Pēcvasaras matu atjaunošana - efektīvs matu kopšanas režīms

Pēcvasaras matu atjaunošana - efektīvs matu kopšanas režīms

Kā atjaunot matu stāvokli, kas ir bojāti karstās saules un augstas temperatūras dēļ? Viss, kas jums patiešām nepieciešams, ir pareiza matu kopšanas rutīna, dabīga kosmētika un regulāra matu kopšana. Uzziniet, kas īsti nepieciešams matiem un kāpēc tie ir bojāti pēc vasaras atvaļinājuma, kā arī kā tos ātri un efektīvi atjaunot.

Kas vasarā notiek ar matiem?

Kvēlojoša saule, saules starojums, jūras sāls un atbilstošas aizsardzības trūkums - tie ir faktori, kas īsā laikā bojā matus. Pēc vasaras lielākā daļa no mums cīnās ar matu retināšanos, spīduma un elastības trūkumu, pārmērīgu pūkošanos un bojātiem matu galiem. Pat galvas āda ir novājināta un dažkārt saules apdegusi.

UVA un UVB starojums izraisa matu novecošanos, tas nogulsnē ūdeni no iekšpuses un izjauc dabisko hidrolipīdu slāni, kas klāj katru matu. Novājinātie sīpoli nespēj noturēt matus folikulā: līdz ar to palielinās matu izkrišana un palēninās augšana.

Vasarā viss mats ir pakļauts bojājumiem - tas ietekmē ne tikai tā ārējos slāņus, bet arī garozu, matricu un saknes. Saules stari iekļūst dziļi ādas šūnās, un rudenī parasti sākam pamanīt to nelabvēlīgo ietekmi - mati zaudē elastību un mirdzumu, gali šķeļas un kļūst sausi. Rezultātā šķipsnas kļūst stīvas, trauslas un grūti veidojamas.

Kā matu struktūra ietekmē to kopšanu?

Ja vēlaties, lai matu kopšanas režīms dotu vēlamos rezultātus, nevarat pievērst uzmanību tikai matu virskārtai, jo mats ir ne tikai stiebrs un tā ārējais, keratīna slānis, bet arī sīpoli (tostarp matu matrica), galvas āda un iekšējās struktūras (kodols jeb medulla un kortikālais slānis).

Matu veselība ir ļoti atkarīga no galvas ādas un tajā esošo sīpolu stāvokļa. Tāpēc efektīvai matu reģenerācijai ir jāaptver visas tās daļas.

Daudzdimensiju matu kopšana - efektīvas reģenerācijas atslēga

Lai atjaunotu visu veidu matus (ne tikai pēc vasaras nogurušos un dehidrētos), vienmēr jāņem vērā katrs faktors, kas veido to struktūru. Matu kopšanu var salīdzināt ar efektīvu automašīnu: lai tā labi darbotos, nepietiek tikai rūpēties par jaunu laku. Svarīgākais ir tas, kas slēpjas zem motora pārsega. Mati darbojas ļoti līdzīgi: ja to iekšējās struktūras ir bojātas, mēs tos neatjaunosim, rūpējoties tikai par virsmu.

Ja vēlaties, lai mati būtu skaisti, tie ir jānodrošina ar veselu virkni vielu, kas ne tikai izdaiļos to ārējās struktūras, bet arī tieši ietekmēs to veselību un stāvokli. Efektīvas reģenerācijas atslēga ir atbilstošas kosmētikas izvēle, kas vērsta uz matu vajadzībām. Taču tas vēl nav viss, liela nozīme ir arī regulārai kopšanai. Ņemot vērā šo informāciju, ir acīmredzams, ka tikai daudzdimensionāla matu reģenerācija īsā laika posmā sniegs lieliskus rezultātus. Kā to izdarīt? Jums nav jādodas uz salonu un jāārstē mati ar dārgām terapijām. Atbilstošas procedūras mājas apstākļos ļaus jums baudīt skaistus, spēcīgus un atjaunotus matus, kas pārtrauc izkrist un aug veselīgi un blīvi - tas viss tikai dažu nedēļu laikā.

Kā atjaunot matus pēc vasaras? Matu kopšanas režīma shēma

● Matu atjaunošana pēc vasaras - bojāto matu galu apgriešana

Saule pirmām kārtām izžāvē matu galus, jo tie ir vecākās matu daļas un iztur visu matu veidošanu un apstrādi. Tie bieži vien ir ļoti sliktā stāvoklī: stipri izžāvēti un izbalējuši, sašķelti un pat nedaudz saplēsti. Sašķeltus galus nevar atkal "aizlīmēt", tāpēc vislabāk ir tos pēc vasaras vienkārši apgriezt, lai tie netiktu vēl vairāk bojāti, bet tā vietā iegūtu skaistu izskatu un labu stāvokli. Šādi mati kļūs arī vieglāki un tos varēs vieglāk ieveidot (birste nevilks, apstādinot plandumus, vai novājinātus galus). Šādā veidā mēs pasargāsim matus no daudzām mehāniskām traumām un nesabojāsim tos ikdienas kopšanas laikā.

● Matu atjaunošana pēc vasaras - attīrošs šampūns

Ņemot vērā to, ka veselīga galvas āda ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem, lai varētu priecāties par atjaunotiem, stipriem matiem, - ir vērts to regulāri attīrīt. Uz galvas ādas uzkrājas kosmētikas paliekas, liekais sebums, putekļi, netīrumi, toksīni no apkārtējās vides. Arī keratīna pārpalikums no kopšanas līdzekļiem var radīt uzkrāšanos pie pamatnes, tāpēc matu folikulu nosprostojas. Tā rezultātā tiek ierobežota ne tikai matu elastība pie pamata (ar laiku tie var sākt lūzt tuvāk ādai), bet arī traucēta tauku dziedzeru darbība. Pārmērīga matu taukainība bieži vien ir sekas, ko izraisa neattīrīta galvas āda.

Tāpēc nākamais solis matu kopšanā ir to tīrīšana ar speciālu šampūnu, kas rūpēsies par galvas ādu un noņems visus netīrumus, kosmētiku, sebumu un toksīnus, kas nāk no apkārtējās vides. Attīrošais šampūns arī atvieglo barības vielu uzsūkšanos, ko mēs piegādājam matiem, izmantojot kondicionierus vai dabīgās eļļas. Rezultātā katra kopšanas procedūra kļūst intensīvāka un efektīvāka. Vienkārši lietojiet to reizi nedēļā, vēlams pirms matu eļļošanas.

● Matu atjaunošana pēc vasaras - matu eļļošana

Matu barošana ir īsts izaicinājums. Lielākā daļa kondicionieru un matu masku pat neiekļūst to iekšējās struktūrās. Turklāt tos nevar uzklāt uz galvas ādas, jo tie to kairina un rada komedogēnu efektu. Labākais līdzeklis, kas iedarbojas gan ārpusē, gan matu iekšējās struktūrās, ir eļļaina matu kopšana. Dabiskās eļļas ir vielas, kas visspēcīgāk atjauno matus. Tās darbojas daudzdimensionāli: tās izdaiļo, stiprina matu folikulus, palīdz attīrīt galvas ādu, nomierina virsmas kairinājumus, regulē sebuma sekrēciju un novērš galvas ādas pāržūšanu.

Augu eļļas ir arī pilnīgi drošas, tās nesatur parabēnus, silikonus un citas komedogēnas vielas. To daļiņas ne tikai aizsargā matus virspusēji un uzlabo to izskatu, bet arī sasniedz to iekšējos slāņus, atjauno bojātās struktūras un pozitīvi ietekmē matu garozu.

Uzklājot eļļu uz matiem, noteikti veiciet maigu galvas ādas masāžu - tā stimulēs zemādas asinsriti un palielinās enerģijas vielmaiņu matu matricā. Tas pastiprinās šūnu dalīšanās procesus un palēninās sīpolu bojāšanos un bojāeju, kā arī kavēs matu novecošanās procesus.

Kā darbojas matu eļļošana?

  • stiprina matu sīpolus
  • attīra un uzlabo galvas ādas stāvokli
  • padara matus stingrāk iesakņojušos folikulos.
  • paātrina matu augšanu
  • uzlabo zemādas asinsriti
  • kavē matu izkrišanu
  • aizsargā pret bojājumiem
  • uzlabo matu skaistumu, spīdumu, izlīdzina un nogludina matus.
  • stimulē matricas šūnu darbību
  • tjauno matu struktūru
  • nodrošina matiem daudzdimensionālu kopšanu.
  • neizlaiž nevienu matu struktūras daļu

matu atjaunošana pēc vasaras - matu galu aizsardzība

Vēl viens ļoti svarīgs matu kopšanas aspekts ir matu galu kopšana. Šī matu daļa visātrāk tiek bojāta. Pāržāvēti, sapinušies un sprogojoši gali negatīvi ietekmē kopējo matu stāvokli, tāpēc ir labi tos aizsargāt, izmantojot īpašus produktus. Matu galu serums darbojas kā vairogs, turklāt pastiprina matu spīdumu un krāsu, novērš sprogas un sapīšanos. Rezultātā tas atvieglo ķemmēšanu un veidošanu.

Jo biežāk aizsargāsim matu galus, jo retāk varēsim apmeklēt frizieru, lai tos nogrieztu: labi kopti matu gali ilgāk saglabājas sakopti un veselīgi, nešķelst un nebojājas. Serums matu galiem var būt divos veidos, un tas sastāv vai nu no maigiem, gaistošiem silikoniem, kas maigi noslogo matus un padara tos spīdīgus, aizsargājot no fēna augstās temperatūras, vai arī ir īpaši izstrādāts eļļu maisījums, kas ieziežams mitru matu galos tūlīt pēc mazgāšanas.

● Matu atjaunošana pēc vasaras - uztura bagātinātāji

Mati nav jābaro tikai no ārpuses. Lai pastiprinātu kondicionieru, šampūnu un eļļu iedarbību, ir vērts lietot īpašus uztura bagātinātājus, kas satur nepieciešamo vitamīnu un mikroelementu kopumu, kas atbalsta matu sīpolu darbību. Turklāt matu piedevas pozitīvi ietekmē arī nagu un skropstu izskatu. Tie iedarbojas tieši uz matu matricu, novēršot šķiedras novājināšanos un izkrišanu. Īpaši izstrādātā sastāvā jābūt ne tikai matiem vērtīgiem vitamīniem, bet arī cinkam, biotīnam un silīcijam, folijskābei un dzelzij.

Aptiekā atrodamos uztura bagātinātājus var aizstāt ar dabīgiem augu uzlējumiem: pietiek katru dienu dzert zāļu uzlējumu no nātrēm un mārrutkiem vai rauga uzlējuma šķīdumu.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika