Matu maskas: veidi, efekti, viedokļi, sastāvdaļas. Kāda ir labākā matu maska?

Matu maskas: veidi, efekti, viedokļi, sastāvdaļas. Kāda ir labākā matu maska?

Matu kopšanas rutīna ir kas vairāk nekā mazgāšana, ķemmēšana un karstuma veidošana. Matu kopšana nozīmē mērķtiecīgu darbību, kuras mērķis ir barot, atjaunot un stiprināt. Ja sapņojat par pasakainu matu sakārtojumu, kas pilns ar vitalitāti un dzīvību – palutini to ar kvalitatīvu kondicionējošu masku. Kā to izvēlēties? Tas kļūs pavisam viegli pēc ieraksta izlasīšanas. Dodieties uz augstākās klases matu kopšanu un piešķiriet saviem matiem to, kas ir vislabākais.

Matu maska ​​- kas tas ir un ar ko tā atšķiras no matu kondicioniera?

Matu maska ​​ir produkts, kas atjauno, baro un nostiprina spēcīgākos. Tā ir procedūra, kas sasniedz nedaudz dziļākas matu struktūras, tā neiedarbojas tikai uz matu virsmu. Laba matu maska ​​sniedz priekšrocības arī galvas ādai. Tai ir bagātīga konsistence un tā ir pilna ar piemērotām aktīvajām vielām. Lai iedarbotos – maska ​​jāatstāj matos ilgāk nekā kondicionieris. Tas bieži darbojas kā pirms mazgāšanas procedūra, nodrošinot labākus rezultātus.

Maska transportē barības vielas matos, kas ir tās galvenais uzdevums. Ir arī maskas, kas ir bagātas ar matus uzlabojošām, krāsu definējošām, spīdumu uzlabojošām un mīkstinošām sastāvdaļām. Matu masku gadījumā mēs runājam par intensīvu, nopietnu matu kopšanu un atjaunošanu.

Matu kondicionieris ir pretstats matu maskām. Ir paredzēts, ka tas darbosies tikai uz ārējo matu daļu. Tas lieliski mitrina, izlīdzina un izdaiļo, bet tas ir virspusējs efekts, kas nav ilgs - barības vielas tiek izskalotas no matiem un izzūd pēc nākamās mazgāšanas.

Kondicionieris galvenokārt ir vērsts uz matu kondicionēšanu, taču tam ir arī viena galvenā iezīme: pateicoties tā okluzīvajam slānim, maskas barības vielas var palikt dziļākās matu struktūrās. Izmantojot metaforu, kondicionieris darbojas kā sega, ko uzklājat uz matiem, lai maskas sastāvdaļas paliktu iekšā. Tāpēc to vajadzētu uzklāt pēc maskas noskalošanas (un dienās, kad masku nelietojat).

Kondicionieri galvenokārt tiek apstrādāti kā kutikulas blīvēšanas, izlīdzināšanas un kondicionēšanas spīduma pastiprinātāji, kas palīdz atšķetināt un veidot matus, kā arī aizsargā no bojājumiem, toksīniem un piesārņojuma. Lielākajai daļai kondicionieru pamatā ir silikoni, un to konsistence ir diezgan šķidra. Jūs atstājat kondicionieri tikai dažas minūtes.

Kopumā ir četras lietas, kas padara maskas un kondicionierus atšķirīgus:

  • DARBĪBAS VEIDS
  • EFEKTIVITĀTE
  • LIETOŠANA
  • ĶĪMISKAIS SASTĀVS

Matu masku veidi dažādām matu vajadzībām

Viena ideāla maska ​​visiem matu tipiem nepastāv. Vienmēr ir jāizvēlas savam matu tipam un to vajadzībām piemērotais. Piemēram: krāsotiem tumšiem matiem ir nepieciešama cita maska ​​nekā blondiem toņiem. Cirtas, smalkas, biezas, taukainas vai blāvas - katram veidam ir nepieciešama cita maska, kas paredzēta tā vajadzību apmierināšanai. Kā mēs sadalām maskas?

Maskas krāsotiem matiem

Paredzēts intensīvai ķīmiskai apstrādei apstrādātiem matiem. Ilgtermiņā katra matu krāsošanas procedūra kaitē matiem - mitruma zudums, blāvums, krāsas izbalēšana (pigments izskalojas pakāpeniski). Šim tipam ir nepieciešams pastiprinājums, mitruma palielināšana, spēcīga aizsardzība un atjaunošana. Krāsotiem matiem paredzētas maskas bieži satur krāsu saglabājošu un kutikulu noslēdzošas aktīvās vielas, kas atstāj okluzīvu slāni, lai novērstu krāsas ātru izbalēšanu.

Maskas tumšiem, sarkaniem un blondiem matiem

Atsevišķa kategorija, kuru, pateicoties sastāvdaļām un iedarbībai, var veiksmīgi veltīt gan krāsotiem, gan dabīgiem matiem, kuriem nepieciešams uzlabojums un definīcija. Matu maskas dažādiem toņiem (tumši brūns, sarkans vai blonds) ir pildītas ar kondicionējošām sastāvdaļām, kā arī augu ekstraktiem, kas uzlabo noteiktu krāsu. Augu henna ir izplatīta šādu masku sastāvdaļa – tā padara krāsu noturīgāku un uzlabo to. Citas vielas, kas uzlabo matu krāsu, ir kumelīte, lazdu riekstu ekstrakts, rīcineļļa, kanēļa standziņas, rabarberu saknes.

Maskas bojātiem matiem

Pārāk apstrādātiem, bojātiem matiem nepieciešama intensīva terapija. Tiem ir augsta porainība, kas nozīmē atvērtas kutikulas un sliktu stāvokli. Šāda veida mati parasti ir ārkārtīgi sausi, ar šķeltiem galiem un bojātu struktūru. Šajā gadījumā ir jāizmanto laba matu maska. Tajā jāiekļauj virkne aktīvo sastāvdaļu, kas spēj atjaunot matus, piemēram, keratīnu, neaizvietojamās taukskābes, daudz vitamīnu, mīkstinošus un mitrinātājus, kas nodrošina pareizu mitrināšanu. Bojātu matu maskas ir paredzētas matu stiprināšanai; tie bieži ir bagāti ar asnu ekstraktiem un hidrolizētiem proteīniem.

Maskas cirtām

Produktu klāsts, kas satur loku veidojošas vielas, kā arī sastāvdaļas, kas pieradina matus un aiztur matus, kas ir izplatīta cirtu problēma (īpaši, ja tiek apstrādātas ar regulārām ķīmiskām procedūrām, karstuma veidošanu vai nepareizu matu kopšanas rutīnu). Maskas cirtām ir diezgan vieglas, cirtas veidošanai, tās nepārslogojot. Tās ir arī laba izvēle, ja jūsu mati ir taisni, bet dažkārt vēlaties izveidot lokas vai mīkstus viļņus. Maska, kas nosaka cirtas pirms ieveidošanas rutīnas, noteikti pagarina stila noturību.

Maskas vājiem, tieviem matiem

Masku grupa, kas kondicionē gan matus, gan galvas ādu – vienīgais veids, kā aizkavēt retināšanu. Maskas matiem, kuru stāvoklis ir sliktāks (piemēram, sezonālu izmaiņu vai matu izkrišanas dēļ), ir izgatavots no dabīgām drošām sastāvdaļām. To mērķis ir barot un stiprināt matus un saknes. Tie pārsvarā satur neaizstājamās taukskābes, vitamīnus un aminoskābes, liek matu saknēs notiekošajiem procesiem darboties efektīvāk, atstājot matus stingri sakņotus folikulā. Ilgāka lietošana bloķē matu izkrišanu (ja tā nav hormonāla problēma vai cita problēma, kurai nepieciešama profesionāla palīdzība un trihologa konsultācija).

Matu augšanas maskas

Tie stimulē miega matu sīpolu darbību, savukārt to aktīvās sastāvdaļas ir paredzētas, lai paātrinātu šūnu dalīšanos matu matricā. Šāda veida maskas ir ideāli piemērotas matiem, kas ir vāji gadalaiku maiņas, ārējo agresoru vai medikamentu (antibiotiku terapijas) dēļ. Starp sastāvdaļām jūs atradīsiet dabiskas vielas, kas pazīstamas ar savu augšanu stimulējošo spēku, piemēram,. raugs, zīda sula, dabiskas augšanu veicinošas eļļas, piemēram, rīcineļļa, ciedra riekstu eļļa vai priežu eļļa.

Maskas plāniem, trausliem matiem

Vieglas maskas, kas maigi pārklāj plānus, smalkus matus, veidojot okluzīvu slāni un uzlabojot matu struktūru, vienlaikus palielinot biezumu. Efekts nav ilgstošs – produkts uzkrājas uz matiem, un pēc kāda laika jūs tos izmazgājat. Tomēr fakts paliek fakts, ka efektīva maska ​​plāniem matiem uzlabo to izskatu, nevis nosver šķipsnas.

Maskas blāviem, nedzīviem matiem

Šīs maskas spēcīgi baro, pārsteidzoši spīdina un nepārslogo matus. Tie darbojas gan uz iekšējām konstrukcijām, gan uz ārējo slāni. Vājiem matiem paredzētās maskas ir bagātas ar spīdumu palielinošām, izlīdzinošām un kutikulu blīvējošām sastāvdaļām. Populārākā vielu grupa, kas darbojas šādi, ietver dabiskās eļļas, linsēklu ekstraktu un dabīgas spīdumu piešķirošas sastāvdaļas, piemēram, apiņus, ābolu sidru un aveņu etiķi.

​​​​​​​

Maskas taukainiem, viegli nosveramiem matiem

Īpaša matu masku grupa, kurai būtu jādara kaut kas vairāk, nekā jāatbalsta matu stumbrs – tai jāsabalansē sebuma izdalīšanās un efektīvi jāattīra galvas āda, lai piešķirtu matiem apjomu, lai tie nekļūtu taukaini. Maskas bieziem, smagiem matiem galvenokārt tiek uzklātas uz galvas ādas, lai precīzi attīrītu matu saknes. Dabīgie māli, piem. Sastāvdaļās dominē zaļo vai balto, nātru, dadzis vai salvijas ekstrakti. Tie absorbē lieko tauku daudzumu, kā arī satur virkni minerālvielu, kas baro ādu un matu garumu, paceļot saknes, lai nodrošinātu ilgstošāku apjomu un svaigumu.

​​​​​​​

Matu maskas - efekti, ko nodrošina aktīvās vielas

Tā ir vienkāršākā, kā arī vissvarīgākā dažādu masku, šampūnu un kondicionieru klasifikācija. Lai izvēlētos lielisku matu masku, vienmēr pārbaudiet, kurai iepriekš minētajai grupai piederat. Kāpēc? Izrādās, ka jūsu matus var viegli nosvērt ar produktu, pat ja izvēlaties pareizo. Proteīni visapgrūtinošākie, jo, pārmērīgi lietojot, tie izraisa ārkārtēju sausumu - maiguma un atlēciena vietā jūs iegūstat stīvus, nedzīvus matiņus.

  • Mīkstinošām maskām ir barojoša iedarbība, tās palīdz saglabāt mitrumu, piešķir neticamu spīdumu, padara matus zīdaini gludus un aizsargā pret ūdens zudumu un bojājumiem. Mīkstinoši līdzekļi ir taukaini un darbojas visiem matu tipiem. Dabiskās eļļas ir to bagātākais avots.
  • Mitruma izvadošās maskas ir tipiski mitrinātāji, kas iedarbojas uz sausiem, dehidrētiem matiem, bet tiek lietoti mitrā vidē, var izraisīt spurošanos.
  • Proteīna maskas atjauno un atdzīvina matu struktūru, papildina keratīnu, glābj trauslus bojātus matus. Tās jālieto saprātīgi, jo pārpalikums uzkrājas uz matu struktūras, padarot šķipsnas stīvas.

Lai matu kopšanas rutīnā gūtu izcilus rezultātus – izmantojiet maskas, kurās apvienotas visas trīs sastāvdaļu grupas tā, lai tās saturētu eļļas, mitrinošas un atjaunojošas vielas. Var arī pamīšus lietot mīkstinošus, mitrinātājus un olbaltumvielas – nedēļas laikā veltiet laiku mājas matu eļļas apstrādei un izvēlētās maskas uzklāšanai.

Efektīvas matu maskas - sastāvdaļas. Kam tajās vajadzētu būt?

Jums noteikti rodas jautājums, kā noteiktas sastāvdaļas darbojas matu maskās un ko meklēt, lai iegūtu izcilus efektus. Galvenās vielas, kas ir būtiskas jūsu matiem, ir:

Augu ekstrakti matu maskās

Maskas bieži ietver augu ekstraktus, īpaši tos, kas paredzēti gan matiem, gan galvas ādai. Tie ir izstrādāti bez silikoniem, kas var izraisīt galvas ādas kairinājumu. Augu ekstrakti ir vērtīgi, jo tie pieder pie aktīvajām vielām, kas baro, fiksē un atjauno matus, uzlabo izskatu un krāsu. Tie veido bagātīgu vitamīnu un minerālvielu avotu, kas satur karotīnus, fitosterīnus, aminoskābes, kā arī stimulē matu saknes un nomierina jūsu galvas ādu. Kādas ir populārākās augu sastāvdaļas? Tas ir atkarīgs no reģiona, valsts, kontinenta. Piemēram, Āzijas matu kopšana atšķiras no Eiropas matu kopšanas. Tomēr ir augu grupa, ko plaši izmanto visā pasaulē.

Labākās augu izcelsmes sastāvdaļas matu maskās:

  • ALVEJA - mitrina, nomierina, novērš iekaisumus
  • AVOKADO - nodrošina vitamīnus un minerālvielas, uzlabo matu stāvokli
  • KVIEŠU DĪGSTU EKSTRAKTS - stimulē matu augšanu, kavē matu izkrišanu
  • SOJAS DĪGSTU EKSTRAKTS - paātrina matu augšanu, atjauno un baro
  • BAMBUSA DZINUMU EKSTRAKTS - minerālvielu un vitamīnu avots, tas aizsargā un stiprina matu stublāju
  • AUZU PROTEĪNS - sasniedz matu saknes, efektīvi saista ūdeni, stiprina un kondicionē matus
  • NĀTRU EKSTRAKTS - regulē sebuma sekrēciju, pastiprina un palielina spīdumu
  • ZIRGU EKSTRAKTS - silīcija, kālija un kalcija avots, stiprina matus un stimulē to augšanu
  • LINSĒKLAS (linsēklu eļļa) - vitamīnu un matus uzlabojošu proteīnu avots, mitrina, stiprina un atjauno matus
  • ALĢES - padara matu saknes stiprākas un mitrina matu garumu, novērš matu lūšanu un trauslumu
  • KUMELĪTES - nomierina kairinājumus, piešķir maigumu, atvieglo un dezinficē galvas ādu
  • HIBISKUS - piegādā glikozaminoglikānus matu folikulam, stimulējot tos un matu matricu
  • ŽEŅŠEŅS – antioksidants, kas stiprina matu matricu un palielina asins plūsmu galvas ādā

Dabiskās eļļas matu maskās

Eļļas veido atsevišķu un ārkārtīgi svarīgu grupu, kurai ir kondicionējošs efekts. To klātbūtne maskā ievērojami palielina produkta efektivitāti. Kāpēc? Izrādās, ka dabīgajās eļļās ir jūsu matiem un galvas ādai svarīgāko sastāvdaļu komplekts: tās ir vērtīgu vitamīnu, minerālvielu, flavonoīdu un augu sterīnu avots, un dažās no tām ir daudz arī karotīnu un skvalānu. Viena eļļa spēj sniegt jūsu matiem tikpat daudz priekšrocību kā aptuveni piecpadsmit atsevišķas augu sastāvdaļas.

Matu eļļas apstrāde - vai eļļas var aizstāt matu maskas?

Dabīgām augu eļļām ir galvenā loma matu kopšanas rutīnā. Ja jūsu matu maskai trūkst eļļu, izmantojiet tās atsevišķi un uzklājiet uz matiem un galvas ādu dziļi barojošas un atjaunojošas eļļas maskas veidā. Šāda eļļas procedūra (tiek veikta vismaz reizi nedēļā) ātri un efektīvi atjauno matus, bloķē matu izkrišanu, paātrina augšanu, uzlabo izskatu un padara matus apjomīgus. Vislabāk ir izmantot īpaši izveidotu eļļu maisījumu, kas atbilst jūsu matu porainībai. Šeit ir efektīvas un perfekti sastādītas procedūras piemērs - Nanoil matu eļļa, kas ir izlaista trīs versijās, kas atbilst trim izplatītākajiem matu tipiem.

Kā panākt, lai matu maska ​​iedarbotos intensīvāk?

Jūs varat uzlabot katras matu maskas sniegto efektu – neatkarīgi no tā, vai tā ir aptieka vai paštaisīts produkts. To var izdarīt, pievienojot dažus pilienus dabīgas matu eļļas. Eļļas ir dabīgas mīkstinošas vielas, tāpēc tās novērš matu pārmērīgu proteīnu veidošanos, stiprina iekšējās struktūras, novērš spurošanos, aizsargā pret bojājumiem un kopumā padara matus labākus, piešķirot tiem spīdumu un gludumu. Dabīgās eļļas padara matus zīdaini gludus un uzlabo spīdumu. Ja uzklājat masku uz galvas ādas, eļļu klātbūtne ļauj to attīrīt, noņemt netīrumus un produkta uzkrāšanos, nostiprināt matu saknes un stimulēt to darbību. Turklāt eļļas neļauj matiem izkrist un tām ir pret novecošanās efekts.

Kā lietot matu maskas, lai iegūtu vislabāko efektu?

Pareizs pielietojums ir panākumu atslēga. Uzklājiet masku pēc matu mazgāšanas ar remdenu ūdeni. Mitri mati ir labāk absorbējoši, tāpēc tie ļaus barības vielām iekļūt iekšā. Nosusiniet šķipsnas ar dvieli un vienmērīgi iestrādājiet masku caur matiem. Atstājiet to apmēram 20 minūtes (ja vien ražotājs nav norādījis citādi). Maskas ar dabīgām sastāvdaļām ir drošas, tāpēc droši pagariniet laiku: viss ir atkarīgs no jūsu frizūras individuālajām vajadzībām. Ja jūsu mati ir ļoti novājināti un bojāti, varat atstāt masku uz visu nakti – bagātiniet tās ar dažiem pilieniem dabīgas eļļas. No rīta izmazgājiet matus un veidojiet tos kā parasti. Lai iegūtu vēlamos rezultātus no maskas procedūras, izmantojiet to vienu vai divas reizes nedēļā.

Labākās matu maskas - matu kopšanas entuziastu un ekspertu viedokļi

Labākā maska ​​jūsu matiem? Mēs visi redzam aci pret aci: neatkarīgi no tā, vai izmantojat profesionālu salona produktu vai mājās gatavotu masku, tam ir jāatbilst jūsu matu tipam, stāvoklim, izskatam un vajadzībām. Daudzi cilvēki, kuri izsaka savu viedokli par labāko masku, uzskata, ka produkta sastāvā ir jābūt dabīgām eļļām. Matu eļļu procedūru cienītāji un atbalstītāji apgalvo, ka labākais veids, kā pastiprināt matus, ir atteikties no maskām un apmainīt tās pret kvalitatīvu eļļu vai eļļu maisījumu.
 
 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika