Kāda ir labākā Ziemas matu kopšana? Populārākie triki & risinājumi

Kāda ir labākā Ziemas matu kopšana? Populārākie triki & risinājumi

Spīdīgi, spēcīgi, veselīgi mati vienmēr ir aktuāli, neatkarīgi no gadalaika. Ziemā, kad ārā temperatūra saglabājas zem nulles grādiem, mūsu matu sakārtojuma izskats var likt vilties. Caurvējš, sauss gaiss iekšā, mati paslēpti zem cepures – tas viss nav diez ko matiem draudzīgi.Mēs visi esam pazīstami ar elektrizētiem matiem, taukainu galvas ādu, apjoma trūkumu, dehidrāciju, bojātiem matiem (galiem), nevaldāmām šķipsnām. Kādai jābūt jūsu ziemas matu kopšanai?

Kas apdraud matus, kad ārā ir ļoti auksts?

Ziema nav (vispār!) matiem draudzīga gada sezona. Nepareiza matu kopšana uzkrītoši vājina gan iekšējās, gan ārējās matu struktūras, arī matu sīpoliņus. Tas tāpēc, ka mati ir pakļauti pēkšņām un diezgan krasām temperatūras maiņām: salts gaiss ārā un sauss sakarsēts gaiss iekštelpās – tas nav labs duets tavam matu sakārtojumam.

Cepures un šalles valkāšana vai šķipsnu slēpšana zem augstas apkakles nedod vēlamos efektus matu kopšanā. Mati paliek smagnēji un zaudē apjomu, galvas ādai tiek laupīta pareiza asinsrite, mati ir taukaini un šalle liek matu galiem lūzt. Līdz ar to tava frizūra vairs nav grezna un krāšņa rota. Kā atjaunot matu mirdzumu, kuplumu un spēku, kas pasargā no negatīvo faktoru iedarbības ziemā?

Ziemas matu kopšana perfektai frizūrai!

1. Kā ziemā kopt matus – svaigi mati pat ar cepuri

Vēsas dienas nozīmē daudz eļļainākus matus, kas rodas, valkājot siltu cepuri. Mati nepaliek svaigi, savukārt galvas ādu apgrūtina sebuma liekais daudzums, jo pastiprināti darbojas sviedru dziedzeri. Lai mati būtu apjomīgi, droši mazgā tos katru dienu: dari to ar dabīgu šampūnu ar labu ph līmeni.

Tu esi glābts no “cepuru matiem”, ja izsmidzini uz saknēm kādu sauso šampūnu, piemēram, pirms svarīgārandiņa. Produkts paceļ saknes, padara matus kuplākus un aiztur pārmērīgu sebuma sekrēciju. Galvenais, lai tu to nepadarītu par ieradumu. Uzklājot sauso šampūnu, nākamajā dienā ieteicams izmazgāt matus.

2. Kā kopt matus ziemā – labākie mitrinātāji

Lai paglābtu matus no sausā gaisa, nodrošiniet tiem pietiekamu mitrumu. Noteikums attiecas gan uz matiem visā to garumā, gan galvas ādu, kas mēdz zaudēt mitrumu pārkarsuša gaisa dēļ, ko izdala gaisa sildītāji un matu fēni. Ziemas sezonā mati ātri zaudē ūdeni un tiek paceltas kutikulas. Līdz ar to ir lielāka nosliece uz bojājumiem.

Mitruma piegāde ir matu kopšanas pamats – neskaitot balansējošo līdzekli, lietojiet mitrinošu šampūnu(daudz šampūnu taukainiem matiem satur arī sastāvdaļas, kas uztur matus un galvas ādu mitrinātu).

Micelārie matu kopšanas līdzekļi ir inovatīvi un īpaši paredzēti ziemai. Daudzi no tiem maigi attīra galvas ādu, nepadarot to sausu. Lieliska izvēle ir mitrinošas matu maskas/kondicionieri un ārstniecisko augu galvas ādas procedūras, nomierinot kairinātu galvas ādu un ieslēdzot tajā mitrumu.

Ja mati raud pēc mitruma – dodies pie friziera un ārstē tos līdz pat matu tvaika ārstēšanai, kas ir straujš barošanās veids. Jādara viss iespējamais, lai efekts saglabātos pēc iespējas ilgāk – kā spēcīgākais uzlabojums darbosies matu eļļas apstrāde mājās. Dari to vismaz reizi nedēļā.

3. Kā ziemā kopt matus – nekādu taukainu šķipsnu – tīra galvas āda

Neskaitot regulāru balansējošā šampūna lietošanu, matu apstrāde ar eļļu nodrošinās netraucētu galvas ādas līdzsvaru. Dabisko eļļu (īpaši džodžobas eļļas) unikālās īpašības uztur galvas ādu tīru un brīvu no liekā sebuma daudzuma.

Runājot par ārkārtīgi taukainiem matiem, tiem nepieciešami intensīvi strādājoši produkti. Ar balansējošo šampūnu nepietiek, lai atbrīvotos no ielaistām sēnītēm. Ja cīnāties ar šo problēmu, reizi nedēļā veiciet galvas ādas eksfoliāciju (Lietojiet jau gatavu skrubi vai izgatavojiet pats savu, izmantojot dabiskās eļļas). Skrubis ne tikai izņem sebuma lieko daudzumu, bet arī atbrīvo no lieko produktu veidošanās, dažādiem toksīniem un piemaisījumiem. Eksfoliācija uzlabo asinsriti, piegādā skābekli ādas šūnām un stimulē sīpoliņus straujākai matu augšanai. Turklāt skrubis ir ideāls līdzeklis plakaniem, smagiem matiem – maiga galvas ādas masāža paceļ saknes jaukam kuplumam.

4. Kā ziemā kopt matus – aizsargāti matu gali

Visātrāk tiek bojāti matu gali – tā ir matu daļa, kas pie mums ir vissenāk. Līdz ar to tiem ir ilgāks laiks gūt traumas nelabvēlīgu laika apstākļu, nepareizas matu kopšanas un neregulāras apgriešanas dēļ. Tā ir matu daļa, kas izžūst, zaudē krāsu un sadalās visātrāk. Matu gali bieži vien ir ārkārtīgi sprogaini, un šī ir tā matu daļa, kur sākas iekšējo struktūru bojājumi.

Vislabāk ir regulāri griezt matu galus un izmantot speciālu serumu, lai pasargātu tos no sausa gaisa un nesaudzīgām temperatūrām. Neskaitot  produktus uz silikona bāzes šo lomu pilda arī dabiskās eļļas – tās ne tikai sargā matus no ārpuses (atstājot mikroskopisku aizsargkārtu, kas pasargā no bojājumiem), bet arī stiprina iekšējās matu struktūras un neļauj matu galiem sašķelties.

5. Kā ziemā kopt matus – nostiprināti matu sīpoliņi un iekšējā matu struktūra

Mata sīpols ir tā izšķirošā sastāvdaļa – ja tā stāvoklis kļūst vājāks, mati viegli izkrīt no folikula. Vēl sliktāk – tiek traucēta arī matu augšana. Šķipsnas var izaugt vājākas un ar lielāku noslieci uz bojājumiem. Kad cepure, sals un sakarsēts gaiss apgrūtina matu sakārtojumu, matu kopšanas pamatā lielākoties jābūt matu eļļas uzklāšanai. Dabiskās eļļas ieklāj gan visā matu garumā, gan galvas ādā, lai stimulētu tās darbību, barotu matu matricu un piegādātu neskaitāmus vērtīgus vitamīnus, fitosterīnus, flavonoīdus un omega taukskābes. Matu ārstēšana ar eļļu ir labākā un efektīvākā mājas terapija, ar kuru var iepazīstināt savu matu sakārtojumu.

6. Kā ziemā kopt matus – kontrole pār elektrizētajiem matiem

Nevaldāmas šķipsnas – ziemas ļaunums, ar kuru daudzas sievietes pūlas cīnīties. Tas parasti ietekmē trauslus, plānus matus, tomēr gadās, ka biezie, smagie mati zaudē cīņu ar sausu gaisu, cepurēm vai veļas mazgāšanas līdzekļiem, kas lielā mērā pastiprina matu statiskumu.

Ja tavas šķipsnas bēdīgi lido dažādos virzienos un matu suku rutīna liek tām izskatīties tikai sliktāk, izmēģini šampūnu, kas bagātināts ar dabīgām eļļām (Lietojiet gatavu produktu vai parastam šampūnam pievienojiet pilienu vai divus dabīgas eļļas).

Vēl viena laba izvēle ir speciāli izstrādāts antistatisks matu aerosols. Tas dod vislabāko efektu, kad to iesmidzina cepures iekšpusē un uz šalles un pirms matu ķemmēšanas nedaudz mitrina ķemmi. Runājot par matu sukām, tās var izraisīt arī statiskumu. Ja tā, nomaini to pret platzobu koka ķemmi – statiskums turēsies pa gabalu, kā arī parūpēsies par matiem un masēsi galvas ādu.

7. Kā ziemā kopt matus – apskaužams matu apjoms

Apjoms (precīzāk sakot, tā trūkums) ir lielākā problēma, ar kuru, visticamāk, saskarsieties ziemā. Lai mati būtu apjomīgi, izmantojiet dažus izmēģinātus un pārbaudītus trikus. Neapšaubāmi prioritāte ir galvas ādas masāža - piemēram, masāža, ko veicat matos ieklājot eļļu. Tas ne tikai baro sīpoliņus, bet arī paceļ matu saknes un matus papildina ar apjomu.

Vēl viens labs veids ir matu žāvēšana “kājām gaisā”. Kad šķipsnas vēl ir nedaudz mitras, lieto maigu ieveidošanas losjonu – dabisku un bez sintētikas.

Mati labi izskatīsies arī lietojot paštaisītu linsēklu gelu. Lai ziemā izvairītos no smagnēji pieplakušiemmatiem, lietojiet vieglu kondicionieri un šampūnu. Šādā veidā esi pārliecināts, ka mati saņem pienācīgu aprūpi un produkti neizjauks galvas ādas līdzsvaru.

8. Kā ziemā kopt matus – aizsardzība no ārējiem faktoriem

Ja mati tiek pakļauti skarbiem laika apstākļiem, tie kļūst vājāki un ātrāk bojājas – tas ir loģiski. Diemžēl, ziemā, arī atgriežoties mājās siltā vietā – matiem nav izredžu atpūsties, jo arī sauss un pārkarsis gaiss sagādā tiem papildu slodzi.

Matu pasargāšana no bojāšanās ir viens no svarīgākajiem elementiem ziemas matu kopšanā. Dabiskās eļļas un mājas matu eļļas apstrāde, izrādās, dod vislabākos rezultātus, darbojoties vairākos veidos: tās ne tikai pasargā matus no ārpuses, bet arī nostiprina mata iekšējo struktūru un stiprina saknītes.

Vislabāk, izvēloties piemērotāko eļļu matu porainībai un stāvoklim – vajadzētu izmēģināt tiešsaistes matu porainības testu un izvēlēties pareizu eļļu sajaukumu. Viena no trim Nanoil matu eļļām tiks īpaši izgatavota ziemas matu kopšanai, paredzēta dažādām porainībām, matu tipiem un stāvoklim.

Kas taviem matiem nepatīk? Uzmanieties no…

1. Matu kopšanas līdzekļi uz alkohola bāzes

Spirti produktos veicina uzsūkšanos. Garās ķēdes spirti pat ilgtermiņā ļaunumu nenodarīs. Diemžēl, vairumā produktu ir vismaz viens spēcīgi dehidrējošs īsās ķēdes spirts, kas izraisa matu dehidrāciju un, regulāri lietojot, komedogēni ietekmē galvas ādu. Matiem nedraudzīgajā grupā ietilpst alkohola denats, benzilspirts, etanola spirts, izopropilspirts (IPA).

2. Stipri strādājoši silikoni, kas padara matus smagus

Smagie silikoni produktos darbojas kā “sliktie” spirti, atstājot galvas ādu atūdeņotu un kairinātu. Iegādājoties ziemas matu kopšanas līdzekļus, izvairieties no tādiem silikoniem kā simetikons, trimetikons vai trimetilsiloksisilikāti.

3. Matu taisnošana un karstā veidošana

Karstas plakanas dzelzs plāksnes, žāvētāja gaisa plūsma, kā arī mainīgs sauss un salts gaiss... var būt par daudz, lai mati ar to spētu tikt galā. Ja patiešām vēlaties darīt visu iespējamo, lai mati būtu veselīgi un izvairīties no to bojāšanas – matu taisnotāju lietojiet reti vai atsakieties no tā pavisam. Tu paglābsi savu matu sakārtojumu no neatgriezeniskām izmaiņām tā struktūrā. Žāvējot ar fēnu, izmantojiet vēsu gaisa plūsmu – mati nezaudēs mitrumu. Turklāt kutikulas tiks aizvērtas un jūs iegūsiet pasakainus, mirdzošusmatus.

4. Žāvēšana ar dvieli

Protams, šī aktivitāte ir pilnīgi aizliegta neatkarīgi no gadalaika. Tomēr atcerieties, ka invazīvā žāvēšana ar dvieli plus dažu mēnešu nelabvēlīgu apstākļu (gan iekšā, gan ārā) divreiz ātrāk rezultēsies bojātos matos. Skarba žāvēšana ar dvieli, matiem vēlāk var beigties ar matu lūšanu un bojātu ārējo keratīna slāni(kura mērķis ir pasargāt matus no bojājumiem un sausuma).

5. Pārāk daudz matu veidošanas līdzekļu

Noteikti ir vērts izvēlēties dabīgus matu veidošanas līdzekļus uz augu bāzes. Galu galā tie ļauj ieveidot frizūru, vienlaikus barojot un saudzējot. Tomēr, ja sintētiskās putas un matu lakas, lieto par daudz, tas piemēslo un piepilda matus ar ķīmiskām vielām, kas var izraisīt dehidratāciju un padara matus smagus. Matu putas, aerosols, želeja vai pasta pasliktina galvas ādas stāvokli, traucējot dabisko asinsriti.

6. Vieglprātīga rutīna žāvējot ar fēnu

Aizmigt ar slapjiem vai mitriem matiem (vai vēl sliktāk – iziet ārā ar mitriem matiem) ir viegls veids, kā saaukstēties. Daudz cieš arī mati. Mitri mati ir smalkāki un ar noslieci uz bojājumiem; to struktūra ātri sabojājas. Matu šķiedras ir ārkārtīgi grūti atjaunot.

7. Plastmasas sukas un ķemmes

Tās var pastiprināt matu statiskumu, plēst un izraut šķipsnas. Ja nopietni rūpējaties par matu kopšanu, jums nepieciešama pareizā suka vai ķemme. Platzobu koka ķemme ir viena no labākajām, ko var izvēlēties – tā ķemmē matus, masē galvas ādu un uzlabo asinsriti, tādējādi piegādājot skābekli matu sīpoliņiem.

8. Nepareiza veļas mazgāšana

Lai gan ļoti daudz daudz mazgāšanas līdzekļu un auduma mīkstinātāju piešķir cepurēm un šallēm skaistu aromātu un mīkstumu, tie nav paredzēti jūsu matu stāvokļa uzlabošanai. Lielākajai daļai veļas pulveru, mīkstinātāju un tablešu ir tāds pats elektriskais lādiņš kā matiem. Tāpēc … ja pārāk bieži mazgā šalles, cepures vai džemperus, mati noteikti pārvērtīsies par statiskām cirtām. Lai to mazinātu, izvēlieties antistatiskus mīkstinātājus un veļas mazgāšanas laikā nelietojiet pārāk daudz mazgāšanas līdzekļa.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika