Maza porainība mati. Lietas, kas jums jāzina

Maza porainība mati. Lietas, kas jums jāzina

Šis ir mīts, kas jānojauc: cieši pārklājošās matu kutikulas ne vienmēr liecina par veseliem matiem. Nepatiess ir arī uzskats, ka maz porainiem matiem nav nepieciešama pienācīga kopšana, kas apmierina to vajadzības. Protams, katram matu porainības tipam ir savi "dēmoni", kas ir raksturīgas iezīmes, ar kurām konkrētais matu tips atšķiras no citiem. Turklāt reizi par visām reizēm ir jāsaprot, ka nepareiza kopšana pasliktina matu stāvokli neatkarīgi no to tipa. Kā jūs varat atpazīt, ka jūsu mati ir maz poraini? Kā pareizi kopt zemas porainības matus? Šajā rakstā jūs uzzināsiet visu, kas jums jāzina par zemas porainības matiem.

Matu porainība: profils

Jūsu matu struktūra ir kompakta, jo to kutikulas ļoti cieši pārklājas viena ar otru un cieši aptver matu stiebru. Nepareiza kopšana vai pilnīgs tās trūkums var vienā mirklī izjaukt šo hidro-lipīdu līdzsvaru un ievērojami vājināt matus. Vēl viena zemas porainības matiem raksturīga iezīme ir to noturība pret ieveidošanu, kas nozīmē to lielu neveidojamību. Par šādām šķipsnām ir grūti pareizi rūpēties, jo visas barojošās vielas, ar kurām jūs cenšaties apgādāt savas šķipsnas, lietojot kosmētiku, nav pietiekami spēcīgas, lai iekļūtu tik kompakto matu struktūrās. Tā vietā tās uzkrājas uz matu virsmas. Tā rezultātā mati tiek pārslogoti un pārmērīgi izdalās sebums.

Turklāt zemas porainības mati mēdz būt smagi un plakani, jo lielākā daļa matu kopšanas līdzekļu kopā ar sebuma pārpalikumu (taukaini mati) noslogo stādus. Turklāt šāda tipa matus bieži skar blaugznas. Galvas ādu bieži apstrādā ar spēcīgiem un agresīviem mazgāšanas līdzekļiem, kas pastiprina seboreju, savukārt matu gali - apstrādāti ar to pašu šampūnu - sāk arvien vairāk dehidrēties. Tāpat kā jebkuram citam matu tipam, arī zemas porainības matiem nepieciešama aizsardzība pret ārējo agresoru kaitīgo iedarbību, kā arī pret pārmērīgu ūdens zudumu, kas iztvaiko no matu iekšējām struktūrām.

Tā kā mati ir biezi, spēcīgi un diezgan stīvi, ir grūti veidot mazporainu matu stilu. Īsāk sakot, tiem ir tendence diezgan ātri atgūt savu dabisko izskatu. Turklāt mazporainiem matiem pēc mazgāšanas ir nepieciešams ilgs laiks, lai izžūtu gaisā. To izraisa matu spēja uzsūkt vairāk ūdens, kas vēlāk paliek paslēpts aiz slēgtās kutikulas slāņa, kas, kā minēts iepriekš, ir raksturīgs šim matu porainības tipam. Tomēr tas nenozīmē, ka mati nevar kļūt dehidrēti - un šī problēma īpaši attiecas uz matu galiem. Zemas porainības matiem bieži trūkst apjoma, jo tos ir viegli pārslogot. Turklāt sebuma pārpalikums padara tos taukainus nākamajā dienā (vai pat tajā pašā dienā) pēc mazgāšanas. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi ir tas, ka šo matu tipu biežāk nekā citus matu tipus skar blaugznas.

Matu kopšana ar zemu porainību

Par laimi, matiem ar zemu porainību ir arī labās puses. Nenoliedzami, tie ir pārsteidzoši izturīgi pret bojājumiem, tāpēc dažādas frizēšanas procedūras tos nesabojā tik ātri, kā tas ir ar citiem matu tipiem. Turklāt zemas porainības mati pēc savas būtības ir veselīgi, stipri, gludi, biezi un spīdīgi. Šādām šķipsnām nav nepieciešama intensīva kopšana kā, piemēram, augstas porainības matiem. Šādā gadījumā uzklāto matu kopšanas līdzekļu daudzums neietekmē matu kvalitāti. Ņemot to vērā, izanalizēsim, kā un kas būtu jālieto, lai koptu zemas porainības matus.

Šampūns zemas porainības matiem

Šampūnam, ko izmanto zemas porainības matu mazgāšanai, lielākoties ir jācīnās ar sebuma pārpalikumu un netīrumiem, kas ātri uzkrājas uz šāda tipa matiem. Tomēr atcerieties, ka, neraugoties uz to, ka tie ir spēcīgi un izturīgi, zemas porainības matu mazgāšanai nevajadzētu ķerties pie intensīvi attīroša šampūna, kas satur SLS un parabēnus. Galu galā šāds līdzeklis kairina un izraisa alerģiskas reakcijas galvas ādā, kā arī padara to dehidratētu, kas attiecīgi rada pārmērīgas sebuma veidošanās problēmu.

Lai mazgātu zemas porainības matus, izvēlieties šampūnu, kura sastāvā ir dabīgas vielas, kas vienlaikus palīdz regulēt tauku dziedzeru darbību un padara matus gan stiprākus, gan pie saknēm paceltus. Turklāt šāda līdzekļa sastāvā nevajadzētu būt tikai attīrošām, bet arī mitrinošām vielām. Tāpēc meklējiet šampūnus ar šādām sastāvdaļām: pantenolu, pienskābi vai hialuronskābi. Atbilstošs šampūns dāvā nevaldāmiem matiem elastību, gludumu un maigumu.

Kondicionieris zemas porainības matiem

Matu ar zemu porainību barošana patiešām ir izaicinājums. Lielākā daļa balzamu no aptiekām pārslogo šāda tipa matus. Patiesībā, ja runa ir par zemas porainības matu kopšanu, varat atteikties no kondicionieru un masku lietošanas un tā vietā pievērsties matu eļļošanai apvienojumā ar augu kopšanu. Jāapzinās, ka zemas porainības matiem nepatīk pārāk liela olbaltumvielu deva - tā matus padara matētus un stīvus, kas traucē turpmākai matu veidošanai. Tāpat šādi mati nepanes pārmērīgu mīkstinošo līdzekļu daudzumu, īpaši tādu, kas var palikt uz matu virsmas un tos pārslogot (piezīme: mīkstinošos līdzekļus pievieno matu kondicionieriem ar eļļām, kas paredzēti vidējas un augstas porainības matiem). Lanolīnu un glicerīnu nav ieteicams lietot arī zemas porainības matu kopšanai.

Maza porainuma matiem patīk minimālistiski risinājumi, taču arī tiem ir nepieciešams mitruma palielinājums un detoksikācija, tāpēc jāizmanto spēcīgās Nanoil maskas. Reizi nedēļā attīriet matus no produktu nosēdumiem un sebuma, izmantojot aktivētās kokogles un balto mālu masku, vai arī mitriniet tos ar intensīvi mitrinošu jūras aļģu masku.

Eļļas zemas porainības matiem

Maza porainuma mati labi sadzīvos ar eļļām un sviestiem, kas pieder pie tā dēvētās nesausinošās grupas, kas nozīmē, ka to molekulas ir salīdzinoši sīkas un veidotas no piesātinātajām taukskābēm. Lielās molekulas nespēj iekļūt zemas porainības matu kutikulu aizsegā, tāpēc tās nespēj neko vairāk, kā tikai pārslogot matus. Vieglas eļļas ne tikai līdzsvaros sebuma veidošanos un padarīs galvas ādu tīru, bet arī padarīs šķipsnas vieglākas, tāpēc tās viegli pacelsies pie saknēm. Rezultāts? Spīdīgi un gaiši mati, tīra galvas āda bez blaugznām vai seborejas pazīmēm. Ideāls līdzeklis darbam ar zemas porainības matiem ir Nanoil - izveidots no labi atlasītiem komponentiem (tostarp dažām mazmolekuliskām eļļām), kas nodrošina matiem pienācīgu kopšanu un satriecošu izskatu.

Eļļas un kosmētikas sviesti, ko ieteicams lietot matiem ar zemu porainību

  • Kokosriekstu eļļa - tās molekulas ir mazas, tāpēc tā neapgrūtina zemas porainības matus. Eļļa palielina matu elastību, baro un izlīdzina matus. Kokosriekstu eļļas struktūra ir līdzīga olbaltumvielām, no kurām veidots cilvēka ķermenis. Šī viela baro un aizsargā matu šķiedras, piešķirot tām vitalitāti, atsperīgumu un spīdumu. Turklāt šai eļļai ir dabīgs saules aizsargkrēms - SPF 10. No kokosriekstu eļļas un taitiešu gardēnijas ziediem izgatavotais macerāts tiek dēvēts par Monoi - tas ir maisījums, kas atzīts par labu matu papildināšanai ar ūdeni un padara tos elastīgus un mīkstus.
  • Babassu eļļa - viegla eļļa no nesausinošu eļļu grupas, kas lieliski sader ar zemas porainības matiem. Tā pastiprina matu elastību, padara matus mīkstus un spīdīgus. Tā viegli sasniedz matu iekšējās struktūras, kur atjauno un aizsargā šķiedras. Babassu izlīdzina matus, atvieglo matu izķemmēšanu un veidošanu, nepārslogojot matus. Visbeidzot, šī eļļa cīnās pret matu galu šķelšanos.
  • Argana eļļa - viena no pasaulē augstu vērtētajām eļļām. Pateicoties tās izcilajam sastāvam, tā ir piemērota visiem matu porainības tipiem. Argana eļļa ir atzīta par spēcīgu matu eļļošanas līdzekli, jo tā aizsargā matus gan pret mehāniskiem, gan termiskiem bojājumiem. Tai piemīt antioksidatīvas īpašības, kas palielina matu vitalitāti un spīdumu.
  • Rīcineļļa - viena no bieži izmantotajām skaistumkopšanas eļļām. Tā tiek iegūta no Ricinus communis pupiņām un ļoti labi kalpo zemas porainības matiem. Šai eļļai piemīt neparastas īpašības: tā stimulē matu augšanu, novērš matu izkrišanu un atjauno matu sīpolus. Rīcineļļa padara matus spīdīgus un palīdz dabiskajai matu krāsai saglabāties ilgstoši.
  • Šī sviests - spiests no Āfrikas šī koka riekstiem. Tam piemīt ļoti barojošas īpašības. Šī sviests veido aizsargkārtu gar matu garumu, novēršot mitruma zuduma problēmu. Tā pati īpašība aizsargā matus pret netīrumiem, smogu, dūmiem un pilsētas piesārņojumu. Šī sviests padara matus spīdīgus, elastīgus un izlīdzinātus. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi ir tas, ka šī dabīgā viela ir viens no spēcīgākajiem antioksidantiem.
  • Kupuakū sviests - iegūts no Amazones koka sēklām, spēj ilgstoši mitrināt matus. Turklāt kupuakū sviests atvieglo galvas ādas kairinājumu un padara matus atjaunotus un elastīgus. Visbeidzot, šis sviests piešķir matiem spīdumu un novērš sprogas.

Kas vēl patīk zemas porainības matiem?

Bez labi saderīgām eļļām, kas šajā gadījumā jāuztver kā viena no galvenajām vielām, ko izmanto matu kopšanā, ir vērts ķerties pie galvas ādas skrubjiem, augu destilātiem un galvas ādas kondicionieriem. Šādi produkti satur virkni augu izcelsmes vielu, kas cīnās ar sebuma hipersekrēciju. Arī ļoti dabīgas vielas nodrošina pienācīgu aprūpi smagiem un plakaniem zemas porainības matiem. Kā izmantot garšaugus, lai nodrošinātu zemu porainiem matiem pienācīgu kopšanu?

  • Kosa - nenovērtējams augu sterīnu, organisko skābju, minerālvielu un silīcija dioksīda avots. Tā samazina matu trauslumu, cīnās pret blaugznām, palielina matu noturību un aizsargā pret galvas ādas infekcijām un mikozi. Pārziema novērš arī seboreju.
  • Nātre - ir pazīstama ar to, ka ievērojami uzlabo matu stāvokli. Tā ir daudzu vērtīgu minerālvielu avots, tāpēc palēnina matu izkrišanu un paātrina to augšanu. Tāpat nātre mazina matu taukainības problēmu un efektīvi novērš blaugznas.
  • Sibīrijas priede - tā attīra galvas ādu, atbrīvo to no atmirušām ādas šūnām un matu kopšanas līdzekļu uzkrājumiem. Turklāt tā novērš keratīna pārslodzi matu saknēs, tāpēc cīnās pret matu trauslumu. Tam raksturīga augsta olbaltumvielu, B grupas vitamīnu (nostiprina matu stiebru) un E vitamīna (spēcīgs antioksidants) koncentrācija.
  • Rozmarīns - tas pastiprina matu spīdumu, izlīdzina šķipsnas, uzlabo asinsriti galvas ādā un ievērojami paātrina matu augšanu. Turklāt rozmarīns aizsargā galvas ādu pret slimību izraisošiem mikroorganismiem, kas izraisa blaugznu veidošanos.
  • Eikalipts - tas cīnās pret blaugznām, mazina galvas ādas niezi, līdzsvaro sebuma veidošanos un paātrina galvas ādas pašatjaunošanās procesus. Citas šī auga priekšrocības ir šādas: tas cīnās pret vīrusiem, veicina asinsriti galvas ādā, stimulē matu sīpolu darbību un padara matu saknes svaigas.
  • Lāpstiņa - tā ir nenovērtējama matu kopšanā. Kā viena no nedaudzajām tā satur tik augstu sēra koncentrāciju, kas ir viena no matu pamatvielām. Lāposts uzlabo matu izskatu un stāvokli, baro tos, cīnās pret blaugznām, attīra galvas ādu un ierobežo matu retināšanos.
  • Bērzs - tas labi stiprina matus. Tas darbojas antiseptiski, regulē tauku dziedzeru darbību, ierobežojot seboreju, cīnās ar blaugznām, palēnina matu izkrišanu un nomierina galvas ādas iekaisumus.
  • Salvija - spēcīga galvas ādas kondicionieru sastāvdaļa. Šo garšaugu ieteicams lietot pārmērīga matu izkrišanas gadījumā. Tas veicina asinsriti galvas ādā un aktīvi piedalās kolagēna veidošanā, kas ietekmē matu elastību un veselību. Salvija stimulē šūnu dalīšanos un noslēdz asinsvadus. Turklāt tā cīnās ar matu stīvumu, padarot šķiedras mīkstas.
  • Piparmētra - brīnumains līdzeklis pret sprogiem un smagiem matiem, kas ātri kļūst taukaini. Pateicoties piparmētrai, mati kļūst vieglāk kopjami un ilgāk saglabājas svaigi. Šis garšaugs veicina barojošo vielu uzsūkšanos ādā un tam piemīt antibakteriālas īpašības.

Būtiska informācija par zemas porainības matu kopšanu attiecas uz precīzu galvas ādas attīrīšanu, kas bieži vien ir taukaina. Tāpēc reizi vai divas reizes nedēļā vajadzētu lietot vai nu galvas ādas skrubi, vai īpašu šampūnu ar eksfoliējošām vielām. Šāda veida produktu sastāvā ir maltas sēklas (galvenokārt mandeles), attīrošie enzīmi, kas regulē galvas ādu, vulkāniskie māli vai/un detoksikējoša kokogle. Intensīvai attīrīšanai paredzētie produkti satur arī kondicionējošas vielas, piemēram, urīnvielu, kas mitrina galvas ādu, kā arī citas sastāvdaļas, kas novērš seboreju un nomierina galvas ādas niezi.

Vēl viena problēma, kas saistīta ar zemas porainības matiem, ir to nekontrolēts izkrišana. Varētu būt pārsteidzoši, ka tik spēcīgi mati, kas šķiet labi iesakņojušies folikulos, tik pārmērīgi izkrīt, jo īpaši tad, ja tos skārusi seboreja. Šis stāvoklis pasliktinās, ja matiem nepārtraukti tiek bloķēta piekļuve svaigam gaisam, ko izraisa smagas kosmētikas lietošana. Šī matu kopšanas līdzekļu komedogēnā īpašība pasliktina matu sīpola stāvokli, kas tā rezultātā noslīd no folikula. Tāpēc ir ļoti svarīgi regulāri attīrīt galvas ādu un veicināt asins plūsmu galvas ādā.

Zema porainība matiem - lietas, no kurām jāizvairās

Pirmkārt un galvenokārt, atturieties no īpaši spēcīgu matu veidošanas līdzekļu lietošanas, kas var apgrūtināt matus (želejas, vaski un matu veidošanas pastas), eļļu, kuru molekulas ir salīdzinoši lielas, un eļļu, kas satur omega-3 un -6 taukskābes - tās ieteicams lietot augstas porainības matu kopšanā. Turklāt zemas porainības mati nepanes smagus, olbaltumvielām bagātus kondicionierus, jo šādi produkti var padarīt matus vēl cietākus. Arī pārmērīgs mīkstinošo vielu daudzums nenāks par labu matiem, kuriem trūkst apjoma, tāpēc jums vajadzētu atturēties no lanolīna un glicerīna. Tā paša iemesla dēļ nav laba ideja pret mazporainiem matiem lietot smagus silikonus, kas uzkrājas uz matiem un atņem tiem mīkstumu.

Matu porainībai ir raksturīgas īpatnības, kas daudz ko pasaka par matu šķipsnu stāvokli un nosaka, kāda veida kopšana tiem būtu jānodrošina. Tāpēc, ja vēlaties iegūt krāšņus un veselīgus matus, noskaidrojiet kāds ir jūsu matu porainības tips un pēc tam attiecīgi tos kopjiet. Kad jums izdosies atbildēt uz visām jūsu matu tipa vajadzībām, jūs pamanīsiet neticami strauju matu izskata uzlabošanos. Jūs ātri varēsiet baudīt veselīgus un pasakainus matus.

 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika