Ļaujiet saviem matiem runāt, 3. daļa. Taukainu matu kopšana

Ļaujiet saviem matiem runāt, 3. daļa. Taukainu matu kopšana

Vai jūsu mati pārāk ātri kļūst taukaini? Liela daļa sabiedrības ir satraukti ar šo problēmu. Taukaini mati ne tikai izskatās neestētiski, bet var nozīmēt arī dažas veselības problēmas. Kā kondicionēt taukainus matus? Ļaujiet saviem matiem runāt!

Ikdienas kopšanā jāievēro profesionāļu ieteikumi, kas nozīmē profilaksi. Matu saglabāšana no taukainības var pasargāt mūs no daudzām matu problēmām. Ko darīt, ja, diemžēl, mūs jau traucē taukainība? Neatkarīgi no tā, vai tas ir slimības simptoms vai tikai skaistuma problēma, taukaina matu frizūra ir apgrūtinoša. Lai efektīvi cīnītos ar to, galvenais ir zināt cēloņus.

TAUKAINI MATI - ĪPAŠĪBAS

Taukaini mati ir saplacināti, nosvērti, bez apjoma un spīdīgi tādā veidā, kam nav nekāda sakara ar veselīgu spīdumu. Tie izskatās tā, it kā nebūtu mazgāti vairākas dienas, lai gan ir redzējuši šampūnu tās pašas dienas rītā.

Kāpēc mati kļūst taukaini?

Taukainie dziedzeri ir izvietoti pa visu ķermeni; arī galvas ādā. Tie ražo sebumu, kas ir svarīgs ādas un matu aizsardzībai pret mitrināšanas zudumu. Sebums veido dabisko aizsargbarjeru. Problēma sākas tad, kad dziedzeri ražo pārāk daudz sebuma, izraisot matu taukainību. Sebuma daudzums ir atkarīgs no daudziem faktoriem. Mati parasti taukojas ļoti sausas galvas ādas dēļ, kas liek sebuma dziedzeriem pastiprināti strādāt. Tomēr tos var stimulēt arī mehāniski vai hormonu ietekmē.   

Šeit ir minēti visbiežāk sastopamie matu taukainības cēloņi:

  • hormonu izmaiņas, piemēram, pusaudža gados, grūtniecības laikā, menopauzes laikā,
  • pārmērīgs sausums - nepareiza kopšana, ieveidošana, krāsošana,
  • nepareizs uzturs, kas bagāts ar kalorijām un taukvielām bagātiem produktiem,
  • precīza galvas ādas mazgāšana vai pārāk reta mazgāšana.

Interesanti, ka sebuma pārprodukcija var būt iedzimta vai arī tā var būt saistīta ar taukainu ādu. Tomēr, ja jums ir sausa vai normāla tipa āda, problēmas cēlonis var būt cits, piemēram, nepareiza kopšanas vai mazgāšanas rutīna.

TAUKAINU MATU KOPŠANA

Ko darīt, lai mati mazāk taukojas? Acīmredzot ir jāsamazina visi faktori, kas var stimulēt tauku dziedzeru darbību galvas ādā. Svarīgākais ir novērst cēloņus, piemēram, lietot sabalansētu uzturu, biežāk mazgāt matus, izvairīties no kopšanas līdzekļiem, kas dehidrē galvas ādu. Tomēr ar to parasti nepietiek.

Kādu šampūnu izvēlēties taukainiem matiem?

Jūs varat sākt cīņu matu attīrīšanas posmā. Mēs parasti prātojam, kādu šampūnu izvēlēties. Tas ir labi, jo nepareiza šampūna izvēle var saasināt problēmu, nevis palīdzēt. Mums jāizvairās no sausiem matiem paredzētiem šampūniem, izteikti mitrinošiem un nogludinošiem līdzekļiem, kā arī no tiem, kas paredzēti taukainiem matiem. Tas var būt pārsteidzoši, bet izskaidrojums ir vienkāršs. Pirmajiem ir pārāk smagas formulas, savukārt otrie var izraisīt galvas ādas pārmērīgu izžūšanu un dubultot sebuma izdalīšanos.

Kurš šampūns ir labākais taukainiem matiem? Vislielākā nozīme ir vieglai konsistencei un pārmērīgi apgrūtinošu sastāvdaļu (piemēram, silikonu) trūkumam. Ideālam šampūnam taukainiem matiem vajadzētu saturēt augu ekstraktus, īpaši nātres, melno redīsu, zaļās tējas, alvejas, citrusaugļu, salvijas, dadzenes, parastās ziepzāles. Laiku pa laikam sebuma pārpalikumu var noņemt ar atbilstošu farmaceitisku līdzekli.

Triks: Jūs varat atšķaidīt šampūnu ar ūdeni (proporcijā 1:1), lai līdzeklis būtu vieglāks un neapgrūtinātu matus.

Taukainu matu mazgāšana

Nav ieteicams mazgāt taukainus matus ar aukstu vai karstu ūdeni, jo, ja ir problēmas ar tauku dziedzeru darbību, ieteicams saglabāt līdzsvaru. Mazgāšanas laikā pareiza izvēle ir maigas kustības, lai mehāniski nestimulētu dziedzeru darbību. Taukainus matus vajadzētu mazgāt divas reizes, lai efektīvāk noņemtu netīrumus un nodrošinātu ilgstošu svaigumu. Kad mazgāt? Vislabākais laiks ir rīts, jo tauku dziedzeri ir visaktīvākie naktī.

Cik bieži jāmazgā taukaini mati? Ir pienācis laiks kliedēt vienu no populārākajiem mītiem. Ja dažas dienas izlaižat matu mazgāšanu, tas neatrisina problēmu. Pēc galīgās mazgāšanas mati būs tikpat taukaini kā iepriekš. Šādā veidā mēs varam sevi ārstēt ar folikulītu sebuma uzkrāšanās dēļ. Taukaini mati jāmazgā tik bieži, cik nepieciešams; ne biežāk kā reizi dienā. Mazgāšana katru dienu neveicina taukošanos, ja lietojat maigus šampūnus (bez spēcīgiem mazgāšanas līdzekļiem) un ievērojat dažus vienkāršus noteikumus taukainu matu mazgāšanai (skatiet iepriekš).

Taukainu matu veidošanas rutīna

Noteikums ir vienkāršs: jums ir jāsamazina viss, kas var stimulēt tauku dziedzeru darbību, piemēram, augsta temperatūra. Tāpēc, ja jums ir jāžāvē matus ar fēnu, izmantojiet vēsu gaisa plūsmu un turiet fēnu vismaz 6 collas attālumā no galvas ādas. Cīņā ar šo problēmu ir labi atteikties no lokšķērēm un taisnotājiem - visiem karstuma veidošanas rīkiem. Stingri veidotas frizūras un cepuru nēsāšana kaitē taukainiem matiem. Atteiksimies no tām. Vai ar to pietiek?

Dažādi matu veidošanas līdzekļi, piemēram, vasks, putas, šķidrais zīds, var pastiprināt matu taukainību. Noteikti jāatbrīvojas no visiem ieveidošanas gruntskrāsām, fiksatoriem un produktiem, kas saīsina fēnu žāvēšanas laiku. Tie var apgrūtināt matus un kairināt galvas ādu. To pašu varētu darīt arī sukas ar cietiem sariņiem, ķemmes un populārais Tangle Teezer. Mīkstu un dabīgu saru birste ir piemērota taukainu matu sukāšanai.

Barošana - jā vai nē?

Acīmredzot jā! Pastāv izplatīts viedoklis, ka ikviena maska, kondicionieris vai serums var noslogot taukainus matus. Kā parasti, patiesība ir kaut kur pa vidu. Patiesībā tā var notikt, ja lietojat nepiemērotus produktus. Visi pieļauj vienu un to pašu kļūdu - atsakās no mitrināšanas, baidoties, ka mati ātri kļūs taukaini. Tā ir pašmērķa situācija; rezultātā matiem trūkst ūdens un tie cenšas to ražot, izdalot vairāk sebuma. Rezultāts ir nelabvēlīgs.

Kā pareizi barot taukainus matus?

  1. Ja izmantojam maskas un kondicionierus, tiem jābūt ar vieglām sastāvdaļām, bez silikoniem.
  2. Visi kopšanas līdzekļi mums jālieto pirms mazgāšanas.
  3. Produkti jālieto tikai no vidējā matu garuma, izvairoties no galvas ādas.
  4. Nesaņemsimies bezatjaunojošus kondicionierus, kas varētu apgrūtināt matus.
  5. Biežāk lietosim augu galvas ādas losjonus, mālus vai citronu skalošanas līdzekļus.

Vēl viens veids, kā nodrošināt pareizu barošanu, ir regulāra matu eļļošana pirms mazgāšanas. Lai cik neticami tas neizklausītos, augu tauki var palīdzēt mums tikt galā ar šo problēmu. Ja matu eļļas atbilst matu vajadzībām, tās var mazināt taukošanos, jo tās bloķē ūdeni, tādējādi novēršot pārlieku sausas galvas ādas problēmu. Eļļām ir pozitīva ietekme uz tauku dziedzeru darbību. Svarīgi, ka tās ir piemērotas galvas ādas lietošanai, ne tikai matiem. Taukainu matu gadījumā tie ir daudz labāka izvēle nekā tradicionālie kondicionieri. Labākās eļļas taukainiem matiem, cita starpā, ir dadzis eļļa vai jojobas eļļa (to atradīsiet Nanoil sastāvā vidējas porainības matiem).

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika