Augstas porainības mati. Lietas, kas jums jāzina

Augstas porainības mati. Lietas, kas jums jāzina

Tas uzsūc ūdeni un barojošās vielas kā sūklis. Tomēr tas nenozīmē, ka to ir viegli barot. To var novērot, aplūkojot augstas porainības matus, kas ir ārkārtīgi bojātu šķipsnu grupa. Augstas porainības mati ir neticami vāji, trausli un sausi, pat stīvi. Tam ir tendence čokuroties, un to viegli ietekmē statiskā elektrība. Ja atrodat savus matus nožēlojamā stāvoklī - uzziniet, kā tos atjaunot, un uzziniet, no kurām lietām jums vajadzētu izvairīties.

Augstas porainības mati: profils

Matu augstā porainība ir vienāda ar pēdējo to nolietošanās stadionu. Šāda veida mati ir trausli, raupji, ar šķeltiem galiem, matēti, dehidrēti no ausu līmeņa uz leju, bieži ļoti stīvi un vai nu izbalējuši saules ietekmē vai tāpēc, ka pigmenti ātri izskalojas. Turklāt augstas porainības mati bieži ir ļoti jutīgi. Tas nozīmē, ka tai ir pastiprināta tendence pasliktināties. Bieži vien pietiek ar vienu gludekļa vai matu žāvētāja lietošanu, lai salauztu sēra tiltus, kas atrodas matu iekšējās struktūrās. Rezultātā mati kļūst neticami sausi (nav spējas nofiksēt mitrumu), raupji, trausli un viegli lūst.

Kā izskatās ļoti poraini mati? Lai to labāk izprastu, tā bojātais stāvoklis jāanalizē mikroskopā. Tad jūs ievērosiet, ka matu virsma nav gluda. Kutikulas ir paceltas un plaši atvērtas, tāpēc nav nekā, kas varētu aizsargāt matu iekšējās struktūras no toksīniem, temperatūras un agresīvām vielām, kas tiek piegādātas kopā ar neatbilstošiem matu kopšanas līdzekļiem.

Kas liek matiem palielināt porainību?

Protams, cilvēki nepiedzimst ar dabiski ļoti porainiem matiem. Vairumā gadījumu ir nepieciešams zināms laiks, līdz mati palielina porainību, jo bieži tiek pakļauti kaitīgām frizieru procedūrām, piemēram, balināšana vai ilgviļņi. Arī mati kļūst poraināki nepareizas kopšanas rezultātā. Nepiemērota kosmētika, ilgas stundas, kas pavadītas telpās ar gaisa kondicionētāju, gulēšana ar slapjiem matiem, pārāk saspringta matu uzvilkšana un jebkāda veida aizsardzības trūkums (oklūzija) ir tiešie cēloņi, kas izraisa matu bojāšanos.

Ir vērts apzināties, ka viens no faktoriem, kas veicina matu porainību, ir galvas ādas slimības un sistēmiskas slimības (piemēram, vitamīnu trūkums), slimības un spēcīgi medikamenti, kas vājina matu spuldzes. Protams, tendence uz dehidratāciju var būt iedzimta. Tas galvenokārt ietekmē cirtainus un sprogainus matus, jo to struktūra neļauj vienmērīgi sadalīt sebumu gar matu stiebru. Rezultātā matiem tiek atņemts dabīgais aizsargmētelis, kas novērš ūdens zudumu. Tāpēc nepareiza matu kopšana, pirmkārt, iznīcina virspusējo matu apmatojumu, kas veidots no keratīna kutikulām, un pēc tam negatīvi ietekmē matu iekšējās struktūras, proti, garozu.

Matu kopšana ar augstu porainību: kā rūpēties par saslimušiem matiem?

Galvenā problēma, kas saistīta ar augstas porainības matiem, nav to nožēlojamais stāvoklis un absolūtā nepieciešamība atjaunot šķipsnas. Tas, kas patiešām apgrūtina augstas porainības matu kopšanu, ir to paaugstinātā jutība pret ārējiem faktoriem. Precīzāk, tas nozīmē, ka nav nepieciešams daudz, lai vājinātu šķipsnu stāvokli, piemēram, bieži žāvējot ar fēnu. Tātad, kādi pasākumi būtu jāveic, lai nodrošinātu pareizu kopšanu matiem ar augstu porainību?

Pirmkārt un galvenokārt, augstas porainības mati jāapstrādā ar saudzīgiem preparātiem, kas nesatur destruktīvus mazgāšanas līdzekļus un vielas, kas varētu pasliktināt matu struktūru. “Maigums”, tā teikt, ir visas augstas porainības matu kopšanas atslēgas vārds.

Vissvarīgākais ir izvēlēties tādus matu kopšanas līdzekļus, kas ir maigi, bez smagiem un kairinošiem silikoniem un citām komedogēnām vielām. Monohidroksispirti, kas ir smagākie un viegli atrodami daudzos matu kopšanas līdzekļos, visātrāk atūdeņo augsto porainību un trauslās šķipsnas. Šī iemesla dēļ pirms matu kopšanas līdzekļa iegādes skenējiet sastāvdaļu sarakstu, lai izslēgtu šādas vielas: spirta denātu, benzilspirtu, graudu spirtu vai izopropil-IPA.

Izvairieties no šķipsnām pakļaut ķīmiskai apstrādei, kas traucē matu stāvokli: balināšana un krāsošana negatīvi ietekmē matu stāvokli. Tāpēc noteikti labāk ir taupīt sintētiskās krāsvielas vai balinātājus un izvēlēties dabīgas augu krāsvielas, piemēram, hennu.

Iepriekš minēto frizieru procedūru vietā noteikti labāk veikt matu eļļas apstrādi. Galu galā daudzas no dabīgajām eļļām spēj ne tikai nostiprināt matu iekšējās struktūras un nostiprināt matu spuldzes, bet arī pastiprināt matu krāsu un palielināt to spīdumu. Tāpat ikdienā mēģiniet izmantot aizsargājošus matu miglājus un aerosolus, kas paredzēti augstas porainības matiem - viegliem un tajā pašā laikā pilniem ar aktīvām vielām, kas padara matus stiprākus un aizsargātus pret agresīviem ārējiem faktoriem. Taukainai matu miglai vajadzētu arī veikt šo darbu.

Rūpes par matiem ar augstu porainību ir nebeidzama cīņa ne tikai ar sausumu un tālu no perfekta izskata, bet arī ar to, lai mati nezaudētu ne mitrumu, neurishment. Tāpēc katru reizi, kad veicat skaistumkopšanas procedūru, dariet visu iespējamo, lai izveidotu tā saukto oklūziju - aizsargmēteli (vislabāk, ja tas ir izgatavots no mīkstinošiem līdzekļiem), kas bloķē barības vielu izplūšanu no iekšējām matu struktūrām.

Augstas porainības mati sader ar visa veida keratīna procedūrām neatkarīgi no tā, vai tās tiek veiktas frizētavā, vai mājas procedūras un kosmētika ar augstu keratīna saturu. Šis proteīns ir dabiska matu sastāvdaļa un efektīvi aizpilda visas spraugas, kas radušās matu struktūrās. Ņemot vērā to, ka augstas porainības matu gali ir stipri bojāti, ņemiet vērā, ka šīs matu daļas jāaizsargā ar taukainu un aizsargājošu lanolīnu vai pareizo matu galu serumu.

Ja iespējams, samaziniet fēnu un ļaujiet matiem nožūt. Tomēr, ja ir nepieciešama žāvēšana ar fēnu, vienmēr uzklājiet siltuma aizsardzības kondicionierus vai losjonus. Turklāt pārliecinieties, ka šī matu veidošanas rīka radītā gaisa plūsma ir zema, vislabāk, ja izmantojat vēsu gaisa plūsmu, jo tā spēj aizvērt matu kutikulu, izlīdzināt matus un atstāt tos spīdīgus.

Vēl vairāk – mitrus matus ieteicams sapīt bizē vai sakārtot vaļīgā zirgastē. Pateicoties tam, jūs novērsīsit turpmākus bojājumus un sprogas. Bagātīgas ar barojošām vielām bagātas matu maskas un reizi nedēļā varat doties uz etiķa matu un galvas ādas skalošanu – tas atjaunos galvas ādas pH un palīdzēs jūsu kutikulai dabiski aizvērties. Vēl viena ļoti ieteicama metode ir pareizais matu mazgāšanas veids: CSC vai SCSC. Īsāk sakot, abas metodes ir atkarīgas no dubultas kondicioniera lietošanas matu mazgāšanas laikā vai dubultas mazgāšanas ar šampūnu apvienojumā ar intensīvu barojošu procedūru, ko veic, izmantojot bagātīgus kondicionierus ar dziļi atjaunojošām īpašībām.

Ir arī izdevīgi atbalstīt matus “no iekšpuses”, kas nozīmē uztura deficīta novēršanu un augstas kvalitātes uztura bagātinātāju meklēšanu. Augstas porainības matiem ir nepieciešams milzīgs daudzums olbaltumvielu, vitamīnu (galvenokārt A, E un B5), minerālvielu (cinka, vara, silīcija) un aminoskābju.

Lai cīnītos pret pārmērīgu matu bojāšanos, regulāri apgrieziet matus (vismaz 4-6 reizes gadā).

Šampūns augstas porainības matiem

Vai zinājāt, ka augstas porainības matu kopšanai matu mazgāšanas biežumam ir izšķiroša nozīme? Tāpēc mazgājiet to tikai tad, kad tas ir nepieciešams, bet nedariet to pārāk bieži, jo tas var veicināt turpmāku dehidratāciju. Reizēm varat pievērsties maigam bērnu šampūnam. Tas ne baro, ne attīra matus tik labi kā parastie šampūni, tomēr tas nodrošina maigu kopšanu, pēc kuras ļoti porainiem matiem alkst.

Ieteicams pievērst uzmanību arī matu mazgāšanas veidam. Šīs procedūras pamatā jābūt maigai galvas ādas masāžai, izvairoties no matu vilkšanas vai enerģiskas berzes. Tāpat nevajadzētu izkliedēt šampūnu pa visiem matiem. Tā vietā uzklājiet to tikai uz galvas ādas, vienlaikus nostiprinot matu galus ar kondicionieri. Kad runa ir par putu paaugstināšanu, izmantojiet tikai remdenu ūdeni, kas aizver augstas porainības matu kutikulas. Visbeidzot, šis matu tips būs pateicīgs, ja tos mazgāsi ar pienainiem, bieziem un mīkstinošiem šampūniem, kas pildīti ar atjaunojošām vielām.

Kondicionieris augstas porainības matiem

Kondicionieriem, kas paredzēti augstas porainības matiem, jākoncentrējas uz matu atjaunošanu un uzlabošanu. Šāda tipa mati ir nopietni bojāti, tāpēc pat delikāti silikona preparāti kalpo savam mērķim - galvenokārt šķelto galu kopšanai. Proteīnu kondicionieri un mitrinātāji jālieto ar mēru, jo to pārmērīgs daudzums var vājināt matu struktūru. Vislabāk, ja tos kombinē ar taukainiem mīkstinošiem līdzekļiem, kas prot uzturēt matu aizsargkārtu. Jāatceras arī, ka pārāk daudz augu izcelsmes mazgāšanas līdzekļu vai pārāk bieža matu mazgāšana var kaitēt matu struktūrai, īpaši, ja līdzeklim ir pārāk maz mīkstinošu vielu vai maigu silikonu.

Reizi vai divas reizes nedēļā (ja mati ir ļoti bojāti) atrodiet laiku intensīvai atjaunojošai procedūrai. Šim nolūkam ir radītas Nanoil matu maskas - profesionāli uzlabotāji, ko ērti lietot mājās. Ļoti porainiem matiem noteikti patiks Nanoil argana maska un bojātiem matiem paredzētā bestsellera - uz keratīna bāzes veidotā maska.

Eļļa augstas porainības matiem

Augstas porainības mati noteikti ir jāapstrādā ar eļļām biežāk nekā citus matu tipus. Tāpēc veiciet matu eļļas apstrādi pat ik pēc 2-3 dienām, līdz pamanāt matu izskata un stāvokļa uzlabošanos. Labākais sabalansētu eļļu maisījums bojātiem matiem ir Nanoil for High Porosity Hair.

Matu galus var apstrādāt ar vienreizējām skaistumkopšanas eļļām. Tomēr vissvarīgākais ir izmantot tikai nerafinētas un auksti spiestas eļļas.

Augu eļļas ar augstu nepiesātināto taukskābju saturu (omega-3 vai omega-6) jāizmanto ļoti porainu matu ārstēšanai. Šāda veida eļļas ir izgatavotas no molekulām, kuru izmērs ir pietiekami liels, lai pielāgotos tās plaši atvērtajām augstas porainības matu kutikulām.

Ir arī vērts paturēt prātā, ka piesātinātās taukskābes ar mazām molekulām, piemēram, kokosriekstu eļļa vai šī sviests, slikti kalpo matiem ar augstu porainību. Iemesls tam ir fakts, ka šādas eļļas nespēj uzturēt matus mitrinātus, bet gan atstāj šķipsnas sprogas.

Eļļas un kosmētiskie sviesti, kas ieteicami augsta porainuma matiem

  • Kokvilnas sēklu eļļa - aizsargā matu galus, demonstrē mīkstinošas un mitrinošas īpašības, lieliski piemērotas sausu matu ar īpaši bojātiem galiem kopšanai.
  • Linsēklu eļļa - linsēklu eļļa satur vērtīgus B un E vitamīnus. Stimulē matu un sīpola pašatjaunošanās procesus un aizsargā matus no retināšanas, trausluma un matu galu šķelšanās, paātrinot matu augšanu.
  • Vīnogu kauliņu eļļa - ideāli piemērota vasarai, pasargā matus un galvas ādu pret saules starojumu, ķīmiskiem un mehāniskiem bojājumiem un biežu frizieru procedūru (krāsošana, žāvēšana ar fēnu, taisnošana) nelabvēlīgo ietekmi.
  • Kviešu asnu eļļa - parāda reģenerējošas īpašības, fiksē matu iekšējās struktūras, atjauno matu dabisko aizsargapvalku, izlīdzina to virsmu un noslēdz kutikulas.
  • Marakujas eļļa – spēcīgs antioksidants, kam piemīt atjaunojošas īpašības. Tas padara matus barotus un palielina elastību. Eļļa atstāj šķipsnas spīdīgus un aizsargā pret pilsētas piesārņojumu. Turklāt tas pieradina nepaklausīgās dzīslas un atvieglo atšķetināšanu. Marakujas eļļa novērš sprogošanos, padarot matus mīkstus.
  • Naktssveces eļļa - uzlabo galvas ādas stāvokli, pozitīvi ietekmē ādas un matu sīpolu šūnas. Turklāt tas novērš ūdens zudumu, izvada toksīnus, mazina kairinājumus un palīdz izārstēt dažādas ādas kaites.

Kas vēl patīk augstas porainības matiem?

Vairumā gadījumu šādi mati ir jāpakļauj virknei reģenerējošu olbaltumvielu un vielu, kas ne tikai aizsargā, bet arī atjauno matus, kā arī uztur mitrumu. Labvēlīgās vielas augstas porainības matu ārstēšanai ir:

  • Keratīns - dabiska matu sastāvdaļa, kas ir atbildīga par bojāto matu struktūru spraugu aizpildīšanu. Bagāts ar sēra keratīnu uzlabo matu elastību un izturību pret agresīviem ārējiem faktoriem. Turklāt keratīns padara šķipsnas gludas un spīdīgas.
  • Citas olbaltumvielas un aminoskābes - izlīdzina un aizsargā matus pret to stāvokļa pasliktināšanos. Turklāt tie aizpilda spraugas visās matu struktūrās. Populārākie proteīni, ar kuriem apstrādāt matus ir piens, zīds, kvieši, soja un kolagēns.
  • Ābolu etiķis - to var izmantot kā pēdējo skalošanu reizi nedēļā. Šāds matu skalošanas līdzeklis aizver paaugstinātas porainības matu paceltās kutikulas, izlīdzina matu struktūru un līdzsvaro galvas ādas pH. Neaizmirstiet padarīt ābolu etiķi vieglu matu skalošanas līdzekli, kas atšķaidīts ar ūdeni, lai padarītu to mazāk skābu.
  • Mitruma uzturētāji (piemēram, glicerīns, medus, urīnviela, nātrija laktāts, fruktoze, alveja, hialuronskābe) - ir nepieciešami arī augstas porainības matiem, tomēr tie jālieto mērenībā. Tomēr svarīgi ir novērst mitrumuzturēšanas līdzekļu iztvaikošanu pēc uzklāšanas, pievienojot mīkstinošus līdzekļus (eļļām un vaskiem, piemēram, lanolīnu).
  • Vieglie silikoni – arī tie pieder pie mīkstinošo līdzekļu grupas. Tie ir pazīstami kā plēvi veidojoši polimēri, kas jāiekļauj bojātu matu kopšanā. Īsāk sakot, tie kondicionē bojātus pavedienus, kā arī izdaiļo dehidrētus matus.

Augstas porainības mati — lietas, no kurām jāizvairās

Neapšaubāmi, veicot augstas porainības matu apstrādi, nepārtraukti ir jāpievērš uzmanība, lai nepakļautu matus faktoriem, kas varētu sabojāt jau tā novājināto matu struktūru. Tāpēc jums ir jāatturas no:

  • matu krāsošana, balināšana, ilgviļņi
  • paaugstināta temperatūra
  • sāļš un hlorēts ūdens
  • tieša un ilgstoša uzturēšanās saulē, vējā un aukstā laikā
  • raupji dvieļi, plānas matu saites un metāla matu satvērēji (mehāniski bojājumi)
  • intensīva ķemmēšana (raustīti un raustīti mati, novājināta galvas ādas stāvoklis)
  • nav ieteicams arī slāņot, tā vietā labāk ir regulāri apgriezt matus
  • augsts skābs pH (piemēram, matu skalošana ar etiķi ar augstu etiķa koncentrāciju)
  • augsts bāzes pH līmenis (piemēram, balināšana)
  • pārāk daudz garšaugu, spirtu un mitrinātāju
  • parafīna pārpalikums - tas ir diezgan mīksts mīkstinošs līdzeklis, kas var atstāt matus spīdīgus, bet tajā pašā laikā ļoti dehidrētus un sprogainus

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika