Matu atjaunošana - Keratīna izlīdzinošā procedūra - pilnīga atjaunošana

Matu atjaunošana - Keratīna izlīdzinošā procedūra - pilnīga atjaunošana

Keratīns iekaro matu salonus. Ko ietver keratīna matu izlīdzināšanas procedūra? Ja jūs interesē, kā salabot frizūru un iegūt taisnus matus, pārbaudiet keratīna matu atjaunošanas procedūras sniegto efektu.

Pirms pāriet pie procedūras soli pa solim, atbildēsim uz jautājumu, kāpēc keratīns ir tik svarīgs mūsu matiem.

Keratīns matos

Tas ir strukturāls proteīns. Tā nosaukums cēlies no grieķu vārda "κερατίνη keratíni" - tas nozīmē "rags", kas ir loģiski, jo keratīns ir stingrs matu būvmateriāls. Matu stumbrs, kas sastāv no atmirušām šūnām, ir piepildīts ar keratīnu. Keratīns, tāpat kā citas olbaltumvielas, sastāv no simtiem aminoskābju (arginīns, lizīns, tirozīns utt.).

Ar ko keratīns atšķiras no citām olbaltumvielām? Lielākā daļa no divām aminoskābēm, kurās ir daudz sēra - cistīns un metionīns. Pateicoties tām, mati ir izturīgi pret bojājumiem, jo tiem ir tā sauktās disulfīdu saites. Sēra bagātais keratīns piešķir matiem unikālas īpašības: atsperīgumu, ūdens necaurlaidību, noturību pret ārējiem faktoriem.

Kā keratīns veidojas matos? Šī proteīna ražošana notiek matu sīpola jeb matu saknē. Keratinocīti - šūnas, kas specializējas keratīna sintēzē - atrodas matu folikulu apakšdaļā. Jāatceras, ka iepriekš minētās aminoskābes ir nepieciešamas keratīna ražošanai, tāpēc mums tās jāpiegādā ar pārtiku.

Kāpēc mēs zaudējam keratīnu?

Ja mūsu matiem trūkst keratīna, tie zaudē vitalitāti, kļūst blāvi, rupji un viegli bojājas. Tie daudz biežāk šķeļas un ir trausli, jo disulfīdu saites matos ir vājākas. Ļoti bojāta matu frizūra parasti ir keratīna deficīta rezultāts.

Mēs zaudējam šo vērtīgo olbaltumvielu:

  • ja mūsu mati nav aizsargāti UV staru iedarbības dēļ;
  • pārāk biežas ķīmiskās apstrādes, balināšanas dēļ;
  • ja neēdam pietiekami daudz olbaltumvielu, kas ir nepieciešamas keratīna ražošanai.

Keratīna matu atjaunošana

Nepareizas matu kopšanas un nepietiekamas aizsardzības dēļ ir nepieciešama matu atjaunošana. Jums jādara viss iespējamais, lai keratīna deficīts būtu pēc iespējas mazāks. Galu galā keratīns ir atbildīgs par matu veselību, spīdumu, formu un struktūru.

Keratīna procedūrai ir jāatjauno jūsu matu izskats, atjaunojot vērtīgo olbaltumvielu daudzumu. Tā izdaiļo, pateicoties pilnīgai matu struktūras atjaunošanai un nostiprināšanai. Tā ir matu veidošanas procedūra, kurai ir cits nosaukums - keratīna matu iztaisnošanas procedūra. Kāds sakars taisniem matiem ir ar reģenerāciju? Atjaunoti un nostiprināti, mati ir gludāki un mazāk sliecas savelties.

Kādas ir keratīna matu taisnošanas procedūras priekšrocības?

Keratīna procedūras iedarbība saglabājas pat 2-3 mēnešus, tāpēc arvien vairāk sieviešu pievēršas šāda veida matu kopšanas procedūrām. Tas ir lielisks risinājums sausiem, trausliem, bojātiem un blāviem matiem. Keratīna procedūra ir ieteicama cilvēkiem, kuri vēlas atjaunot matus pēc vasaras, ziemas vai kaitīgas ķīmiskās apstrādes, piemēram, balināšanas.

Keratīna matu procedūras iedarbība ir šāda:

  • dziļi mitrināti un baroti mati,
  • spēcīgi atjaunotas šķiedras,
  • nepakļāvīgu, pūkainu matu pūkošanās novēršana,
  • divkāršs matu spīdums,
  • noturība pret mitrumu un mehāniskiem faktoriem,
  • samtaina gludums, maigums un elastība,
  • atjaunota matu struktūra.

Patiesībā taisni mati ir keratīna atjaunošanas un rekonstrukcijas blakusefekts.

Profesionāla keratīna apstrāde

Keratīna iztaisnošanu lielākoties veic salonos, jo tam nepieciešami atbilstoši produkti. Profesionāļi izmanto ne tikai keratīna spēku - viņi izmanto pareizi sastādītus keratīna produktus, kas bagātināti ar antioksidantiem, vitamīniem un augu ekstraktiem. Pateicoties šīm papildu vielām, keratīna procedūra ir intensīvāka, ilglaicīgāka un drošāka matiem, tomēr tās cena ir diezgan augsta.

Keratīna apstrāde mājās

Alternatīva taupīgajiem. Tomēr jums jāapzinās, ka keratīna apstrāde mājās bez profesionāliem produktiem nedos tādu pašu efektu. Komerciāli pieejamie keratīna produkti mājas lietošanai satur mazāk keratīna un sniedz mazāk intensīvus rezultātus. Bez zināšanām un prasmēm jūs varat nonākt ar pārmērīgi proteinētiem matiem. Pārāk daudz keratīna matos nenozīmē neko labu. Keratīna apstrāde mājas apstākļos rada risku, ka matu stāvoklis var pasliktināties, nevis nostiprināties un izlīdzināties. Ja vēlamies atjaunot savu frizūru, bet nevaram atļauties keratīna procedūru, pievērsīsimies labi zināmajām matu eļļošanas metodēm.

Ko ietver keratīna matu kopšanas procedūra?

Tā ir matu atjaunošanas procedūra, kas neatkarīgi no izmantotā produkta tiek veikta vienādi vai ļoti līdzīgi. Keratīna iztaisnošanas procedūra sākas ar matu gruntēšanu. Tiem jābūt pilnīgi tīriem, vēlams ar speciālu šampūnu, kas atver matu zvīņas.

Nākamais solis ir speciāla keratīna līdzekļa uzklāšana - sadaļu pēc sadaļas. Kosmētiskais līdzeklis var būt ampulu vai kondicioniera veidā - tas īpaši neietekmē iedarbību. Keratīns tiek uzklāts uz matiem un "iespiests" ar karstumu. Šajā posmā izmanto gludekli. Keratīns var iekļūt matos un novērst bojājumus iekšējās struktūrās tikai ar karstumu.

Uzklātais produkts uz matiem tiek atstāts vismaz 30 minūtes. Keratīna izlīdzināšanas procedūra noslēdzas ar matu žāvēšanu ar vēsu gaisa plūsmu, lai atlikušais līdzeklis uzsūktos, izlīdzinātu un ieveidotu matus. Svarīgi ir matus žāvēt maigi un pakāpeniski. Pēc divām dienām matus var mazgāt.

Matu taisnotājs keratīna procedūrai

Nav stingru noteikumu, kas noteiktu, kāda veida matu taisnotājus vajadzētu izmantot keratīna matu izlīdzināšanas procedūrai. Ierīcei jābūt uzkarsētai līdz 220-230 grādiem (240 ir maksimums). Lieliski, ja ierīcei ir papildu funkcijas, piemēram, joni vai matu apdegšanas novēršana - šādā gadījumā matu keratīna procedūra ir drošāka (neskatoties uz to, ka tiek strādāts ar augstu temperatūru).

Keratīna matu kopšanas pēcapstrāde

Daudzas sievietes sapņo par taisniem matiem, tāpēc tagad ir aktuāla keratīna izlīdzināšanas procedūra. Tikai dažas no viņām zina par ierobežojumiem, kas saistīti ar šo procedūru.

Tūlīt pēc keratīna procedūras:

  • nedrīkst lietot sāls (nātrija hlorīda) saturošus matu produktus,
  • nedrīkst lietot kosmētikas līdzekļus uz alkohola bāzes,
  • jāizvairās no SLS/SLES bagātiem produktiem,
  • nedrīkst lietot produktus ar silikona piedevu.

Ja jūs domājat, kādus šampūnus izvēlēties pēc keratīna procedūras, ir tikai viena atbilde: bērniem. Tikai bērniem paredzētie šampūni ir dabīgi, organiski un/vai hipoalerģiski, kā arī nesatur vielas, kas varētu pasliktināt keratīna procedūras sekas. Tāpat arī kondicionierim, ko lietojat pēc keratīna procedūras, jābūt dabīgam, bez proteīniem, kas nepiesātrina matus. Arī eļļas nav ieteicamas, ja vien tās neizmantojat matu galu aizsardzībai, izvēloties piemērotas eļļas pēc keratīna procedūras - dabīgas un bez silikoniem, piemēram, Nanoil Hair Oil.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika