu no pārmērīgā toksīnu daudzuma un blaugznām. Atšķaidot ar ūdeni, tas kļūst par maigu, tomēr efektīvu matu kopšanas līdzekli.

  1. Atveriet pudeli alus un pagaidiet, līdz izplūst lielākā daļa gāzes. Būtībā alu var uzsildīt, lai CO2 ātrāk pazustu.
  2. Sajauciet glāzi alus ar glāzi ūdens. Uzlejiet matu skalošanas līdzekli uz matiem, vai iemērciet matus bļodā, kas pildīta ar to.

Alus matu skalošana pozitīvi ietekmē nogurušus, plānus un taukainus matus. Galu galā alus satur milzīgu daudzumu B grupas vitamīnu.

LINSĒKLU UN CITRONA MATU SKALOŠANAS LĪDZEKLIS GRŪTI KOPJAMIEM UN MATĒTIEM MATIEM

Linsēklas ir skaistuma hits, kas labi kalpo matu, sejas, nagu un ķermeņa kopšanas procedūrās. Tās nopelni reģenerācijas, barošanas un mitrināšanas jomā ir milzīgi. Izrādās, linsēklu želeju var veiksmīgi izmantot, lai sagatavotu matu skalotāju, kura mērķis ir barot un matētus matus atstāt spīdīgus. Tas arī kondicionē pinkainus un nesavaldīgus matus.

  1. Katliņā, kas pildīts ar verdošu ūdeni, liek 2-3 tējkarotes linsēklu. Turpina maisīt aptuveni minūti, līdz iegūst nedaudz blīvu konsistenci.
  2. Želeju atdzesē, atdala no sēklām. Pievieno karoti citrona sulas un glāzi iepriekš vārīta ūdens.
  3. Maisījumu lej uz matiem izlietnē un turpina ar to skalot matus aptuveni 2-3 minūtes.

KUMELĪŠU MATU SKALOŠANAS LĪDZEKLIS GAIŠIEM MATIEM

Šī ir saudzīga matu skalošana, kas mazina ādas kairinājumus un vienlaikus uzlabo matu spīdumu uz gaišiem un blondiem matiem. Turklāt kumelītei ir izgaismojošas īpašības, un šī kvalitāte padara to par spēcīgu līdzekli, kas neļauj gaišiem matiem kļūt dzeltenīgiem.

  1. 3 tējkarotes kaltētu kumelīšu aplej ar verdošu ūdeni, pārklāj un ļauj iesūkties, līdz infūzija atdziest.
  2. Izspiediet infūziju un aplejiet visus nomazgātos matus.

PIPARMĒTRU MATU SKALOŠANAS LĪDZEKĻI TAUKAINIEM UN SMAGNĒJIEM MATIEM

Piparmētras ir pazīstamas ar savām galvas ādas attīrīšanas īpašībām. Vārdu sakot, tas noņem toksīnus un sebuma pārpalikumu. Turklāt piparmētra spēj pacelt matus uz augšu pie saknēm un padara šķipsnas apjomīgākas. Tāpēc, ja galvas ādai ir kairinājums, jāvēršas pie spēcīga līdzekļa, kas mazina kairinājumu un nomierina niezi, piemēram, piparmētrām.

  1. Ar verdošu ūdeni aplej aptuveni 3 karotes kaltētu piparmētru lapu vai 3 maisiņus piparmētru tējas.
  2. Atdzesē un sajauc ar litru ūdens. Paštaisīto piparmētru skalojamo līdzekli uzlej uz visiem matiem. Dabiski, ka matus var iegremdēt arī ar piparmētru līdzekli pildītā bļodā.

ROOIBOS TĒJAS MATU SKALOŠANAS LĪDZEKLIS RUDIEM MATIEM

Ir tiešām grūti uzturēt sarkanas krāsas matu piesātinājumu. Vienkārši, tas ātri izgaist. Līdz ar to tā vietā, lai būtu dziļā vara krāsā, krāsa pārvēršas izplūdušā oranžā tonī. Kā pastiprināt rudo matu krāsu?

  1. Litrā ūdens sabrūvē 3-4 tējk. Rooibos tējas.
  2. Atdzesē infūziju un pēc katras mazgāšanas aplej ar to visu matus.

MELNĀS TĒJAS MATU SKALOŠANAS LĪDZEKĻI TUMŠIEM MATIEM

Šis matu skalošanas līdzeklis, tāpat kā kafijas matu skalošana, pastiprina tumšo matu krāsu. Uzklājot regulāri, tas ne tikai izceļ krāsu, bet arī rūpējas par krāsotiem matiem. Lai precizētu, tas novērš ātru krāsu izbalēšanu.

  1. Brūvē 3-4 maisiņus melnās tējas litrā ūdens. Var izmantot arī 3 karotes irdenu tējas lapu un brūvēt litrā ūdens.
  2. Kādu laiku pagaidi, līdz infūzija atdziest, izspied tēju un pārlej to visiem matiem un galvas ādai.

BĒRZU SULAS MATU SKALOŠANAS LĪDZEKLIS PROBLEMĀTISKIEM MATIEM

Šī ir divu sastāvdaļu matu skalošana, ko ir ārkārtīgi viegli sagatavot, nav jāveido nekādi augu uzlējumi. Tā vietā bērzu sula (to var nopirkt veikalā) jāsajauc ar destilētu ūdeni. Bērzu sula satur virkni vitamīnu, aminoskābju un minerālsāļu, kas stiprina matu sīpoliņus, atstāj galvas ādu svaigu, cīnās ar blaugznām, kā arī reģenerē un pastiprina matu spīdumu. Bērzu sulas matu skalošana kalpo arī pret matu izkrišanas ārstēšanai. Pēc matu mazgāšanas izmanto bērzu sulas matu skalošanu un ļauj šķipsnām pēc tam izžūt gaisā.

Matu skalošanas līdzekļi - kāda veida ūdeni lietot?

Lai pastiprinātu paštaisītu matu skalošanas līdzekļu iedarbību, vienmēr lietojiet iepriekš vārītu ūdeni. Tas nav tik kaļķains kā krāna ūdens, tāpēc mati, kas pakļauti destilēta ūdens iedarbībai, kļūst daudz mīkstāki un elastīgāki. Tāpat būs vieglāk ieveidot tādus matus, jo tie kļūst paklausīgi un pieskārieniem tīkami.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika