Brīnišķīgs elementu spēks — ūdens un matu kopšana

Brīnišķīgs elementu spēks — ūdens un matu kopšana

Parasti mēs nedomājam par ūdens skaistuma priekšrocībām. Kā ir ar jums? Vai jūs zināt, kā ūdens ietekmē matus? Pārbaudiet, par ko esat parādā sīkajām ūdeņraža un skābekļa molekulām. Gudra matu mitrināšana ir vienkāršs veids, kā uzlabot to skaistumu.

Krasa ūdens līmeņa samazināšanās nozīmē skaistu izskatu. Ūdenim, kas mūs ieskauj, ir milzīga ietekme uz mūsu labo izskatu. Kā tas notiek? Zinot, kā ūdens ietekmē matus, ir būtiski izvairīties no vienas no izplatītākajām skaistuma problēmām - ļoti sausiem, bojātiem un trausliem matiem. Vai jūs zināt, cik liela nozīme matu kopšanā ir ūdenim? Atklājiet dažādas ūdens puses un uzziniet, kā to gudri izmantot!

KĀ ŪDENS IETEKMĒ MATUS?

Aptuveni 10 % matu veido ūdens, un šī līmeņa uzturēšana atmaksājas. Procentuālais daudzums šķiet neliels, taču ar to pietiek, lai saglabātu matu formu. Tas ir atbildīgs par starpšūnu saišu īpašībām, kas ir kā cements visai matu konstrukcijai. Šīs saites veido galvenokārt keramīdi, kas atgādina šķidros kristālus. Tie spēj absorbēt lielu daudzumu ūdens. Rezultātā mati ir elastīgi un elastīgi, bet kutikulas slānis pareizi pilda savu funkciju.

Pieci galvenie fakti par matiem un ūdeni:

  1. Matu skalošana ar aukstu ūdeni ļauj aizvērt kutikulas zvīņas un izlīdzināt šķiedras.
  2. Ūdens ir dabīgs gruntskrāsa, kas atvieglo matu ieveidošanas rutīnas.
  3. Tā ir dabiska viela, kas uzlabo barības vielu uzsūkšanos.
  4. Tīrs ūdens nesatur matus bojājošas sastāvdaļas.
  5. Ūdens stimulē nervu galus un palielina matu folikulu kalpošanas laiku.

Kā sālsūdens ietekmē matus?

Diemžēl jūras ūdens nav mūsu alu, tāpēc vasaras peldes jūrā mēdz slikti ietekmēt matu stāvokli. Jūras sāls, kas ir ūdens sastāvā, atstāj šķipsnas ļoti sausas un krasi paātrina ūdens zudumu. Labākais risinājums ir izvairīties no saskares ar jūras ūdeni, taču kaitīgumu var mazināt arī, pēc peldes izskalojot matus ar tīru ūdeni, lietojot aizsargājošu kosmētiku vai veicot matu eļļas procedūras.

Kā ciets ūdens ietekmē matus?

Ūdens cietība ir tā īpašība, ko rada kalcija un magnija jonu klātbūtne. Tie veido kaļķakmeni, kas nosēžas, piemēram, tējkannā. Ļoti slikti, ka cietais ūdens slikti ietekmē arī matu sakārtojumu - tam ir lielāka virsmas spriegošana, tāpēc netīrumu noņemšana nav viegla, savukārt mazgāšanas laikā radušies elementi prasa spēcīgāku mazgāšanas līdzekļu lietošanu. Tas rada dehidratāciju un kairinājumus, līdz ar to - blaugznas vai matu izkrišanu. Ja izmantojat maigu šampūnu un cietu ūdeni, varat saskarties ar taukainiem matiem, jo tie būs noslogoti un pārklāti ar produktu nogulsnēm.

MATU DEHIDRATĀCIJA

Ūdens trūkums matos var radīt neatgriezeniskas un paliekošas sekas - lūšanu, raupjumu, šķelšanos, sliktāku elastību, blāvu toni. Cieš arī galvas āda - tā tiek kairināta un pakļauta sausām blaugznām. Mums ir jānodrošina, lai vienmēr būtu pietiekams ūdens daudzums. Pārbaudiet, kādai jābūt sauso matu kopšanas rutīnai.

Pārmērīga ūdens iztvaikošana lielākoties rodas tāpēc, ka ir traucēta tauku dziedzeru darbība - izdalās pārāk maz sebuma, kas ir dabiskā aizsardzība pret mitruma zudumu. Tomēr ir daudz matu dehidratācijas cēloņu:

  • grūti laika apstākļi (saule, vējš),
  • pārāk bieža matu mazgāšana,
  • pārāk spēcīgu šampūnu lietošana,
  • matu balināšana vai krāsošana,
  • nepareiza matu žāvēšanas tehnika.

KĀ MITRINĀT MATUS?

Vai jūs zināt, ka matus nevar mitrināt tikai ar ūdeni?

Ūdens ievadīšana matos, piemēram, mazgāšanas laikā, bez matu kopšanas līdzekļiem neko nedod. Ūdens iztvaiko tikpat ātri, cik ātri tas ir uzsūcies. Rezultāts? Vēl sausāki mati! Jums ir nepieciešami mitrinātāji un mīkstinošas vielas - ūdeni saistošas sastāvdaļas, kas uz matu virsmas veido necaurlaidīgu, okluzīvu slāni. To ir vērts atcerēties ikdienas matu kopšanas rutīnā. Tāpēc izmantojiet, piemēram, ūdens maisījumu ar papildu sastāvdaļām:

  • ūdens ar citronu padara matus vieglākus un samazina matu izkrišanu,
  • ūdens ar medu uzlabo mitrināšanu, baro un atjauno matus,
  • ūdeni ar etiķi krāsotiem matiem, kas aizver kutikulas un padara krāsu ilgnoturīgāku,
  • ūdens ar dzeramo sodu dziļi attīra un samazina taukainību.

Parastā ūdens vietā varat izmēģināt arī citus ūdens veidus vai hidrosoļus. Tie daudz labāk attīra un mitrina, jo to sastāvā ir virkne papildu kondicionējošu sastāvdaļu. Lūk, labākie no tiem:

  • Bērzu ūdens matiem - atsvaidzina galvas ādu un stiprina matu sīpolus, tāpēc ir piemērots taukainiem vai izkritušiem matiem. Regulāra bērzu ūdens lietošana matos mazina blaugznas un veicina matu augšanu. Tam ir liels vitamīnu, minerālvielu, tanīna, fitosterīnu, aminoskābju, flavonoīdu u. c. daudzums. Vislielāko labumu bērzu ūdens sniedz pavasarī - bērzi pārnes barības vielas no saknēm uz pumpuriem. Sula, no kuras iegūst bērzu ūdeni, šajā gadalaikā ir visbagātākā ar barības vielām. Lietojiet bērzu ūdeni kā galvas ādas losjonu, lai panāktu vislabāko matu augšanu un kopjošu iedarbību. Vienkārši ieberiet to dažas minūtes pēc mazgāšanas.
  • Rīsu ūdens matiem - uzlabo matu kopšanu, stiprina matu sīpolus, nogludina, palielina spīdumu un uzlabo elastību. Inozitols, kas ietilpst šī ūdens sastāvā, atjauno bojātus matus, pasargājot tos no turpmākiem bojājumiem un saglabājoties matos arī pēc skalošanas. Papildus inozitolam rīsu ūdens ir bagāts ar E vitamīnu, B grupas vitamīniem un aminoskābēm. Tas paātrina asinsriti galvas ādā un aizkavē novecošanās procesus, tāpēc mati kļūst stiprāki, biezāki un veselīgāki. Rīsu ūdens matu kopšanā intensīvāk iedarbojas, ja ļaujiet tam fermentēties - nedaudz skābs ūdens ir bagātāks ar pretnovecošanās vielām. Kā to lietot? Aplejiet rīsus ar verdošu ūdeni un uz brīdi atlieciet malā, lai tie nodotu ūdenim savas uzturvielas. Kad ūdens atdziest, tas vislabāk darbojas kā skalošanas šķidrums. Esiet uzmanīgi! Nekad neizskalojiet matus ar ūdeni pēc rīsu vārīšanas, jo tas parasti satur kaitīgu sāli.
  • Rožu ūdens matiem - saglabā matu mitrināšanu, novērš statisku elektrību, piešķir spīdumu, izlīdzina matu virsmu un uzlabo elastību. Tas arī pārklāj matus ar skaistu aromātu. Rožu ūdenim piemīt tonizējošas un balinošas īpašības, un tas saglabā ādas dabisko pH. Kā lietot rožūdeni matu kopšanā? Ir trīs veidi. Rožu ūdens ir lielisks matu losjons (matu kondicionieris vai smaržas) - uzsmidziniet to uz sausām vai mitrām šķipsnām uzreiz pēc mazgāšanas vai dienas laikā. Vēl viens veids ir skalošana ar rožūdeni, lai savaldītu matu sprogas - to var sajaukt ar ābolu etiķi.
  • Termālūdens matiem - nomierina galvas ādas kairinājumu, novērš blaugznas, piešķir spīdumu un mirdzumu šķipsnām. Tas satur daudz silīcija un cinka - būtiskas minerālvielas matu nostiprināšanai un atjaunošanai. Interesanti, ka termālais ūdens mazina cietā ūdens kaitīgumu, tādējādi samazinot galvas ādas kairinājumu un sausumu. Divi izplatītākie produkta veidi ir termālūdens aerosols un šampūns ar termālūdeni (atjauno galvas ādas un matu mitrināšanu).
  • Kokosriekstu ūdens matiem - baro un atjauno mitrināšanu vissausākajos matos, kā arī tam ir brīnišķīgs aromāts. No kā sastāv kokosriekstu ūdens? Galvenokārt no glikozes un fruktozes (maigi izlīdzinošiem cukuriem), antioksidanta C vitamīna un stiprinošiem B grupas vitamīniem. Ir arī minerālvielas un aminoskābes, kas palīdz saglabāt galvas ādas mitrināšanu. Kokosriekstu ūdens manāmi uzlabo matu stāvokli, un tas ir populārs līdzeklis pret matu izkrišanu. Vislabākais ir svaigs ūdens - tieši no kokosrieksta. Ar tā lietošanu nav iespējams pārspīlēt: lai pastiprinātu iedarbību, vienkārši lietojiet to biežāk. Kokosriekstu ūdenī, kas iegūts no nogatavojušies augļiem, ir vairāk olbaltumvielu, tāpēc esiet uzmanīgi, lai nepārsātinātu matus.

MATU BALINĀŠANA AR ŪDEŅRAŽA PEROKSĪDU

Ūdeņraža peroksīda matu skalošana ir DIY veids, kā iegūt gaišus matus. Kā balināt matus ar ūdeņraža peroksīdu? Tīmeklī ir daudz ceļvežu, bet, pirms pieņemt lēmumu, salīdzināsim plusus un mīnusus.

Ūdeņraža pārskābe ir patiešām efektīva matu balināšanas viela - vienkārši sajauciet to ar tīru ūdeni (attiecība 1:1) un regulāri izsmidziniet uz svaigi nomazgātiem matiem. Tomēr pat visskaistākais blondais tonis nav tā vērts, lai iegūtu blakusparādības. Vai ūdeņraža peroksīds bojā matus? Jā, rada. Tas padara matus ļoti sausus, izraisa šķelšanos, matu lūšanu un blāvu nokrāsu. Regulāri lietojot to, matiem var būt nepieciešama vairāku mēnešu atjaunošanas procedūra.

LIETUS ŪDENS MATIEM

Lietus ūdens matu skalošanai ir vēl viena matu kopšanas tendence, kuru nevar izlaist, runājot par ūdens nozīmi šķipsnām. Šī metode ir pazīstama jau izsenis, un šobrīd tā atgriežas. Mēs parasti izvairāmies pakļaut matus lietus iedarbībai, jo pēc šāda piedzīvojuma mums paliek bīstami sprogojoši un sapinušies mati.

Tiek uzskatīts, ka lietus ūdenim ir pozitīva ietekme uz matiem, tāpēc dažas sievietes speciāli vāc lietus ūdeni, lai to izmantotu matu kopšanas rutīnā. Piemēram, matu mazgāšanai, šķipsnu skalošanai vai izsmidzināšanai. Rezultātā matu šķipsnas ir mīkstas, gludas un vieglāk veidojamas. Diemžēl lietus ūdenim ir arī slikta ietekme uz matiem - apgrūtinoša ķemmēšanas rutīna, sapīšanās, raksturīgs aromāts, kas saglabājas uz matiem. Mūsdienās ir grūti dabūt kvalitatīvu lietus ūdeni. Parasti tas uzkrāj visdažādākos toksīnus un piesārņojumu, kas nonāk tieši uz mūsu matu sīpoliem.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Argāna eļļa
Jojobas eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika