Minerāleļļa matiem - izcils kondicionieris vai pagātnes relikts?

Minerāleļļa matiem - izcils kondicionieris vai pagātnes relikts?

Ārkārtas produkts: minerāleļļa...

Tā tiek izmantota kā matu līdzeklis jau daudzus gadus. Cilvēki par to sajūsminās vai ienīst. Minerāleļļu bieži piemin, runājot par labākajiem matu augšanu veicinošiem līdzekļiem. Tā ir apvīta ar noslēpumainību - par to pastāv pretrunīgi viedokļi:

Minerāleļļa baro sausus matus.

Minerāleļļa stimulē ātrāku matu augšanu.

Minerāleļļa spēj aizkavēt matu izkrišanu.

Minerāleļļa mitrina matus.

To var lietot matu kondicioniera vietā.

Minerāleļļa palīdz ārstēt blaugznas.

Kurš no šiem apgalvojumiem ir patiess?

Vai minerāleļļa ir trāpīgs vai neveiksmīgs matu kopšanas līdzeklis?

No kurienes tā nāk? Kas tā ir? Vai ir vērts to turēt savā vannas istabā?

Šodien mēs sagraujam visus mītus par minerāleļļu.

Kas ir minerāleļļa?

Minerāleļļu sauc arī par šķidro parafīnu (paraffinum liquidum). To iegūst no naftas. Tas ir taisnas ķēdes ogļūdeņražu maisījums, kas rodas naftas destilācijas procesā. Tīrs parafīns jau ilgus gadus tiek izmantots matu uzlabošanai. Tas ir izplatīta krēmu, losjonu un citu sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļu sastāvdaļa, jo tas ir taukains, aizsargājošs mīkstinošs līdzeklis. Tikai nedaudzi zina, ka minerāleļļu izmanto kuņģa problēmu ārstēšanai. Tā ir pievilcīga viela kosmētikas uzņēmumiem, jo ir lēta. Žēl, ka pārāk daudz minerāleļļas aizsprosto poras, tāpēc āda nesaņem pietiekami daudz skābekļa. Minerāleļļas "pārmērīga lietošana" ir komedogēna un var izraisīt ādas kairinājumu vai dehidratāciju.

Minerāleļļa - ieguvumi matiem

Tā kā minerāleļļa neiekļūst epidermā vai matos, tā atstāj taukainu okluzīvo lipīdu apvalku uz virsmas. Tā bloķē ūdeni un aizsargā no toksīniem (kas varētu iekļūt matos) un citiem kaitīgiem vides faktoriem (sala, stipra vēja vai saules gaismas). Eļļa nodrošina labu kondicionēšanu, spīdumu, maigumu un gludumu, sabiezē struktūru un aizver kutikulas zvīņas. Vēl viens ieguvums ir saistīts ar antistatiskajām īpašībām - tā novērš matu statisko spīdumu un pūkošanos.

Minerāleļļa matiem - iedarbība

Lai atklātu minerāleļļas lietošanas iedarbību, ir jāapzinās, ka tā nedarbojas kā matu kondicionieris vai līdzeklis. Tās iedarbība ir vērsta uz matu ārējo struktūru izskata uzlabošanu un aizsardzību. Tāpēc tā nav līdzeklis bojātu matu ārstēšanai. Minerāleļļa ir kā spīdumu palielinošs un kondicionējošs matu losjons. Tā spēj arī palielināt matu apjomu, veidojot uz matiem apvalku - līdzīgu tam, ko veido silikoni.

Minerāleļļas priekšrocības matiem var apkopot ar dažiem punktiem:

  • matu elastība
  • mazāka matu lūšana un statiskā elektrība
  • matu spīdums
  • matu struktūra un apjoms
  • vieglāka matu veidošana un mazāk sapīšanās
  • viegla ķemmēšana

Minerāleļļa matiem - blakusparādības

Lietojot minerāleļļu, kas ir naftas destilāts, uz matiem, ir jāņem vērā, ka:

  • tā var izraisīt galvas ādas kairinājumu
  • pārāk liels minerāleļļas daudzums apgrūtina (īpaši plānus) matus.
  • lietojot to pārāk bieži, tā nevis aizsargā, bet gan sausina matus
  • skaistu matu efekts saglabājas līdz pirmajai mazgāšanai, minerāleļļa nesniedz ilgstošu rezultātu, tā ne baro, ne atjauno matus, tā iedarbojas uz virsmas un pēc mazgāšanas procedūras tiek noņemta.

Minerāleļļa matiem - kā (bieži) lietot?

Lai panāktu vislabāko efektu un nerastos sausums vai kairinājums, nekad nedrīkst lietot pārmērīgi daudz. Lietojiet to ne biežāk kā divas reizes nedēļā. Minerāleļļa neiekļūst matos, tāpēc nav nepieciešams to uzklāt uz mitrām šķipsnām (mitriem matiem un galvas ādai ir pastiprināta uzsūkšanās, kas var slikti ietekmēt galvas ādu).

Minerāleļļu uzklājiet uz sausiem matiem (no saknēm līdz galiem) un galvas ādas - ne vairāk kā ēdamkaroti (plecu garuma matiem) vai divas karotes ļoti gariem matiem. Tā nedrīkst ilgi nostāvēties, lai izvairītos no galvas ādas kairinājuma un matu sausuma. Pietiek ar desmit minūtēm. Pēc tam minerāleļļu nomazgā ar šampūnu. Lai to emulģētu, varat uzklāt kondicionieri, brīdi pagaidīt, izskalot matus un lietot šampūnu.

Minerāleļļa matiem - mīti

Ir pienācis laiks kliedēt dažus mītus par minerāleļļu. Jums jāzina fakti un lietas, kurām nevajadzētu ticēt, jo daži viedokļi var kaitēt jūsu matiem un ādai.

Nekad neatstājiet minerāleļļu matos uz nakti. Tā radīs jums sausus un bojātus matus un kairinātu galvas ādu. Dabiskās eļļas ir vienīgās vielas, ko var atstāt uz nakti - tām nav nekāda sakara ar naftu. Vienīgais, kas tām ir kopīgs, ir taukaina konsistence. Dabiskās eļļas tiek izmantotas matu un galvas ādas eļļas apstrādei. Nav tādas lietas kā minerāleļļas matu kopšanai. Atcerieties, ka minerāleļļa ir ķīmiska viela, turpretī dabiskās eļļas nesatur nekādas ķīmiskās vielas.

Vēl viens populārs mīts vēsta, ka minerāleļļa baro un atjauno matus. Diemžēl tā nav taisnība. Tā arī necīnās pret blaugznām un neārstē matu izkrišanu. Minerāleļļa rada virspusēju iedarbību, un tā jālieto ar mēru, lai izvairītos no matu bojājumiem. Tā ir skaistinoša un kondicionējoša sastāvdaļa, bet tā nekad nedarbosies kā bojātu matu stiprinošs vai atjaunojošs līdzeklis. Atcerēsimies, ka minerāleļļa nenokļūst matu iekšienē - tā paliek uz virsmas. Tāpēc tai nav iespēju salabot matu iekšējās struktūras.

Ko lietot minerāleļļas vietā?

Ja jūsu kārotie mērķi ir skaisti, veselīgi un spīdīgi mati, stiprāki sīpoli un veselīgāka galvas āda - minerāleļļa jums nepalīdzēs. Par laimi, ir cita grupa mīkstinošu līdzekļu, kas reģenerē, izdaiļo un aizsargā matus no bojājumiem. Runa ir par dabīgām eļļām, kas iegūtas no augiem, aukstā spiedumā presējot sēklas, riekstus un augļus. Argana eļļa ir viena no populārākajām dabīgajām eļļām, kas atjauno matus un nodrošina aizsardzību pret karstumu. Eļļas ir apbrīnojams vitamīnu, minerālvielu un taukskābju avots. Piemērotas matu tipam, tās veicina matu augšanu, piešķir matiem apjomu un kavē matu izkrišanu.

Minerāleļļa matiem - Atsauksmes

Ņemot vērā minerāleļļas skaistinošo spēku, nav brīnums, ka par to ir diezgan pozitīvi viedokļi. Tas ir labs risinājums, ja vēlaties uzreiz uzlabot matu stāvokli (piemēram, pirms svarīgas tikšanās). Tomēr jums ir jāuzmanās - līdzās labām atsauksmēm ir arī negatīvas. Sievietes piemin kairinājumu un ārkārtēju matu sausumu. Rezumējot, minerāleļļa var sniegt labumu un padarīt frizūru skaistāku ar nosacījumu, ka lietojat to saprātīgi. Atjaunošanai un ātrākai matu augšanai labāk izvēlēties dabīgas, galvas ādai drošas vielas, kas gan izdaiļo, gan atjauno matus.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika