Sejas attīrīšana ar eļļām. 10 svarīgi jautājumi par OCM

Sejas attīrīšana ar eļļām. 10 svarīgi jautājumi par OCM

OCM ir veids, kā iegūt pilnīgi tīru ādu. Sejas tīrīšana ar eļļām ir brīnišķīgs rituāls, kas mūsdienās kļūst ļoti moderns. Labā ziņa ir tā, ka OCM nemaz nav apgrūtinoša, ja vien jūs zināt atbildes uz 10 svarīgākajiem jautājumiem par grima un citu sejas netīrumu noņemšanu ar eļļām. Uzziniet, kāpēc OCM ir nepārspējams un viens no labākajiem sejas kopšanas veidiem un kas nepieciešams, lai to veiktu pareizi.

1. Kas ir OCM?

OCM ir ārkārtīgi efektīva un diezgan netipiska sejas attīrīšanas metode. Lai to veiktu, tiek izmantots tikai eļļu maisījums, kas jāuzklāj uz sejas. Veicot maigu masāžu uz sejas, kas pārklāta ar dabīgajām eļļām, āda tiek rūpīgi attīrīta. Eļļas savāc no sejas visus iespējamos netīrumus, toksīnus un kosmētikas atliekas. Tā kā "eļļa noņem eļļu", maisījumi labi noņem sebuma pārpalikumu un cīnās ar seboreju, kā arī atjauno ādas lipīdu līdzsvaru (tie atjauno lipīdu līmeni sausā ādā).

2. Kāpēc OCM ir labāka par citām sejas attīrīšanas metodēm?

Ir jāsaprot, ka eļļas ir ne tikai patiešām spēcīgi attīrošas vielas. Izrādās, ka sejas ādas attīrīšana ar eļļām ir metode, kas pilnībā izslēdz kaitīgos mazgāšanas līdzekļus no sejas kopšanas.

Pēc OCM iedarbības sejas āda atgūst spēku. Tās mikroskopiskais aizsargpārklājums, kas veidots no lipīdiem, atjaunojas, tāpēc ūdens no dermas iekšējiem slāņiem tik ātri neiztvaiko. Turklāt eļļas neveicina ādas līdzsvara izjaukšanu, kā tas ir raksturīgi, lietojot parastu sejas želeju, kuras dēļ diemžēl āda vairāk zaudē, nekā iegūst. Skaidrojam, ka pēc apstrādes ar sejas attīrošu želeju ādai ir jāatjauno zaudētais, kas ir tās dabiskais aizsargs. Tipiskiem aptiekas produktiem pievienotie mazgāšanas līdzekļi izjauc ādas pH, kas veicina to, ka dermā sāk izdalīties pārmērīgs sebuma daudzums. Turklāt šādi komerciālie produkti bieži vien izraisa ādas kairinājumu un traucē tās pareizu darbību.

3. Taukaina āda: Vai eļļa un OCM tai nāk par labu?

Ādas attīrīšana ar dabīgām eļļām ir viena no labākajām ādas kopšanas procedūrām. Lai gan tas varētu izklausīties smieklīgi, šī taukainā viela patiešām labi cīnās ar sebuma pārpalikumu. Biežas ādas pakļaušanas OCM iedarbībai rezultāts ir tauku dziedzeru darbības normalizēšanās, ādas attīrīšanās, ādas poru samazināšanās un saraušanās, kā arī komedonu likvidēšanās. Acīmredzot ir eļļu grupa, kas vislabāk kalpo taukainai ādai, kā arī ir eļļu grupa, kas piemērota citiem ādas tipiem. Uzziniet kā saskaņot eļļu ar sejas ādas tipu un izveidojiet savu eļļu maisījumu, kas nodrošinās jūsu sejas ādas kopšanu.

4. Vai tā ir taisnība, ka OCM palīdz cīnīties pret pinnēm?

Jā, ar nosacījumu, ka jūsu pinnes cēlonis ir nepareiza ādas kopšana un invazīvo, spēcīgi dehidrējošo preparātu lietošana apvienojumā ar silikonus saturošu sejas krēmu lietošanu, kas padara ādu matētu. Labi piemērota dabīgā eļļa, ko izmanto taukainas sejas ādas kopšanai, izārstē pinnes, nomierina ādu, dziedē pēpnešu pēdas un noņem krāsas izmaiņas. Tā arī novērsīs pinnes atkārtotu parādīšanos.

Diemžēl OCM nepalīdzēs jums atvadīties no pinnēm, ja šo ādas stāvokli izraisījusi nelīdzsvarota hormonu līmeņa problēma. Šādā gadījumā jums jālūdz ārsta padoms.

5. Vai OCM var pasliktināt taukainas vai akne-proniskas ādas stāvokli?

Tā var notikt, jo īpaši, ja OCM izmantotās eļļas ir neatbilstošas vai ja āda tās slikti panes. Vēl viens iemesls nelabvēlīgu rezultātu sasniegšanai var būt pārāk vēsa vai pārāk karsta ūdens izmantošana vai arī tad, ja OCM izmantotā lupatiņa ir pārāk raupja, tāpēc tā vietā, lai noslaucītu seju, tā izplata iekaisumu pa visu ādu.

Turklāt viss ir atkarīgs no pinnes veida, tāpēc, ja jums rūp, lai jūsu seja tiktu pakļauta vislabākajai kopšanai, ir prātīgāk pierakstīties pie speciālistiem, lai saņemtu norādījumus par jūsu ādas stāvokļa veidu un to, kā to pareizi ārstēt.

6. Kas nepieciešams, lai veiktu OCM?

  • Audums - tā izvēle ir ļoti vienkārša. Tai jābūt maigai un uzsūcošai, tā nedrīkst kairināt un nedrīkst izplatīt iekaisumus. Populārākā ir muslīna drāniņa, ko var atrast veikalā, kurā pārdod dabīgo kosmētiku. Tomēr tikpat labi šim nolūkam kalpo arī citi audumu veidi, piemēram, kokvilnas drāniņas. Tāpēc, ja gadās, ka jums mājās ir kokvilnas drāniņa muslīna vietā, varat to izmantot OCM veikšanai.
  • Nesošā eļļa - vislabāk, ja tā ir viegla, viegli noņemama no sejas un atbilst jūsu ādas tipam. Būtībā, lai veiktu OCM, varat ķerties pie eļļām, kas ir atzītas par universālām, jo tās ir piemērotas gandrīz visiem ādas tipiem. Šīs eļļas ir, piemēram, šādas: jojobas eļļa, pretnovecošanās argana eļļa, makadāmijas eļļa, kā arī īpaši maiga saldo mandeļu eļļa.
  • Attīrošā eļļa - OCM karalis ir acīmredzami rīcineļļa, kas ir ideāli piemērots, lai padarītu ādu tīru. Tomēr, lietojot atsevišķi, rīcineļļa var nedarboties tik efektīvi: tai piemīt dehidratējošas īpašības, un var šķist apgrūtinoši to noņemt no sejas.
  • Papildu eļļa (pēc izvēles) - šajā sarakstā var atrast eļļas, kuras, piemēram, ir pārāk dārgas, lai tās izmantotu kā nesējeļļas, vai eļļas, kuras nav jālieto lielos daudzumos. Šādām eļļām var būt arī papildu kondicionējošas īpašības. Piemēram, tamanu eļļa ir atzīta par spēcīgāko vielu, kas cīnās pret pinnēm, savukārt avokado eļļa apgādā ādu ar vitamīniem. Pateicoties tam, OCM maisījumam ir spēcīgāka, daudzfunkcionāla iedarbība.
  • Trauks/kuģis - šī prece ir nepieciešama, lai apvienotu OCM izmantotās eļļas.
  • Pudele - izmantojiet to, lai uzglabātu OCM paredzēto eļļu maisījumu. Vislabāk, ja izmantojat tumša stikla pudeli. Tā pasargās eļļas no saules un sasmakšanas.
  • Mērglāze - nepieciešama, lai eļļas būtu pareizās proporcijās.

7. Kur uzglabāt OCM maisījumu?

Vislabāk, ja OCM maisījumu ielejiet tumša stikla pudelē. Kā minēts iepriekš, tas palīdzēs maisījumam saglabāt tā īpašības, kuras sabojā saules gaisma.

8. Vai es varu veikt OCM, neizmantojot rīcineļļu?

Jā, OCM var veikt, neizmantojot rīcineļļu, un izvēle attiecībā uz aizstājošo eļļu ir individuāla. Šādā gadījumā jums ir jāizmanto savas zināšanas par konkrētu eļļu īpašībām un to, kā jūsu āda uz tām reaģē.

Rīcineļļa ir visbiežāk OCM vajadzībām izmantotā eļļa, jo tai piemīt vislabākās attīrošās īpašības. Un tas ir pateicoties rīcineļļas struktūrai, kuras molekulas ir līdzīgas cilvēka keratīnam (proteīnam, kas ir mūsu ādas galvenā sastāvdaļa). Šī īpašība ļauj rīcineļļai dziļi un ļoti efektīvi attīrīt ādu. Tomēr tā ir jāatšķaida ar nesējeļļu, jo, uzklājot uz ādas tīrā veidā, rīcineļļa var izraisīt ādas dehidratāciju. Turklāt, ja rīcineļļa nav kombinēta ar citu eļļu, tās noņemšana no sejas var būt diezgan problemātiska.

9. Ko vēl, izņemot ūdeni, var izmantot OCM eļļu noņemšanai?

Tāpat kā jebkuru citu kopšanas veidu, arī OCM var modificēt. Piemēram, tā vietā, lai noņemtu eļļu no sejas, var izmantot augu uzlējumu. Kumelīšu, mārdadžu vai nātru ekstrakts papildus kondicionēs ādu un apgādās to ar vērtīgām minerālvielām. Zāļu ekstrakti ir pazīstami arī ar to, ka tie cīnās ar pārmērīgu sebuma veidošanos un atvieglo kairinājumus. Ja jūsu ādai ir nosliece uz pinnēm, seju ieteicams mazgāt ar lavandas uzlējumu. Arī ikdienas ādas kopšanu var bagātināt ar augu destilātiem no kadiķiem, rozēm, neroli, lavandas.

Ja jums rūp, lai seja būtu vēl tīrāka, sajauciet medu ar eļļu vai izmantojiet medu atsevišķi kā pēdējo OCM soli. Īsāk sakot, uzklājiet to uz sejas un noņemiet, neizmantojot lupatiņu.

Vēl viena pārsteidzoša metode, kā noņemt eļļas bez ūdens, ir iespējama, pateicoties Alepo ziepēm. Pēdējā posmā uzlieciet atpakaļ drānu (pēc katras OCM to izmazgājiet un izskalojiet, lai uz tās neuzkrātos baktērijas) un noņemiet eļļu, izmantojot Alepo ziepes. Pēdējā metode, kas jāmin, ir atteikties no drāniņas lietošanas pilnībā un pēc katras eļļas uzklāšanas mazgāt seju, izmantojot tikai Alepo ziepes. Šī alternatīva ir ideāli piemērota tiem, kuru ādai ir nosliece uz pinnēm.

10. Cik bieži jāveic OCM?

OCM ir metode, kuras mērķis ir aizstāt regulāru sejas attīrīšanu, tāpēc to var veikt gan no rīta, gan vakarā. Dažu nedēļu laikā jūs pamanīsiet milzīgas izmaiņas sejas izskatā un stāvoklī.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika