Ļaujiet jūsu matiem runāt, 7. daļa. Cirtainu matu kopšana

Ļaujiet jūsu matiem runāt, 7. daļa. Cirtainu matu kopšana

Cilvēkiem, kuriem galva ir pilna ar cirtām, jāatceras, ka šādam matu tipam nepieciešama īpaša kopšanas rutīna. Cirtainiem matiem ir nevienmērīga struktūra, tiem ir tendence zaudēt mitrumu un kļūt blāviem, un tie ir pakļauti bojājumiem. Kā rūpēties par cirtainiem matiem, lai tie kļūtu veseli un izturīgi? Acīmredzot pavediens nav paslēpts nekur citur, kā tikai jūsu matos.

Daudzas sievietes var tikai sapņot par cirtainiem un bieziem matiem. Tie no mums, kuriem ir taisni mati, viļņus un lokas uzskata par loterijas laimestu. Tomēr praksē cirtaini mati ir daudz prasīgāki! Tas prasa īpašu aprūpi un rada vairāk problēmu, par kurām varētu domāt. Lai atbildētu uz jautājumu, kā rūpēties par cirtainiem matiem, vislabāk tam pievērst lielāku uzmanību! Vienkārši uzziniet vairāk faktu par to un noteikti ievērojiet to.

LOKAINI MATI - ĪPAŠĪBAS

No pirmā acu uzmetiena mēs redzam matus, kas ir pilni ar cirtām un daudz apjoma. Dažiem cilvēkiem varētu šķist, ka tas ir vienīgais, kas atšķir šāda veida matus no citiem. Tomēr būtiskākās atšķirības ir paslēptas mazliet dziļāk. Lai tos apskatītu tuvāk, ieteicams izmantot mikroskopu. Tad jūs uzzināsit, ka šķērsgriezuma izskats pilnīgi atšķiras no taisniem matiem. To, ka mati sāk locīties, nosaka to struktūra – viļņaini mati ir viegli saplacināti (elipse), cirtaini mati ir plakani un spalīgi mati atgādina nieri.

  Turklāt cirtaini mati ir daudz smalkāki un jutīgāki pret ārējo faktoru ietekmi. No kurienes tas nāk? Dabīgās cirtas izliekuma vietās ir plānākas un tāpēc kļūst trauslākas un trauslākas. Turklāt tai nav cieši saistīta kutikulas slāņa ar pārklājošām zvīņām, kas atrodas plakaniski kā taisniem matiem. Izliekumos mazās keratīna zvīņas neviļus paceļas. Tāpēc cirtaini mati pēc būtības ir ļoti poraini, taču, protams, šim noteikumam ir arī izņēmumi.

Vēl viena problēma, ar kuru jācīnās cirtainu matu īpašniekiem, ir tendence zaudēt mitrumu. Šāds matu tips bieži ir dehidrēts, kas arī ir saistīts ar to struktūru. Caur pārmērīgi paceltajām zvīņām izplūst ne tikai mitrums, bet arī cirtainos matus klāj plānāka aizsargājoša sebuma kārtiņa. Kāpēc? Cirtas neguļ līdzenas, pieskaroties galvai, un līdz ar to tām nav iespējas savākt nepieciešamo sebumu, ko izdala uz skalpa novietotie dziedzeri. No otras puses, šādai situācijai ir savas priekšrocības, jo šādi mati taukojas daudz lēnāk. Dehidratācija ir viena no galvenajām, bet ne vienīgā problēmām, ar ko jāsaskaras cilvēkiem ar cirtainiem matiem.

Biežākās cirtainu matu problēmas:

  • tas ļoti bieži ir sauss, raupjš un trausls,
  • tas ir daudz jutīgāks pret bojājumiem,
  • ir lielāka iespēja sapīties, un tā izķemmēšana ir izaicinājums,
  • tai trūkst spīduma un elastības,
  • bez atbilstoša atbalsta tas mēdz kļūt frizieris un statisks
  • to nevar viegli iztaisnot,
  • tas ir blāvs, jo tas mazāk lauž gaismu.

Kāpēc neaug cirtaini mati?

Dabisku cirtu īpašniecēm matu izaudzēšana var būt ļoti apgrūtinoša. Jo stingrākas ir cirtas, jo grūtāk ir pamanīt garuma palielināšanos. Tas ir viens no visbiežāk uzdotajiem jautājumiem: kāpēc man neaug mati? Protams, ka aug! Vienkārši ir grūtāk pamanīt uzlabojumus.

LOKĀNU MATU KOPŠANAS RUTĪNA

Kā pareizi rūpēties par cirtainiem matiem? Pirmkārt, jums ir jāapzinās, ka katru dienu tas prasīs divreiz ilgāku laiku nekā cilvēkiem ar taisniem matiem, jo cirtas ir ļoti prasīgas un "noskaņas". Cirtainu matu kopšana un veidošana ir pat milzīgs izaicinājums pieredzējušiem frizieriem! Lūk, svarīgākie noteikumi, kas palīdzēs nedaudz atvieglot ikdienas kopšanu par cirtainiem matiem.

Trīs profesionālās cirtainu matu kopšanas posmi

  1. Padziļināta mitrināšana – pirmais solis ietver sastāvdaļu nodrošināšanu, kas saistīs ūdens molekulas matu iekšienē (hialuronskābe, urīnviela, pantenols, alveja vai medus).
  2. Reģenerācija un pastiprināšana – otrā fāze sastāv no tādu būtisku vielu bagātu produktu izmantošanas kā zīds, keratīns, kolagēns, kā arī kviešu, sojas un piena proteīni.
  3. Rūpīga aizsardzība pret mitruma zudumu un kaitīgiem faktoriem (piemēram, zema vai augsta temperatūra, saules starojums utt.), pateicoties mīkstinošiem līdzekļiem, piemēram, matu eļļām vai silikoniem, ir pēdējais, bet ne mazāk svarīgais pareizas cirtainu matu kopšanas rutīnas posms.

Kā pareizi mazgāt cirtainus matus?

Būtiskākais princips: cirtaini mati ir jāmazgā retāk. Ja nevēlaties, lai cirtas būtu smailas, jums ir jāvelta laiks. Tas nav tāpēc, lai pārliecinātu sevi nedēļām ilgi staigāt ar taukainiem matiem, jo tas savukārt var veicināt blaugznu veidošanos. Cirtainiem matiem nepatīk pārspīlēt nevienā virzienā. Bieža mazgāšana vājina čokurošanos un palielina dehidratāciju, jo mazgāšanas līdzekļi izskalo nelielu daudzumu sebuma, kas ir nepieciešams, lai uzturētu pareizu mitruma līmeni. Cik bieži jāmazgā cirtaini mati? Drīzāk ne biežāk kā reizi divās dienās. Optimal risinājums ir divas mazgāšanas reizes nedēļā.

Turklāt ir vēl dažas lietas, kuras ir vērts pieminēt. Cirtainos matus vislabāk mazgāt ar galvu noliektu uz leju – pateicoties šai metodei, mēs palielinām apjomu un varam viegli izķemmēt. Turklāt kosmētikas mazgāšanai un skalošanai ir vērts izmantot aukstu vai remdenu ūdeni, jo karstums liek zvīņiem pacelties augstāk. Vienmēr atcerieties, ka pret mati ir jāizturas saudzīgi – vairs nevajag raustīt vai raustīt šķipsnas. Arī šampūnam jābūt maigam sastāvam.

Kā ķemmēt cirtainus matus? - sauss? slapjš?

Ir pieņemts, ka cirtainiem un viļņainiem matiem jābūt tikai slapji ķemmētiem. Un tas ir pareizi, jo šajā gadījumā sausu šķipsnu ķemmēšana ir vienkāršs veids, kas noved pie noplūkšanas un lūšanas. Tā vietā, lai cīnītos ar sauso loku izķemmēšanu, labāk tās izķemmēt uzreiz pēc mazgāšanas. Vēlāk tas atvieglos žāvēšanu un novērsīs pūkošanos. Cirtainos matus ieteicams izķemmēt uzreiz pēc kondicioniera vai eļļas uzklāšanas, vai arī pēc kosmētikas tikko noskalošanas. Tādā veidā mati ir gludi un gludi, līdz ar to samazinās bojājumu risks.

Jums jāzina, kā pareizi ķemmēt cirtainus matus. Tomēr vienlīdz svarīgi ir, ko izmantot šim nolūkam. Labākie aksesuāri cirtainiem matiem ir visvienkāršākie. Lieliski noderēs koka platzobu ķemme vai populārais Tangle Teezer. Cirtainiem matiem noderēs arī suka ar bieziem un retiem sariem, kas vēlams izgatavota no dabīgiem materiāliem vai ar jonizācijas funkciju.

Kā izžāvēt cirtainus matus?

Šādā gadījumā ir ieteicams pilnībā atteikties no fēna lietošanas, kas var palielināt mitruma zuduma, pūkošanās vai statiskā stāvokļa problēmu. Ļaut šādam matu tipam izžūt ir visizdevīgākā metode. Tomēr, ja jums nav iespējas to izdarīt, pārbaudīsim, kā to nožūt, neradot papildu bojājumus. Vislabāk to darīt ar noliektu galvu uz leju, maigi mīcot matus ar pirkstiem, kas ļauj piešķirt apjomu un uzsvērt loku. Turklāt noderēs fēns ar difuzoru, taču atcerieties izmantot tikai foršos iestatījumus. Ko darīt, lai cirtaini mati nekļūtu sprogaini? Pirms žāvēšanas ir vērts iemasēt matos nedaudz mitrinošu, siltumu aizsargājošu eļļu.

Ieteicamākā kosmētika cirtainiem matiem:

Šampūnam cirtainiem matiem jābūt maigam. Vislabāk būtu, ja produkts būtu balstīts uz augu ekstraktiem un nesatur nekādus spēcīgus mazgāšanas līdzekļus (SLS, SLES). Bērnu šampūns var būt jūsu ikdienas produkts. Reizi divās nedēļās varat izmantot spēcīgāku kosmētikas līdzekli, lai attīrītu galvas ādu no jebkura produkta veidošanās un sebuma.

Kondicionierim cirtainiem matiem ir jāatvieglo suka, jāizlīdzina un rūpīgi jāsamitrina. Labākie produkti ietver mīkstinošus līdzekļus, kas nodrošina aizsardzību pret dehidratāciju un vienlaikus nepārslogo šķipsnas. Šādai kosmētikai vajadzētu arī palielināt spīdumu un uzlabot maigumu, pateicoties mitrinošajam un barojošajam sastāvam.

Cirtainu matu veidošanas krēms vai putas palīdzēs jums pieradināt nepaklausīgās šķipsnas, palielināt spīdumu un padarīt matu sakārtojumu. Ja esi prātojis, kā padarīt cirtas pastiprinātu, droši izvēlies kaut ko no plašā cirtainu matu veidošanas līdzekļu klāsta. Tomēr ir vērts atcerēties, ka to pārmērīga lietošana var veicināt matu pavājināšanos un blaugznu veidošanos.

Tas ir svarīgi! Visu cirtaino matu kosmētiku var efektīvi aizstāt ar dabīgām eļļām, kas dziļi baro, rūpīgi mitrina, aizsargā un atvieglo veidošanu. Tie ir vairāk izdevīgi masku, krēmu un matu balzamu aizstājēji. Tomēr jums ir jāzina, kura matu eļļa ir vislabākā cirtainiem matiem. Pareiza izvēle ir veiksmes garantija.

Cirtainu matu eļļošana

Daudz informācijas par to, kā matu eļļošana ietekmē matu stāvokli, var izlasīt daudzos citos šī bloga ierakstos. Dabiskās matu eļļas ir bezgalīgs vērtīgu vitamīnu, minerālvielu un taukskābju avots. Īpaši pēdējie ir ārkārtīgi svarīgi cirtainiem matiem, jo tie stiprina ārējās struktūras un dabisko hidrolipīdu slāni. Pateicoties šai funkcijai, cirtainu matu eļļošana nodrošina atbilstošu mitrināšanu, maigumu, spīdumu, elastību un aizsardzību pret kaitīgiem faktoriem. Panākumu atslēga ir pareizās eļļas izvēle.

Kāda eļļa būs visizdevīgākā cirtainiem matiem? Visvairāk ieteicami ir tie, kas bagāti ar polinepiesātinātajām taukskābēm no omega-3 un omega-6 grupas. Cirtainiem matiem ir augsta porainība, un tie jāapstrādā ar eļļām, kurās ir lielas daļiņas. Tādējādi, lemjot par eļļām cirtainiem matiem, ir vērts ņemt vērā šādas:

Tomēr jāpatur prātā, ka cirtām noteikti nepatiks kokosriekstu eļļa, kas var pastiprināt čokurošanos. Tāpat labāk izvairīties no rīcineļļas, kas ir pārāk bieza šādai matu struktūrai. Ja jums ir problēmas ar dabiskās eļļas izvēli un joprojām nav ja zināt, kāda eļļa derēs jūsu gadījumā, varat sasniegt gatavu risinājumu, piemēram: Nanoil matiem ar augstu porainību. Tas ir visaptverošas darbības produkts, kas satur gan ideālas eļļas cirtainiem matiem, gan arī vērtīgas papildkomponentes, tajā skaitā vitamīnus un olbaltumvielas.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika