Vidējas porainības mati. Lietas, kas jums jāzina

Vidējas porainības mati. Lietas, kas jums jāzina

Definēt to kā "normālu" ir mazliet pārāk optimistiski. Arī vidēji porainiem matiem ir savas problēmas, kas nebūt nav normālas, jo īpaši, ja tie ir pakļauti nepareizai un neatbilstošai kopšanai. Tad uzreiz parādās daudz problēmu, kas uzreiz pasliktina matu stāvokli un izmaina to izskatu uz nepievilcīgu. Tie ir mati, kas pastāvīgi balansē starp perfektu izskatu un apšaubāmu šarmu. Uzziniet, kas raksturīgas vidēji porainiem matiem, un uzziniet, kā tos pareizi kopt.

Vidēji poraini mati: profils

Vidēji porainus matus var raksturot kā iestrēgušus starp smagiem/blīviem zemas porainības matiem un stipri bojātiem/dehidratētiem matiem. Kā izskatās šādi mati? Pirmā īpašība, kas jāmin, ir nedaudz pacelta kutikulu kārta. Otrkārt, šādi mati nav apgrūtinoši, kad runa ir par to kopšanu, tos ir viegli ieveidot, bet tajā pašā laikā tie ir ļoti nepastāvīgi. Diemžēl, lai sabojātu vidējas porainības matu stāvokli, nav nepieciešams daudz.

Vidēji porainiem matiem ir raksturīgi būt "sliktā stāvoklī", jo arī to sīpoli ātri novājinās. Līdz ar to mati var izkrist un pat vispār pārstāt augt. Citiem vārdiem sakot, vidēji poraini mati ir soli no tā, lai būtu nožēlojamā stāvoklī. Šādi mati ir plāni, kas nozīmē patiešām vāju iekšējo keratīna struktūru - neatbilstoša kopšana apvienojumā ar aizsardzības trūkumu ir viss, kas nepieciešams, lai pilnībā sabojātu vidēji porainus matus.

Mikroskopā var pamanīt, ka vidēji porainu matu kutikulas ir paceltas. Tas paver ceļu visiem ārējiem faktoriem iekļūt matu struktūrās un pakāpeniski pasliktināt to stāvokli. Tas nozīmē, ka šādiem matiem ir nepieciešams tūlītējs stiprinājums. Turklāt galvas ādas skābju un bāzu līdzsvara traucējumu rezultātā mati kļūst taukaini un plāni, tiem trūkst apjoma un struktūras. Šo stāvokli var pavadīt mitras blaugznas.

Patiešām, vidēji poraini mati ir diezgan problemātiski. To stāvokli patiešām ir viegli pasliktināt, kas padara matētus, raupjus, sprogojošus, bez spīduma, grūti veidojamus un sāpīgi grūti izķemmējamus matus. Ir vērts apzināties arī to, ka matu veidošanas līdzekļi papildus veicina vidēji porainu matu stāvokļa pasliktināšanos. Noteikti šāda tipa šķipsnām ir jāpievērš īpaša uzmanība. Var uzskatīt par pašsaprotamu, ka vidēji porainu matu stāvoklis nākotnē ir atkarīgs no jums un no tā, kādas rūpes tiem nodrošināsiet šodien.

Vidēji porainu matu kopšana

Vidēji porainiem matiem ir nepieciešama stiprināšana un dziļa barošana apvienojumā ar iespējamo bojājumu atjaunošanu. Tas galvenokārt attiecas uz matu galiem un vidējiem matu posmiem uz leju. Ieteicams ķerties pie šampūna, eļļas vai galvas ādas kondicioniera, kas regulē taukaino dziedzeru darbību, nodrošina matu atjaunošanos un nostiprina matu dabisko aizsargslāni.

Turklāt vidēji porainiem matiem ir jālieto viegla kosmētika, kas nepārslogo šķipsnas. Tādēļ labu risinājumu piedāvā maigas miglas, augu destilāti un izsmidzināmie kondicionieri.

Turklāt šādi mati regulāri jāapstrādā ar kondicionieriem, kas satur proteīnus, mīkstinošas vielas un vieglus, gaistošus silikonus (cikloheksasiloksāns, ciklometikons, ciklotetrasiloksāns, dimetikona kopoliols, laurilmetikona kopoliols). Turklāt var izmantot arī dažāda veida mitrinošas maskas, kas satur, piemēram, alveju, hialuronskābi, urīnvielu un citus mitrinātājus.

Viena no labākajām skaistumkopšanas procedūrām vidēji porainiem matiem ir matu eļļošana. Tādēļ ieteicams reizi nedēļā matus ieteikt apsmidzināt ar dabīgām eļļām, vislabāk, ja tas tiek darīts ar eļļām, kas satur omega-7 un omega-9 taukskābes.

Tā kā vidēji poraini mati bieži ir jutīgi, tieši šis matu tips kļūst vājāks... miega laikā. Tas tāpēc, ka šķipsnas berzējas par spilvena pārvalku un tiek savilktas, kamēr mēs uz tām guļam. Šī iemesla dēļ pirms gulētiešanas ir labi matus sakārtot vaļējā kupenā vai pīnīt.

Vidēji porainiem matiem vajadzētu izķemmēt matus, izmantojot vai nu smalku suku no dabīgiem sariem, vai ķemmi ar platiem zobiem. Kad runa ir par žāvēšanu, vislabāk izmantot remdenu fēna gaisa plūsmu. Tā izlīdzina matu kutikulas un padara šķipsnas spīdīgas. Neaizmirstiet arī par regulāru matu galu apgriešanu, jo tā ir vidēji porainu matu trauslākā daļa.

Šampūns vidēji porainiem matiem

Izvēloties šampūnu vidēji porainiem matiem, jāpievērš uzmanība matu šķipsnu tipam un jāpieskaņo tas, piemēram, cirtas tipam vai matu taukainības pakāpei. Turklāt šādam šampūnam nevajadzētu būt pārmērīgi apgrūtinošam. Tāpēc būtu labāk, ja jūs izvēlētos bezkrāsainu šampūnu, nevis pienainu un biezu šampūnu, kas paredzēts augstas porainības matiem.

Kondicionieris vidēji porainiem matiem

Pirmkārt un galvenokārt, kondicionierim vidēji porainiem matiem jābūt vieglam, kas nozīmē, ka tas nedrīkst pārslogot matus vai atstāt taukainu plēvi uz šķipsnām. Šāda tipa matiem patīk, ja tie tiek papildināti ar ūdeni un pasargāti no mehāniskiem bojājumiem. Tāpēc vislabāk būtu izvēlēties kondicionieri, kas satur mitrinošus mitrinātājus un diezgan daudz mīkstinošu vielu. Vēl viens būtisks vidēji porainu matu kopšanas elements ir matu galu aizsardzība. Šī iemesla dēļ neizlaidiet speciālu serumu vai kvalitatīvas matu eļļas lietošanu.

Turklāt, ja jūsu mati ir plāni, izvēlieties izsmidzināmo kondicionieri vai vieglu matu miglu. Šāda kosmētika aizsargā un nogludina matus, tos pārmērīgi neapgrūtinot.

Reizi nedēļā pastipriniet matu kopšanu, izmantojot masku, kas attīra, baro un stiprina matus, padarot tos skaistākus. Pateicoties Nanoil, jūs varat izvēlēties kādu no augstākās kvalitātes matu maskām, kuru pamatā ir vidēji porainiem matiem būtiskas sastāvdaļas. Pārvērtiet savus matus ar šķidrā zīda masku vai izmēģiniet spēcīgo argana eļļas matu masku.

Eļļas vidējas porainības matiem

Kā minēts iepriekš, vidēji porainu matu vārpstu klāj kutikulas, kas ir nedaudz paceltas. Ņemot to vērā, eļļām, ko izmanto šādu matu kopšanai, jābūt izgatavotām no vidēja lieluma molekulām. Meklējiet tādas, kuru sastāvā dominē omega-7 un omega-9 taukskābes. Labākais šādu eļļu maisījums ir Nanoil vidēji porainiem matiem.

Eļļas un kosmētikas sviesti, ko ieteicams lietot vidēji porainiem matiem

  • Baobaba sēklu eļļa - uz matiem izveido mikroskopisku plēvīti, kas novērš ūdens zudumu. Šī eļļa cīnās pret ārējiem agresoriem, nogludina matus un padara tos spīdīgus.
  • Argana eļļa - antioksidantu spēks, kas palēnina šūnu novecošanos. Tā nodrošina aizsardzību pret karstās ieveidošanas laikā radušos augsto temperatūru. Tā dziļi atjauno novājinātu matu keratīna struktūru.
  • Jojobas eļļa - būtībā tas ir šķidrs vasks, kas spiests no pelēko krūmu riekstiem. Tā ir izcila, pateicoties neticami augstajam skvalēna saturam. Tā novērš matu taukošanos, palēninot sebuma veidošanos. Tas attīra ādu un ārstē blaugznas. Vienlaikus eļļa labi baro, tāpēc tā ir glābiņš dehidrētiem matiem un galvas ādai.
  • Makadāmijas eļļa - tā ātri iekļūst galvas ādā un matu folikulos. Makadāmijas eļļa tiek uzskatīta par neaizvietojamu, ja runa ir par vidēji porainu matu kopšanu, jo tā neapslogo matus, bet regulē sebuma sekrēciju, nomierina kairinājumus, kondicionē, mitrina, mīkstina un palielina matu elastību.
  • Avokado eļļa - papildina matus ar ūdeni un pastiprina to spīdumu. Aprakstīta kā 7 vitamīnu eļļa, tā ir vislabākais kondicionieris un multivitamīns matiem. Tas nogludina matu šķiedras, padara šķipsnas spīdīgas, novērš sprogas un trauslumu. Tas uzlabo matu vadāmību.
  • Saldo mandeļu eļļa - pasargā matus no bojājumiem, ir maiga un labi uzsūcas. Tā ir pazīstama ar to, ka matētiem matiem piešķir spīdumu un sniedz atvieglojumu iekaisušai galvas ādai. Saldo mandeļu eļļa satur 55 % omega-9 taukskābju. Šīs eļļas sastāvā esošais B vitamīns ir atbildīgs par pareizas matu augšanas procesa vadību.
  • Rīsu eļļa - tajā ir kalcijs, magnijs, kālijs, fosfors, mangāns, dzelzs, šķiedrvielas, kā arī E un K vitamīns. Tā ir augsti vērtēta, jo tajā ir augsta fitosterīnu, tokoferolu un γ-rizanola koncentrācija - vielas, kas palēnina šūnu un galvas ādas novecošanos un novērš matu izkrišanu.
  • Vīnogu kauliņu eļļa - tai piemīt nomierinošas un atjaunojošas īpašības. Šī eļļa cīnās ar blaugznām, psoriāzi, pārmērīgu sebuma veidošanos un taukainu galvas ādu. Tā aizsargā matus un galvas ādu pret saules starojumu, ķīmiskiem un mehāniskiem bojājumiem, kā arī pret biežām friziera procedūrām (t. i., krāsošanu, žāvēšanu un taisnošanu).
  • Smiltsērkšķu eļļa - tajā ir augsta antioksidantu, palmitolskābes (omega-7) un tanīnu, flavonoīdu, bora, mangāna un A, C un K vitamīnu koncentrācija. Šī eļļa stimulē kolagēna sintēzi un nostiprina saites matos, kas tādējādi iegūst elastību un kļūst viegli veidojami. Smiltsērkšķu eļļa paātrina matu augšanu, papildina šķiedras ar ūdeni, kondicionē un baro.

Kas vēl patīk vidēji porainiem matiem?

  • Keratīns - dabiska matu sastāvdaļa. Laba ideja ir reizi vai divas reizes mēnesī matus apstrādāt ar keratīna masku. Tā aizpildīs visas matu struktūras nepilnības un novērsīs mikrobojājumus.
  • Hialuronskābe - tā ne tikai mitrina, izlīdzina matus un aizsargā pret bojājumiem. Hialuronskābe arī padara matus gludus un mirdzošus. Turklāt tā palīdz novērst visas nepilnības matu struktūrā, rūpējas par galvas ādu, aizsargājot to pret dehidratāciju un kairinājumu.
  • Fruktoze - tas ir vienkāršais cukurs, ko parasti izmanto pārtikas rūpniecībā. Fruktoze ir ideāli piemērota vidēji porainiem matiem, jo tā mitrina un vienlaikus stiprina šķiedras un aizsargā pret bojājumiem. Ir vērts atcerēties, ka šī "saldā" viela ir saistīta ar vienu no matu sastāvdaļām - keratīnu, tāpēc tā labi atjauno un stiprina. Pateicoties fruktozei, vidēji poraini mati kļūst spēcīgi, un to virskārta ievērojami atjaunojas.
  • Zīda proteīni – tie baro matus, mitrina un kondicionē matu galus. Zīda proteīni ir atbildīgi par matu spīdumu un skaistu izskatu. Turklāt proteīni pārklāj matus ar mikroskopisku plēvi, kas galvenokārt aizsargā pret dehidratāciju un atjauno matu šķipsnas. Tas arī novērš sprogas un statiskus.
  • Aveņu vai ābolu etiķis (matu skalošanas veidā) - palīdz aizvērt izvirzītās matu kutikulas, izlīdzina matus un ļauj šķipsnām atgūt zaudēto spīdumu. Runājot par galvas ādu, tā tiek attīrīta un līdzsvarojas tās pH līmenis.
  • Sauļošanās līdzekļi - UVA un UVB aizsardzība ir vidēja porainuma matu kopšanas pamatā. Saules starojums mudina matu kutikulas pacelties, kas izraisa garozas bojājumus (mata iekšējo struktūru). Rezultātā vidēja porainība mati var mainīt savu porainību uz augstu, kļūt sausi un trausli, var sākt zaudēt mīkstumu, mīkstumu un spīdumu. Turklāt tas kļūst vairāk pakļauts lūšanai un viegli šķeļas galiem. Arī matu spuldzes kļūst vājākas, kas izpaužas kā pastiprināta matu izkrišanas problēma. Mati var pilnībā pārstāt augt. Tāpēc, īpaši vasarā, dodieties pēc dabīgām eļļām, kas piedāvā dabiskus UV filtrus. Visas dienas garumā apstrādājiet matus ar vieglu matu miglu ar augstu saules aizsardzības filtru.
  • A vitamīns (retinols) - regulē tauku dziedzeru darbību, cīnās ar blaugznām, stiprina matus un aizsargā galvas ādas hidrolipīdu apvalku.
  • E vitamīns, ko parasti sauc par "jaunības vitamīnu", ir spēcīgs antioksidants, kas palēnina novecošanās procesus. Tas paātrina šūnu dalīšanos matu garozā, kas liek matiem pareizi augt, saglabā to labo stāvokli, atjaunojas un kļūst izturīgi pret bojājumiem.
  • Provitamīns B₅ - uzlabo matu izskatu un stāvokli, aizsargā un stimulē matu augšanu, novērš bojājumus un rūpējas par matu galiem.

Vidējas porainības mati — lietas, no kurām jāizvairās

Sensibilizēti mati, kas ātri nosveras, nepanes smagas un biezas maskas un krēmīgus šampūnus, kas sakrājas pie saknēm un ir grūti izskalojami no vidēji porainiem matiem. Tikpat svarīgs ir kosmētikas sastāvs. Jāapzinās, ka vidēja porainība mati var izžūt un noteikti ātrāk kļūt blāvi, saskaroties ar sintētiskām vielām šampūnos un kondicionieros.

Šampūna sastāvdaļas, ar kurām vidēja porainuma mati nesadzīvo, ir: monohidroksispirts (dehidrēts), silīciji (atrodas uz matiem), spēcīgi mazgāšanas līdzekļi un konservanti (kairina).

Centieties arī izvairīties no smagiem, komedogēniem un grūti noņemamiem silikoniem, piemēram, simetikona, trimetikona, trimetilsiloksisilikātiem. Turklāt vienmēr pārbaudiet, vai konkrētā eļļa, maska vai kondicionieris, ko vēlaties uzklāt, ir piemērots jūsu matu tipam. Vidēji porainiem matiem mazāk nozīmē vairāk. Tāpēc izmantojiet tikai dažus augstas kvalitātes kosmētikas līdzekļus, kas saskan ar jūsu matu struktūru.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika