Matu pieaudzēšana: 10 pareizas matu pieaudzēšanas kopšanas noteikumi

Matu pieaudzēšana: 10 pareizas matu pieaudzēšanas kopšanas noteikumi

Jūs tikko esat pabeidzis matu pieaudzēšanu, tāpēc tagad vēlaties uzzināt, kā par tiem pareizi rūpēties. Galu galā jūs vēlaties novērst tos no bojājumiem, palīdzēt tiem palikt satriecošiem un, kas ir vissvarīgākais, lai tie izskatās veseli un spēcīgi, vai ne?

Protams, jūs iztērējāt diezgan daudz par šo matu izskatu uzlabojošo metodi, tāpēc vēlaties ilgi baudīt savu jauno krāšņo frizūru. Šī iemesla dēļ nebūtu prātīgi sabojāt savu izskatu, piemērojot neprofesionālu pieeju matu pieaudzēšanas kopšanai.

Neapšaubāmi, rezultātu kalpošanas laiks ir atkarīgs gan no pieaudzēto matu piestiprināšanas metodes, gan dabisko matu stāvokļa. Tomēr ir daži kopšanas padomi, kas ievērojami uzlabo pieaudzēto matu stāvokli un izskatu. Šeit ir īss ceļvedis, kas palīdzēs saglabāt matu pagarinājumus ideālā stāvoklī.

Matu pieaudzēšanas kopšana: ceļvedis

1. Precīza un pareiza atšķetināšana

Acīmredzot katram matu tipam ir nepieciešama suku, un tajā nav nekā ārkārtēja. Problēma sākas, kad jūs sniedzat ķemmi ar smalkiem zobiem vai otu, kas velk matus, nevis tos atšķetina.

Tāpēc, lai atšķetinātu pagarinātus matus, labāk ir izmantot īpašu suku vai ķemmi, kas paredzēta tieši šī uzdevuma veikšanai. Šādi aksesuāri noteikti darbojas maigāk un galvenokārt tie ir pilnīgi droši palaist cauri pieaudzētiem matiem. Neaizmirstiet izjaukt matus pirms katras mazgāšanas. Kā ķemmēt matus?

Īsāk sakot, pirmie, kas atšķetinās, ir matu gali. Lai iegūtu skaidrību, vispirms mēģiniet izķemmēt matu galus un pēc tam pakāpeniski virziet otu/ķemmi augstāk. Pateicoties šai tehnikai, mati nesapinās. Ir svarīgi arī nevilkt matu mezglus. Tāpēc, ja gadās, ka esat iestrēdzis uz mudžekļa, noņemiet otu no matiem un atdaliet mezgloto šķipsnu no pārējām šķipsnām. Tagad izmantojiet pirkstus, lai smalki attaisītu matu mezglu. Kad mudžeklis ir vaļīgāks, tam var izlaist ķemmi. Atkal esiet maigs!

2. Brīva bulciņa, ko valkāt guļot

Pagarinātie mati visā garumā ir jāaizsargā no visiem iespējamiem mehāniskiem bojājumiem. Diemžēl pieaudzēto matu stāvoklis pasliktinās galvenokārt... kamēr mēs guļam. Iemesls tam ir pastāvīga berze pret spilvendrānu. Bieži vien mēs vienkārši neapzināti raujam matus, guļot uz tiem. Tāpēc labākais un ērtākais veids, kā tikt galā ar mehāniskiem bojājumiem, ir matu sakārtošana vai nu vaļīgā kūlītē, vai bizē. Pateicoties tam, ievērojami samazinās matu bojājumu risks.

3. Nožāvējiet ar dvieli patiešām maigi

Mēs jau minējām, ka visi mehāniskie bojājumi ir noziegums pret matiem, jo, rupji apstrādājot, matu pieaudzēšanas savienojumi vai nu izjaucas, saplīst vai atbrīvojas. Neatkarīgi no tā, kā pieaudzētie tika piestiprināti pie matiem — piesprādzējiet, piespraudiet vai ar līmlenti — katra rupja berzēšana vai nu sarauj, vai pazaudē locītavas starp dabīgajiem matiem un pieaudzētajiem matiem.

Viens no mehāniskiem bojājumiem, kuriem var tikt pakļauti pagarinājumi, ir, tos notīrot ar dvieli uzreiz pēc mazgāšanas ar šampūnu, kad tie vēl ir slapji un vairāk pakļauti bojājumiem. Lai to demonstrētu, dvielis noskrāpē matu pagarinājumus, ievērojami vājinot tos. Ņemot to vērā, noteikti būtu labāk, ja jūs maigi noņemtu lieko ūdeni, maigi izspiežot matus ar dvieli, nevis berzējot šķipsnas ar šo raupjo audumu. Efekts būs tieši tāds pats, kā padarīsi matus sausāku, nepakļaujot to mehāniskiem bojājumiem.

4. Nodrošiniet pieaudzētos matus ar pareiziem kopšanas līdzekļiem

Atkal ir jāsaprot, ka pagarinātie mati ir vairāk pakļauti bojājumiem, īpaši uz locītavām. Tomēr plānu un smalku matu gadījumā tie var kļūt novājināti pie pamatnes, kur vajadzētu augt jauniem, spēcīgiem un veselīgiem matiem. Atcerieties, ka nevajadzētu lietot kondicionieri uz locītavām, bet tikai uz vietām, kur pagarinājumi var sabojāties, proti, galvenokārt matu galiem un stieņiem.

Vēl viens svarīgs aspekts matu pieaudzēšanas kopšanā ir pareiza mitrināšana. Patiesība ir tāda, ka pieaudzētie mati ātrāk zaudē ūdeni nekā dabiskie mati, ko ražo mūsu matu spuldzes. Tāpēc atcerieties pēc katras mazgāšanas ar šampūnu uzklāt pareizo kondicionieri. Labākais veids, kā ārstēt matu pieaudzēšanu, ir pakļaut tos sensibilizētu matu (4.–5. līmenis) kopšanai.

5. Uzklājiet dabīgās eļļas un dodieties uz matu eļļas apstrādi

Ar matu aizsardzību pret mehāniskiem bojājumiem nepietiek, ja vēlaties pareizi apstrādāt tos visā garumā. Vēl viens būtisks matu kopšanas elements ir aizsardzība pret nelabvēlīgu ārējo agresoru iedarbību, piemēram, augstu un zemu temperatūru, saules starojumu, oksidatīvo stresu, toksīniem un pilsētas piesārņojumu. Galu galā mati absorbē ne tikai barojošās vielas, bet arī netīrumus. Šo faktoru ietekmē gan matu, gan galvas ādas stāvoklis pasliktinās. Ir vērts apzināties, ka tad, kad mati ir nedabiski noslogoti, ar laiku tie var novājināt to vissvarīgākajā daļā, proti, matu spuldzē.

Eļļu uzklāšana matiem un regulāru matu eļļas apstrādes darbu veikšana matu labā. Un tas jādara ne tikai pēc mazgāšanas ar šampūnu, bet arī dažas reizes visas dienas garumā. Pateicoties tam, jūs aizsargāsiet matus to trauslākajās vietās, proti, locītavas, kā arī matu galiņus. Turklāt matu eļļošana pastiprina matu spuldzes un attīra galvas ādu, atjaunojot pareizo ādas pH līmeni. Turklāt šī procedūra palīdz aizsargāt galvas ādu no citām nepatīkamām slimībām, piemēram, blaugznām, pārmērīgu sebuma veidošanos un dehidratāciju. Visbeidzot, dabīgās eļļas piedāvā perfektu alternatīvu spirtu saturošiem matu kopšanas līdzekļiem, kurus īpaši nav ieteicams lietot matu pieaudzēšanas gadījumā.

6. Nosusiniet matus pareizajā veidā

Šāda veida mati ir jāatstāj nedaudz mitri, kas nozīmē, ka nevajadzētu izmantot fēnu, lai tie būtu pilnībā sausi. Skaidrības labad žāvējiet matus ar fēnu, līdz tie ir 80% sausi, un pēc tam ļaujiet tiem izžūt. Turklāt pieaudzētie mati jāapstrādā ar vēsu vai siltu gaisa plūsmu, jo augsta temperatūra padara locītavas vaļīgas.

Šī iemesla dēļ dariet visu iespējamo, lai izvairītos no karstā gaisa, ko rada jūsu fēns, un pārliecinieties, ka, izmantojot instrumentu, turiet to vairāk vai mazāk 7–10 collu attālumā no galvas. Vienmēr pabeidziet žāvēšanu ar fēnu, izmantojot vēsu gaisa plūsmu, kas aizver matu kutikulas, izlīdzina matus un padara tos spīdīgus. Arī mati, kas apstrādāti ar vēsu gaisa plūsmu, ir vieglāk kopjami.

Lai padarītu matus sausus, izmantojiet tikai jonu fēnu. Sāciet procedūru no saknēm un pēc tam pakāpeniski virzieties uz leju, līdz sasniedzat matu galus – šis paņēmiens arī palīdz aizvērt matu kutikulas un izlīdzināt šķipsnas. Žāvējot ar fēnu, mēģiniet izlaist tos ar pirkstiem matiem. Jūs varat ķemmēt pavedienus, kad tie ir pilnībā izžuvuši.

7. Nelietojiet Backcomb matu pagarinājumus

Pieaudzēto matu izķemmēšana ir melns punkts to procedūru sarakstā, kas paātrinātā režīmā bojā šāda veida šķipsnas.

Atpakaļķemmēšana ir ekstremitāte, tā atstāj ļoti samezglotus matus, kurus vēlāk nepieciešams atšķetināt, kas bieži vien ir saistīts ar spēcīgu vilkšanu. Tā rezultātā pieaudzētie mati var kļūt vaļīgi un to savienojumi var izjaukt. Paturot to prātā, kļūst skaidrs, ka jums vajadzētu atturēties no matu pieaudzēšanas.

8. Izlīdziniet pieaudzētos matus, spīdiet un kondicionējiet tos

Tā kā šāda veida mati ātrāk zaudē mitrumu, to izskats var pasliktināties tikai dažu nedēļu laikā. Tāpēc, lai piešķirtu matiem spīdumu un novērstu sapīšanos, apstrādājiet šķipsnas ar dabīgām eļļām. Atteikties no aptieku produktiem, kas ir pilni ar sintētiskajiem silīcijām un spirtiem. Mati, kas pārklāti ar dabīgu eļļu, iegūst skaistu izskatu un atbilstošu aizsardzību pret bojājumiem.

9. Pareizi nomazgājiet pieaudzētos matus

Pirms sākat, rūpīgi un maigi iztīriet matus, lai mazgāšanas laikā tie nesapītos. Vislabāk ir mazgāt matus zem dušas, lai ūdens straume notecētu pa matiem. Vēl viena svarīga lieta, kas jāpiemin, ir ūdens straumes stiprums, kas nedrīkst būt pārāk augsts, jo slapjās šķipsnas ir vieglāk bojātas (matu pieaudzēšanas gadījumā izjaukt). Vienmēr izmantojiet remdenu ūdeni, lai mazgātu matus. Vienkārši šāda temperatūra pagarinājumiem ir neitrāla, tāpēc tā tiem nekādā mērā nekaitē. Visbeidzot, izvairieties no apļveida kustībām, lai mazgātu matus. Tā vietā mēģiniet pārvietot rokas uz augšu un uz leju.

10. Neuzsildiet locītavas

Neatkarīgi no tā, vai izmantojat gludekli vai lokšķēres, nenovietojiet matu veidošanas rīkus uz matu saknēm, kur atrodas matu pieaudzēšanas locītavas. Tāpat neaizmirstiet uzklāt īpašus siltuma aizsardzības līdzekļus. Visbeidzot, labāk neizmantot karstos veidošanas rīkus pārāk bieži. Jo retāk tiek izmantoti, jo garāki matu pieaudzējumi saglabā to labo stāvokli.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika