Matu laminēšana ārstēšana. Ko jūs varat darīt, lai iegūtu mīkstus, spīdīgus un zīdaini gludus matus?

Matu laminēšana ārstēšana. Ko jūs varat darīt, lai iegūtu mīkstus, spīdīgus un zīdaini gludus matus?

Kas ir matu laminēšana un kā tā darbojas? Līdz šim esam veikuši papīra laminēšanu, lai pasargātu dokumentus no bojājumiem. Matu laminēšanas mērķis ir līdzīgs. Atklājiet matu laminēšanas apstrādes noslēpumus, lai iegūtu mīkstas, gludas un mirdzošas šķipsnas.

Vēl nesen laminēšana bija pazīstama tikai poligrāfijas nozarē - papīra pārklājums ar laminātu, lai pasargātu to no mitruma un mehāniskiem bojājumiem. Mūsdienās vārdam "laminēšana" ir plašāka nozīme. Ir laminēts stikls, grīdas, mēbeles. Mūsdienās var laminēt arī matus un skropstas. Process izskatās nedaudz savādāk, bet ideja ir tāda pati.

MATU LAMINĒŠANA ĪSUMĀ

Kas ir matu laminēšana?

Tā kļūst arvien populārāka. To var veikt frizētavā vai arī pašiem mājās. Dažkārt to dēvē par pēdējo līdzekli blāviem, bojātiem matiem. Laminēšana ietver matu pārklājumu ar plānu lamināta kārtiņu, kas pārsvarā ir želatīns, keratīns vai eļļas.

Kāds ir matu laminēšanas mērķis?

Galvenais mērķis ir pasargāt matus no mitruma zuduma un bojājumiem, ko izraisa, piemēram, saules stari vai toksīni. Tāda bija ideja pirmajos apstrādes mēģinājumos. Mūsdienās mēs veicam matu laminēšanu, lai padarītu matus zīdaini gludus, mīkstus un spīdīgus. Procedūru izvēlas kā līdzekli pret sprogainiem matiem, iztaisnošanas metodi, vieglākai ķemmēšanai un skaistumkopšanai.

Matu laminēšanas priekšrocības:

  • pieskārienam patīkamāki un gludāki mati
  • pastiprināts matu spīdums
  • matu maigums un elastība
  • matu kutikulu noslēgšana, kas aizsargā matus
  • pareiza mitrināšana un barošana
  • neļauj matu galiņiem sašķelties.
  • vairs nekāda matu pūkošanās vai sapīšanās
  • vieglāka matu izķemmēšana

Kā darbojas matu laminēšana?

Matu laminēšanas jēdziens ir radies citā jomā, nevis friziermākslā, tomēr darbības princips ir tāds pats.

Matu pārklāj ar īpašu materiālu (profesionālu produktu vai mājās gatavotu maisījumu), kas veido neredzamu aizsargslāni. Matu laminēšana darbojas, nenoslogojot matu šķipsnas. Lamināts aizver kutikulas zvīņas, nodrošina matu gludumu un ir kā aizsargs, kas aizsargā matu šķipsnas. Tas gan pasargā no bojājumiem, gan fiksē ūdeni matos. Keratīna vai želatīna lietošanas mērķis ir nodrošināt matu atjaunošanu. Galu galā tās ir olbaltumvielas, kas veido matus, tāpēc tās ir jāizmanto matu atjaunošanas procesā.

Vai tas ir droši?

Nezinot šāda veida procedūras, bieži rodas jautājums par to drošību un kontrindikācijām. Vai matu laminēšana ir droša, īpaši, ja tiek izmantots želatīns? Protams, ka ir. Matu laminēšana ir droša, jo tā nemaina matu struktūru. Tā iedarbojas uz matu virsmu un neiekļūst tajā. Ja jūsu mati ir smalki vai veseli, esiet uzmanīgi, lai izvairītos no pārmērīgas aizsardzības.

KĀ VEIKT MATU LAMINĒŠANU?

Līdzīgi kā vairumu matu kopšanas procedūru varat veikt paši vai apmeklēt frizētavu. Abām iespējām ir daži plusi un mīnusi.

DIY želatīna matu laminēšanas procedūra

Mājās veikta matu laminēšana noteikti ir vispopulārākā. Tā ir lētāka un diemžēl sniedz mazāk noturīgu efektu. Blogeres ir trakas par to. Diemžēl popularitāte veicina viltus informāciju un mītus, tāpēc esiet uzmanīgi ar padomiem, kas nāk no nezināmiem avotiem.

Kā pareizi veikt DIY želatīna matu kopšanu? Jums ir nepieciešams želatīns, karsts ūdens, matu kondicionieris un piederumi (neliela bļoda, dušas cepure, dvielis).

Soli pa solim DIY želatīna matu apstrāde

  1. Izšķīdiniet ēdamkaroti želatīna piecās ēdamkarotēs karsta ūdens.
  2. Pirms procedūras izmazgājiet un nosusiniet matus ar dvieli.
  3. Kad želatīns atdziest un nedaudz sacietē, sajauciet to ar iecienītu kondicionieri.
  4. Precīzi uzklājiet maisījumu uz matiem, pārliecinoties, ka ir pārklāta katra šķipsna.
  5. Nostipriniet matus ar dušas cepuri un siltu dvieli.
  6. Pēc 45 minūtēm maisījumu labi izskalojiet; mazgāšana nav obligāta.

DIY želatīna un matu eļļas līdzeklis

Tā ir vēl viena matu laminēšanas metode. Jūs sagatavojat laminātu, izmantojot želatīnu, ūdeni un barojošu matu eļļu. Laminēšanai visbiežāk tiek ieteikta olīveļļa, bet jūs varat izmēģināt argana eļļu vai gatavu eļļu maisījumu. Galvenais, lai matu eļļa būtu piemērota jūsu matu porainībai.

Ja esat nolēmis veikt matu laminēšanu ar eļļām, izlaidiet 2. soli un uzklājiet maisījumu, nemazgājot matus. Pēc tam izskalojiet želatīnu un eļļu un izmazgājiet matus ar maigi mazgājošu šampūnu.

Laminēšana matu salonā (bez želatīna)

Dārgāks risinājums, kas nodrošina ilgnoturīgāku efektu un mazāk noslogo matus. Procedūra ilgst 45-60 minūtes, un to visvairāk iesaka lokām. Efekts saglabājas pat trīs mēnešus.

Šis variants patīk vegāniem un veģetāriešiem. Profesionālā frizētavā želatīnu neizmanto. Laminēšanai frizētavās izmanto produktus, kas nodrošina pilnīgu atjaunošanu un aizsardzību pret ārējiem faktoriem. Šo profesionālo kosmētikas līdzekļu sastāvā ir nešķīstoši šķiedru proteīni. Profesionālu matu laminēšanu var veikt arī ar keratīnu.

Cik bieži jāveic matu laminēšanas procedūra?

Matu laminēšana rada īslaicīgu efektu, tāpēc varat to izmantot kā papildu matu kopšanas līdzekli. Ja vēlaties, lai jūsu mati būtu vienmērīgi gludi, mirdzoši un mīksti, procedūra ir jāatkārto ik pēc divām vai trim nedēļām. Jūs nevarat to darīt biežāk - matu laminēšana ar katru mazgāšanu radīs jums sausus un blāvus matus, jo olbaltumvielu būs pārāk daudz. Daudz labāka ideja ir regulāra matu eļļas procedūra, kas piešķir matiem spīdumu un arī maigumu.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika