Pasaules matiņi. 2. daļa: Eiropas stila matu kopšana

Pasaules matiņi. 2. daļa: Eiropas stila matu kopšana

Eiropa - viens no visstraujāk augošajiem kontinentiem. Friziermākslas saknes meklējamas tur. Eiropas sievietes jau izsenis ir noteikušas matu kopšanas tendences. Viņas tiecas pēc labākā, cienot gan novatoriskas, gan tradicionālas metodes. Vecās skaistuma uzlabošanas receptes ir kopīgas ar mūsdienīgu pieeju. Matu kopšana izrādās galvenais skaistumkopšanas aspekts. Kā Eiropas sievietes kopj matus?

MATU KOPŠANA DAŽĀDOS PASAULES NOSTŪROS 2. DAĻA - EIROPA

Ko mēs varam mācīties no francūzietēm, spānietēm un skandināvietēm?

Eiropas matu kopšana - Balkāni

Balkāni nozīmē pustropu, Vidusjūras, siltu un diezgan sausu klimatu ar vēsiem vējiem. Reģions ir noskaņots un daudzveidīgs. Karstums mijas ar mitrumu. Šajā klimatā ir nepieciešama matu kopšanas rutīna, lai matu šķipsnas būtu skaistas un veselīgas. Par laimi, Balkānu sievietēm ir savi līdzekļi un triki skaistu matu kopšanai.

● Grieķijas sievietēm jau izsenis ir bijis līdzeklis pret svelmaino karstumu un pusotropu klimatu. Viņu mati ir skaisti, apjomīgi un ātri nebalstās, pat ja viņas ir gados vecākas. Pateicoties olīveļļai, viņu mati aug veselīgi un spīdīgi.

Grieķi lepojas ar saviem olīvkokiem un olīvkokiem - olīvu plantācijas pieder pie vecākajām pasaulē, kas datējamas ar 5000 gadu pirms mūsu ēras. Olīveļļu izmanto gan kulinārijā, gan kosmētikā. Tā ir bagāta ar vērtīgiem fitosterīniem un labvēlīgām taukskābēm, kas nodrošina lielisku matu un ādas stāvokli. Olīveļļu uzklāj uz matu garuma un galvas ādas, tādējādi tā gan kopj šķiedras, gan baro matu sīpolus un folikulus. Olīveļļa efektīvi aizsargā matus no kaitīgajiem faktoriem.

Grieķietes labprāt izmanto arī matu maskas, kuru pamatā ir olīveļļa un biezs, biezs jogurts. Rozmarīns ir viņu lielā "zāļu" mīlestība. To sajauc ar ūdeni un izmanto skalošanai. Rozmarīns ir līdzeklis pret matu retināšanos. Grieķu melnās ziepes ir pēdējā (bet ne mazsvarīgākā) Homēra zemē dzīvojošo sieviešu mīlestība. Tas ir dabīgu aktīvo vielu maisījums, kas darbojas gan ādas, gan matu mazgāšanai. Tā sastāvā ir saldo mandeļu eļļa, linsēklu eļļa, jojobas eļļa, rozmarīna eļļa un (protams) olīveļļa. Grieķu melnās ziepes labi puto un efektīvi noņem eļļu pēc matu kopšanas ar eļļu.

● Bulgārijas sievietes ir atradušas atšķirīgu matu kopšanas līdzekli. Viņas lepojas ar rožu ūdeni un rožu eļļu, ko jau izmanto sievietes visā pasaulē. Rožu ūdens ir lieliska matu skalošanas līdzekļu sastāvdaļa. Tas piešķir matiem spīdumu, mīkstumu un elastību, padarot matus mitrinātus, gludus un apjomīgus. Rožu ūdeni izmanto matu masku pagatavošanai ar kosmētikas māliem, uzlabojot to iedarbību. Ir arī rožu ūdens aerosoli un smaržas matiem, kas ilgi saglabājas uz šķipsnām. Rožu eļļa ir bieza un taukaina: bulgārietes to izmanto kā līdzekli bojātiem matu galiem un kā aizsardzību pret dabas stihijām.

Eiropas matu kopšana - Vidusjūras valstis

Vidusjūra nozīmē daudz valstu un matu kopšanas metožu. Spānietes un itālietes uzskata, ka gari, spīdīgi un veselīgi mati ir katras sievietes lepnums. No otras puses, francūzietes rūpējas par savu frizūru ar nelielu neuzmanību.

● Buļļu un toreadoru zemē sievišķība tiek asociēta ar tumšiem, spīdīgiem matiem - spānietes mīl nēsāt matus vaļīgi un svinēt to skaistumu. Viņu noslēpums ir dzērveņu matu skalošanas līdzekļi. Jūsu mati būs spīdīgi un kupli, ja svaigi spiestu dzērveņu sulu sajauksiet ar ūdeni, uzklāsiet uz matiem un atstāsiet. Dzērvenes ir E vitamīna, A vitamīna, daudz B grupas vitamīnu, flavonoīdu, matus atjaunojošu un stiprinošu elementu, piemēram, dzelzs, magnija, kalcija, kālija un fosfora avots. Pateicoties dzērvenēm, mati kļūst gari un stipri. Turklāt dzērveņu ekstrakts ir antibakteriāls un ievērojami palielina matu izturību pret bojājumiem.

● Itālietes, līdzīgi kā grieķietes, ir sajūsmā par matu kopšanu ar eļļu un labprāt izmanto olīveļļu. Viņas to dievina kā pārtikas un skaistumkopšanas līdzekli. Itālietes izmanto tās daudzfunkcionālo spēku: ieziež eļļu ķermenī no galvas līdz kājām, lūpās, rokās un lielākoties - matos, lai aizsargātu šķipsnas no saules stariem un veicinātu veselīgu augšanu. Vēl viena Itālijā iecienīta dabīga eļļa ir vīnogu kauliņu eļļa, kas ir maigāka un atjauno gan matus, gan ādu.

Itālietes lieto eļļas matiem, sākot jau bērnībā. Papildus olīveļļai viņas labprāt izmanto arī matu maskas kopā ar termālajiem un minerālūdeņiem. Matu un ādas SPA ir būtisks skaistuma elements Itālijā. SPA attīra galvas ādu un ķermeni no toksīniem un piegādā daudz minerālvielu. Nav brīnums, ka vispazīstamākie SPA kūrorti atrodas Itālijā.

● Franču sievietēm nav tik daudz ticības tradicionālajām receptēm, tomēr ir viens izņēmums: viņām ir īpaša vieta lavandas eļļai. Viņas ar aizrautību pievieno to matu maskām un balzamiem, ieziež matu galos un sajauc ar matu skalošanas līdzekļiem (vispopulārākais ir aveņu līdzeklis). Francūzietes ļoti iecienījušas dabisku matu kopšanu un produktus, kas nesatur komedogēnas ķimikālijas. Francijā ir iespaidīga izpratne par dabīgu matu produktu nozīmi. Visvairāk pārdotā matu kosmētika sastāv no drošām augu izcelsmes sastāvdaļām. Iespējams, ka tas ir iemesls, kāpēc tur nav īpaši populāra "uztaisi pats" skaistumkopšana. Francijā ir aktuālas augu matu krāsošanas procedūras, ko atbalsta profesionāli, augu izcelsmes matu kopšanas līdzekļi. Šī tendence ir pazīstama kā Organic Dynamics kosmētika.

Eiropas matu kopšana - Centrāleiropa un Austrumeiropa

Šajā pasaules reģionā klimats ir ļoti daudzveidīgs. Aukstajām ziemām seko drēgni, lietaini pavasari un karstas vasaras. Ņemot vērā mainīgos laikapstākļus, matu kopšanai ir liela nozīme.

Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionos dzīvojošās sievietes prasmīgi apvieno mūsdienīgus un tradicionālus skaistumkopšanas produktus - šāda sinerģija visspilgtāk izpaužas matu kopšanā.

● Ukrainas un Baltkrievijas sievietes mīl rūpēties par savām frizūrām. Matu kopšanas līdzekļi ir vispopulārākie no visiem kosmētikas līdzekļiem. Turklāt arī šeit tiek augstu novērtēti no paaudzes paaudzē nodotie mājas matu kopšanas līdzekļi. Rīcineļļa ir neaizstājams līdzeklis, kas uzlabo matu augšanu un novērš matu izkrišanu. Cita ļoti augstu vērtēta eļļa, kas Krievijā ir ļoti populāra, ir priežu eļļa. Nav brīnums, ka Austrumeiropas reģionos dzīvojošās dāmas labprāt lieto matu eļļas - viņas zina un novērtē dabīgo eļļu priekšrocības. Tradicionālajā dabiskajā matu kopšanā populāra ir arī rauga un piena matu maska. Ne mazāk svarīga loma ir arī garšaugiem: nātru un mārrutku ekstrakti tiek izmantoti matu skalošanai, galvas ādas kondicionieriem vai dzērieniem (ādas, matu un nagu stiprināšanai no iekšpuses).

Dzintars ir viens no izcilākajiem ādas un matu kopšanas līdzekļiem. Polijā to izmanto dažu slimību ārstēšanai (dzintara sīrupi un ziedes). Poļu sievietēm patīk dzintara skaistumkopšanas priekšrocības. Dzintaru pievieno galvas ādas losjoniem, ampulām, šampūniem, matu maskām un balzamiem. Tā apbrīnojamās īpašības ir zināmas jau izsenis, bet pats dzintars ir populārs Polijas eksporta produkts. Tas stiprina matus no sīpoliem, novērš matu izkrišanu, reģenerē un baro (dzintars ir bagāts ar A, E, F vitamīniem un Inutec - prebiotiku, kas nodrošina matu spīdumu un veselību).

Vecā kontinenta centrālo daļu veido arī augstākie Eiropas kalni - Alpi. Šī reģiona floru izmanto veselības, kā arī matu un ādas kopšanai. Vācu, austriešu, slovāku un šveiciešu sievietes var lepoties ar kalnu pakājē augošiem Alpu garšaugiem un ziediem - spēcīgiem antioksidantiem:

  • Alpenroze - tās cilmes šūnas pievieno krēmiem pret novecošanos un maskām bojātiem, pārmērīgi apstrādātiem matiem. Tas ir īpašu, unikālu metabolītu avots, kas veicina cilvēka ādas šūnu darbību. Uzklājot uz galvas ādas, tā uzlabo sīpolu un folikulu darbību.
  • Edelveiss - tā ekstraktam piemīt pretiekaisuma un antibakteriālas īpašības, tas nodrošina efektīvu aizsardzību pret kaitīgo UV starojumu, palēnina novecošanās procesus un aizkavē matu sirmšanu.
  • Lielā dzeltenā genciāna - tas nomierina ādas kairinājumu, cīnās ar baktērijām, padara galvas ādu tīru un dziedē galvas ādas slimības.
  • Kalnu arnika - atbalsta ādas un matu atjaunošanās procesus, lieliski sader ar citiem dabīgiem garšaugiem un eļļām; bieža matu masku sastāvdaļa.
  • Alpu jūras Holly - tās cilmes šūnas veicina ādas atjaunošanos, stimulē tās darbību, novērš matu izkrišanu un palēnina matu izbalēšanu.

Eiropas matu kopšanas līdzekļi - Skandināvija

Savvaļas daba un sarežģītais klimats nosaka skandināvu sieviešu nopietno pieeju matu kopšanas rutīnai. Tai ar minimālām pūlēm jāsniedz maksimāls ieguvums. Stundas, kas pavadītas frizētavās, un ilgas procedūras - ne viņām. Tā vietā viņas izvēlas aktīvāku atpūtu. Šajā skarbajā klimatā matiem nav viegla dzīve: tie ir paslēpti zem cepures; ja tos nepavada sals, tos plosa vējš vai mocās karstā vasara vai sildītāju sausais gaiss. Skandināvu sievietes ir slavenas ar savu gaišo ādu un matiem. Viņām patīk noteikt matu nokrāsu ar matu skalošanas maisījumiem. Tāpēc viņu matu kopšanai jābūt perfektai.

Ziemeļvalstu augi aug tīrā, skarbā klimatā - nav brīnums, tie veido bagātīgu vitamīnu, minerālvielu un elementu avotu, kas uztur ādas un matu jaunību. Skandināvi labprāt izmanto to priekšrocības. Neskarto reģionu garšaugi un augļi ir vienas no vērtīgākajām skaistumkopšanas produktu sastāvdaļām. Norvēģu, dāņu, zviedru un somu sievietes augstu vērtē tradicionālās receptes, kuru pamatā ir augu ekstrakti no vietējās floras. Svarīgākie no tiem:

  • Lakrica - tā nav tikai raksturīgas garšas un smaržas melno saldumu sastāvdaļa. Lakrica ir slavena ar savām antiseptiskajām īpašībām. Tā no ādas izvada toksīnus. Var dzert lakricas tējas vai izmantot to matu skalošanai.
  • Mežāzene - tās aktīvās sastāvdaļas ir eņģeļskābe, daudzi minerālsāļi un vitamīni. Tā atdzīvina nogurušus matus un nomierina galvas ādas iekaisumus.
  • Mellene - visu skandināvu iecienīta: spēcīgi atjaunojošs antioksidants, kas aizsargā no brīvajiem radikāļiem. To bieži iekļauj matu maskās (ar dabīgām eļļām). Tā ir vitamīnu bumba matiem un ķermenim. Mīdija atbrīvo organismu no toksīniem, pasargā no oksidatīvā stresa, atjauno ar karotinoīdu un augu sterīnu spēku.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika