Matu detoks. Kā noņemt silikona nogulsnes no matiem un galvas ādas?

Matu detoks. Kā noņemt silikona nogulsnes no matiem un galvas ādas?

Jūs nedomājat, ka jūsu matiem nepieciešama spēcīga tīrīšana? Ja katru dienu lietojat maskas, kondicionierus un eļļas, jūsu matiem ir jāprasa detoksikācija. Uzziniet, kā dziļi attīrīt galvas ādu un matus.

Matu kopšana ir sarežģīta - nedrīkst nonākt galējībās. Ja nepiegādāsiet nepieciešamās barības vielas, mati zaudēs vitalitāti un spīdumu. No otras puses, pārspīlēta matu kopšana arī kaitē. Ir jāatrod zelta vidusceļš. Regulāra matu detoksikācija - padziļināta galvas ādas un matu attīrīšana - nāk palīgā.

Matu kopšanas tumšās puses

Ir daudz matu vājinošu elementu, sākot ar nepareizu matu kopšanu vai tās trūkumu un beidzot ar neatbilstošu produktu lietošanu. Matu bojāšanai kaitē arī pārlieku liela kopšana un pārmērīga kondicionēšana.

Pat biezi, blīvi mati kļūst vājāki, pārāk daudz veidošanas līdzekļu vai pārmērīgas masku un kondicionieru lietošanas dēļ, nemaz nerunājot par kosmētikas līdzekļiem, kas piepildīti ar izturīgām plēvi veidojošām vielām, piemēram, silikoniem. Tos ir grūti izvadīt no matiem, īpaši tad, ja aprobežojaties ar maigiem šampūniem. Kā to novērst? Ir pēdējais laiks ķerties pie padziļinātas matu tīrīšanas.

Kāpēc jūsu matiem nepieciešama detoksikācija?

Galvas ādas detoksikācija ir ārkārtīgi svarīgs trichoterapijas elements. Ir pierādīts, ka netīrumi (tostarp putekļi, netīrumi, veidošanas grunts, masku sastāvdaļas, pat eļļas), kas nosēžas uz matiem un aizsērē tauku dziedzeru izejas, negatīvi ietekmē matu izskatu un veselību. Bez regulāras tīrīšanas mati:

  • neabsorbē barības vielas,
  • ir blāvi un raupji,
  • tos bieži skar blaugznas,
  • ir apgrūtināti un nepakļāvīgi.

Matu un galvas ādas tīrīšana

Regulāra matu un galvas ādas attīrīšana ir ļoti svarīga. Jums jānodrošina matu detoksikācija neatkarīgi no tā, cik bieži tos mazgājat. Ja lietojat maigus šampūnus bez SLS, attīrošais efekts ir ļoti maigs un virspusējs. Vielas, kas visspēcīgāk pieķeras matiem, paliek un uzkrājas uz matiem, veidojot destruktīvu slāni. Mēs varam attīrīt matus, tikai izmantojot spēcīgi attīrošu šampūnu vai trihologa skrubi.

Ir divas iespējas, no kurām izvēlēties:

  1. DIY matu un galvas ādas attīrīšana mājas apstākļos
  2. Matu un galvas ādas attīrīšanas procedūra salonā.

Pirmā iespēja noteikti ir lētāka un vieglāk veicama. Procedūras veikšana salonā ir daudz dārgāka un laikietilpīgāka, jo tai nepieciešamas regulāras vizītes.

Cik bieži jātīra galvas āda un mati?

Vismaz reizi nedēļā. Ja jūsu galvas āda un mati ir ļoti jutīgi, nevajadzētu veikt attīrošās procedūras biežāk kā reizi desmit dienās.

Viens no svarīgākajiem noteikumiem matu kopšanā nosaka, ka regulāra SLS un SLES šampūnu lietošana bojā matus. Tā ir taisnība, jo šie spēcīgie mazgāšanas līdzekļi atstāj matus ļoti sausus. Tomēr, ņemot vērā, ka laiku pa laikam ir jāveic detoksikācija, tie dara brīnumus, un tos nevajadzētu izslēgt no matu kopšanas. Tā sauktie agresīvie šampūni ir paredzēti regulārai un dziļai matu attīrīšanai katru (otro) nedēļu.

Ko lietot matu un galvas ādas attīrīšanai?

Matu un galvas ādas attīrīšanai ir nepieciešami piemēroti līdzekļi, kas ļauj viegli atbrīvoties no toksīniem, silikoniem, minerāleļļām utt. Ja plānojat veikt detoksikāciju, izvēlieties:

  • Šampūns, kas attīra matus, - vēlams, ar SLS un SLES vai attīrošām vielām, no kurām mēs cenšamies izvairīties ikdienā iespējamo kairinājumu dēļ; šāda veida šampūni ideāli piemēroti sistemātiskai galvas ādas attīrīšanai, jo tie efektīvi atgrūž visus piemaisījumus. Attīrošs šampūns var saturēt arī garšaugus, piemēram, zaļo tēju, salviju vai nātri.
  • trihologa skrubis - tas var būt bagātīgs ar pīlinga abrazīviem materiāliem vai balstīts uz fermentiem un skābes pīlingiem; regulāra galvas ādas pīlinga izmantošana ļauj atbrīvoties no netīrumiem, veidošanas līdzekļu uzkrājumiem, silikoniem, eļļām un sebum, kā arī atmirušajām ādas šūnām; jūs varat izgatavot paštaisītu trihologa pīlingu, tomēr frizētavas jau piedāvā šādas procedūras.
  • cietās/turdenās ziepes - nepietiekami novērtēts un piemirsts produkts, kas ļauj atgūt matu vitalitāti un līdzsvaru; cietās ziepes lieliski attīra galvas ādu, taču nevajadzētu tās uzskatīt par šampūna aizstājēju; ieziestas biezpiena ziepes uzklāj uz galvas ādas pēc mazgāšanas un pēc 1-2 minūtēm izskalo - tas ir kā dabīgs galvas ādas losjons, kas dziļi attīra noslogotus vai taukainus matus.

Galvas ādas un matu attīrīšanas mājas metodes

Tāpat kā vairumā gadījumu, arī silikonu noņemšanu no matiem var veikt, neizmantojot gatavus kosmētikas līdzekļus. Bez eļļas un brūnā cukura vai jūras sāls skrubja galvas ādai, ko varat pagatavot mājās, ir vēl daži DIY līdzekļi matu un galvas ādas attīrīšanai, saglabājot tos tīrus.

Kuras mājas matu un galvas ādas attīrīšanas metodes ir vērts izmēģināt?

1. Matu un galvas ādas attīrīšana ar etiķi un cepamo sodu

Tā ir ārkārtīgi populāra metode, kas ļauj viegli un dabiski attīrīt galvas ādu. Sajauciet ēdamkaroti dzeramās sodas ar dažām ēdamkarotēm ūdens (masai jābūt kondicioniera konsistences), uzklājiet to uz matiem un galvas ādas, pēc dažām minūtēm izskalojiet ar remdenu ūdeni. Taču ir vēl kas!

Dzeramās sodas tīrīšanu noteikti vajadzētu apvienot ar citu rutīnu – matu skalošanu ar skābu maisījumu. Cepamā soda pilnībā atņem matiem to dabisko aizsardzību. Matiem ir atvērtas kutikulas, tāpēc tie ir rupji, zaudē mitrumu un barības vielas. Viss, kas jums jādara, ir izmēģināt skalošanas līdzekli ar ābolu sidra etiķi, kas aizver un izlīdzina kutikulas. Turklāt etiķim ir papildu attīrošas īpašības un tas atjauno pH līdzsvaru jūsu galvas ādā.

2. Matu un galvas ādas tīrīšana ar kosmētiskajiem māliem

Matu mazgāšana ar kosmētikas māliem ir vēl viena alternatīva šampūniem. Šai vienkāršai, dabīgai sastāvdaļai piemīt apbrīnojama attīroša iedarbība - tā piesaista visus piemaisījumus un toksīnus, kas padara to par lielisku matu un galvas ādas detoksikatoru. Māla uzklāšana uz matiem maskas, skrubja vai piedevas veidā maigam šampūnam ļauj attīrīt un dezinficēt galvas ādu, kā arī regulēt tauku dziedzeru darbību. Tomēr jums nav nepieciešams pašiem veikt attīrošo procedūru. Tagad jūs varat izvēlēties gan tīru kosmētisko mālu, gan jau gatavu superattīrošu matu masku no kokogles un baltā māla, ko piedāvā Nanoil.

3. Matu un galvas ādas tīrīšana ar augiem

Garšaugiem ir arī izcila attīroša iedarbība. Izmantojiet tos attīrošu matu skalošanas līdzekļu pagatavošanai. Lai gan to attīrošais spēks nav tik spēcīgs kā SLS šampūniem, tie var uzlabot jūsu matu un galvas ādas detoksikācijas procedūras. Zaļajai tējai, nātrei, timiānam, kumelītei, rozmarīnam un salvijai piemīt attīrošas un kondicionējošas īpašības. Viss, kas jums jādara, ir izmantot augu izcelsmes skalošanas līdzekli galīgajai skalošanai pēc katras matu mazgāšanas. Jūs redzēsiet atšķirību jau pēc dažām nedēļām.

Matu kopšana pēc attīrīšanas – matu eļļas apstrāde

Galvenā lieta! Padziļināta matu un galvas ādas attīrīšana atņem mums gan netīrumus, gan (diemžēl) dabisko hidrolipīdu apvalku, kas aizsargā pret kaitīgiem elementiem un novērš ūdens zudumu.

Tāpēc pēc attīrošā šampūna, trichologa skrubja vai citu matu un galvas ādas detoksikācijas paņēmienu lietošanas – matu barošana ir obligāta. To var izdarīt vairākos veidos. Kondicionieris šķiet vienkāršākais veids, bet tas sniedz virspusēju efektu. Matu eļļas apstrāde mājās darbojas daudz labāk, barojot, izlīdzinot un aizsargājot matus, kā arī atjaunojot dabisko hidrolipīdu barjeru.

Pēc matu un galvas ādas detoksikācijas izmantojiet dabīgu eļļu. Eļļu maisījuma, piemēram, Nanoil, uzklāšana ir labs risinājums, nodrošinot visu, kas nepieciešams, lai jūsu mati būtu veseli un satriecoši.

 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika