Matiem patīk skābes! Kā atjaunot pH līdzsvaru matos?

Matiem patīk skābes! Kā atjaunot pH līdzsvaru matos?

Vai zināt, ka dabiskais matu pH ir skābs, bet lielākā daļa matu kopšanas līdzekļu ir sārmaini? Tāpēc mums ir jāpaskābina mati. Uzziniet vairāk par procedūru, kas līdzsvaro dabisko pH matos.

Skābēšanas procedūra varētu šķist diezgan dīvaina vai noslēpumaina. Tas liek domāt par sarežģītiem ķīmiskiem procesiem vai profesionālu matu ārstēšanu, bet patiesībā tam ar tiem nav nekāda sakara. Pārbaudi, ko nozīmē paskābināt matus un kāpēc matu kopšanā ir vērts lietot skābes!

Ko nozīmē paskābināt matus?

Procedūra vērsta uz galvas ādas un matu pH pazemināšanu, lai tie būtu skābi. Tā ir ārkārtīgi nozīmīga terapija, kas ļauj matiem pievienot spīdumu un mirdzumu, kā arī izvairīties no elektrizētiem matiem, jo kutikulas ir saplacinātas un struktūra ir gluda.

Dažas meitenes procedūru salīdzina ar matu eļļas ārstēšanas ieguvumiem - patiesībā rezultāti ir līdzīgi. Tas izriet no skābju īpašībām un to ieguvumiem matiem. Jāzina, kā lietot skābes matiem un kāpēc tas ir tik ļoti svarīgi. Ieguvēji būsiet gan tu, gan tava frizūra.

Kāpēc jāskābē mati?

Dabiskais matu pH ir ap 5,5. Šis nelielais skābums ir piemērots, un katra novirze no normas rezultējas matu problēmās - frizūrā, statiskumā, sausumā. Nebūtu jāskābē mati, ja nebūtu tā, ka gandrīz viss var traucēt skābes-bāzes balansu - īpaši aptiekās nopērkami produkti.

Bojātu matu un galvas ādas pH līdzsvara cēloņi:

  1. Bērnu produktu, kas ir izteikti sārmaini, lietošana.
  2. Tikai masku un kondicionieru lietošana - tie ir sārmaini (lai iekļūtu matos).
  3. Regulāra matu krāsošana (procedūra ietver sārmainu līdzekļu izmantošanu).
  4. Spēcīgu attīrošu un atu kutikulas atverošu šampūnu lietošana.
  5. Mājas produkti, kas izgatavoti, izmantojot nepareizu sastāvdaļu proporciju.

Vai visiem matu tipiem nepieciešams paskābinošs stimuls?

Varētu domāt, ka tikai augstas porainības matiem ir nepieciešamas skābes, jo tie pacēluši kutikulas, kuras var saplacināt, pazeminot pH līmeni. Tomēr jāapzinās, ka matu porainībai šeit nav tik lielas nozīmes - visi matu tipi vislabāk jūtas skābā vidē, tāpēc pH līdzsvara atjaunošana ir nepieciešama visiem matu tipiem - ar zemu, vidēju vai augstu porainību. No skābā pH ieguvēji būs visi.

Skābuma atjaunošana matos - piesardzība

Vai skābes rada kādus draudus? Skābes liek domāt par kairinošām vielām, bet tās nav kaitīgas, ja ievēro dažus noteikumus.

Galvenais - tās nevar lietot pārāk bieži, jo skābju pārmērīga lietošana var radīt nelabvēlīgo efektu - ārkārtīgi sausus matus. Matu kutikulas tiek izmantotas atvēršanai un aizvēršanai, bet šāda vingrojumu forma var pastāvīgi palielināt porainību. Tieši tāpēc pārāk sārmains vai pārāk skābs pH pasliktina matu stāvokli.

Cik bieži paskābināt matus?

Mēdz teikt, ka ar vienu reizi nedēļā ir gana, bet daudzas meitenes pēc katras mazgāšanas lieto skābus matu skalojumus kutikulu aizvēršanai un gludu matu iegūšanai. Biežumam jāatbilst savām vajadzībām un tam, kā mati reaģē uz šādu ārstēšanu. Galvenais ir vērot matus un izvēlēties pareizu ārstēšanu un rūpēties par aktuālajām vajadzībām.

Svarīgs ir arī izvēlētā skābā produkta veids - zemāks pH nozīmē, ka tas jālieto retāk. Ja produktam ir 4-5 pH, jūties brīvi to lietot biežāk. Uz vienu galveno jautājumu gan ir jāatbild...

Kā atjaunot skābo pH matos?

Tas nebūt nav grūti - nevajag dārgas matu salona procedūras, lai matos saglabātu pareizu pH līmeni. Dari pats, nevis izej no mājas. Vajag tikai produktu, kas pēc rutīnas mazgāšanas strādās uz matiem un tas, kas vislabāk strādā, ir... matu skalošana. Ieviest šo vienkāršo soli matu kopšanā kā pēdējo posmu ir vienkāršs veids, kā saglabāt matus veselus un pārsteidzošus.

Skābi matu skalošanas līdzekļi

Kādas ir labākās matu skalošanas metodes sabalansētam pH līmenim? Gan tās, kuras satur skābes (piemēram, pienskābes, mandeles), gan tās, kuru pamatā ir dažādas zema pH līmeņa sastāvdaļas. Vislabāk zināmas ir etiķa, citrona, alus un kafijas matu skalošanas vielas. Lielāko daļu no tām var pagatavot pats, taču jāzina atbilstošas sastāvdaļu proporcijas, tāpēc gatavi matu skalošanas līdzekļi varētu būt labāka izvēle, piemēram, aveņu etiķa līdzeklis.

Skābes matu kopšanas līdzekļos

Svarīga informācija! Var atjaunot pH līdzsvaru matos ar citiem produktiem, kā arī, piemēram, intīmo mazgāšanas līdzekli, kas satur pienskābi un ko blogeri bieži iesaka matu mazgāšanai.

Savos skābajos matu izstrādājumos meklējiet augļu ekstraktus un sastāvdaļas, piemēram, citronskābi, jau pieminēto pienskābi un ābolskābi, kā arī glikolskābi.

Paštaisīti matu skalošanas līdzekļi

Ja neuzticaties gataviem produktiem un matu mazgāšanai izmantojat intīmo mazgājamo līdzekli, izklausās dīvaini, kāpēc matu sakārtojumu neārstēt ar paštaisītu matu skalošanas līdzekli? Iepazīstieties ar vienkāršākajām receptēm produktiem, kas atgriež pH līdzsvaru matos:

  1. Etiķa & Citrona līdzeklis - tas ir spēcīgākais, pateicoties zemajam citrona un etiķa pH līmenim, tāpēc ieteicams galvenokārt krāsotiem matiem; to nevajadzētu lietot biežāk kā reizi divās nedēļās. Kā to pagatavot? Sajauc 1 litru ūdens ar karoti stiprā etiķa un svaigas citrona sulas.
  2. Ābolu sidra etiķis Rinse - vieglāka etiķa skalošanas versija. Jūties brīvi to lietot biežāk, piemēram, pēc katras matu mazgāšanas reizes. Kā to sagatavot? Sajauc 1 litru ūdens ar kvalitatīvu ābolu sidra etiķi.
  3. Alus matu skalošana - pH ir ap 4,5, tāpēc atstāj to lietošanai reizi nedēļā, īpaši, ja mati ir nespodri. Kā pagatavot alus matu skalošanas maisījumu? Vajag ūdeni un alu vienādās proporcijās.
  4. Kafijas skalošanas līdzeklis - tam ir pareizais pH, lai nedaudz paskābinātu matus, bet tie var tumšot krāsu, tāpēc tā ir laba izvēle tiem no Jums, kuri nebaidās no maigas krāsu maiņas. Kāda ir recepte? Sagatavo 2-3 karotes Maltas kafijas litrā ūdens; pēc atdzesēšanas notecina.

Protams ir vairāk matu skalošanas līdzekļu recepšu, ko var izmēģināt. Katrā gadījumā ieteicams izmantot lakmusa papīru, lai pārbaudītu mājas maisījumu un ar skābumu neaizietu pārāk tālu.

Matu skalošanas līdzekļi pret matu eļļas procedūrām

Vai tās ir nesavienojamas? Patiesībā ne. Skābas matu skalošanas un eļļas dod līdzīgu efektu - matu gludums, spīdums, aizsardzība pret UV starojumu, vieglāka ķemmēšana. Tomēr skābes spēcīgāk iedarbojas uz matiem, un tās nav jāpieskaņo matu porainībai. Tās arī nenosver matus un ir vieglāk lietojamas (matus vienkārši izskalo). Kopumā noteikti nevajadzētu atteikties no skābās skalošanas, arī ja esi matu eļļas procedūru cienītājs.

Abas procedūras var nodarīt kaitējumu, ja tās tiek pārmērīgi izmantotas, tāpēc to izmantošanai pamīšus noteikti ir jēga. Vēl viens labs risinājums ir eļļas uzklāšana pirms mazgāšanas, lai pēc mazgāšanas varētu lietot skābes kutikulu noslēgšanai, vienlaikus fiksējot barības vielas matos.

 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika