10 svarīgi ar matiem saistīti jautājumi un atbildes, kas varētu Jūs pārsteigt

10 svarīgi ar matiem saistīti jautājumi un atbildes, kas varētu Jūs pārsteigt

Runājot par skaistumu, mūs ieinteresē burtiski viss. Dažkārt mēs uzvedamies kā bērni, kuri uzdod pārāk daudz jautājumu: kas, kā un kāpēc... un tad sākas visu iespējamo variāciju plūdi attiecībā uz uzturu, matu griezumiem, matu kopšanu un visu ap to. Acīmredzot mūsu labā prakse ir pēc iespējas vairāk uzzināt par saviem matiem, ādu un nagiem, jo ​​tas nozīmē, ka mēs darām visu iespējamo, lai nodrošinātu viņiem to, kas nepieciešams.

Protams, arī jūs esat zinātkāra būtne, tāpēc vēlaties uzzināt visu, kas saistīts ar matu kopšanu. Vai ir palikuši jautājumi, kas joprojām ir neatbildēti? Noskaidrojiet, vai jau esat tikuši galā ar tālāk norādītajām problēmām – skaidrojumi var jūs patiesi pārsteigt. Šeit ir ne tik acīmredzamas atbildes uz diezgan acīmredzamiem jautājumiem. Tos nezināt ir tas pats, kas neko nezināt par matu kopšanu. Izbaudi!

10 svarīgi ar matiem saistīti jautājumi un atbildes, kas varētu jūs pārsteigt

1. Matu entuziasti mēdz lietot bērnu šampūnus. Kāpēc un vai pieaugušajiem vajadzētu meklēt bērnu kosmētiku?

Tiek uzskatīts, ka bērnu šampūni ir īpaši maigi, tāpēc tie maigi rūpējas par galvas ādu un nesatur kairinošas vielas (sintētika, parabēni un SLS). Turklāt mēs ķeramies pie bērnu šampūniem, kad nejauši noslogojam matus vai galvas ādu. Tā ir taisnība, ka bērnu šampūniem ir maiga iedarbība, tie maigi attīra un noteikti labāk, apstrādā matus, kuriem nepieciešama īpaša uzmanība.

Tomēr šai smalkajai bērnu kosmētikai ir sava ēnas puse, un diemžēl arī tā nav trūkumu brīva. Lieta tāda, ka to sastāvā ir neliels daudzums barojošu vielu, kas var veicināt sapīšanos un turklāt nepietiekami attīra matus. Tāpēc, ja vēlaties veikt maigu matu kopšanu, ierobežojiet komedogēnus un smagus matu veidošanas produktus. Reizi nedēļā lietojiet attīrošu šampūnu. Vēl viens labs risinājums ir veikt galvas ādas pīlingu un apvienot to ar matu eļļas procedūru. Galu galā dabīgās eļļas zina, kā padarīt galvas ādu perfekti tīru un atjaunot tās līdzsvaru.

2. Vai ir iespējams atjaunot šķeltus matu galus?

Iepērkoties jūs bieži saskaraties ar produktiem, uz kuriem atrodami tādi uzrakstiem kā “labo šķeltos galus”, taču tas ir tikai klasisks mārketinga piemērs. Diemžēl šķeltos matu galus nevar salabot ne ar ko. Nav brīnišķīgas līmvielas, kas varētu savienot sadalītos galus. Vienīgais, ko šajā situācijā var darīt, ir apgriezt matus frizētavā vai katru dienu tos aizsargāt, uzklājot dabīgu eļļu vai uzklājot īpašu serumu, kas cīnās ar šķeltiem matu galiem. Pateicoties tam, pati matu apakšdaļa iegūst aizsardzību un netiks pārmērīgi bojāta. Vienkāršā valodā, jūs varat novērst matu galu šķelšanos, apturēt vai palēnināt to, tomēr jūs nevarat mainīt neatgriezenisko. Tādējādi, ja jūsu matu galiem ir tendence šķelties, tos var glābt tikai apgriešana.

3. Vai tā ir taisnība, ka grūtniecības laikā matus labāk nekrāsot?

Topošās māmiņas konsekventi atsakās no visām iespējamām ķīmiskajām procedūrām, kas jāveic saviem matiem, ieskaitot matu krāsošanu. Tas ir tāpēc, ka lielākajai daļai cilvēku ir dziļa pārliecība, ka matu krāsu sastāvdaļas var kaut kā ietekmēt nedzimušo bērnu. Nekas nevarētu būt tālāk no patiesības!

Pētījumi par pigmentu un krāsvielu uzsūkšanos sagrauj plaši izplatīto mītu par matu mirstību, ka tas ir bīstams vai kaitīgs. Pirms friziera apmeklējuma vienmēr varat vērsties pie sava ārsta, lai zinātkāri pajautātu par matu krāsošanu grūtniecības laikā. Vēl viena ideja visām topošajām māmiņām ir matu krāsošana ar dabīgām krāsvielām, piemēram, hennu.

4. Vai hlors, ko izmanto peldbaseinu dezinfekcijai, liks maniem matiem kļūt... zaļiem?

Tas ir pārsteidzoši, bet patiesībā tā ir. Lai tev būtu zaļi mati, nav jābūt Annai Šērlijai. Ja esat bieža peldbaseina apmeklētāja un jūsu mati ir blondi (no ļoti gaišiem līdz vidēji gaišiem), tad droši vien jau esat pamanījuši, ka ūdens piešķir matiem citu nokrāsu. Lūk, iemesls: pirms vainojat hloru, saprotiet, ka nevis šis elements ir atbildīgs par matu krāsas maiņu, bet gan metāla oksīdi, ko izmanto peldbaseinu tīrīšanai. Padomājiet par Brīvības pieminekli, kas pakāpeniski tiek piesātināts ar skābekli, un gadu no gada tā kļūst arvien zaļāks, nevis paliek brūns.

Acīmredzot metāli paliek uz matiem un iekļūst starp kutikulām – tas ir viegli pamanāms uz gaišām šķipsnām. Par laimi, šis process ir pilnībā atgriezenisks. Šādā situācijā vēlams tiekties pēc attīroša šampūna, kas nomazgās metālus, kuri atrodas starp matu kutikulām.

5. Vai es varu aizņemties matu kondicionieri no sava labākā drauga un būt pārliecināts, ka tas man kalpos tāpat?

Jūs nekad nevarat būt pārliecināts par to, jo mati ir unikāli. Katram no mums ir cits "matu kods", kas ir unikāls, tāpat kā pirkstu nospiedums. Tāpēc pat tad, ja ir viens un tas pats matu tips (piemēram, smalki, krāsoti, sausi utt.), viens un tas pats kondicionieris var radīt atšķirīgu efektu diviem šķietami līdzīgiem cilvēkiem.

Visuzticamākais matu veida un stāvokļa noteikšanas kritērijs ir porainība. Keratīna kutikulu pacēluma pakāpe atklāj daudz par to, kā konkrēta kosmētika ietekmēs matus un kādas ir matu vajadzības. Apzinoties porainības līmeni, ir viegli padarīt matus barotus, stiprus un spīdīgus. Tomēr, kā minēts iepriekš, nav divu vienādu matu tipu, tāpēc pat vispiemērotākais produkts, piemēram, dabīgā eļļa, var iedarboties uz jūsu matiem ātrāk nekā uz prasīgākiem drauga matiem.

6. Vai saule var sabojāt matus?

Droši vien jau esi pamanījusi, ka pēc laika pavadīšanas pludmalē tavi mati maina toni. Lai precizētu, matiem ir tendence kļūt gaišākiem, atrodoties saules ietekmē. Vairumā gadījumu tās ir tikai atsevišķas šķipsnas, kas kļūst gaišākas, bet dažkārt gadās, ka visi mati manāmi maina krāsu. Šis dabiskais balinātājs ir saule un, precīzāk sakot, UV starojums, kas diemžēl iznīcina matu pigmentu un atņem matu ārējam slānim olbaltumvielas un mitrinātājus.

Šī saulainā balayage ievērojami bojā matus – noved pie dehidratācijas, rada trauslumu un izjauc matu struktūru. Kā pasargāt matus no šāda veida bojājumiem?

Kad plānojat pavadīt ilgas stundas saulē, sniedzieties pēc cepures, kas pasargās jūsu galvas ādu un matu saknes. Uzklājiet matu produktus ar UV aizsardzību, ko piedāvā dabiskās eļļas. Vasarā turpiniet izmantot matus eļļas apstrādes un dažas reizes dienā uzklājiet uz šķipsnām eļļu. Tas pasargās jūsu matus ne tikai no saules, bet arī no sāļa ūdens. Vēl viena laba ideja ir izmantot izsmidzināmos kondicionierus, jo īpaši tos, kas nav jānomazgā, un ir viegli uzklājami. Starp tiem noteikti var atrast divfāzu kondicionierus, kas sastāv no silīcija un eļļas fāzes.

7. Vai matu tabletes darbojas?

Neapšaubāmi, mati prasa pastāvīgu barošanu. Lai mūsu ķermenis darbotos pareizi, visam ķermenim ir nepieciešama nepārtraukta neaizstājamo taukskābju, vitamīnu un minerālvielu piegāde. Runājot par matiem, tiem nepieciešams biotīns, kas pazīstams arī kā B7 vitamīns, kā arī aminoskābes (alanīns, cisteīns, lizīns, glutamīnskābe, metionīns, arginīns). Lai mati būtu veseli un spēcīgi, ieteicams tos barot no iekšpuses un ārpuses. Tāpēc matu tabletes ir jēgpilnas, taču tās ir jāatbalsta ar īpašiem matu produktiem, kas pastiprinās un aizsargās matus no ārpuses. Tikai tādā veidā jūs varat nodrošināt profesionālu un efektīvu matu kopšanu.

8. Diēta un mati. Kā veģetārisms un vegānisms ietekmē matu stāvokli un izskatu?

Sabalansēta uztura ievērošana acīmredzami ir veselīga organisma pamatā. Vegāniem un veģetāriešiem bieži tiek pamanīta nopietna matu stāvokļa pasliktināšanās problēma. Pat matu augšana ir ievērojami palēnināta, lai gan šī cilvēku grupa apgādā savu organismu ar vitamīniem un minerālvielām, uzturā lietojot dārzeņus un augļus. Tomēr cilvēkus, kas ievēro vegānu un veģetāro diētu, bieži ietekmē kolagēna trūkums (zivis ir viens no vērtīgākajiem šī proteīna avotiem). Lai kompensētu šos zaudējumus, ieteicams papildināt diētu ar silīciju – tas ir atbildīgs par jaunu keratīna saišu radīšanu un ir zināms, ka tas atjauno matu skaistu izskatu. Vēl viena vērtīga alternatīva kolagēnam ir ājurvēdas Bosvelijas ekstrakts.

9. Kā atšķiras sieviešu un vīriešu matu kopšanas līdzekļi?

Vīriešu kosmētikas mērķis ir apmierināt dažādas vajadzības un, ieskaitot smaržu, tai ir pilnīgi atšķirīgs sastāvs, kas atbilst vīriešu ķermeņa vajadzībām. Jāapzinās, ka vīriešu un sieviešu āda atšķiras. Divas galvenās raksturīgās iezīmes, kas jāpiemin, ir tas, ka vīriešu āda ir biezāka un noveco lēnāk. Turklāt vīriešu kopšanas līdzekļi bieži vien ir daudzfunkcionāli un vienkārši lietojami. Un tas attiecas arī uz matu kopšanas līdzekļiem. Vīriešu mati bieži ir biezāki un stingrāki, bieži vien ar zemu porainību. Pēdējā laikā bārdas audzēšana ir kļuvusi par diezgan izplatītu tendenci. Neapšaubāmi, rūpes par to ir cieši saistītas ar īpašu eļļu lietošanu. Viens no labākajiem ir Nanoil matiem ar zemu porainību. Tā zina, kā palutināt matus un ādu, no kuras izaug bārda un ūsas. Kāpēc ir tik svarīgi koncentrēties uz bārdu? Tas attiecas ne tikai uz vizuālajiem un estētiskajiem aspektiem. Izrādās, ka vīriešus bieži skar folikulu iekaisums un folikulu keratoze. Turklāt androgēnu ietekmes dēļ vīrieši ir pakļauti tā sauktajai androgēnai alopēcijai, kā arī seborejas slimībām. Tāpēc kungiem ieteicams ķerties pie kosmētikas, kas atbilst viņu vajadzībām, kas ir stingri saistītas ar vīriešu aprūpi.

10. Vai mati pierod pie šampūna un kondicioniera? Cik bieži man vajadzētu mainīt produktus?

Skaidri jāpasaka, ja konkrētais šampūns vai kondicionieris apmierina Jūsu vajadzības, tas nav jāaizstāj ar citu kosmētiku. Tas ir mīts, ka mati pierod pie kosmētikas, tāpēc tie vairs nestrādā uz matiem, kā tas bija agrāk. Precīzs iemesls, kāpēc mati pārstāj reaģēt uz kosmētikas līdzekli, ir mainīgi gadalaiki, klimatiskie apstākļi, hormoni, uztura bagātinātāji un pārtika, ko mēs lietojam. Tā rezultātā matiem var būt nepieciešams cits vielu komplekts, nekā tas bija pirms izmaiņām.

Gadās arī, ka matiem nepieciešama precīza galvas ādas attīrīšana vai spēcīgāka barošana. Šādos gadījumos labāk ir pārbaudīt, vai jūsu šampūna sastāvdaļas atbilst matu vajadzībām. Matu kopšanai ir jāapmierina tas, pēc kā mati alkst. Dažreiz tikai nelielas izmaiņas var radīt ievērojamus uzlabojumus. Piemēram, kondicionierim var pietikt ar pāris pilieniem dabīgas eļļas, lai ikdienas matu kopšanas rutīnas bagātinātu ar papildu vielām.

Citiem vārdiem sakot, ja pamanāt, ka šampūns, kuru lietojāt, jums neder, nedaudz padomājiet un koncentrējieties uz savām matu vajadzībām un to pašreizējo stāvokli. Pēc tam pielāgojiet matu kopšanas līdzekļus savām vajadzībām.

Ja gadās izmantot daudzus matu veidošanas produktus, izvēlieties attīrošu šampūnu. Ziemā ir vērts ķerties klāt pēc mitrinoša šampūna un kondicioniera, kas piepildīs matus ar ūdeni. Ja matus krāsojat bieži, atcerieties apstrādāt šķipsnas ar vitamīnu bumbu, barojošas matu maskas veidā.

 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika