HAIR ART - jauna tendence matu veidošanā

HAIR ART - jauna tendence matu veidošanā

Vai domājat, ka jūs varētu pārvērst parastu frizūru par mākslas darbu? Jā, protams! Matu stilisti pierāda, ka arī frizūra var būt mākslas veids. Pārbaudiet, kas ir matu māksla un kā tā izskatās.

Viena no cilvēka svarīgākajām maņām ir redze. Mēs uz kaut ko skatāmies, un mums tas vai nu patīk, vai arī rada negatīvas emocijas. Tas pats attiecas uz mākslu un friziermākslu. Ne visiem patīk vienādi attēli, tāpat kā ne visiem patīk vienādas frizūras. Apvienojot šos divus aspektus - mākslu un frizūru - ir izveidojusies matu mākslas tendence. Kas tas ir?

Māksla - skaistums, ko ir vērts parādīt

Mūsdienās mēs paši bieži kļūstam par mākslas darbiem, galvenokārt pateicoties tetovētājiem un talantīgākajiem grima māksliniekiem un stilistiem, kas mūs pārvērš par mākslas darbu kopijām. Jo grūtāk atveidot, jo labāk. Mūsdienās mēs varam iegūt patiešām skaistus darbus uz ādas, nagiem un pat matiem.

Pārsteidz spēle ar krāsu un formu, kā arī oriģinalitāte. Vispirms mēs tetovējām attēlus uz ādas. Ne tikai tos, kas parādījās kaut kur kultūrā, bet arī pavisam jaunus. Mūsdienās mēs varam nēsāt mākslas darbus uz nagiem un... uz matiem! Atklājiet matu mākslu.

Matu māksla. Kas tā ir?

Vismodernākā frizūra ir tā, kas mums patīk un ko valkājot jūtamies labi. Dažiem cilvēkiem visdabiskākais izskats ir drūmi mati, bet citiem mati krāsoti trakāk, piemēram, neona krāsās.

Ir arī matu māksla. Pilnīgs jaunums mūsdienu friziermākslas pasaulē, kas izriet no īpašiem ietvariem. Tāda, kurā varam novērot kaislību un mākslinieciskumu.

Matu mākslas tendence, kas valda sociālajos medijos, ir krāsot matus tā, lai tie līdzinātos mākslas darbiem. Izveidot attēlu uz matiem ir uzdevums, kas prasa pareizas prasmes, tāpēc ne katrs frizieris spēs to izveidot. Ne visiem šis efekts arī patiks, tāpēc matu mākslu nevajadzētu reklamēt kā visiem piemērotu frizūru.

Mākslas darbi uz matiem

Matu mākslas tendenci aizsāka amerikāņu stiliste Ursula Gofa (Ursula Goff), kura sāka uz saviem matiem izvietot Vinsenta van Goga, Endija Vorhola vai Pablo Pikaso gleznu reprodukcijas un pēc tam publicēja fotogrāfijas savā Instagram profilā! Tūkstošiem cilvēku no visas pasaules iemīlēja viņas gleznas, un šodien matu māksla ir viena no populārākajām, neparastākajām matu veidošanas tendencēm.

Var tikai brīnīties, vai Ursulas Gofas prezentētais darbs ir tikai frizūra vai jauns mākslas veids. Tomēr efekts ir satriecošs. Viņas matu māksla parāda līdz sīkākai detaļai izsmalcinātu mākslas darbu reprodukciju uz matiem. Viņa atzīst, ka viņas mērķis bijis ļoti reālistiski atveidot dažus glezniecības elementus. Tas viss bija saistīts ar jaunas krāsošanas tehnikas izmēģināšanu.

Mākslinieciska matu krāsošana

Tomēr Uršulas darbi ne vienmēr uzrāda izcilākos mākslas darbus. Dažkārt viņa ķeras pie krāsvielas un rada savu mākslu uz matiem. Šādā veidā viņa spēj atspoguļot savas izjūtas. Tā tika radīts viens no viņas slavenākajiem darbiem - gluda, gara bārkstis varavīksnes krāsā un uz tās trīs tauriņi rozā, dzeltenā un zilā tonī. Māksliniece iedvesmu smēlās no šaušanas Orlando.

Matu krāsošanu var izmantot, lai izteiktu sevi, savu personību - daudzas sievietes izvēlas spilgtu matu toni, lai uzsvērtu savu kolorīto personību. Taču matu māksla ir kaut kas vairāk. Māksla uz matiem tiek radīta, lai manifestētu un parādītu pievērst uzmanību svarīgām lietām. Dažkārt tā ir tikai popularizējoša māksla, bet dažkārt aiz tās slēpjas garāks stāsts.

Citi matu mākslas veidi

Protams, tas, ko prezentēja Ursula Gofa, radot, piemēram, Edvarda Munča "Kliedzienu" uz matiem, nav vienīgais zināmais matu mākslas veids.

Māksla uz matiem ietver arī 3D frizūras, kas dažkārt izpaužas kā trīsdimensiju mākslas darbi. Skaistumu var parādīt ne tikai ar krāsu, bet arī ar formu, formu, izmēru. Ar gariem matiem var izveidot patiešām iespaidīgus, mākslinieciskus atjauninājumus, kuros var piestiprināt interesantus rotājumus un neparastus priekšmetus. Tās pārsteidz arī ar oriģinalitāti, uzmanību detaļām, reālismu un efektivitāti.

Matu māksla - matu krāsošana drosmīgiem

Šī frizūru tendence noteikti ir vairāk piemērota skatīšanai nekā valkāšanai. Mākslas darbs uz matiem vislabāk noderēs fotomodelēm, bet māksliniecisks matu sakārtojums būs lieliski piemērots skrejceļam. Ja kāds to valkātu ikdienā, cilvēks būtu ļoti krāsaina personība, drosmīgs un nedaudz ekscentrisks.

Jums arī jāzina, ka matu attēlus var veidot tikai gaišiem matiem. Šādā gadījumā matu krāsojums ir pamanāmāks, un toņi kļūst piesātinātāki un vēl skaistāki.

Gleznošana uz matiem. Kā to kopt?

Matu apgleznošana ir skaists krāsošanas veids, kas prasa īpašu kopšanu. Ja mēs esam izlēmuši par attēlu, mums jāatceras daži svarīgi principi attiecībā uz ikdienas kopšanu.

  1. Matu iztaisnošana. Lai gan tas ir kaitīgs matiem, saskaņā ar šo tendenci mati ir jātaisno. Ja tie cirpsies, tie zaudēs formu, un efekts nebūs redzams. Ne velti matu māksla tiek veidota uz taisnu matu virsmas. Tas kalpo kā audekls, uz kura gleznot gleznu.
  2. Matu eļļošana. Lai pasargātu matus no termiskās stilizācijas kaitīgās ietekmes un nodrošinātu krāsas noturību, regulāri jāveic matu eļļošana. To ir vērts darīt pirms katras matu mazgāšanas, kā arī izmantot eļļu frizūras pabeigšanai - tā piešķirs matiem mirdzumu un novērsīs to pūkošanos. Svarīgi! Neķerieties pie tādām eļļām kā rīcineļļa, amla vai valriekstu eļļa, jo tās var padarīt matus tumšākus un sabojāt matu mākslas efektu.
  3. Matu ķemmēšana. Jo gludāki un labāk izķemmēti mati, jo skaistāks tēls. Tāpēc mati ir rūpīgi un regulāri jāizķemmē. Šim nolūkam lieliski noder gan iztaisnojoša matu suka, gan jonizācijas suka.

 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika