Niezoša galvas āda. Kā sniegt ādai atvieglojumu?

Niezoša galvas āda. Kā sniegt ādai atvieglojumu?

Pat aptuveni 75% cilvēku nomoka nogurdinošs galvas ādas nieze. Ir divi veidi, kā tikt galā ar problēmu – varat to ignorēt vai pievērsties pareizai ādas kopšanai. Šeit ir labākie līdzekļi niezošai galvas ādai.

Gadās, ka galvas āda niez un nevar to nesaskrāpēt. Sajūta ir patiešām kaitinoša un šķiet nepiedienīgi to darīt sabiedriskās vietās, vai ne? Turklāt skrāpēšana sniedz tikai īslaicīgu atvieglojumu. Šokējoši, ka problēma skar ikvienu citu cilvēku. Ja arī jums ir jutīga galvas āda, šis raksts ir radīts jums!

Jutīga, sausa galvas āda – simptomi

Kad jūs zināt, ka esat galā ar šo nepatīkamo stāvokli? Savilktas ādas sajūta, kas raud pēc skrāpējuma, ir acīmredzams simptoms. To bieži pavada nedaudz sāpīgas matu saknes un pārmērīga jutība pret dažādiem faktoriem (produkti, žāvētāja karstā gaisa plūsma, stress, pat pieskaršanās ādai). Augsts galvas ādas jutīguma līmenis parasti parādās niezes rezultātā. Āda ir ārkārtīgi sausa, savilkta, zvīņaina un sarkana, lai gan to ir grūti pateikt, jo galvas ādu klāj mati. Visi šie elementi var izraisīt blaugznas un matu izkrišanu.

Niezoša galvas āda ir signāls

Galvas ādas nieze nav tikai problēma, no kuras jums jāatbrīvojas. Tas ir signāls no jūsu ķermeņa. Līdzīgi kā sausai saspringtai sejas ādai, tas ļauj zināt, ka aizsargbarjera ir vāja. Tikai daži cilvēki zina, ka galvas āda (kopā ar sejas un roku ādu) ir visvairāk pakļauta pārmērīgai jutībai.

Kā lasīt no galvas ādas? Kairināta galvas āda nozīmē, ka tai trūkst pietiekami daudz mitruma un dabiskās lipīdu aizsardzības (ko faktiski ir viegli atjaunot, veicot matu eļļas apstrādi). Tā ir zīme, lai jūs sāktu rīkoties – ir pēdējais laiks veltīt savam galvas ādai vairāk laika un rūpes.

Kā tikt pie galvas ādas kopšanas pret niezi?

Galvas ādas niezes cēloņa noteikšana ir galvenais uzdevums. Sausums, savilktas ādas sajūta un zvīņošanās ir mūsu ikdienas paradumu nevēlamās sekas (bieži vien bezsamaņā). Tas var būt saistīts ar kādu kaiti, ko izraisa ārēji faktori, bet bieži vien tas ir mūsu neuzmanības vai nezināšanas rezultāts ikdienas matu kopšanā.

Ja izdosies izsekot niezošās galvas ādas cēloni, būs vieglāk izvēlēties pareizo ceļu matu kopšanā. Problēmas tiešā avota atrašana vienmēr ir efektīvāka nekā dažu nejaušu padomu un ieteikumu ievērošana.

Biežākie galvas ādas niezes cēloņi

Ir daudz iemeslu, kas izraisa galvas ādas niezi. Ir tādas, ar kurām neko daudz nevaram darīt, piem. UV starojums (saules gaisma), toksīni (vides piesārņojums), stindzinošs aukstums, karstums, lietus (laika apstākļi). No otras puses, mēs varam sevi no tiem pasargāt.

Turklāt ir arī pārāk jutīgas galvas ādas cēloņi, ar kuriem mēs varam cīnīties, piemēram,. mainot ēšanas paradumus (sabalansētas un veselīgas maltītes), cenšoties izvairīties no stresa situācijām. Tikai daži cilvēki zina, ka šauru cepuru vai ķiveru nēsāšana var izraisīt arī galvas ādas niezi. Tomēr lielākā daļa ar galvas ādu saistīto problēmu rodas nepareizas matu kopšanas rutīnas dēļ.

Šeit ir norādītas populārākās kļūdas, kas izraisa galvas ādas niezi:

  • pārmērīga mazgāšana un nepareizu produktu lietošana, piemēram, skarbi šampūni, kas norauj galvas ādas dabisko aizsargmēteli
  • karstuma veidošana, žāvēšana ar fēnu ar pārāk karstu gaisa plūsmu, kas izraisa galvas ādas kairinājumu
  • pārmērīga (īpaši veidošanas) produktu lietošana, kas uzkrājas uz galvas ādas, izraisot kairinājumu
  • mazgāšana ar cieti hlorētu un karstu ūdeni, neizskalojot visus šampūna atlikumus

Acīmredzot nieze var būt galvas ādas slimību, piemēram, psoriāzes un ekzēmas, simptoms. Tos ir grūti novērst bez speciālista palīdzības, tāpēc vislabāk ir apmeklēt dermatologu vai trihologu.

Galvenais noteikums: NESKRĪT!

Galvenais un tiešais galvas ādas niezes cēlonis ir hronisks kairinājums, kas liek mums vēlēties saņemt atvieglojumu, pieskaroties un skrāpējot ādu. Atvainojiet, jūs to nedrīkstat darīt! Galvas ādas skrāpēšana rada īslaicīgu atvieglojuma sajūtu un pēc tam izraisa vēl spēcīgāku kairinājumu. Tad galvas āda niez vairāk... un tā ir apburtā loka situācija. Tāpēc jums ir jādara viss iespējamais, lai nepieskartos ādai. Kā tad citādi lai atvieglotu?

10 padomi, kā rūpēties par niezošu galvas ādu

Sākumā jums ir jāievēro šie būtiskie noteikumi niezošas galvas ādas kopšanai, lai samazinātu sausumu, savilktu ādu un kairinājumu.

  1. Nomainiet savu šampūnu ar tādu, kas satur dabīgas maigas sastāvdaļas.
  2. Centieties nepārmazgāt matus un vienmēr izmantojiet remdenu ūdeni.
  3. Ļaujiet matiem izžūt dabiski bez žāvētāja.
  4. Samaziniet karstuma veidošanu, putas, matu lakas utt.
  5. Bagātiniet savu uzturu ar eļļām un dārzeņiem.
  6. Izmantojiet eļļas arī matu kopšanā.
  7. Precīzi izskalojiet matus, pat divas reizes.
  8. Aizsargājiet galvas ādu no saules gaismas, toksīniem, karstuma.
  9. Ļaujiet saviem matiem elpot (stingras cepures un matu sakārtojumi - nē).
  10. Neizturies pret savu otu kā pret skrāpēšanas līdzekli, ķemmējiet matus maigi.

Līdzekļi pret niezošu galvas ādu

Kā mazināt galvas ādas niezi, izmantojot mājas aizsardzības līdzekļus, un ātri atvieglot? Apskatiet labākās metodes.

  1. Olīvu un sodas pasta - sajauc 2 karotes cepamās sodas ar tējkaroti olīveļļas un pietiekami daudz ūdens, lai izveidotu pastu. Ierīvējiet maisījumu galvas ādā (vieglāk to uzklāt pēc matu samitrināšanas) un atstājiet 10-15 minūtes. Labi noskalojiet.
  2. Avokado un banānu maska - jūsu galvas āda dievina uzturvielas un taukus, kas bagāti ar abiem augļiem. Sajauciet 2 banānus un 1 avokado, uzklājiet uz matu saknēm un atstājiet apmēram 30 minūtes. Pēc tam labi noskalojiet.
  3. Ābolu sidra etiķa skalošana – etiķis lieliski cīnās ar niezi. Sajauciet pusi tases etiķa ar tādu pašu ūdens daudzumu, izmantojiet to matu izskalošanai un iemasējiet galvas ādā. Pēc 15 minūtēm noskalojiet vēlreiz, šoreiz izmantojot tīru ūdeni.
  4. Amerikāņu raganu lazda - izmanto dabisko burvju lazdu hidrosolu un destilētu ūdeni; samaisa proporcijā 1:2 un iemasē galvas ādā. Masējiet dažas minūtes, ļaujiet nedaudz iedarboties un precīzi noskalojiet.
  5. Tējas koka eļļas apstrāde - sajauc maigu bāzes eļļu piem. olīvu, argana, mandeļu vai jojobas eļļa ar 15 pilieniem tējas koka ēteriskās eļļas. Uzklājiet maisījumu uz galvas ādas, atstājot to apmēram stundu. Visbeidzot, labi nomazgājiet matus.
  6. Alvejas želeja uz matiem - pērc aptiekā, bet vislabākais ir iegūts no svaigām alvejas lapām. Ierīvē želeju galvas ādā un atstāj uz vismaz 30 minūtēm. Labi noskalojiet, izmantojot remdenu ūdeni.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika