Zināšanu apkopojums: matu ampulas - kas tās ir, kad tās lietot un kādas izvēlēties?

Zināšanu apkopojums: matu ampulas - kas tās ir, kad tās lietot un kādas izvēlēties?

Neliels stikla flakons ir pēdējais solis cīņā par skaistiem matiem. Mēs parasti ķeramies pie tiem tad, kad esam izmēģinājuši pilnīgi visu, bet nekas nav izdevies. Šie mazie flakoniņi ir kā aprūpes trieciena skvēriņš: "mazie komandieri" parādās tad, kad nekas cits nespēj palīdzēt ar seboreju, blaugznām, pārmērīgu matu izkrišanu un apgrūtinātu matu augšanu. Bet vai matu ampulas patiešām darbojas? Vai tās ir drošas? No kā tās sastāv un vai ir alternatīva šādai nopietnai ārstēšanai? Šajā rakstā uzzināsiet visu par matu ampulām, to iedarbību, sastāvu un efektivitāti.

Kas ir matu ampulas?

Matu ampulas ir nelielas, parasti stikla pudelītes ar aktīvajām vielām. Šīs sastāvdaļas cīnās ar matu izkrišanu, to novājinātu stāvokli un apgrūtinātu augšanu. Preparāti stimulē asinsriti matu folikulos un stiprina matu sīpolus. Produkti, kas samazina matu izkrišanu, arī stimulē jauno matu augšanu. Ampules var iegādāties atsevišķi kā vienreizēju atjaunojošu šāvienu (tā ir skaistinoša ampula) vai kā kompleksu ārstēšanu nopietnāku problēmu gadījumā. Parasti tā sastāv no aptuveni desmit ampulām.

Kā darbojas matu ampulas?

Matu ampulas darbojas dažādos veidos atkarībā no to lomas kopšanā. Citiem vārdiem sakot, ampulas, kas paātrina matu augšanu, darbojas atšķirīgi no tām, kas atjauno bojātus matus, un ampulām, kurām jānovērš matu izkrišana.

Parasti ampulas baro galvas ādu un vienlaikus stimulē matu augšanu. Tās satur vairākas sastāvdaļas, kas stimulē matu folikulu vielmaiņu, kas veido keratīnu, kas ir matu pamatproteīns. Amulas palīdz stiprināt kolagēna šķiedras - tās padara matus labāk piestiprinātus pie saknēm. Mūsu mati pēc procedūras ir izturīgāki pret bojājumiem un citiem nelabvēlīgiem ārējiem faktoriem.

Matu ampulu veidi

  • Matu ampulas matu izkrišanai - šī ir ampulu grupa ar visplašāko izvēles klāstu attiecībā uz to iedarbību un sastāvdaļām. Aptiekās ir pieejamas tās, kuru sastāvā ir spēcīgākās vielas, kas palīdz izārstēt alopēcija areata. Pirms pirmās lietošanas ieteicams apmeklēt trihologu, jo to iedarbība ir spēcīga. Citas, daudz vieglākas formulas, kas risina sezonālas problēmas matu izkrišana, ir pieejamas aptiekās (to sastāvā galvenokārt ir augu izcelsmes sastāvdaļas, piemēram, nātres vai mārdadža).
  • Matu augšanu stimulējošas matu ampulas - produktu grupa, kas - atkarībā no to spēka un cenas - var būt vai nu profesionāli produkti, to lietošana jākonsultē ar speciālistu, vai arī to pamatā ir maigākas sastāvdaļas, kas atbalsta matu sīpolus (tās visbiežāk satur dārzeņu un vitamīnu ekstraktus no sarkanās paprikas, ingvera vai pipariem); šādas procedūras ir mazāk efektīvas, taču ampulas ir arī daudz lētākas.
  • Atjaunojošas matu ampulas - šie preparāti bieži satur B grupas vitamīnus, minerālvielas, ēteriskās eļļas un augu ekstraktus. To uzdevums ir barot matus un saudzīgi kopt galvas ādu. Šīs grupas ampulas darbojas kā matu maska (kaut kas līdzīgs banketu sejas maskai, kas uzreiz izdaiļo seju). Visbiežāk atjaunojošās matu ampulas tiek lietotas atsevišķi, lai ātri izdaiļotu matus un uzlabotu to stāvokli pirms svarīga vakara.
    Atjaunojošās matu ampulas jālieto reizi gadā, lai stiprinātu matus (piemēram, karstā vasarā vai pavasara vai rudens ekvinokcijas laikā). Tad ampulas būs lielisks līdzeklis matētām, trauslām, trauslām, pieskārienam nepatīkamām vai ļoti sausām joslām. Ja mati ir īpaši bojāti, šo līdzekli var lietot biežāk.
  • Galvas ādas dziedinošās matu ampulas - arī pašai galvas ādai var būt nepieciešama palīdzība: tā var būt sausa, to var mocīt blaugznas vai visdažādākie kairinājumi, tā var niezēt vai būt nosliece uz alerģijām. Ampules spēj cīnīties ar blaugznām un galvas ādas pārmērīgu sausumu, tostarp psoriāzi un ekzēmu, kā arī SUS (seborejas dermatītu).

Kad lietot matu ampulas?

Matu ampulas ir nopietna matu ārstēšana, kas ieteicama tikai smaga matu vājuma gadījumā vai kā intensīva bojātu, ļoti novājinātu, pārmērīgi izkritušu matu atjaunošana. Tās nav ieteicams lietot kā matu masku vai kondicionieru aizstājēju matiem, kuriem nav nepieciešama tik spēcīga reģenerācija. Tas tāpēc, ka ampulās ir augsta aktīvo vielu koncentrācija - dažkārt to lietošana var nevis palīdzēt, bet gan sabojāt matus. Jāatceras arī, ka nedrīkst vienlaikus lietot vairākas procedūras ampulās, jo to iedarbība var savstarpēji izsvītrot viena otru. Ampules ir laba izvēle, ja novērojat šādus simptomus:

  • pēkšņs, ļoti intensīvs hronisks matu izkrišana
  • defluvium jeb pārmērīgs matu izkrišana.
  • kavēta matu augšana
  • vispārējs vājums un ievērojama matu izskata pasliktināšanās
  • nopietnas galvas ādas problēmas

Kā lietot matu ampulas?

Ampuļu lietošanas laikā vienmēr jāievēro ražotāja norādījumi. Tomēr visbiežāk instrukcijas ir ļoti līdzīgas. Ampulas lieto uz tīras galvas ādas - preparātu ieziež tajā un neizskalo. Pateicoties tam, flakonā esošajām vielām ir vairāk laika iedarboties uz galvas ādu un stiprināt sīpolus. Svarīgi ir arī iemasēt preparātu ādā. Pati masāža stimulē asinsriti un paātrina vielu uzsūkšanos. Rezultātā matu sīpoli kļūst veselīgāki un stiprāki.

Reģenerējošās ampulas lieto nedaudz citādi: šeit vienas ampulas pietiek apmēram diviem lietošanas reizēm, un preparāts jālieto uz visas matu virsmas, ieziežot to no saknēm līdz galiem. Šādā veidā sastāvdaļas labāk uzsūksies un sasniegs katru matu daļu, padarot joslas gludas, pulētas un matu kutikulas noslēgtas. Pēc ražotāja norādītā laika mati jāizskalo ar ūdeni.

Cik bieži jālieto matu ampulas?

Matu ampulas jāuzskata par specializētu matu kopšanas līdzekli, tāpēc tās jālieto saskaņā ar norādījumiem. Nelietojiet tās ilgāk, nekā ieteikts, jo tas var radīt pilnīgi pretēju rezultātu, nekā vēlams. Profesionālākas ampulas bieži satur hormonus un vairākas spēcīgas vielas. Ilgstošai lietošanai var būt slikta ietekme uz jūsu veselību. Tā kā šiem produktiem ir ļoti spēcīga iedarbība, starp katru procedūru ir jābūt pārtraukumam.

Kādas matu ampulas ir ieteicamas?

Šis jautājums ir grūts - katrai galvas ādai ir atšķirīgas vajadzības, tāpēc katrs mats atšķirīgi reaģēs uz konkrēta veida ampulām un tajās esošajām sastāvdaļām. Pirms sākat lietot ampulas, vienmēr ir labi apmeklēt speciālistu vai trihologu. Šī persona pārbaudīs jūsu matu stāvokli, un, pamatojoties uz to, tiks izvēlēts ārstēšanas veids.

Kādas matu ampulas izvēlēties?

Pirmām kārtām vienmēr jāņem vērā jūsu matu stāvoklis, to vajadzības un ampulu sastāvdaļas. Kas ir labas matu ampulas?

Meklējiet tādas, kuru sastāvā ir augstas kvalitātes aktīvās sastāvdaļas, kas ir būtiskas matiem. Konsultējieties ar kādu ekspertu, lai noskaidrotu, kuras sastāvdaļas jums ir visvairāk nepieciešamas. Pievērsiet uzmanību arī lietošanas veidam - neviens nevēlas produktu, kuru ir grūti lietot. Tāpēc pārbaudiet, vai preparātu var uzklāt tieši uz galvas ādas. Tāpat ir svarīgi pārbaudīt, vai ražotājs ir nodrošinājis pēc iespējas vienkāršāku lietošanu - īpaši dārgām ampulām jābūt viegli atveramām un lietojamām.

Pārliecinieties arī, vai pilnas iepakojuma ietilpības pietiek pilnai procedūrai vai arī ir nepieciešams lielāks daudzums, kā arī par to, cik ilgi jāgaida, lai panāktu vēlamo efektu.

Vai matu ampulas ir efektīvas?

Vai jums vajadzētu lietot matu ampulas? Pilnveidotāka dermokosmētika tiek rūpīgi pārbaudīta, lai pārliecinātos, ka tā ir droša un efektīva. Labi izvēlētām ampulām, kas lietotas atbilstoši instrukcijai, vajadzētu palīdzēt daudzu nopietnu matu un galvas ādas problēmu risināšanā.

Svarīgi ir ķerties pie matu ampulām tikai tad, kad jums patiešām nepieciešama spēcīgāka palīdzība - apmeklējiet speciālistu, kurš jums ieteiks, kāda veida ampulas izvēlēties. Nekad nelietojiet matu ampulas kā parastu matu masku vai matu kondicionieri. Tās ir daudz spēcīgākas, tādēļ tās jālieto tikai nopietnu matu problēmu gadījumā.

Slikts matu stāvoklis bieži vien ir brīdinājums, ka ar jūsu organismu notiek kaut kas slikts. Šī iemesla dēļ jums jāmēģina noskaidrot, kāpēc pasliktinājies jūsu matu stāvoklis. Matu izkrišana var būt pārmērīga stresa, hormonālo izmaiņu vai nepareizi izvēlētas kosmētikas rezultāts. Pirms ķerties pie ampulām, izanalizējiet, vai jūsu matiem patiešām ir nepieciešama tik intensīva ārstēšana.

Ja ne matu ampulas, tad kas tad?

Kā jau minējām, matu ampulas ir nopietns līdzeklis matu ārstēšanai. Ampulām bieži vien ir diezgan pretrunīgs, sintētisks sastāvs. Ja nolemjat tās izmēģināt, jums jābūt ļoti uzmanīgiem. Ir pieejamas arī augu izcelsmes ampulas, tomēr tās nav piemērotas visiem - tās nedarbojas labi uz balinātiem vai krāsotiem matiem.

Lieliska alternatīva ampulām ir matu eļļošana: tā arī baro un attīra galvas ādu, cīnās ar blaugznām, sausumu un seboreju. Eļļas satur vairākus vitamīnus, labas taukskābes un fitosterīnus. Tās atjauno matus un stimulē matu sīpolu darbību. Pareizi izvēlēta eļļa var kavēt matu izkrišanu un stimulēt matu augšanu.

Ja jūsu matu problēmas nav radušās nopietnu slimību vai hormonālu izmaiņu dēļ, izmēģiniet drošāku alternatīvu - pilnvērtīgu skaistumkopšanas procedūru ar dabīgām eļļām.

Arī maskas spēj stiprināt matu stiebru. Jums tikai reizi nedēļā jāpastiprina matu kopšana un jāizmanto kāda no piecām ideālajām Nanoil matu maskām: uzticieties profesionālu masku spēkam, kuras bez piepūles var izmantot arī mājās. Izvēlieties intensīvu atjaunojošu masku, kas bagāta ar keratīnu vai argana eļļu. Varat izmēģināt arī īpaši nomierinošo šķidro zīdu vai detoksikējošo ogli, kas palielina matu apjomu un spīdumu. Mitrinošu efektu nodrošina aļģu maska.

Kur iegādāties ampulas?

Profesionālās matu ampulas ir vairāk līdzīgas medikamentiem nekā kosmētikai, tāpēc tās galvenokārt ir pieejamas aptiekās vai profesionālos frizētavās. Tās var iegādāties arī internetā. Pirms to darāt, konsultējieties ar speciālistu, kurš varētu pārbaudīt to produktu sastāvu, kurus vēlaties iegādāties. Pirms tam ir labi pārbaudīt arī atsauksmes par ampulām.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika