PASAULES MATI. 6. DAĻA: Okeānijas un Austrālijas stila matu kopšana

PASAULES MATI. 6. DAĻA: Okeānijas un Austrālijas stila matu kopšana

Vai jūs sapņojat par krāšņiem matiem? Brauciet uz Austrāliju! Tā ir vieta, kur jūs atradīsiet pilnīgi dabiskas un spēcīgas kondicionējošas sastāvdaļas, kas nav atrodamas nekur citur pasaulē. Austrālija un Okeānijas valstis ir īpašas "augu valstis" ar lielāko endēmisko slimību skaitu pasaulē.

Izrādās, ka mazākais pasaules kontinents nav tikai tā sauktā paradīze sērfotājiem, niršanas fanātiķiem lielākajā koraļļu rifā, megalomāniķiem (opera Sidnejā) un ... strausiem... austrālieši augstu vērtē vietējos produktus. , kas kvalitātes ziņā ir vieni no labākajiem pasaulē. Kā izskatās Austrālijas matu kopšana, ņemot vērā šo informāciju?

MATI DAŽĀDĀS PASAULES STŪROS DAĻA: 6 — OKEĀNIJA UN AUSTRĀLIJA

Ko mēs varam mācīties no sievietēm, kas dzīvo Okeānijā un Austrālijā?

AUSTRĀLIJA – MATU KOPŠANA

Visneparastākais un mazākais pasaules kontinents pārsteidz ar vietējo augu un oriģinālo eļļu pārpilnību, kas nekur citur nav sastopama. Sievietes Austrālijā var lepoties ar savu aizraušanos rūpēties par savu skaistumu. Tā kā viņiem ir rokas stiepiena attālumā tik daudz pārsteidzošu sastāvdaļu, viņi nevēlas izmantot nejaušus produktus, jo viņiem ir svarīga kvalitāte un organiskas izejvielas, vēlams vietējās. Austrālija pārsteidz ar plašu dabisko skaistumkopšanas produktu klāstu, pateicoties vietējai florai. To daudzveidība ir tik plaša, ka visu augu, aļģu, eļļu, mālu un jūras minerālu apraksts būtu līdzvērtīgs enciklopēdijai. Šodien mēs apspriedīsim Austrālijā populārāko matu kopšanas specifiku.

  • Kakadu plūme aug Austrālijas ziemeļu apgabalos; tas ir auglis, kas satur vairāk C vitamīna nekā apelsīni no Floridas. Tas ir glābiņš UV starojuma bojātai ādai, tas ir lielisks antioksidants, kas izgaismo un aizsargā ādu un matus no piesārņojuma un kaitīgiem laikapstākļiem. Kakadu plūme "dziedē" galvas ādu un lieliski atjauno matus. Turklāt tas novērš to novecošanos un palēnina matu nosirmošanu.
  • Ķengurķepa (anigozanthos) – no kurienes radies nosaukums? Zieda cauruļveida forma ir pārklāta ar samtainiem matiem, un tai ir smailas daivas, kas atgādina ķengura ķepu, tāpēc arī tā nosaukums. Par laimi, tas nesmaržo pēc ķengura - anigozanthos ir skaista smarža un ir lieliska matu kondicionieru sastāvdaļa. Ķengura ķepa mīkstina matus, uzlabojot to vitalitāti un elastību.
  • Austrālijas jūraszāles - tā kā tajās ir spēcīgi barojošas un atjaunojošas barības vielas, tās varētu saukt par "jūras dārzeņiem". Niacīns, tiamīns, riboflavīns, olbaltumvielas, A, C, E, K, PP vitamīns, dzelzs, kalcijs, jods, varš, fluors, fosfors, cinks - tā ir visa galaktika, kas nepieciešams matiem, lai saglabātu savu neticamo mirdzumu un veselību un novērstu retināšanu. Jūraszāles ir pastāvīgs ne tikai matu, bet arī visa ķermeņa kopšanas elements. Tos arī labprāt iekļauj uzturā un uzskata par vienu no superproduktiem, kas papildina vitamīnu un minerālvielu trūkumu. Ir vērts ar tiem "pabarot" matus - jo tie ir lieliska procedūra, kas baro un pastiprina satriecošo matu izskatu.
  • Austrālijas savvaļas ķiršu miza – neaizvietojama kondicionieru un šampūnu sastāvdaļa. Tas piešķir matiem neparastu elastību un izturību, padara tos spīdīgus un labi barotus, un tajā pašā laikā nodrošina tos ar vairākiem mikroelementiem un vitamīniem (dzelzi, varu, kobaltu, cinku, magniju un mangānu, kā arī C un E vitamīnu). . Austrālijas savvaļas ķiršu miza ne tikai uzlabo matu stāvokli, bet arī atstāj brīnišķīgu, intensīvi ziedu aromātu.
  • Austrālijas savvaļas persiks — aborigēni savvaļas persiku dēvē par "kvandongu", ar šo atšķirīgo nomenklatūru vēlas uzsvērt tā unikalitāti un neatkārtojamību. Savvaļas persiku ekstrakts ir vērtīga viela, kas dziļi baro un mitrina matus, uzlabojot to spīdumu un uzlabojot matu krāsu. Austrālijas savvaļas persiks bieži ir galvenā sastāvdaļa kondicionieros un šampūnos, kas paredzēti krāsotiem un nepaklausīgiem matiem.
  • Pērļu pulveris – sievietes Austrālijā tiek uzskatītas par ekspertēm pērļu jomā: gadu desmitiem viņu valsts ir bijusi pasaulē lielākā spīdīgo jūras dārgakmeņu ražotāja un eksportētāja. Pērļu pulveris ir zināms jau vairāk nekā 4000 gadu, un līdz šim nekas, kas piešķirtu tik smalku mirdzumu, lieliski uzlabojot matu un ādas izskatu, nav atklāts. Pērļu pulveris satur vairāk nekā 20 aminoskābes, kas ir daļa no mūsu ķermeņa šūnām, un turklāt tas ir vērtīgs avots vielai, ko sauc par konhiolīnu – cilvēka keratīna ekvivalentu (galvenais strukturālais materiāls, kas veido matus). Turklāt pērļu pulveris stimulē melanīna līmeni (aizkavē nosirmošanu), līdzsvaro sebuma izdalīšanos, novēršot pārmērīgu galvas ādas taukainību, nomierina apdegumus, aizsargā pret apkārtējās vides piesārņojuma nelabvēlīgo ietekmi, kā arī atjauno un mitrina matus, lieliski pulē.
  • Austrālijas jojobas eļļa — austrālieši ļoti vēlas veikt eļļas matu kopšanas procedūras. Dabiskās un ēteriskās eļļas ir viņu matu kopšanas ikdienas sastāvdaļa. Viņi labprāt sniedzas pēc gataviem produktiem, kuru pamatā ir eļļas, un šķiet, ka jojobas eļļa ir vispopulārākā eļļa, ko izmanto kontinentā. Iegūta no vietējiem skrubjiem, aug tīrā, tuksnešainā klimatā, jojoba ir lieliska eļļa: tā ir viegla, ātri uzsūcas, nenoslogo matus, satur skvalēnu, kas regulē tauku dziedzeru darbību, uzlabo izturību, elastību. un matu mirdzumu. Jojobas eļļa ir viena no pārsteidzošākajām kopjošām vielām. To var izmantot ne tikai matu kopšanā, bet no tā iegūs viss ķermenis un seja, jo tas atdzīvina ādu un nomierina pinnes.
  • Pili eļļa (canarium ovatum) – eļļa, kas auksti spiesta no pili riekstiem, kontinenta iedzīvotāju novērtēta un uzskatīta par vērtīgāku un veselīgāku par olīveļļu. Šo nerafinēto eļļu austrālieši izmanto galvenokārt matu eļļas ārstēšanai. Tajā ir daudz omega taukskābju, virkni vērtīgu minerālvielu (dzelzs, magnijs, olbaltumvielas un vitamīni E, A un visas 8 neaizvietojamās aminoskābes. Pili eļļu var lietot gan vienu pašu, gan kombinācijā ar citām dabīgām eļļām. bieži tiek izmantots minerālmālu balināšanai, un šādā veidā tā dara brīnumus kā matus atjaunojoša maska.
  • Austrālijas apiņi – gadu desmitiem novērtēti ne tikai alus ražošanā, bet arī kā lieliska matu uzlabojoša sastāvdaļa. Austrālijas apiņi ir lielisks līdzeklis matu sīpola nostiprināšanai, matu augšanas veicināšanai, mitrināšanai un šķipsnu struktūras uzlabošanai. Turklāt Austrālijas apiņi novērš blaugznu problēmu, tiem piemīt antibakteriālas īpašības, regulē seboreju un lieliski pulē. Nav brīnums, ka austrālieši ikdienas matu kopšanā novērtē apiņus. Varat to izmantot kā uzlējumu no apiņu rogas, vai meklēt matu kopšanas līdzekļus, kas satur dabisko apiņu ekstraktu.
  • Austrālijas žeņšeņs – ļoti vērtīga sastāvdaļa plāniem, novājinātiem matiem, kuriem trūkst enerģijas, vitalitātes un elastības. Žeņšeņs tiek novērtēts tā atjaunojošo īpašību dēļ, tāpēc tas bieži sastopams produktos, kas paredzēti nobriedušu matu kopšanai. Turklāt tā ir lieliska sastāvdaļa dažādos barojošos un atjaunojošos serumos matu galiem. Žeņšeņs tiek izmantots arī kā macerāts, lai izveidotu unikālu dabīgu eļļu. Visbiežāk Austrālijas žeņšeņa sakni mērcē kokosriekstu eļļā vai jojobas eļļā. Matu eļļošana ar žeņšeņa macerāta palīdzību stimulē sīpola darbību, kavē matu izkrišanu un stimulē matu augšanu.

Austrālija ir valsts, kurā ēteriskās eļļas tiek izmantotas ar aizrautību – ne tikai aromterapijas nolūkos. Tos bieži pievieno kosmētikai, lai uzlabotu to kopšanas īpašības. Kuras Austrālijas ēteriskās eļļas ir vispopulārākās matu kopšanā?

  • Fragonia eļļa (agonis fragrans) - ir populāra ēteriskā eļļa, ko var pievienot matu maskām un kondicionieriem. Tas tiek kombinēts arī ar dabīgām eļļām, lai uzlabotu to antibakteriālo un dezinfekcijas efektu. Atšķaidīta aromātiskā eļļa, uzklāta uz galvas ādas, regulē sebuma sekrēcijas līmeni, ārstē blaugznas un ādas iekaisumus. Tā ir bieža sastāvdaļa matu augšanu stimulējošajos eļļu maisījumos, kas arī atvieglo galvas ādu.
  • Eļļa no Austrālijas sandalkoka - viena no vecākajām eļļām pasaulē, datēta ar Kleopatras laiku, tā parādās arī senās Indijas medicīnas grāmatās. Īpaša sandalkoka šķirne, ko sauc par santalum spicatum, aug plašās Austrālijas teritorijās. Tās pretmikrobu īpašības ir spēcīgākas nekā pasaulē populārajai tējas koka eļļai. Sandalkoka eļļu bieži pievieno attīrošiem un sebumu regulējošiem šampūniem. Tas nomierina ādas iekaisumu un atbalsta galvas ādas attīrīšanu.
  • Niaouli ēteriskās eļļas dabiskā eļļa, kas iegūta no tāda paša nosaukuma auga lapām un zariem, darbojas līdzīgi. Tam ir spēcīgas antiseptiskas īpašības, tas iznīcina sēnītes, un tam piemīt pretiekaisuma, tonizējošas un antibakteriālas īpašības. To var pievienot šampūniem un sejas emulsijām. Niaouli ir pazīstama kā eļļa, kas lieliski stiprina imūnsistēmu un nomierina alerģijas simptomus – tā tāpēc ir "pateicīgs" papildinājums jutīgiem matu kopšanas līdzekļiem.
  • Vēl viena dezinficējoša, dziedinoša un iekaisumu mazinoša eļļa ir tā, kas iegūta no eikalipta koka. Eikalipta eļļa atbalsta galvas ādas attīrīšanu, cīnās ar blaugznām un pinnēm, pulē matus un padara tos mīkstus un elastīgus.
  • Ylang Ylang ēteriskā eļļa (eļļa no Ylang Ylang koka) - šī ir vēl viena ēteriskā eļļa, kas ir ārkārtīgi populāra visā pasaulē. Tā aromāts ir lielisks afrodiziaks, taču tam ir arī spēcīgas skaistumkopšanas un kondicionēšanas īpašības. Ylang Ylang eļļa novērš plikpaurību, stimulē matu folikulu augšanu, paātrina brūču dzīšanu un kairinājumu, kā arī regulē galvas ādas seboreju. Austrālieši pievieno dažus pilienus šīs vērtīgās vielas savām matu maskām un kondicionieriem vai bagātina kosmētiku uz māla bāzes un matu hidrolātus.
  • Anīsa mirtes ēteriskā eļļa - ir viena no populārākajām eļļām Austrālijā. Sievietes to labprāt izmanto matu kopšanā, jo tas veicina to augšanu, lieliski attīra galvas ādu un stiprina zemādas asinsriti. Tas stimulē un uzmundrina spuldzes, tāpēc to bieži pievieno visu veidu ampulām, kas kavē matu retināšanu un stiprina matu folikulus. Anīsa mirtes eļļai ir vēl viena īpašība, ko ļoti atzinīgi novērtē sievietes: uzklāta uz otas vai ķemmes, tā atvieglo nepaklausīgo šķipsnu atjaukšanu un pieradināšanu.

OKEĀNIJA – MATU KOPŠANA

Austrāliju ieskauj 13 citas salu valstis, kas var lepoties ar tropu klimatu un pilnīgi tīru, bez smoga un piesārņota gaisa. Okeānijas valstīs ir retas, eksotiskas augu sugas, kuras bieži izmanto kosmētikā un medicīnā.

Populārākais augs, ko audzē tropu salās, kas pazīstams arī daudzos citos siltajos pasaules reģionos - kokospalma. Kokosriekstu eļļu plaši izmanto kulinārijas nolūkos un kosmētikā (kokosriekstu eļļa ir visizplatītākā šampūnu, kondicionieru un matu masku sastāvdaļa). Tomēr ir arī augi, kas ir neparasti citiem kontinentiem. Jaunzēlande (kā arī daži Austrālijas apgabali) lepojas ar neparastu augli: tamarillo - citādi saukts par tomātu koku, patiesībā nav dārzenis. Šis tropiskais Austrālijas auglis tiek novērtēts tā neparasto garšas īpašību un pretnovecošanās īpašību dēļ. Tamarillo palēnina matu un ādas novecošanās procesus, ir vērtīgs A vitamīna avots – aizsargā pret brīvajiem radikāļiem, savukārt C vitamīns atbalsta kolagēna ražošanu un stiprina asinsvadu struktūru. Tamarillo, tāpat kā "vietējais" tradicionālais tomāts, satur augstu kālija koncentrāciju, kas kavē matu izkrišanu un stiprina novājinātus matu sīpolus. Augļus var uzklāt uz matiem, sejas un galvas ādas biezas putras veidā, kas bieži tiek ievadīts ar dažiem pilieniem dabisko eļļu.

Populāra eļļa ar nomierinošām un pretnovecošanās īpašībām, ieteicama nobriedušas ādas un matu kopšanai, pazīstama visā pasaulē, masveidā audzēta Jaunzēlandē, tiek dēvēta par gurķu sēklu eļļu. Tas ir spēcīgs antioksidants, ieteicams arī krāsotu un balinātu matu kopšanai.

Visas salu valstis novērtē un izmanto jūras aļģu labvēlīgo spēku – šajā pasaules reģionā var sastapt duci dažādu šķirņu, kuras tiek iekļautas uzturā un tiek izmantotas kā kosmētika ar ādai un matiem vērtīgu spēcīgi atjaunojošu īpašību.

Vēl viena populāra kosmētika no Jaunzēlandes reģiona ir harakeke ekstrakts – bieži tiek pievienots šampūniem vai matu skalojumiem, kas slavens ar savām ārstnieciskajām un tonizējošām īpašībām. Tās galvenais uzdevums ir sniegt atvieglojumu sakairinātai vai jutīgai ādai, remdēt apdegumus un lieliski rūpēties par smagiem, bieziem un bez apjoma matiem.

Pateicoties tā nomierinošajām un nomierinošajām īpašībām, olīveļļas un kawakawa augu macerāts tiek izmantots arī šampūnos, kas ieteikti jutīgai galvas ādai. Tam ir pretsāpju un pretiekaisuma īpašības, kas aizsargā galvas ādu no spēcīgas saules un augstas temperatūras.

Gandrīz visa Okeānija un lielākā daļa Austrālijas apgabalu ir tropu meži un plašs eikaliptu šķirņu klāsts – tie ir augsti novērtēti kosmētikas un aromterapijas līdzekļi. Iepriekš minētā eikalipta eļļa ir viena no populārākajām sastāvdaļām, ko izmanto smagu un taukainu matu kopšanā.

Vēl viens Jaunzēlandes reģionam raksturīgs augs ir Jaunzēlandes lini (bieži saukti par Jaunzēlandes kaņepēm). eļļa, kas spiesta no šī auga sēklām, ir īpaši novērtēta matu kopšanā. To sauc par harakeke sēklu eļļu, un tā ir populāra augstās omega-6 linolskābes koncentrācijas dēļ. Harakeke sēklu eļļa ir vērtīgs fitosterīnu avots, kas stimulē kolagēna sintēzi, novērš matu izkrišanu un stiprina matus visā garumā no sīpoliem līdz galiem.

Mēs varam arī apbrīnot apbrīnojamo augu bagātību Jaunkaledonijā (salā ir "mājas" 2551 endēmiskajam augam). Īpaši ievērības cienīgi ir neparastie un unikālie skuju koki – tajos ir aizsargājamas daudzas sugas. Sēklas izmanto ēterisko eļļu ražošanai, kuras bieži kombinē ar populāro kokosriekstu eļļu vai jojobas eļļu.

Vēl viena novērtēta viela matu kopšanai ir melnkoks un iepriekš minētais sandalkoks. Tos galvenokārt audzē Zālamana salu reģionā. Melnkoks tiek izmantots ne tikai mēbeļu ražošanā un tēlniecībā. Izrādās, ka melnkoka ekstraktam piemīt lieliskas pretcelulīta īpašības, kā arī stimulē zemādas asinsriti. Turklāt, ja to sistemātiski lieto galvas ādas losjona veidā - veicina labāku matu augšanu un aizsargā spuldzes no izkrišanas. Tam ir arī pretnovecošanās iedarbība un tas aizsargā pret brīvajiem radikāļiem.

Samoa var lepoties ar to, ka masveidā audzē augu, ko sauc par colocasia esculenta, ko parasti sauc par taro. Medicīnā plaši tiek izmantotas dažādas tā daļas: taro ir ideāls līdzeklis pret kairinātu galvas ādu, visām čūlām un epidermas iekaisumiem. Tā kosmētiskās īpašības ir iespaidīgas: taro ir bagāts ar cukuriem, oligopeptīdiem un flavonoi

ds. Tā aktīvās sastāvdaļas spēcīgi stimulē šūnu vielmaiņu, tāpēc augu ekstrakti tiek izmantoti, lai risinātu problēmas, kas saistītas ar novājinātiem un retinātiem matiem. Taro lieliski noder arī kā atjaunojošo krēmu un sejas masku sastāvdaļa.

Eksotiskie augļi no Okeānijas reģioniem, izņemot to pārsteidzošo garšu, bieži tiek novērtēti vitamīnu, minerālvielu un aminoskābju bagātības dēļ. Tie kļūst par dabisko masku sastāvdaļām un tiek apvienoti ar dabīgām eļļām, lai barotu matus un ādu. Viens no Kiribati biežāk audzētajiem augļiem ir banāni, džekfrūti un melones. Tie ir ne tikai barojoši pārtikas produkti, bet arī dabīga kosmētika, kas labvēlīgi ietekmē ķermeni un matus.

Tropiskas un eksotiskas sastāvdaļas matu kopšanai? Ja meklējat inovācijas un vēlaties izmēģināt kaut ko jaunu - ķerieties pie dabīgām, dabīgām eļļām no Austrālijas un tās unikālajiem augu ekstraktiem - viņu darbība jūs pozitīvi pārsteigs. Ņemot vērā to, ka matu eļļošana ir populārs rituāls visā pasaulē – tik liels sieviešu skaits nevar kļūdīties: dabīgās eļļas ir labākais, ko var dot saviem matiem!

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika