Ļaujiet saviem matiem runāt, 10. daļa. Pretnovecošanās matu kopšana

Ļaujiet saviem matiem runāt, 10. daļa. Pretnovecošanās matu kopšana

Jūs nevarat apturēt pulksteni. Aizejošais laiks atstāj pēdas gan uz ādas, gan uz matiem. Gadiem paiet, un jūs pamanāt, ka jūsu mati ir blāvi, trausli un plāni. Matu kopšana pret novecošanu nav viegls uzdevums. Ieklausieties savos matos un uzziniet, kā rūpēties par savu frizūru.

Mēs apzināmies izmaiņas, kas notiek mūsu organismā, kļūstot vecākiem. Mēs neatlaidīgi cīnāmies ar grumbiņām un ādas elastības zudumu. Diemžēl mēs aizmirstam, ka noveco arī mūsu mati. Pārbaudiet, vai pamanāt kādas pazīmes, kas liecina par matu novecošanos. Lielisks uzdevums, ar ko sākt.

MATU NOVECOŠANĀS PA2ZĪMES

Mati ir līdzīgi ādai, jo tie reaģē uz visām organismā notiekošajām izmaiņām, tostarp novecošanās procesiem. Nav konkrēta vecuma, kas signalizētu, ka mati sāk zaudēt savu vitalitāti. Pirmie destruktīvie procesi iestājas, sasniedzot 30 gadu vecumu, tomēr šajā brīdī tie ir ļoti lēni.

  1. Samazinās keratīna - galvenā matu būvmateriāla - ražošana.
  2. Tauku dziedzeri vairs nav tik aktīvi, tāpēc sebuma un mitruma daudzums ir mazāks.
  3. Samazinās vai tiek pārtraukta pigmenta - melanīna - ražošana.
  4. Ir mazāk lipīdu, kas veido dabisko aizsargbarjeru.

Apmēram ceturtajā vai piektajā dzīves desmitgadē matu sīpolu stāvoklis pavājinās. Sievietēm tas varētu būt saistīts ar hormonālajām izmaiņām, kas notiek menopauzes laikā. Matu stāvoklis kļūst problemātiskāks. Kādā veidā? Tas ir atkarīgs no mūsu gēniem. Kopumā daudz biežāk ir sastopami nobrieduši mati:

pārmērīgi izkrīt (matu izkrišana, plikpaurība).

  • ir sausi un līdz ar to trausli.
  • zaudē dabisko spīdumu un kļūst blāvi
  • ir rupji un stīvi
  • ir grūti izķemmējami un ķemmējami

Labākais veids, kā noteikt, vai mati jau ir nobrieduši, ir aplūkot to krāsu. Ja esat pamanījis pirmos sirmos matus, tas nozīmē, ka ir sācies novecošanās process. Atsevišķiem sirmiem matiem nevajadzētu izraisīt paniku, bet ir jāsamierinās ar to, ka, laikam ejot, melanīna līmenis samazinās, tāpēc šķipsnas zaudē savu dabisko krāsu.

Galvenais: matu sirmumam var būt arī citi iemesli, piemēram, pastāvīgs stress. Ja vēlaties pārbaudīt, vai iemesls ir novecošanās, vislabāk ir apmeklēt ārstu. trichologs atbildēs uz visiem jūsu jautājumiem.

MATU KOPŠANA PRET NOVECOŠANOS

Paturiet prātā, ka matu novecošanās ir pilnīgi dabiska un jūs to nevarat apturēt! Viss, ko jūs varat darīt, ir maskēt sirmus matus ar krāsām vai palēnināt dažu pazīmju parādīšanos un novērst ātru matu stāvokļa pasliktināšanos. Tāpēc ļoti svarīga ir pareiza matu kopšana pret novecošanos. Apzinīga pieeja un sistemātiska rūpes par katru matu.

Kā rūpēties par nobriedušiem matiem? Tā kā tie parasti ir vājāki un sausāki, tie ir jāatjauno, dziļi jāmitrina un jānostiprina. Svarīgākais ir regulāri piegādāt svarīgākās uzturvielas. Kādas vielas ir nepieciešamas jūsu matiem, lai tie būtu elastīgi un spīdīgi?

Sastāvdaļas, kas jums jāpiegādā matiem:

  • Keratīns - proteīns, kas ir būtisks matu struktūras atjaunošanai un stiprināšanai.
  • Koenzīms Q10 - tas aizkavē matu sirmšanu un nodrošina elastību.
  • kolagēns - tas atjauno olbaltumvielas matos, novēršot matu izkrišanu.
  • E vitamīns - tam piemīt antioksidanta īpašības un tas novērš matu novecošanos.
  • A vitamīns - novērš matu retināšanos
  • H vitamīns - uzlabo matu funkcionēšanu, aizkavē plikpaurību un sirmšanu.
  • taukskābes - (atrodamas augu eļļās) stiprina hidrolipīdu slāni.

Protams, jūs nevarat piegādāt visas šīs sastāvdaļas atsevišķi, tāpēc ir ļoti svarīgi lietot pareizos produktus nobriedušiem matiem. Kādus izvēlēties?

Pretnovecošanās līdzekļi nobriedušiem matiem

Ar laiku mati kļūst vājāki, tāpēc galvenais ir izvēlēties līdzekli, kas piedāvā novecojošiem matiem nepieciešamo (iepriekš minēto) vielu sastāvu. Ievērojiet noteikumu - briedums ir pelnījis vislabāko kvalitāti! Ko lietot nobriedušu matu kopšanai?

Daudzi zīmoli ražo pretnovecošanās matu produktu līnijas. Tie galvenokārt ir šampūni, kondicionieri un maskas. Dažkārt - matu serumi un galvas ādas kopšanas ampulas. Lielākā ietekme ir matu apjoma palielināšana, stiprināšana, barošana un atjaunošana. Šajos produktos bieži ir iekļauti UV filtri, kas nodrošina zināmu aizsardzību. Tomēr ar to ne vienmēr pietiek.

Jāatceras, ka lielākā daļa kondicionieru iedarbojas tikai uz matu virsmu, savukārt lielākā daļa šampūnu satur spēcīgi mazgājošas vielas, kas kaitē matiem un galvas ādai. Daudz labāks risinājums ir regulāra matu un galvas ādas apstrāde ar eļļu - dabiska alternatīva visiem matu kopšanas līdzekļiem un atjaunojošām procedūrām.

Pretnovecošanās matu eļļas

Arī šajā gadījumā vislabākā matu kopšanas metode ir matu eļļas procedūra. Tas ir iespējams, pateicoties eļļu daudzveidībai, ko izvēlaties tieši jūsu matu stāvoklim un vajadzībām. Novecojošiem matiem var izmantot arī regulāru matu eļļu lietošanu. Kā tieši?

Eļļu lietošana nobriedušiem matiem ļauj:

  • stiprināt dabisko hidro-lipīdu barjeru, lai matiem būtu pietiekams mitrums un tie nebūtu sausi un trausli.
  • noslēgt kutikulas zvīņas, lai atjaunotu matu elastību un spīdumu, ieslēgtu barības vielas un novērstu bojājumus.
  • dziļi baro un atjauno matu sīpolus, lai mati pārstātu izkrist un būtu stiprāki un biezāki

Neapšaubāmi, eļļas ir lieliski ikdienas matu kopšanas līdzekļi pret novecošanu. Jūsu nobriedušie mati noteikti iegūs daudz priekšrocību. Ja jums nepieciešama intensīva matu atjaunošanas procedūra, lai atgūtu jaunības vitalitāti - uzsildiet matu eļļu, uzklājiet uz mitriem matiem un galvas ādas un atstājiet uz nakti. Šādu intensīvu procedūru varat veikt katru nedēļu. Tas nenozīmē, ka eļļu nevarat lietot ar katru matu mazgāšanas reizi. Jūs varat! Ietīriet nedaudz eļļas uz sausām vai mitrām šķipsnām, lai iegūtu spīdumu, gludumu, saules aizsardzību un mitrināšanu.

Labākās eļļas pret matu novecošanos ir tās, kas paredzētas augstas porainības matiem, piemēram, [argana eļļa], granātābolu sēklu eļļa, kokvilnas sēklu eļļa. Tām visām piemīt spēcīgs atjaunojošs spēks, īpaši, ja tās lieto pareizās proporcijās un kombinācijā ar būtiskām matu kopšanas vielām, piemēram, keratīnu vai E vitamīnu.

Nanoil augstas porainības matiem ir produkts, kas jūsu nobriedušajiem matiem noteikti patiks.

Nobriedušu matu mazgāšana

Visbeidzot, neliels atgādinājums - kā mazgāt matus? Galu galā matu kopšana pret novecošanu nav tikai barošana un atjaunošana. Šķietami vienkāršā darbība izrādās nedaudz sarežģīta. Diemžēl bieži vien tajā tiek pieļautas dažas standarta kļūdas - matu skalošana ar karstu ūdeni, pārāk liela šampūna lietošana, galvas ādas masāžas izlaišana. Tam ir milzīga ietekme uz matu stāvokli.

Kāda ir labākā matu mazgāšanas rutīna pret novecošanu?

  1. Lietojiet maigus šampūnus, kas nesatur SLS un SLES.
  2. Iemasējiet šampūnu galvas ādā, nevis visā matu garumā.
  3. Mazgāšanai un skalošanai izmantojiet remdenu ūdeni.
  4. Pēc mazgāšanas aiztaisiet matu kutikulas, izmantojot, piemēram, skābes maisījumu.
  5. Neaizmirstiet pirms mazgāšanas uzklāt matu eļļu un nedaudz arī pēc mazgāšanas.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika