Jūsu mati cieš, ja jūs to darāt! Pārbaudiet aizliegto lietu apkopojumu, kas bojā jūsu frizūru

Jūsu mati cieš, ja jūs to darāt! Pārbaudiet aizliegto lietu apkopojumu, kas bojā jūsu frizūru

Jūs lutināt matus ar kondicionieriem, rūpīgi izvēlaties šampūnus, lietojat matu galu serumu un reizi nedēļā lietojat matu masku, bet jūsu mati joprojām ir bojāti, blāvi, sprogst un vienkārši neizskatās labi? Iespējams, ka vainīga ir šķietami nevainīga lieta, un jūs par to pat nenojaušat. Pārbaudiet visvienkāršākās kļūdas un aizliegtās lietas, kas bojā jūsu frizūru. Iespējams, starp tām jūs atradīsiet vainīgo, kas ir atbildīgs par sliktāku matu stāvokli. Ja jums ir šie sliktie ieradumi, atmetiet tos pēc iespējas ātrāk!

10 aizliegtās lietas, kas bojā jūsu matus

1. Plakanais gludeklis, lokšķēres un citi karstuma veidošanas rīki

Mūsu matiem nepatīk matu ieveidošana karstumā. Augsta temperatūra (virs 40 grādiem pēc Celsija) atņem tiem ūdeni. Ārkārtīgi augsta temperatūra, ko izstaro taisnotāji, neatgriezeniski apdedzina matus un sagrauj iekšējās disulfīdu saites - bojājumus, kurus nav iespējams labot. Apdedzināti mati neatgūs pienācīgu mitruma līmeni, tāpēc pēc iespējas izvairieties no gludinātājiem un ruļļiem. Ja nevarat bez tiem iztikt, vienmēr lietojiet termoaizsardzības līdzekli - dabisku eļļu vai gatavus aerosolus, kas pasargā no karstuma un pārsausinātu matu šķipsnu postošās iedarbības.

2. Dažas matu veidošanas procedūras un ķīmiskā apstrāde

Papildus barojošām un atdzīvinošām terapijām mēs bieži vien saviem matiem piemērojam teorētiski matus uzlabojošas procedūras, kas ilgtermiņā rada pretēju efektu, atstājot matus ļoti sausus, pasliktinot to elastību, elastību, spīdumu, spīdumu un vispārējo izskatu. Ķīmiskās apstrādes rezultātā bojāti mati, visticamāk, neatgūs savu stāvokli. Salonu procedūru hitu sarakstā ir balināšana, krāsošana, pastāvīgie viļņi, atkrāsošana, matu pieaudzēšana.

3. Laika apstākļi

Diemžēl mēs maz ko varam darīt. Jūs nevarat izvairīties no aukstuma, asa vēja un intensīvas saules gaismas, kas strauji bojā jūsu matus. Saule un sals vājina ne tikai ārējo matu struktūru, bet arī sīpolu iekšpusē. Rezultātā mati izkrīt un var tikt bloķēta to augšana. Vājāks sīpols pārtrauc dzemdēt pietiekami spēcīgus un biezus matus. Tāpēc ir nepieciešama matu aizsardzība pret saules stariem, kaitīgo UV starojumu un zemām temperatūrām. Mūsdienās līdzās postošajiem laikapstākļiem mati ir pakļauti jauniem draudiem, piemēram, smogam, piesārņojumam, toksīniem, kas ir bīstami gan jūsu labam izskatam, gan veselībai.

Ziemā un vasarā neaizmirstiet par cepuri un ķertieties pie īpaši izstrādātiem pretpiesārņojuma matu aerosoliem un eļļām - apsmidziniet ar tiem savu frizūru ikreiz, kad dodaties ārā.

4. Berzēšana un vilkšana (fiziski bojājumi)

Šīs darbības šķiet nevainīgas, bet, atkārtojot tās katru dienu, tās sabojā jūsu šķipsnas - matu berzēšana pret apkakli, auskariem, kaklarotām, mēteļiem, spilveniem.... un pārāk ciešu cepuru valkāšana ārkārtīgi bojā ārējās struktūras. Sliktākais noziegums, ko varat izdarīt pret saviem matiem, ir gulēšana bez izžāvēšanas procedūras pēc mazgāšanas - tā ir milzīga kļūda, kas ātri vien noved pie tā, ka bojāti mati izskatās katastrofāli. Šausmīga žāvēšana ar dvieli dara to pašu un nodara fizisku kaitējumu matu struktūrai, jo mitras kutikulas zvīņas ir trauslākas un jutīgākas, līdz ar to vājākas, tāpēc to berzēšana ar dvieli izposta to stāvokli, sabojājot dabisko tekstūru. Pēc mazgāšanas vislabāk ir maigi ietīt matus (vēlams, mikrošķiedras) dvielī un pagaidīt, līdz tie uzsūc lieko ūdeni.

5. Ūdens

Tik nevainīgs, bet tas var būtiski kaitēt jūsu matiem: pārāk ciets tekošs ūdens un minerālvielas, kas uzkrājas uz matiem. Šāda ūdens mikrodaļiņas izraisa stīvumu un neļauj jums mitrināt matus. Līdzīgi negatīva ietekme ir arī baseina ūdenī esošajiem hlorīdiem vai sāļajam jūras ūdenim. Ja vēlaties pasargāt matus no šādiem bojājumiem - lietojiet speciālus aerosola vai putu kondicionierus ikreiz, kad plānojat peldēties baseinā vai jūrā. Ja jūsu mājas ūdens nav pietiekami mīksts, izmantojiet ābolu etiķa un vārīta ūdens maisījumu pēdējai skalošanai. Tas mīkstinās matus, palielinās spīdumu un nodrošinās galvas ādas pH līdzsvaru.

6. Stress un slikts uzturs

Matu lauvas tiesu uzturvielu saņem no pārtikas, ko mēs ēdam, tāpēc, ja patiešām vēlaties pareizi barot un uzlabot matu augšanu, kā arī izskatu un stāvokli, atcerieties par pareizu uzturu ar augstu vitamīnu un minerālvielu saturu. Matiem visvairāk patīk aminoskābes (taurīns, arginīns, metionīns, cisteīns, tirozīns) - tās visvairāk veicina matu augšanu un novērš to izkrišanu. Pārbaudiet to labākos avotus un mēģiniet tās piegādāt katru dienu ar pārtiku.

Atcerieties, ka jūsu ādai, matiem un nagiem nav nekā sliktāka par spēcīgu stresu. Hroniskas skumjas un apātija ir jauneklīga izskata ienaidnieki - jums jāapzinās, ka mati vairāk izkrīt intensīva, pastāvīga stresa dēļ. Tāpēc mēģiniet atrast kaut ko tādu, kas ļaus jums vismaz uz mirkli atslābināties un katru dienu būt priecīgam. Piešķirt savam ķermenim pietiekami daudz miega un daudz smaidīt - tas noteikti ir labākais jaunības eliksīrs pasaulē. Bez maksas un pieejams jau tagad!

7. Jūsu matu struktūrai un stāvoklim nepiemēroti produkti

Jūs noteikti esat pamanījuši, ka mati pēc katras kosmētikas uzvedas atšķirīgi. Atcerieties arī to, ka jūsu mati ir savā ziņā unikāli un nekad nebūs tādi paši kā jūsu draudzenes vai māsas matiem, tāpēc, ja kaut kas ir labs viņai, tas ne vienmēr ir labs jums. Izvēlieties produktus, ņemot vērā tikai un vienīgi savu matu labsajūtu. Apsveriet to porainības veidu, izskatu, to, kā izskatās jūsu matu saknes un gali, un izvēlieties jūsu matu tipam piemērotus produktus. Ja tā ir problēma, izmantojiet tiešsaistes matu porainības testu vai profesionāla friziera vai trihologa padomu.

Tikai atcerieties vienmēr saglabāt līdzsvaru un nekad pārmērīgi neapstrādājiet vai nepiesātriniet matus ar pārāk lielu produktu daudzumu. Musu, želeju, aerosolu un citu matu veidošanas līdzekļu pamatā ir alkohols, tāpēc tie veicina sliktāku matu stāvokli, blāvu toni, lūšanu, dehidratāciju.

8. Gulēšana gulēt ar slapjiem matiem

Dažkārt mums nav laika ļaut matiem pilnībā izžūt gaisā. Gadās, ka mazgājam matus vēlu un pēc garas un saspringtas dienas vēlamies pēc iespējas ātrāk doties gulēt. Kā jau minēts iepriekš, gulēšana ar slapjiem matiem ir viens no spēcīgākajiem matu bojāšanas faktoriem. Daudzi cilvēki pat nenojauš, cik postoša tā ir viņu frizūrai. Ar to es nedomāju tikai matu krokas, lūšanu un nespodri pūkainas šķipsnas. Mitri mati ir vairāk pakļauti bojājumiem, un berzēšanās pret spilvenu rada mikrobojājumus visai matu struktūrai, kas noved pie nopietnām ilgstošām problēmām. Tāpēc vēsā fēna gaisa plūsma un nelaipna kupena, pīte vai ponija astīte būs mazāk invazīva.

Turklāt jāatceras, ka mitrām šķipsnām nepatīk nekādi skarbi kustības. Arī atšķetinot matus, izrādiet tiem rūpību un tā vietā, lai tos vilktu un ķemmētu, maigi atšķetiniet, izmantojot koka platzobu ķemmi.

9. Nepareiza ķemmēšanas rutīna un frizūras

Matu ķemmēšana ir ārkārtīgi svarīga darbība, kas, ja tiek veikta pareizi, mitrina matus (izkliedējot aizsargājošo sebumu), masē galvas ādu un palielina asins plūsmu, piegādājot šūnām skābekli, stimulējot sīpolus un veicinot augšanu. Tomēr, lai ķemmēšana kļūtu par kopjošu, nevis bojājošu procedūru, ir jāiemācās pareizi ķemmēt matus un jāizvēlas piemēroti piederumi. Atcerieties, ka nedrīkst ķemmēt matus - neatkarīgi no tā, vai tie ir mitri vai sausi.

Esiet saudzīgi un sāciet ar matu galiem, lai izvairītos no mezgliem un sapīšanās. Frizieri parasti iesaka dabīgo kuiļa saru sukas: ķemmēšanas laikā sari pieskaras galvas ādai, masējot to, atbrīvojot un izkliedējot sebumu pa visiem matiem. Frizieri uzskata, ka sebums ir vislabākais matu kondicionieris, kādu varat iedomāties. Turklāt galvas ādas masāža pastiprina asins plūsmu galvas ādā, kas pastiprina barības vielu uzsūkšanos un līdz ar to paātrina jaunu matu augšanu un stiprina esošos matus.

10. Galvas ādas atstāšana novārtā

Tikai retais zina, ka galvas āda ir vissvarīgākais matu elements. Veselīga galvas āda ir kā augiem auglīga augsne. Galu galā tā ir matu sīpolu "mājvieta" - matu daļa, kas ir atbildīga par pareizu un veselīgu augšanu. Galvas sīpols ir vadības centrs, ko dēvē arī par "matu fabriku". Ja galvas āda ir novārtā atstāta, sausa vai slikti attīrīta - sīpoli nespēj pareizi funkcionēt. Vēl sliktāk ir tas, ka uz matu saknēm uzkrājas produkti, kas kavē pareizu augšanu. Ja vēlaties krāšņus matus, vispirms padomājiet par pamatlietām: attīriet galvas ādu vai nu ar profesionālu skrubi, vai arī regulāri mājās lietojot matu eļļu.

Kā ātri atgūt matu stāvokli un spīdumu?

Ne visi nolemj doties pie trichologa vai uz dārgām matu klīnikas procedūrām. Vai ir veids, kā profesionāli atjaunot matus mājas apstākļos? Par laimi, ir! Tā ir mājas matu eļļas procedūra - droša un visu matu problēmu risināšanai, tā atdzīvina un atjauno matu stublāju, kā arī attīra un atslogo galvas ādu, baro matu sīpolus, sekmē spēcīgu, pasakainu matu (at)augšanu un bloķē retināšanos. Matu eļļas procedūra ir arī ideāla terapija pēc vasaras vai ziemas perioda, kad Jums ir raksturīgs sezonāls matu izkrišana.

Arī profesionālas matu maskas (ideālā gadījumā bagātas ar keratīnu un argana eļļu) vai atdzīvinošas ampulas ir efektīvas procedūras. Tomēr pirms iegādes pārliecinieties, vai tās var uzklāt uz galvas ādas un vai tās nesatur parabēnus un silikonus.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika