Pagatavo pats: labākās mājās gatavotās matu maskas

Pagatavo pats: labākās mājās gatavotās matu maskas

Jums ir nepieciešama matu maska, bet jums nav laika iepirkties? Risinājums ir jūsu virtuvē. Tā ir īsta skaistumkopšanas laboratorija, vai jūs to zinājāt? Izmantojot medu, olas dzeltenumu vai alveju, jūs varat iegūt ārkārtīgi efektīvu, uzturvielām bagātu, matus atjaunojošu procedūru. Kas ir mājās gatavotas matu maskas? Vai tie ir labāki par aptieku produktiem? Kā sagatavot labu DIY matu masku, izmantojot pārtikas sastāvdaļas?

Kādas ir dabiskās matu maskas un vai tās ir labākas?

Dabīgās matu maskas nesatur sintētikas vielas, taču tās ir piepildītas ar dabīgām aktīvām vielām, kas atdzīvina matus. Pašdarinātas maskas ir pilnīgi dabīgas, savukārt gatavie produkti satur spirtus, stabilizatorus un emulgatorus, kas nedaudz pagarina kosmētikas noturību. Gatavās maskas parasti var uzglabāt apmēram trīs mēnešus kopš atvēršanas. Diemžēl tie parasti nav piemēroti lietošanai uz galvas ādas.

Pagatavotām maskām ir daudz īsāks glabāšanas laiks — tās jāizlieto uzreiz. Nākamreiz vienkārši ķerieties pie svaigām sastāvdaļām no savas virtuves un pagatavojiet jaunu masku. Pašdarinātas matu maskas sniedz priekšrocības gan matiem, gan galvas ādai. Tā kā tās var uzklāt uz galvas ādas, efekts tiek pastiprināts.

Matu maskas - mājās vai profesionālas (aptieku)?

Mājās pagatavota maska ​​ir daudz atšķirīgāka. Pats galvenais, jūs kontrolējat ražošanas procesu, lai jūs precīzi zinātu, kādas sastāvdaļas un kvalitāti tas saturēs.

Otrkārt, mājas matu masku var ideāli pielāgot matu tipam un stāvoklim. Jūs neriskējat ar situāciju, kad iegādājaties lielu maskas burku, kas izrādās neveiksmīga jūsu matu tipam un tikai savāc putekļus vannas istabas plauktos. Lieliski ir tas, ka katru reizi varat izveidot citu masku, izvēloties dažādas sastāvdaļas, un pārbaudot, kuras no tām vislabāk iedarbojas uz jūsu matiem. Olu maska ​​vai tā, kas satur maizes raugu? Nav ierobežojumu.

Vēl viena atšķirība ir vērsta uz drošību - mājās gatavotas maskas ir drošas un pilnīgi dabiskas. Veikalu maskas bieži satur parabēnus, silikonus un — kosmētikā izplatītus — īsas ķēdes spirtus, kas dehidrē matus un izraisa galvas ādas kairinājumu. Ja neesat kvalificēts INCI lasīšanā un analīzē – pašu gatavota maska ​​ir labāka izvēle, jo apzināties matu kopšanā esošās vielas, sastāvdaļu drošību un dabiskumu.

LABĀKĀS SASTĀVDAĻAS MĀJAS MATU MASKĀM – KO IZVĒLĒTIES?

  • RAUGS – biotīna, B vitamīnu, cinka, selēna, vara, kālija, kalcija, hromīda un fosfora avots. Tas stiprina matus, veicina sakņu stingru iesakņošanos folikulās, novērš matu izkrišanu, paātrina matu augšanu.
  • OLAS – olas dzeltenums izcili uzlabo matu stāvokli, jo satur lecitīnu, stiprina un mitrina matus. No otras puses, olu baltums bloķē matu lūšanu un palielina apjomu. Turklāt dzeltenums ir dabisks emulgators, kas saista maskas sastāvdaļas, kā arī tajā ir daudz sulfātu, kas atrodas keratīnā - dabiskajā matu būvmateriālā.
  • EĻĻAS - veido matu stāvokli uzlabojošo taukskābju, fitosterīnu un flavonoīdu avotu, lieliski uzlabo matu stāvokli, baro sīpoliņus, novērš matu izkrišanu, paātrina matu augšanu. Vērtīgākās eļļas maskās ir kokosriekstu eļļa, rīcineļļa, argāna eļļa un olīveļļa, taču nav stingru noteikumu: jūs varat brīvi sajaukt dažādas eļļas un pārbaudīt, kuras no tām veido labākās matu masku sastāvdaļas. Matu eļļas apstrāde daudziem cilvēkiem ir kā maska. Viņiem patīk izmantot labi saliktu eļļu maisījumu, kas, līdzīgi kā maska, pēc ilgāka laika tiek izskalots.
  • AVOKADO - satur vairāk nekā 20 vitamīnus un minerālvielas, tostarp vitamīnus A, K, C, B1, B2, B3, B5, B6, E un kāliju, folijskābi, magniju, varu, dzelzi, cinku un fosforu. Avokado ir neticami barojošs matu terapijā, kas stiprina, aptur matu izkrišanu, izārstē lūšanu un piešķir blīvumu. Turklāt auksti spiesta avokado eļļa saglabā visas augļa īpašības.
  • ALVEJA – mitrinātājs, kas mitrina, piesaista ūdeni un fiksē to matos. Alveja nogludina matus un aizver kutikulas zvīņas, atvieglo ķemmēšanu, stiprina bojātus matus un piešķir pārsteidzošu spīdumu, kā arī novērš statisko matu rašanos. Turklāt tā ir efektīva pretblaugznu ārstēšanā. Tas ir polisaharīdu, A, B, C vitamīnu, karotīnu un minerālvielu (hroma, magnija, mangāna, kalcija, nātrija, dzelzs, vara, fosfora, cinka) avots.
  • LINSĒKLAS – satur daudz vitamīnu (A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, K), olbaltumvielas, šķiedrvielas, minerālvielas, piemēram, dzelzi, magniju, kalciju un cinku. Pateicoties barojošajām vielām, linsēklas nodrošina maksimālu matu uzlabošanos, mitrumu, apjomu un spīdumu. Mati aug ātrāk un iegūst dabisku spīdumu, krāsa neizbalē.
  • MEDUS - spēcīgs antioksidants, kas stiprina un atjauno bojātus matus. Tas veicina matu augšanu, samazina lūšanu, novērš galvas ādas infekcijas, tai piemīt antiseptiska iedarbība, fiksē krāsotus, pārmērīgi apstrādātus un ļoti sausus matus.
  • HIALURONSKĀBE – galvenā sastāvdaļa ādas un matu kopšanā. Tas mitrina un saista ūdens molekulas, tādējādi pasargājot no bojājumiem un dehidratācijas. Hialuronskābe ir dabiska sastāvdaļa visos cilvēka ķermeņa audos. Ideāli piemērots sausiem matiem, pasargā tos no bojāšanās. Skābe, kas pievienota veikalu produktiem, samazina mazgāšanas līdzekļu dehidratējošo efektu.
  • BANĀNI – A, B, C vitamīnu un daudzu E vitamīna avots, kas atjauno matus, stimulē folikulus un uztur veselīgu galvas ādu. Banānos ir diezgan daudz minerālvielu – cinka, dzelzs, kalcija un kālija –, kas cīnās ar sausumu un matu izkrišanu. Tie ir spēcīgi antioksidanti un efektīvi atjauno bojātās dzīslas.
  • ŠĶIDRAIS PARAFĪNS – tas uzreiz uzlabo matu izskatu, piešķirot tiem gludumu un spīdumu, padarot matus vadāmus. Tas atstāj mikroskopisku slāni, kas uzkrājas uz matiem un nedaudz sabiezina matu struktūru, palielina apjomu un samazina sapīšanos. Šķidrais parafīns novērš arī statisku matu aizplūšanu. Diemžēl tas var noslogot jūsu matus un kairināt galvas ādu.
  • ŽELATĪNS – spēli mainošs dabīgais lamināts, kas palielina spīdumu, izlīdzina matus un uzreiz padara tos labākus. Želatīns ir proteīna kolagēna avots – būtisks stiprām matu saknēm, mazinot lūšanu un bloķējot matu izkrišanu.

DARI PATS — LABĀKĀS PAŠGATAVOTĀS MATU MASKAS

Pašdarināta matu maska ​​uz maizes rauga bāzes

  • puse pakas maizes rauga
  • 1 karote bez piedevu jogurta vai silta piena
  • 1 tējkarote dabīgā medus

Precīzi samaisiet visas sastāvdaļas, līdz iegūstat viendabīgu sviestam līdzīgu maisījumu. Iestrādājiet masku caur matiem, neaizmirstot par galvas ādu. Uzklājiet to uz sausiem vai mitriem matiem, tas ir jūsu ziņā. Viegli iemasējiet galvas ādu, lai stimulētu asinsriti – tas atslābina un liek barības vielām ātrāk iekļūt. Visbeidzot uzvelciet dvieli vai dušas cepurīti un atstājiet produktu apmēram stundu. Lai pabeigtu, izmazgājiet matus.

Pašdarināta matu maska ​​uz eļļas bāzes

Tā vienkārši ir pasaulē pazīstama matu eļļas procedūra. Uzklājot eļļas uz matiem un galvas ādas, atcerieties, ka tām ir jāatbilst jūsu matu tipam vai porainībai. Dabīgās eļļas var sajaukt pats, vai izvēlēties profesionālu gatavu eļļu maisījumu, piem. viena no trim Nanoil Hair Oil versijām.

Mājas matu maska ​​uz olu bāzes

Sajauciet olas baltumu un dzeltenumu (1 vai 2 olas, garākiem matiem nepieciešams vairāk produkta), lai iegūtu gludu mīkstumu. Uzklājiet uz matiem un galvas ādas, atstājot to apmēram 20-30 minūtes. Pēc tam rūpīgi izskalojiet to ar aukstu ūdeni un izmazgājiet matus ar šampūnu. Pēdējais, bet ne mazāk svarīgi, droši uzklājiet savu iecienītāko matu kondicionieri vai izmantojiet mājās gatavotu matu skalošana.

Jūs varat sajaukt olu masku ar citām dabīgām sastāvdaļām pastiprinātai iedarbībai, piem. ar dabīgu eļļu, linsēklu želeju, bez piedevu jogurtu vai alveju. Apvienojiet tos, izmantojot pareizās proporcijas, lai tas nebūtu pārāk šķidrs.

Mājas matu maska ​​uz medus bāzes

  • 1 karote medus
  • 50 ml citronu sulas

Sajauciet sastāvdaļas un uzklājiet uz matiem (ja tas nav pārklājis visus matus, atkal sajauciet medu ar citronu sulu tādā pašā daudzumā). Uzklājiet kopšanas līdzekli mitriem matiem un galvas ādai – šī pagatavotā maska ​​efektīvi paskābina galvas ādu un saglabā pH līdzsvaru, tāpēc mati vairs nav taukaini, bet āda saglabā tīrību un svaigumu. Nomazgājiet masku apmēram pēc 15-20 minūtēm.

Bagātiniet savu medus masku, pievienojot citus produktus, piem. sasmalcinātu banānu vai olīveļļu (uzkarsē eļļu līdz aptuveni 40 grādiem pēc Celsija) un hialuronskābi, kas paaugstina mitruma līmeni.

Pašdarināta matu maska ​​uz avokado bāzes

Avokado procedūra ir pārsteidzoša matu barojoša terapija, kas papildus uzlabo spīdumu un padara matus zīdaini gludus. Sagatavot:

  • vidēja izmēra avokado
  • 2-3 karotes olīveļļas
  • karote citrona sulas
  • (pēc izvēles) 1-2 karotes rīcineļļas

Sajauciet sastāvdaļas: sasmalciniet avokado ar dakšiņu vai samaisiet to blenderī, lai iegūtu gludu mīkstumu. Uzklājiet masku matiem un galvas ādai, pēc 20-30 minūtēm izskalojiet to un izmantojiet maigu šampūnu.

Mājas matu maska ​​uz alvejas bāzes

  • 2 karotes alvejas sulas vai želejas
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 2 karotes medus (pēc izvēles)

Sajauc visas sastāvdaļas (kokosriekstu eļļa ir diezgan cieta, tāpēc to nedaudz uzsilda, lai tā kļūtu šķidrāka). Atstājiet masku matos apmēram 30 minūtes, pēc tam izskalojiet to un rūpīgi izmazgājiet matus.

Pašdarināta matu maska ​​uz linsēklu bāzes (linsēklu želeja)

Linsēklu želeja ir visvieglāk pagatavojamā DIY matu maska. 4 karotes linsēklu pārlej ar siltu ūdeni. Jo garāki mati, jo vairāk želejas un sēklu nepieciešams, lai vienmērīgi pārklātu matus un galvas ādu. Atstājot maisījumu uz nakti. Kad pamostaties, jūsu linsēklu želeja ir gatava lietošanai. Nosusiniet sēklas (jūs varat tās izmantot ādas pīlingam) un uzklājiet želeju visā matu garumā un iemasējiet galvas ādā. Linsēklu maska ​​darbojas nedaudz kā matu laminēšana. Jūs varat uzlabot efektu, sajaucot želeju ar medu, auksti spiestu eļļu, hialuronskābi vai citronu sulu.

Pašdarinātas matu maskas – ko vēl varat pievienot, lai tās vēl vairāk bagātinātu?

Ir daudz recepšu pagatavotām matu maskām un procedūrām. Viss ir atkarīgs no izgatavotāja radošuma un iztēles. Daudzi cilvēki bagātina savas matu maskas ar ēteriskajām eļļām, augu hidrosoliem, augu uzlējumiem, dabīgiem māliem vai šķidriem vitamīniem. Tomēr, ja esat iesācējs matu masku pagatavošanā, sāciet ar tikai dažu sastāvdaļu izmantošanu, lai uzzinātu, vai jūsu matiem patīk noteiktā procedūra, un viegli izslēgt nedraudzīgas vielas.

 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika