Pasaules matiņi. 3. daļa: Āfrikas stila matu kopšana

Pasaules matiņi. 3. daļa: Āfrikas stila matu kopšana

Ko mēs varam mācīties no sievietēm, kas dzīvo Marokā, Ēģiptē vai Kenijā?

Āfrika ir neparasts kontinents. Raksturīgs klimats nozīmē nepieciešamību pēc pastiprinātas skaistumkopšanas. Ņemot vērā skarbo Āfrikas klimatu, matiem nav viegla dzīve. Ikdienas tropiskais sausums pārvēršas rūgtā aukstumā. Karstai, bez lietus vasarai seko lietaina ziema. Citā kontinenta daļā visu gadu nokrišņi liek matiem dumpoties mitrajā, tropiskajā klimatā. Kā rūpēties par matiem šādos nelabvēlīgos apstākļos? Rūpes par labu izskatu ir obligāta prasība. Skaistumkopšana iegūst rituāla iezīmes. Āfrika izrādās dabisku, unikālu, pasaulē slavenu augu dārgumu krātuve, kas ir spēcīgs ierocis pret matiem nedraudzīgo klimatu. Kā sievietes Āfrikā rūpējas par saviem matiem?

MATI DAŽĀDOS PASAULES STŪROS 3. DAĻA – ĀFRIKA

Matu kopšana - Ēģipte

● Ēģiptes sievietes vienmēr ir bijušas pazīstamas ar to, ka ļoti rūpējas par savu izskatu. Ēģipte ir tā vieta, no kurienes nāk daudz uzticamu recepšu un ādas kopšanas vielu (piens, medus, sārņi), kā arī pirmās kosmētikas un ķermeņa produkti (Kohl, Ēģiptes zeme).

Ēģiptes koku ekstrakts ir viens no populārākajiem matu kopšanas līdzekļiem. Tās kondicionējošās īpašības un “griba” izdzīvot skarbajā, karstajā klimatā ir iespaidīgas. Ēģiptes koks spēj uzkrāt ūdeni un citas barības vielas plašajā sakņu sistēmā, kas ļauj izdzīvot bez nokrišņiem līdz diviem gadiem!

Ēģiptes sievietes ir iemīlējušās ekstraktā no Ēģiptes koka sēklām, jo tam ir pārsteidzošas reģenerējošas īpašības un tas spēcīgi mitrina īpaši bojātus matus.

Ēģiptes koku ekstrakts ir bagāts ar visām vielām, kas ir būtiskas matu atjaunošanai un atjaunošanai. Tas nostiprina vājās dzīslas, novērš lūšanu un atjaunojas no saknēm līdz galiem. Pateicoties ekstraktam, Ēģiptes sievietes var lepoties ar veseliem un koptiem, mirdzošiem matiem. Ar ekstraktu var ievadīt visus matu produktus – šampūnus, eļļas, maskas, kondicionierus un balzāmus. Šis atjaunojošais augu komplekss iekļūst matu stieņos, papildina keratīnu un noslēdz kutikulas slāni, padarot matus veselīgākus un skaistākus.

● Hibisks ir vēl viena ļoti novērtēta, matus uzlabojoša sastāvdaļa Ēģiptē. Tas pieder pie ļaundabīgo augu saimes, kam piemīt skaistumkopšanas, veselīgas un atjaunojošas īpašības. Hibiscus satur daudz polifenolu, antocianīnu, flavonoīdus un C vitamīna augstā koncentrācijā. Ēģiptes sievietes novērtē ekstraktu no visa auga. Gan ziedi, gan lapas ir bagātas ar karotīniem, savukārt sēklas ir pilnas ar nepiesātinātām taukskābēm. Hibisks tika izplatīts pirms simtiem gadu, pateicoties faraoniem, kuri novērtēja tā antibakteriālo un veselīgo spēku, dzerot uzlējumu, kas pazīstams kā Karkade.

Hibiska tējas un ekstrakti tiek novērtēti matu kopšanā, uzturot veselus pavedienus, nostiprinot spuldzes un uzlabojot matu izskatu, nogādājot pilnu atjaunojošo sastāvdaļu komplektu uz iekšējām matu struktūrām. Augstu tiek vērtēta arī eļļa, kas iegūta no hibiska sēklām. Tas ir bagātīgs antioksidantu, polifenolu, dabisko AHA skābju un flavonoīdu avots.

Matu kopšana - Gana

Sievietes Ganā var lepoties ar rokām gatavotām melnām ziepēm, kas ir tikpat slavenas kā Dudu Osun ziepes. Ganas melnās ziepes darbojas kā pīlings un ideāli attīra ķermeni un galvas ādu. To veido nerafinētas eļļas (galvenokārt palmu eļļa un kokosriekstu eļļa) un kakao pākstis.

To lieto taukainas ādas kopšanai. Ziepes cīnās ar blaugznu un psoriāzes problēmām, normalizē tauku dziedzeru darbību (piemērotas taukainiem, viegli nosveramiem matiem). Melnās Āfrikas ziepes darbojas kā lielisks skrubis visa ķermeņa ādai un galvas ādai. Pēc ziepju lietošanas ieteicams lietot maigu šampūnu, jo tam ir spēcīgas attaukošanas īpašības un var palikt blāvi, rupji mati.

Matu kopšana - Kenija

Kenija ir pasaulē slavena kā intensīvi atjaunojošs līdzeklis matiem un ādai. Šī koka augļi tiek vākti ar rokām un izmantoti Shea sviesta ražošanai, kas ir viens no labākajiem matu kopšanas līdzekļiem. Precīzāk sakot, tā ir cieta eļļa, kas aptuveni 40 grādu temperatūrā pārvēršas šķidrumā.

Sievietes Kenijā uzklāj šī sviestu uz ādas un matiem, kā arī lieto to zīdaiņu maigajai ādai. Sviests vislabāk pazīstams kā viens no spēcīgākajiem antioksidantiem. Regulāri uzklājot, tas izlīdzina smalkās līnijas, novērš matu izkrišanu un nosirmošanu. Karite koki tiek audzēti daudzos Āfrikas reģionos, taču Kenija tos pārspēj ar augstākās kvalitātes šī sviestu.

Pateicoties Karite sviestam, mati iegūst spīdumu, vitalitāti un jaunību. Tas baro, aizsargā matus un atjauno tos, pateicoties fitosterīnu, antioksidantu (shea atbilst pat 9 antioksidantu savienojumiem), alantoīna un vitamīnu A, E, F (neaizstājamās taukskābes) daudzveidībai. Šī sviests ideāli regulē matu un ādas mitrināšanas līmeni, piešķir matiem elastību, izlīdzina šķipsnas, vienlaikus nostiprinot spuldzes un novēršot matu izkrišanu.

Matu kopšana - Madagaskara

Madagaskara ir tropu sala, kas ir slavena ar lielāko baobabu skaitu. Sieviete

lv, dzīvojot uz šīs eksotiskās salas, tie lielākoties asociējas ar ādas un matu eļļu, kas maina dzīvi, kas iegūta no pasaulē lielākā koka sēklām.

Baobaba sēklu eļļa ir daudzpusīga viela, kas iegūta no (pēc afrikāņu uzskatiem) ilgmūžīga koka. Tā satur nepiesātinātās omega-6 un omega-9 taukskābes kopā ar vitamīniem A, E un D. Šī eļļa atjauno, aizsargā un uzlabo matu struktūru. Baobaba sēklu eļļa ir izgriezta sausu, trauslu un bojātu matu kopšanai: atgriež elastību un spīdumu, pasargā no spēcīgās saules gaismas un vēja.

Matu kopšana - Maroka

● Marokas šķidrais zelts – argana eļļa

Marokas sievietes argana eļļu pazīst tūkstošiem gadu. Tomēr neviens nebija gaidījis, ka tas kļūs tik populārs. Mūsdienās Argania koki tiek audzēti globālā mērogā. Argana eļļa, kas pazīstama arī kā Marokas šķidrais zelts, ir viens no visvairāk pārdotajiem ādas un matu kopšanas līdzekļiem.

Argana eļļu izmanto matu eļļošanai un spīduma palielināšanai. Tas ļauj sievietēm atbrīvoties no vāju, sausu, rupju matu problēmas, aizsargā no nežēlīgās Āfrikas saules un novērš matu bojājumus. Tas ir E vitamīnu, omega-6 un omega-9 neaizstājamo taukskābju, flavonoīdu un karotinoīdu pārpilnība. Argana eļļa intensīvi nostiprina matu spuldzes un neļauj šķipsnām izkrist, atjaunojot matu folikulus.

● Rhassoul (vai ghassoul) Clay – Marokas māls

Maroka ir slavena ne tikai ar argana eļļas masveida ražošanu. Atlasa kalnos iegūst vienu no vērtīgākajiem kosmētiskajiem māliem, kurus iemīļojušas marokāņu sievietes.

Marokas māls ir pazīstams kā ghassoul vai rassoul (otrs nosaukums cēlies no darbības vārda "rassala" - "mazgāt"). Māls darbojas ne tikai kā ideāla matu maska, bet arī ir piemērota matu un ķermeņa mazgāšanai, pateicoties maigajām putu īpašībām. Tas labi attauko un atsvaidzina matus un galvas ādu. Pateicoties rassoul, mati ir spīdīgi, mīksti un apjomīgi. Paredzēts visiem matu tipiem, tomēr tas vislabāk darbojas smagiem, taukainiem (parasti tropu Āfrikas klimatā) matiem, absorbējot sebumu.

Marokas mālu maska ​​noņem lieko keratīnu, kas mēdz uzkrāties uz matiem, ja to lietojat pārāk daudz. Tas nozīmē, ka regulāra ghassoul māla lietošana novērš matu lūšanu un saglabā šķipsnas tīras, kas nozīmē veselīgu augšanu.

Matu kopšana – himbu cilts sievietes, Namībija

Himba cilts sievietes var lepoties ar kādu neparastu, unikālu ķermeņa un matu kopšanu. Šī etniskā grupa dzīvo Namībijas reģionos. Himba sievietes ir slavenas ar pārsteidzošu skaistumu. Apbrīnojama izskata, garām kājām un slaidas sievietes ir pazīstamas ar netradicionālām ādas un matu kopšanas metodēm. Viņi uztur sevi svaigus un aizsargā savu ķermeni no tropiskā klimata, neizmantojot ūdeni. Himba sievietes daudz laika velta skaistumkopšanas procedūrām. Viņi uz ādas un matiem uzklāj sviesta, pelnu, augu un okera (pigmenta, kas maisījumam piešķir ķieģeļsarkanu nokrāsu) maisījumu. Maisījums ir pazīstams kā otjize – tas ne tikai padara ādu gludu un skaistu, bet arī aizsargā no kukaiņiem, baktērijām un saules staru kaitīguma. Turklāt otjizei ir spēcīgs, augu un vīraka aromāts, kas ilgstoši saglabājas uz ādas. Kā Himba sievietes mazgā matus? Ūdens ir pārāk vērtīgs, tāpēc viņi to neizmanto. Jau minētajam sarkanajam maisījumam piemīt attīrošas un dezinficējošas īpašības. Turklāt viņi izmanto dūmu vannu: ogles ir bagātinātas ar zaļumiem un kamparu, dezinficējot gan ādu, gan matus.

Matu kopšana - Nigērija

● Nigērietēm ir arī dažas slepenas sastāvdaļas un vielas, kas jau ir ieguvušas pasaules slavu. Mango sviests – skaisti smaržojošs un iegūts no mango sēklām – ir viens no populārākajiem. Mango sviests tiek novērtēts to spēcīgi barojošo sastāvdaļu dēļ. To var lietot gan ādai, gan matiem. Spēcīgajā Āfrikas saules gaismā tā ir ideāla viela, kas aizsargā matus un ādu no dehidratācijas un UV starojuma.

Tas pārsteidzoši mīkstina šķipsnas, piešķir spīdumu un aizsargā no pārmērīgas saules iedarbības. Mango sviests ir maigs un neapgrūtina matus. Tas atstāj uz virsmas mikroskopisku apvalku, pasargājot matus no bojājumiem. Uzklāts uz galvas ādas, sviests darbojas kā antiseptisks līdzeklis, ātrāk sadzīst brūces un kairinājumus un līdzsvaro sebuma izdalīšanos galvas ādā.

● Melnās ziepes, kas pazīstamas kā dudu osun vai camwood, ir arī Nigērijas sieviešu lepnums. Sarkanais sandalkoks ir tā galvenā sastāvdaļa – tas ir izmantots ādas un matu kopšanai. Nigērijas, tumši brūnā ziepju gabaliņš dziļi attīra ādu, novērš galvas ādas un matu taukainību, vienlaikus neizjaucot hidrolipīdu līdzsvaru. Dudu osun ir piesātināts ar daudziem dabīgiem ekstraktiem, lai apvienotu to spēku vienā batoniņā: alveja, medus, šī sviests, palmu sēklas un kakao pāksts pelni, kas nodrošina ādas detoksikāciju un attīrīšanu. Dudu Soap efektīvi izmazgā eļļas no matiem pēc matu eļļas procedūras. Šīs melnās ziepes kļūst arvien populārākas visā pasaulē, jo tās noņem ūdensizturīgo kosmētiku, vienlaikus kondicionējot ādu.

Matu kopšana – RSA

Karstā kontinenta apakšā, Dienvidāfrikas Republikā, aug koki, kas nes dzeltenu, plūmei līdzīgu f

ruit. Tā saldais aromāts piesaista ziloņus tāpat kā kaķumētras kaķiem. Marulas eļļa, kas iegūta no augļa sēklām, tiek uzskatīta par spēcīgu jaunības eliksīru.

Marulas eļļā ir augsta C un E vitamīnu koncentrācija – vērtīgi antioksidanti, kas veicina šūnu atjaunošanos. Tas spēcīgi atjauno matus un novērš bojājumus un priekšlaicīgu novecošanos, slaukot brīvos radikāļus.

Marula ir intensīvi atjaunojoša eļļa, kas aizsargā matus no skarbajiem saules stariem, kas noteikti ir svarīgi tropu klimatā. Uzklāta uz galvas ādas, marulas eļļa stiprina matu spuldzes un ļauj tiem stingri “iespraust” folikulās: mati atgūst spēku, stāvokli, veselīgi aug un neizkrīt. Eļļa tiek novērtēta arī par spīdumu palielinošām un kondicionējošām īpašībām.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika