Makadāmijas eļļa veselīgiem matiem un ādai - dabīgs brīvo radikāļu iznīcinātājs

Makadāmijas eļļa veselīgiem matiem un ādai - dabīgs brīvo radikāļu iznīcinātājs

Tās efektivitātes noslēpums ir cilvēka šūnām līdzīgs sastāvs, tāpēc šo eļļu dēvē par "izzūdošo eļļu". Makadāmijas eļļa ir kā otra āda, kas darbojas perfekti atbilstoši tās vajadzībām. Eļļas sastāvā ir liels daudzums nepiesātināto taukskābju, minerālvielu un vitamīnu, kas padara to par spēcīgu antioksidantu. Tā mitrina, aizsargā un atjauno ādu un matus, vienlaikus pārklājot tos ar maigu dabas aromātu. Makadāmijas eļļa (Macadamia Ternifolia Seed Oil) ir ideāli piemērota matiem un ādai, kam nepieciešams stiprinājums.

Makadāmijas eļļa INCI:

Macadamia Ternifolia Seed Oil (makadāmijas sēklu eļļa).

Taukskābju daudzums makadāmijas riekstos svārstās no 59 % līdz 78 %, kas nozīmē, ka to koncentrācija ir patiešām augsta. Vērtīgo makadāmijas eļļu iegūst no riekstiem, kuros ir daudz tauku. Pateicoties aukstajam presēšanai, tā saglabā visas vērtīgās uzturvielas. Kura makadāmijas eļļa ir vislabākā skaistumkopšanai? Protams, nerafinēta, auksti spiesta eļļa, kas nav pakļauta rafinēšanas procesam.

Kāds ir makadāmijas eļļas aromāts un konsistence?

Dabīgajai makadāmijas eļļai ir riekstu smarža un garša, ko ir viegli pārbaudīt, jo tā ir pārtikas augu eļļa. Tā ir šķidra un eļļaina istabas temperatūrā. Tās krāsa atšķiras atkarībā no ekstrakcijas metodēm un izmantotās augļa daļas - tāpēc makadāmijas eļļas krāsa var atšķirties, sākot no gaiši zeltainas līdz dzintara krāsai. Tomēr krāsas atšķirībām nav nekādas ietekmes uz īpašībām. Svarīgākais ir tas, ka tikai auksti spiesta, nerafinēta eļļa saglabā vislabāko kvalitāti un vislabākās skaistumkopšanas īpašības. Turklāt vislabākajai makadāmijas eļļai jābūt ar sertifikātu, kas apliecina tās augsto kvalitāti.

Makadāmijas eļļas lietojums

Tā nenoliedzami ir vitamīnu bumba. Makadāmijas eļļa satur daudz ādai, matiem un nagiem vērtīgā A vitamīna. Papildus tam tajā ir B grupas vitamīni (B1, B2, B3) un E vitamīns ar antioksidantu īpašībām. Makadāmijas eļļā ir arī daudz lecitīna, fenola un minerālvielu. Turklāt tajā ir daudz nepiesātināto taukskābju, kas ir ļoti svarīgas matu kopšanā. Kuras no tām jūs varat atrast? Makadāmijas eļļā ir līdz ¾ oleīnskābes (omega 9), nedaudz mazāk linolskābes (omega 6) un neliels daudzums citu skābju, piemēram, piesātināto taukskābju.

Kāpēc makadāmijas eļļu ir vērts lietot?

  • bagātīgs vitamīnu avots (tostarp A, E, B1, B2, B3).
  • liels daudzums minerālvielu un labvēlīgo taukskābju
  • ideāls līdzeklis pēc sauļošanās, dziedē ādas kairinājumus
  • tai ir neparasta bioloģiskā saderība ar cilvēka ādu
  • ir pretcelulīta iedarbība
  • lielisks antioksidants un cīnītājs pret grumbām.
  • ātri uzsūcas
  • ādas izgaismošana
  • maigi un gludi mati un āda
  • ideāli piemērots OCM
  • aizsargā matus un ādu pret sausumu
  • piešķir pārsteidzošu efektu, pievienojot matu krāsām un šampūniem.
  • saglabā veselīgus un gludus matu galiņus
  • pasargā matus no fiziskiem bojājumiem
  • palielina matu apjomu un atdzīvina matus
  • savalda nepaklausīgus matus un atvieglo matu veidošanu.

Makadāmijas eļļa un ārstnieciskās īpašības

Makadāmijas eļļas sastāvā esošās sastāvdaļas labvēlīgi ietekmē tās darbību. Visvairāk makadāmijas eļļa palīdz samazināt rētu redzamību un dziedē brūces, kā arī mazina pārmērīgas saules iedarbības sekas. Tā ir līdzeklis dažādu ādas problēmu, arī hronisku, risināšanai. No kurienes nāk šīs īpašības? Galvenais ir makadāmijas eļļas ārkārtējā bioloģiskā saderība ar ādu.

Makadāmijas eļļas skaistumkopšanas priekšrocības un pielietojums

Fakts, ka makadāmijas riekstu eļļa pēc savas struktūras ir līdzīga cilvēka ādai, ir pierādījums tam, ka šī eļļa ir lieliski izmantojama kosmetoloģijā. Makadāmijas eļļa ir patiesi daudzpusīga, tāpēc to bieži izmanto kosmētikas līdzekļu ražošanā gan ādas (piemēram, pret celulītu), gan matu kopšanai. Augstvērtīgāko makadāmijas eļļu var atrast arī Nanoil sastāvā vidēji porainiem matiem. Šis eļļu maisījums ir ideāls risinājums cilvēkiem, kuri sagaida vislabāko makadāmijas eļļas efektu. Šajā gatavajā produktā eļļas īpašības pastiprina papildu augu eļļas.

Makadāmijas eļļa lietošanai uz sejas

Kāda ir tās regulāras lietošanas ietekme uz ādu? Makadāmijas eļļa ir līdzīga kvalitatīvam serumam vai atjaunojošai sejas maskai. Tā ir ieteicama visiem ādas tipiem, lai gan uz dažiem tā iedarbosies labāk nekā uz citiem. Tā pilda antioksidanta funkciju, proti, aizsargā ādu pret brīvo radikāļu kaitīgo ietekmi. Tas novērš priekšlaicīgu novecošanos. Makadāmijas eļļa jālieto sausai ādai, kurai trūkst elastības, kura ir bojāta vai iekaisusi no saules. Tā ātri uzsūcas un ir bezsvara, tāpēc ar to var aizstāt dienas vai nakts krēmus. Dabīgajai makadāmijas eļļai piemīt izcilas mīkstinošas un izlīdzinošas īpašības, tāpēc tā var kavēt grumbiņas, izlīdzināt tās un padarīt ādu starojošu.

Makadāmijas eļļas ietekme uz matiem

Ja meklējat dabisku veidu, kā mitrināt, stiprināt un atjaunot matus, makadāmijas eļļa ir ideāls risinājums. Tā uzreiz iesūcas un ir matiem draudzīga. Palmitīnskābes un oleīnskābes kombinācija padara to līdzīgu cilvēka sebumam. Tas ļauj eļļai kontrolēt tauku dziedzeru darbību un novērst pārmērīgu tauku izdalīšanos. Makadāmijas eļļa sniedz apbrīnojamus ieguvumus matiem, jo tā stimulē asinsriti galvas ādā, aizsargā pret saules starojumu, nomierina kairinājumus un atjauno nelielus matu struktūras bojājumus. Turklāt tā papildina matus ar vērtīgiem vitamīniem un minerālvielām, kuru matiem trūkst. Regulāri lietojot makadāmijas eļļu, tā pasargā matus no ūdens zuduma, uzlabo elastību un nodrošina reģenerāciju.

Pēc apstrādes ar makadāmijas eļļu mati ir elastīgāki, samtaini mīksti un mirdzoši. Tas nozīmē, ka matus ir vieglāk ķemmēt un ieveidot, tie vairs necieš no pārmērīgas galvas ādas taukainības un ir mazāk trausli. Makadāmijas eļļa stiprina un atjauno matus, tāpēc tie kļūst spēcīgāki un neizkrīt. Matu gali ir pasargāti no šķelšanās.

Kādam matu tipam vislabāk piemērota makadāmijas eļļa?

Ņemot vērā taukskābju daudzumu, makadāmijas eļļa ideāli piemērota matiem ar vidēju porainību. No otras puses, tā nav laba izvēle matiem ar zemu porainību, jo omega skābes sastāv no lielām daļiņām. Tā ir lieliski piemērota vidējas porainības matiem, jo viegli iekļūst to struktūrā un noslēdz tos. Makadāmijas eļļa, ko uzklāj uz cirtainiem matiem, novērš bojājumus un aizsargā pret nelabvēlīgiem ārējiem faktoriem. Šī ir viena no populārākajām augu eļļām, un tā var būt lieliska izvēle pat tad, ja neesat pārliecināts par savu matu porainību.

Kā lietot makadāmijas riekstu eļļu matu kopšanā?

Vislabāk kopā ar citām eļļām gatavos matu kopšanas līdzekļos (ideālās proporcijās) vai dekoratīvās kosmētikas noņemšanai, izmantojot Oil Cleansing metodi. Nav brīnums, ka makadāmijas eļļa vislabāk iedarbojas uz mitriem matiem - ūdens un augsta temperatūra paātrina eļļu uzsūkšanos. Tā ir spēļu laikā izmantojams nakts sejas serums vai ikdienas serums sausai ādai. Makadāmijas eļļa ir lielisks make-up primer un pretnovecošanās līdzeklis. Tā uzlabos katru vannu un noderēs masāžai, piemēram, striju un celulīta izlīdzināšanai.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika