Ļaujiet saviem matiem runāt, 9. daļa. Matu retināšanas kopšana

Ļaujiet saviem matiem runāt, 9. daļa. Matu retināšanas kopšana

Tas ir pilnīgi dabisks process, kad mati izkrīt. Tas skar ikvienu no jums. Vairāk nekā simts matu izkrišana dienā nozīmē problēmu. Tomēr aizmirsti par skaitīšanu. Vienkārši novērojiet savus matus. Tā kā problēmas cēloņu ir tik daudz, kā rūpēties par retinātiem matiem?

Rūpīgāk aplūkot savus matus ir lietderīgi, ja vēlaties noskaidrot, kad par izkrītošiem matiem vajadzētu uztraukties. Atklājot šīs problēmas cēloņus, visvieglāk noteikt, kādus produktus izmantot matu izkrišanas ārstēšanai. Katra situācija ir atšķirīga, tāpēc ir svarīgi apkopot detalizētu informāciju par šo tēmu.

MATU RETINĀŠANĀS - RAKSTUROJUMS

Līdzīgi kā blaugznas, arī matu retināšanās ir mulsinoša kaite. Ja netiek nodrošināta pareiza kopšana, problēma pastiprinās. Mēs zaudējam arvien vairāk un vairāk matu. Patiesība ir tāda, ka matu izkrišana ir dabiska. Standarts ir 100 matiņi dienā, taču nav nepieciešams tos saskaitīt, lai zinātu, kad situācija kļūst bīstama. Lielākoties tā ir estētiska problēma, tāpēc jūs varat pamanīt vairāk matiņu uz sukas vai dušā.

Jums jāatceras, ka matu retināšanās var signalizēt par dažādām veselības problēmām, un to nedrīkst noniecināt. Pat ja mazliet mazāk matu nav traucējoši, ir labi zināt to cēloņus, kas var informēt jūs par kaut ko sliktu, kas notiek jūsu organismā.

Biežākie matu izkrišanas cēloņi

Noteikt, kad satraukties par izkrītošiem matiem, ir tikpat svarīgi kā atrast [matu izkrišanas] cēloni. Katrs gadījums ir atšķirīgs. Atbilde uz jautājumu, kāpēc izkrīt mati, var sniegt vērtīgus padomus problēmas risināšanai. Apzinīga matu kopšana ir labākais, ko varat darīt, kad jūsu šķipsnas sāk izkrīt pārmērīgi.

1. Ķīmiskie faktori - mati pārmērīgi izkrīt, jo to struktūra novājinās balināšanas un krāsošanas līdzekļu dēļ. Matu izkrišana bieži skar sievietes, kurām mati krāsoti tumši, bet tas var nozīmēt arī to, ka jūsu organisms nepanes kādu medikamentu vai... skaistumkopšanas līdzekļu lietošanu.

2. Mehāniskie faktori - tas, kā jūs izturaties pret saviem matiem, un tas, ko darāt, kas vājina matu sīpolus un folikulus, piemēram, ciešas bikses un pīnes, matu pieaudzēšana, skavas, matu gumijas, nepareiza matu ķemmēšanas rutīna.

3. Fizikāli faktori - ļoti augsta vai zema temperatūra ir vēl viens matu retināšanas cēlonis. Citas lietas, kas veicina matu izkrišanu, ir sals, karstuma viļņi, karstuma veidošana, medicīniskais starojums un pat drudzis, kad esat slims.

4. Baktērijas un sēnītes - pārāk daudz šķipsnu uz jūsu matu slotiņas var rasties, ja tiek traucēts galvas ādas skābju un bāzu līdzsvars, kā rezultātā attīstās kaitīgas baktērijas, sēnītes un mikroorganismi. Kopumā visi galvas ādas stāvokļi (blaugznas, folikulīts) izraisa matu izkrišanu.

5. Ģenētiska nosliece - jums ir jāsamierinās ar to, ka matu izkrišana ir iedzimta un jūs šo kaiti varat mantot no saviem vecākiem vai vecvecākiem.

6. Hormonu nelīdzsvarotība - arī hormoni lielā mērā ietekmē jūsu matu izkrišanu, piemēram, estrogēnu līmenis, kas palielinās grūtniecēm. Matu izkrišana pēc grūtniecības un grūtniecības laikā ir saistīta ar izmaiņām matu dzīves ciklā hormonu darbības dēļ.

7. Citi cēloņi - starp daudziem matu izkrišanas cēloņiem ir arī stress. Pastāvīga atrašanās stresa situācijās var kavēt matu augšanu, bojāt matu sīpolus vai izraisīt iekaisumu. Citi cēloņi ir alkohola pārmērīga lietošana, cigaretes, slimības (tostarp galvas ādas slimības) vai nepareiza diēta.

Vai jums vajadzētu panikot, ja pārmērīgi izkrīt mati? Nav jēgas uztraukties, ja šķiet, ka jūsu mati izkrīt visur - šādi novērojumi nav ticami. Ja jūsu mati ir gari, rodas iespaids, ka jums izkrīt vairāk matu šķipsnu. Līdzīgi ir ar cirtām - jūs tās tik daudz neķemmējat vai nemazgājat katru dienu, tāpēc ar katru mazgāšanas vai ķemmēšanas procedūru šķiet, ka izkrīt vairāk matu šķipsnu. Atcerieties, ka izkrituši matiņi nenokrīt uz grīdas brīdī, kad tie atstāj savu sīpolu. Pirms tam tie paliek savijušies ar vēl augošajiem matiem. Problēma ir nopietna, ja ik dienas izkrīt daudz vairāk nekā simts matiņu vai ja tā nāk kopā ar blaugznām, nagu lūšanu vai ādas sausumu.

Vai ir iespējams ataudzēt matus?

Daudzi cilvēki šaubās un nav pārliecināti, vai matu ataugšana ir iespējama. Vai pareiza matu kopšana atjaunos to iepriekšējo stāvokli? Diemžēl jūs nevarat glābt matus, kas jau ir izkrituši vai kam ir ļoti vāji sīpoli. No otras puses, pareizu uzturvielu piegāde var novērst turpmāku matu izkrišanu un stimulēt spēcīgāku, biezāku un pret bojājumiem noturīgāku matu augšanu. Jūs varat atkal baudīt veselīgu un apjomīgu matu sakārtojumu.

MATU IZKRIŠANA - PROFILAKSE

Ir pienācis laiks atbildēt uz jautājumu, ko lietot pret matu izkrišanu. Nezinot veidus, kā uzlabot izplūdušo matu stāvokli, jūs neizvēlēsieties piemērotus matu kopšanas līdzekļus un nenoskaidrosiet labāko rutīnas režīmu. Ir dažādi veidi, kā nepieļaut matu izkrišanu, un jums vajadzētu tos izmēģināt.

Jūsu prioritātei jābūt matu izkrišanas cēloņa novēršanai (ja tas ir iespējams). Acīmredzot nevar atteikties no antibiotiku lietošanas, kad esat slims. Tomēr ir iespējams izvairīties no lietām, kas nodara kaitējumu. Tad varēsiet sākt domāt par to, kā rūpēties par retinātiem matiem.

Kas palīdz novērst matu izkrišanu? Sākumā:

  • bagātināt savu uzturu ar UFA bagātiem produktiem
  • izvairieties no stingrām frizūrām
  • lietojiet produktus, kas paredzēti retinošiem matiem
  • ļaujiet matiem atpūsties no krāsošanas un matu pieaudzēšanas

Plānojošu matu mazgāšana

Ikvienā matu kopšanas procedūrā izvēlieties šampūnus, kas nesatur SLS, jo tie nekaitina un nesausina galvas ādu. Maigs šampūns - bez spēcīgiem mazgāšanas līdzekļiem, konservantiem un spirta - ir labākais, ko jūsu vājie mati var saņemt. Labam [šampūnam] retinošiem matiem jāsatur šādas sastāvdaļas: mārdadža, nātres, arnikas, apiņu vai pret matu izkrišanu vērstas kalmes saknes ekstrakti.

Lai mati neizkristu, tiem nepieciešams pareizais mitruma līmenis, kas var būt samazinājies augstu temperatūru dēļ. Mati jāmazgā ar remdenu ūdeni un jāļauj tiem izžūt gaisā. Matu izkrišana var kļūt lielāka, jo uzreiz pēc mazgāšanas matus žāvējat - nav ieteicams žāvēt ar dvieli un valkāt ciešus turbānus. Šīs dažas izmaiņas var palīdzēt samazināt matu izkrišanu.

Kā uzlabot matu izplūšanu?

Visvienkāršākais veids ir izmantot profesionālus produktus pret matu izkrišanu. Jums nav jāizvēlas kādi medikamenti, tomēr uztura bagātinātāji var uzlabot situāciju. Kondicionieri, maskas, balzami un galvas ādas kopšanas līdzekļi ir labākais risinājums - izvēle ir jūsu ziņā. Izvēlētā līdzekļa sastāvā jābūt dabīgām uzturvielām un vielām, kas mitrina un stiprina matus no sīpola līdz galiem. Kas ir labs līdzeklis pret matu izkrišanu?

Ideālā līdzekļa, kas paredzēts retinošiem matiem, sastāvā ir šādas vielas:

  • melnais redīss - tas darbojas kā vitamīnu un minerālvielu enerģijas deva matiem,
  • mārdadze - tā uzlabo matu stāvokli, pateicoties lielam silīcija saturam,
  • nātre - tā ir piepildīta ar barojošām un stiprinošām vielām,
  • arnika - tā mazina galvas ādas iekaisumu un ir bagāta ar spēcīgiem antioksidantiem,
  • apiņi - tie padara matus stiprākus visā to garumā, novēršot matu izkrišanu,
  • kalmes sakne - tā stiprina izplūdušus matus un dziedē galvas ādu,
  • jūras aļģes - tas ir svarīgāko mikroelementu, tostarp kalcija vai magnija, spēks.

Domājot par to, kā stiprināt retinātus matus, mēs domājam par profesionālām procedūrām un dārgām galvas ādas ampulām. Ticiet vai nē, jūs varat atrisināt problēmu ar mājas metodēm, izmantojot:

  • maskas pret matu izkrišanu
  • pret matu izkrišanu vērstas galvas ādas procedūras
  • eļļas matu augšanai

Galvas ādas losjoni pret matu izkrišanu ir galvenais elements. Šādām procedūrām ir liels ieguvums, jo tās sasniedz problēmas avotu (nostiprina sīpolus). Galvas ādas losjona lietošana ir kā maiga masāža. Šādā veidā jūs gan barojat matu sīpolus, gan palielināt asins plūsmu galvas ādā. Kopumā galvas ādas losjonu lietošana labvēlīgi ietekmē jūsu matus un redzami samazina matu izkrišanu.

Eļļas procedūra matu augšanai

Ja domājat, kā kopt izplūdušus matus, ieteicama ir arī [matu eļļas procedūra]. Dabīga eļļa ir universāls kosmētiskais līdzeklis, kam ir milzīgs pluss - tā ir daudzfunkcionāla un piemērota lietošanai matos un galvas ādā. Eļļas iemasēšana galvas ādā pirms katras matu mazgāšanas ir lielisks veids, kā stimulēt mikrocirkulāciju, līdzsvarot galvas ādas pH, samazināt sebuma sekrēciju, barot un stiprināt sīpolus. Tas viss par labu jūsu matiem, kas kļūst veselīgāki un skaistāki.

Labākās eļļas matu augšanai:

  • Brahmi, Amla, Indijas eļļas.
  • Rīcineļļa (vēlams kopā ar citām eļļām).
  • dadžu eļļa
  • Arnikas eļļa

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika