Pretpiesārņojuma matu kopšana - kā pasargāt matus no toksīniem, pilsētas piesārņojuma un smoga?

Pretpiesārņojuma matu kopšana - kā pasargāt matus no toksīniem, pilsētas piesārņojuma un smoga?

Kā pilsēta ietekmē matus, aizsardzību no toksīniem, matu detoksikācija, kā pasargāt matus no pilsētvides piesārņojuma, pretpiesārņojuma matu kopšana - šie atslēgvārdi un jautājumi piepildainternetu.

Rudenī un ziemā, kad nekas mūs nepasargā no piesārņota gaisa un kad mums nav izredžu atelpai no smoga un uzkarsēta gaisa, ko rada centrālā apkure, šāda veida aizsardzība tiek atzīta par patiesi svarīgu vai pat būtisku. Noskaidro, kāpēc un iepazīsti labākās matu kopšanas procedūras, kas risina mūsdienu civilizācijas radītās matu vajadzības. Sāciet kondicionēt šķipsnas, kā tas jādara pareizi.

Pretpiesārņojuma matu kopšana - kas tas tāds?

Vienkāršā valodā pretpiesārņojuma matu kopšana ir matu aizsardzība pret piesārņojumu un smogu, kas ir smago metālu maisījums: slāpekļa dioksīds, ozons, oglekļa monoksīds, policikliskie aromātiskie ogļūdeņraži, kadmijs, dzīvsudrabs, svins, daļiņas PM10 un PM2.5. Tās ir bīstamas un toksiski ietekmē cilvēka organismu, arī matus un ādu.

Pretpiesārņojuma matu kopšana – mode vai vajadzība?

Pretpiesārņojuma matu kopšana ir viena no retajām tendencēm, kas nav dzimusi no nepieciešamības pēc skaistuma, inovācijas vai mūsdienīgas kosmetoloģijas. Tā ir tendence, kas radusies no nepieciešamības mūs pasargāt no mūsdienu civilizācijas slavenajiem sasniegumiem. Augstais gaisa piesārņojuma līmenis, gaisa kondicionieri telpās, cigarešu dūmi, UV starojums un kaitīgā gaisma, ko izstaro planšetdatori un viedtālruņi, veicina brīvo radikāļu rašanos, oksidatīvo stresu, kā arī veicina ādas un matu novecošanos.

Mēdz teikt, ka visbīstamākās ir daļiņas 2,5. Citiem vārdiem sakot, tie ir putekļi, kuru izmērs diametrā nepārsniedz 2,5 mikrometrus. Šādas daļiņas ir izmērā niecīgas, un bez piepūles iekļūst mūsu organismā,un skar arī ārējās ķermeņa daļas, piemēram, matus un ādu.

Kam noteikti nepieciešama pretpiesārņojuma aizsardzība?

Pretpiesārņojuma aizsardzība bieži tiek jaukta ar pretnovecošanās rutīnu. Mitrinātāji un profesionāli pretpiesārņojuma matu kopšanas līdzekļi patiešām palēnina novecošanas procesus, tomēr tie ir veltīti visiem vecumiem. Nenoliedzami, gaisa piesārņojums visiem rada galvassāpes, bez izņēmumiem. Tāpēc pat mazuļa ādas kopšanā jāiekļauj produkti ar dabīgām eļļām, kas bagātas ar A, C, E vitamīniem. Katram jāievēro pretpiesārņojuma rutīna, neatkarīgi no vecuma. Tas galvenokārt ir svarīgi ziemā un rudenī un attiecas uz cilvēkiem, kas dzīvo lielajās pilsētās - tieši tur toksīnu koncentrācija ir visaugstākā.

Pretpiesārņojuma aizsardzība - ko mēs patiesībā aizsargājam?

Neskaitot rūpes par veselību, labsajūtu un jaunību, turpinām cīnīties par matu un ādas uzturēšanu to labā stāvoklī. Diemžēl nevēlamie plankumi uz ādas un matiem joprojām ir redzami ar neapbruņotu aci. Smoga un pilsētvides piesārņojumā tiek vājināts matu apvalks, bojātas iekšējās matu struktūras, ir paaugstināta porainība, izteikta matu dehidrācija un lūzumi, kā arī rodas pārmaiņas ādas struktūrās (ekzēma, alerģiskas reakcijas, pinnes, blaugznas, iekaisums, novecošanās).

Pretpiesārņojuma matu kopšanas kosmētika - īpašības un efekti

Īsi sakot, tie ir produkti, kas nodrošina pastiprinātu aizsargiedarbību; šī izcilā īpašība ir atkarīga no īpašo vielu kombinēšanas ar gataviem sastāvdaļu maisījumiem, kas efektīvi bloķē kaitīgos vides agresorus no iekļūšanas matos un ādas slāņos. Pretpiesārņojuma ādas un matu produkti pasargā no oksidējoša stresa, novecošanas procesiem, intensīvas un paātrinātas šūnu atmiršanas un šūnu sadalīšanas procesu palēnināšanas, kas notiek ādas un matu matricā.

Mūsdienās piesārņojuma novēršanas produktu izmantošana ir vajadzīga

Tas ieteicams cilvēkiem, kuri pakļauti automašīnu dūmu, cigarešu dūmu, skursteņu putekļu iedarbībai, kā arī cilvēkiem, kuri daudz laika pavada telpās ar gaisa kondicionēšanu un strādā pie datora ekrāniem. Krēmi, šampūni, kondicionieri vai eļļas efektīvi pasargā no oksidējoša stresa, kas izraisa paātrinātu ādas novecošanos.

Kāpēc mati jāsargā no smoga?

Mati nav tikai to ārējā daļa, kas sastāv no keratīna slāņa (kutikulas) un garozas. Iesakņojusies matu daļa ar nosaukumu matu sīpols, kas atrodas ādas iekšpusē, ir vienīgā dzīvā daļa, kas nepārtraukti darbojas un ‘rada’ jaunus matus. Smagie metāli, toksīni, pilsētas piesārņojums, dūmi, smogs un UV starojums kropļo gan tā darbu, gan šūnu dalīšanās procesus, kas notiek matu matricā. Līdz ar to tiek ievērojami palēninātsmatu augšanas process un, lai situāciju vēl vairāk pasliktinātu, bieži vien arī veicināta pārmērīgas matu izkrišanas problēmas attīstība.

Jau pieminētais smogs negatīvi ietekmē ārējos matu slāņus - tas tos apsmidzina ar toksīniem, līdz ar to kondicionējošām vielām nav iespējams iekļūt matu iekšējās struktūrās, tas ievērojami bojā matu apvalku, paaugstina dehidratāciju un trauslumu, kā arī krasi maina matu porainību. Tāpat ir vērts atzīmēt, ka ziema nav vienīgā sezona, kad ļoti niecīgās smoga kutikulas uzsūc pilsētas piesārņojumu, tāpēc mums ir jānodrošina mati ar aizsardzību visa gada garumā un jāpakļauj tie smalkai, bet efektīvai attīrīšanai. Un to var izdarīt, ieeļļojot matus ar pareizi izvēlētiem eļļas maisījumiem.

Pretpiesārņojuma matu kopšana - kā tas darbojas?

Matu kopšanas kosmētika, kas ietilpst matu aizsardzības līdzekļu grupā, ir īpašs kosmētikas veids. Proti, to uzdevums neaprobežojas tikai ar aizsardzību un reģenerāciju. Vārdu sakot, tie ir produkti, kas attīramatus, lai, citiem vārdiem sakot, atbrīvotu matus no piemaisījumu un toksīnu apvalka, kam izdevies tos apņemt.

Būtiskākās norādes attiecībā uz pretpiesārņojuma aizsardzības praksi:

  • kutikulas slāņa aizsardzība
  • galvas ādas aizsardzība
  • aizsardzība pret smagajiem metāliem
  • aizsardzība pret radiāciju (UV, kā arī tā saucamā redzamā gaisma)
  • matu attīrīšana, kā arī galvas ādas un matu dziļa detoksikācija
  • matu atjaunošana, barošana un stiprināšana
  • Matu apgāde ar skābekli (oksibrāzijas vai mezoterapijas ampulas)

Pretpiesārņošanas līdzekļi matiem – Kosmētiskie līdzekļi un procedūras matu aizsardzībai pret toksīniem

Matu detoksikācija ir vienāda ar īpašas nozīmes kosmētikas sēriju, kuras mērķis ir cīnīties un aizsargāt matus pret smogu, pilsētas piesārņojumu un UV starojumu.

  • Šampūns - vienmēr izvēlieties micelāro līdzekli, kas bagāts ar tādām attīrošām vielām kā Baicalin garšaugi vai Hindu macerāti.
  • Skrubis - invazīvāks nekā micelārais šampūns; tam veiksmīgi izdodas atbrīvot matus un galvas ādu no toksīniem. Turklāt tas spēj uzlabot asins cirkulāciju uz ādas virsmas un stimulēt šūnu dalīšanos.
  • Matu mazgāšana - labākais detoksikācijas veids, kas veicina cīņu ar smogu, ir etiķis. Lietots kā matu mazgāšanas līdzeklis, tas attīra matus labāk nekā ūdens un papildus atstāj matus paskābinātus. Līdz ar to tiek efektīvi novērsta matu dehidratācija un kutikulas slāņa bojājumi.
  • Kondicionieris un maska - tā var būt īpaši aizsargājoša eļļa vai īpašs kosmētiskais līdzeklis, kas atjauno, noslēdz kutikulas un attīra matus no toksīniem. Labākā matu maska pret piesārņojumu? Nanoil aktivētā kokogle un baltais māls garantē intensīvu detoksikāciju, aizsargsargu un apjomīgus, spīdīgus matus.
  • Matu eļļošana - visdrošākā pretpiesārņojuma procedūra ir matu eļļošana. Neapšaubāmi, eļļas kalpo savam mērķim daudzos matu kopšanas aspektos: tās kondicionē un attīra galvas ādu, detoksikē matu stiebru, aizsargā pret gaidāmajiem toksīnu un piesārņojuma plīvuriem, novērš bojājumus un reģenerē. Ziemā un rudenī matu eļļošanu ieteicams veikt biežāk nekā tikai reizi nedēļā.
  • Specializētas procedūras - matu skābekļošana - mūsdienās oksibrāzija un skābekļa mezoterapija ir atzītas par ļoti populārām procedūrām, kas darbojas kā glābiņš matiem, kuri ir pakļauti toksīnu agresīvai iedarbībai.

Pretpiesārņojuma matu kopšana - ko meklēt skaistumkopšanas līdzekļos?

Bez laboratoriski izstrādātām, inovatīvām sastāvdaļām, ko pievieno krēmiem un matu maskām, kosmētikā, kas marķēta kā pretpiesārņojuma līdzeklis, bieži vien ir virkne jaunākās paaudzes vitamīnu, kas pazīstami kā attīrītāji no brīvajiem radikāļiem, vai dabiskās eļļas, kas veido A, C, E vitamīnu, kā arī fitosterlu un flavonoīdu avotu. Turklāt cīņā ar pilsētas piesārņojumu var izvēlēties arī nomierinošu alantoīnu, nikotīnamīdu (pastiprina aizsargslāni), patentētus augu ekstraktu sastāvus vai labi sabalansētus eļļu maisījumus, kas novērš nekontrolētu matu porainības līmeņa paaugstināšanos. Iepriekšminētās Baikalīnazālītes un hinduistu ražojumi novērš brīvo radikāļu pārmērīgu ražošanu, ko veicina smago metālu klātbūtne.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika