Skaisti mati uzreiz — kas ir matu serums un kā tas darbojas?

Skaisti mati uzreiz — kas ir matu serums un kā tas darbojas?

Bojātiem, sausiem un nepaklausīgiem matiem nepieciešama spēcīga un tūlītēja atjaunojoša procedūra. Ar parasto šampūnu un kondicionieri var nepietikt, lai stātos pretī šādam izaicinājumam. Šajā gadījumā ir pienācis laiks iedarboties matu serumam – vai ir vērts to lietot un ja jā, tad kāpēc? Kas īsti ir labs matu serums un kā tas darbojas? Vai tas spēj uzreiz atjaunot nevainojamu matu stāvokli? Kā nodrošināt matiem intensīvu atjaunošanos un uzlabot to izskatu? Noskaidrosim!

Matu serums - kas tas ir?

Matu serums ir bieza viela, parasti ar eļļainu vai želejveida konsistenci, kas iepildīta mazā vai vidēja izmēra pudelē. Tā ir kondensēta esence, kas sastāv no dažādām spēcīgām uzturvielām. Tā galvenais mērķis ir nekavējoties uzlabot matu izskatu – serums ne tikai iedarbojas uz matu zvīņām, bet arī iedarbojas uz matu virsmu. Šāda kosmētika galvenokārt ir silikona bumba, kas ir atbildīga par bojātu, nepaklausīgu, sprogainu vai dehidrētu un novājinātu matu barošanu. Daudzas sievietes sniedzas pēc matu seruma, jo vēlas panākt matu laminēšanai līdzīgu efektu. Vai tiešām mēs varam iegūt tik pārsteidzošus rezultātus, izmantojot serumu?

Kā darbojas matu serums un kādu efektu tas nodrošina? [efekti]

Jūs varat sasniegt serumu ikreiz, kad pamanāt, ka jūsu matu izskats ir ievērojami pasliktinājies. Tā ir lieliska procedūra, lai uzlabotu šķipsnu izskatu – kondicionē, izlīdzina, aizsargā pret bojājumiem un palielina mirdzumu. Šeit ir populārākās matu seruma īpašības:

Kam vajadzētu lietot matu serumu?

Nav noteikumu vai ierobežojumu attiecībā uz to, kurš drīkst un kam nevajadzētu lietot matu serumu. Kosmētikas tirgus piedāvā plašu serumu klāstu, tāpēc ir viegli izvēlēties to, kas atbildīs konkrēta matu tipa vajadzībām. Sievietes mēdz meklēt produktus, kas dara brīnumus jau pēc pirmās lietošanas reizes un uzreiz uzlabo izskatu. Tādējādi matu serums bieži tiek uzskatīts par skaistumkopšanas līdzekli.

Starp šiem kosmētikas veidiem ir specializēti produkti, kas paredzēti īpašām matu vajadzībām. Kādi serumu veidi ir vispopulārākie?

Matu serums - veidi

  • matu serums bojātiem galiem
  • serums sausiem matiem
  • serums pret matu izkrišanu
  • serums novājinātiem, sprogainiem matiem
  • serums karstuma veidošanas dēļ bojātiem matiem
  • serums krāsotiem matiem
  • serums nobriedušiem matiem
  • karstuma aizsargājošs matu serums

Matu serums – kā izvēlēties labas kvalitātes serumu? [efekti]

Pirmkārt, izvēloties matu serumu, neļaujieties maldināties, ka tas ‘noblīvēs’ esošos šķeltos matus vai spēcīgi atjaunos bojātos matus. Tomēr, ja to lieto regulāri, tas var aizsargāt dzīslas no bojājumiem un novērst to galu šķelšanos nākotnē. Matu seruma īpašības bieži vien aprobežojas ar matu aizsardzību pret bojājumiem un to izskata uzlabošanu. Vissvarīgākais, kam jāpievērš uzmanība, pērkot labas kvalitātes serumu, ir tā sastāvs. Jo vairāk serumā ir smago silikonu un īsu, vienvērtīgu spirtu, jo vairāk tas sausina matus!

Turklāt, iegādājoties matu serumu, jāapzinās, ka šie produkti uzlabo matu izskatu tikai virspusēji un nomazgājas ar pirmo šampūnu. Tāpēc labam matu serumam vajadzētu saturēt pēc iespējas vairāk aktīvo vielu, kas spēs barot matus un pozitīvi ietekmēt to stāvokli (dabīgās augu eļļas, kolagēns, keratīns, vitamīni, keramīdi un augu ekstrakti). Svarīgi, lai matu serumā būtu gaistoši vai vieglie silikoni, kas negatīvi neietekmē šķipsnu struktūru.

Kā (un cik bieži) lietojat matu serumu? [izmantot]

Matu serumu var lietot pat vairākas reizes dienā, ja vien ražotājs neiesaka citādi. Visbiežāk serums jālieto tikai katru rītu, pirms matu veidošanas. Tas pieradina šķipsnas, uzlabo to izskatu, pulē, aizsargā un padara matus vieglāk ieveidojamus.

Tāpat matu serumu var uzklāt uz sausiem matiem pirms matu veidošanas vai uz mitrām šķipsnām uzreiz pēc mazgāšanas. Tas pasargās matus no augstās temperatūras, ko izstaro fēns.

Matu serums ir bieza kosmētika, ar spēcīgu koncentrāciju, tādēļ, klājot to matos, atceries nepārspīlēt ar tā daudzumu – parasti pietiek ar divām devām, ko ievada ar pievienotā pumpja vai pilinātāja palīdzību.

Vai serums paātrinās matu augšanu un novērsīs matu izkrišanu?

Atspēkosim šo mītu – neviens matu serums nespēj kavēt matu izkrišanu vai paātrināt augšanu. Kāpēc? Atbilde ir diezgan loģiska. Matu seruma sastāvs to diskvalificē kā līdzekli, kas būtu piemērots ierīvēšanai galvas ādā, un tas ir vienīgais veids, kā atjaunot matu folikulus, stiprināt tos un stimulēt darboties. Kosmētikai, kas tiek uzklāta tikai uz matu galiem vai pat visā matu garumā, ir spēks uzlabot izskatu vai struktūru, tomēr tas nenodrošina pastiprinājumu sakņu līmenī.

Matu serums - atsauksmes

Matu serums savāc var  viedokļu dažādība - galvenokārt tāpēc, ka var atrast produktu ar izcilu sastāvu, kas ne tikai izdaiļo, bet arī baro matus, vai arī serumu, kas satur daudz strīdīgu vielu un tikai uz laiku uzlabo matu izskatu, un bieži vien pēc ilgstošas lietošanas tiešā veidā veicina matu bojājumus.

Matu serums: tūlītējs remonts vai tūlītējs uzlabojums?

Izvēloties matu serumu, padomājiet, ar kādu matu problēmu vēlaties to cīnīties. Ja vēlaties uzlabot mirdzumu vai matu krāsu, ķerieties pie seruma, kas paredzēts tieši šim nolūkam. Matu serumu klāstā savu "sabiedroto" atradīs arī smalki mati un sapinušies mati. Ir produkti, kas veido mikroskopisku pārklājumu uz matu virsmas, pateicoties kuriem tie kļūst biezāki (diemžēl šis efekts saglabājas tikai līdz nākamajai matu mazgāšanai un līdz ar to mati nekļūst biezāki pat ilgtermiņā). Šāds spīdīgu matu efekts, kas līdzīgs tam, kas iegūts ar matu laminēšanu, arī ir tikai īslaicīgs un pazūd pēc mazgāšanas ar šampūnu.

Siltuma aizsardzības serums būs ļoti laba ideja lietošanai vasarā. Tas ne tikai pasargās matus no fēna augstās temperatūras, bet arī pasargās matus no spēcīgas saules un UV starojuma.

Tomēr atcerieties, ka pārāk bieža silikonu un spirtu lietošana veicina matu dehidratāciju un to bojāšanos pēc ilgstošas seruma lietošanas. Citiem vārdiem sakot, matu serums nodrošina galvenokārt matus uzlabojošas un aizsargājošas īpašības - tā atjaunojošās "spējas" bieži ir ļoti ierobežotas. Tas ir lielisks līdzeklis, kas uzlabo matu izskatu, taču to nevajadzētu uzskatīt par līdzekli, kas atjauno bojātas šķipsnas.

Matu serums vai matu eļļa - ko izvēlēties?

Ko var izmantot silikona bāzes matu seruma vietā? Ja jūsu mērķis ir atjaunot un barot matus - ir vērts ķerties pie dabīgām matu eļļām, nevis matu seruma. Tikai eļļas spēj atjaunot un atjaunot matu kodolu un iekļūt iekšējās struktūrās. Eļļas labvēlīgi ietekmē ne tikai visu matu garumu, bet arī iekšējās struktūras un, pats galvenais, to sīpoliņus. Pareizi veikta matu eļļošana ir kā profesionāla matu kopšana.

Kāpēc matu eļļa darbojas labāk nekā matu serums?

Mēdz teikt, ka matu eļļa ir "dabas radīts serums" – tas ir ideāls un drošs līdzeklis pret visām matu problēmām, un tās sastāvs padara eļļu piemērotu uzklāšanai uz galvas ādas, līdz ar to tā ne tikai izdaiļo, bet arī atjauno matus iekšpusē. Tāpat eļļām piemīt aizsargspējas – pateicoties tām, mati iegūst vairogu pret bojājumiem (t.sk. mehāniskiem bojājumiem, piemēram, stipru berzi ar dvieli, ķemmēšanu u.c.). Tāpēc eļļas pārspēj visus matu serumus.

Matu serums ar eļļas saturu - vai tas darbojas?

Serums, kas satur dabīgas eļļas, būs efektīvs tikai tad, ja tā sastāvā nebūs vielu, kas tos diskvalificē kā matu spuldzes stiprinošu līdzekli. Ja vēlaties atjaunot un nostiprināt retinātos matus, kas aug lēnāk un tiek bojāti pārāk ātri – labāk ķerieties pie kosmētikas ar eļļas saturu, kas ir droša galvas ādai un bagāta ar aktīvām atjaunojošām vielām. Tas ir vienīgais veids, kā nodrošināt saviem matiem ne tikai skaistu izskatu, bet arī veselību, kas, iespējams, jums rūp visvairāk.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika